átjelentkezés?


Impossible # 2010.09.13. 01:02

Én ebből kiindulva tippeltem Szegedre:

"Még akkor is, ha (ahogy ti nevezitek) pázmányos menekültek jönnek hozzánk… "

Most akkor melyik? Titok?

jog 36 # 2010.09.13. 00:39

Az, hogy Szeged messze van... :D De mindegy is, mert gondolom ott is lennének különbözeti vizsgák, vagy pedig gond lenne, hogy ugye már a hetedik félévet kezdem... :(

Impossible # 2010.09.13. 00:15

Szegeddel mi a gond? :D

jog 36 # 2010.09.12. 22:27

Mert kicsiny egyetemem akkreditációjával gondok vannak... Még akkor is, ha (ahogy ti nevezitek) pázmányos menekültek jönnek hozzánk... :( Szóval így a vége lőtt beijedtem, hogy probléma lehet, utánaolvastam ennek- annak, hogy mik a lehetőségeim, de sajnos rájöttem, hogy nincs túl sok... És mivel megerősítést is kaptam, így off... :) Kár, hogy ilyen későn jöttem rá az egyetem helyzetére, ha hamarabb kapcsolok, már léphettem volna...

Sherlock # 2010.09.12. 21:37

Szerintem a második kérdésed megválaszoltad és onnantól tárgytalan. De miért akarnál 3,5 év után átmenni?

jog 36 # 2010.09.12. 21:21

Kedves Mindenki! Az én kérdésem az lenne, hogy ha én egy kis egyetemről szeretnék átjelentkezni a nagy Eltére, akkor milyen különbözeti vizsgákról lenne szó?
A másik kérdésem pedig az, hogy a tv-ben azt olvastam, hogy leghamarabb a harmadik, legkésőbb pedig a hetedik félévben van lehetőség az átvétel elfogadására. Azonban én most kezdem a hetedik félévemet. Vagyis az átvétel gondolatát is hesegessem el magamtól?
A válaszokat előre is köszönöm.

Impossible # 2010.07.28. 02:43

www.felvi.hu

információs telefonszámot hívd

ZImi # 2010.07.27. 21:31

Sziasztok!

Egy olyan problémával kerültem szembe, hogy egyik egyetemről egy másik egyetemre szeretnék, ugyanarra az államilag finanszírozott szakra átjelentkezni. Átjelentkezési kérelmemet, be is adtam a leendő egyetemre, ahonnan azt a választ kaptam , hogy okkés a dolog, de csak költségesre vesznek át, illetve ha a mostani egyetememtől viszek egy olyan papírt amiben ők átadják a hallgatói normatívámat, akkor államilag finanszírozott képzésre is átvesznek. A jelenlegi egyetemen a TO-n azt a választ kaptam, hogy ők nem adnak ilyen igazolást, mert az eltávozó államilag finanszírozott hallgatók helyét, a jól tanuló költségtérítéses hallgatók közül töltik fel. Kérdésem az lenne, hogy ilyen tényleg megtehetnek-e?? Miért ne vihetném át a saját normatívámat egy másik egyetemre, ahol fogadnának is. Én nem kilépni akarok a rendaszerből, hanem máshol folytatni a tanulmányaimat. A TVSZ-ben és a térítési és juttatási szabályzatban olyan pontot nem találtam, amely megtiltaná, hogy ezt a hallgatói normatívát én egy másik egyetem számára kikérjem és tanilmányaimat ott államilag finanszírozott képzésen folytassam.
Segítségeteket és véleményeiteket előre is köszönöm.
Imi

Impossible # 2010.07.22. 20:17

Kérdezd meg az egyetemek tanulmányi osztályait (leginkább a hivatalvezetőket, mert a titkárnők sokszor hajlamosak faxságokat összehordani).

evicka # 2010.07.22. 19:48

A következő lenne a problémám. Felvételt nyertem a Pázmány jogi karára, költségtérítéses szakra, azonban az Elteről lecsúsztam. Egy másik tanulmányt folytatok az Elten és jogi tanulmányaimat is ott szeretném folytatni. Átjelentkezés feltételeiről érdeklődnék,mikortól lehet,(első fél év, egy év) ha a felvételi pontszámom nem éri el ahova átjelentkezek az gond e? Tudom,h az Eltere a legkevesebb az esélye a pozitív atjelentkezésnek, de nekem bizony ez a célom. Köszönöm a segítséget.

Thetys # 2010.07.12. 06:58

Imp... igen, volt pár évfolyamtársam, aki 3x bukás után az államvizsgát már a Károlin, meg Szegeden tette le :-) Na jó, akkor nem kellett kül. vizsga.

Egyjogász # 2010.07.02. 23:34

A magyar jogi felsőoktatásban nem teljesen tök mindegy, milyen diplomát kap, pázmányost, vagy szegedit? (Részletesen lsd. Kacsa által már többször kifejtettek, bár azért van olyan magyar jogi diploma, amelyikért egy ELTÉ-st, pázmányost, vagy szegedit nem cserélnék el:))

De láttam a neten, hogy Kacsa tanai ellenére felállították a legújabb rangsort, és változatlanul 1. ELTE, 2. Szeged, de kétségtelenül azt is megemlítették, hogy a Pázmány jön fel, mint a talajvíz.

Úgy hogy azért annyira nem kell még lelki válságba kerülnie senkinek, ha pázmányos diploma helyett szegedit kap.

Impossible # 2010.07.01. 11:49

Ha már megvan az abszolutórium, nem hiszem, hogy különbözeti vizsgákat kellene tenni. A Pázmányos menekültek sem tettek Szegeden, csak szépen levizsgáztak polgári jogból, ami mellesleg azonnal sikerült nekik. :)

Thetys # 2010.07.01. 09:27

Timi, költségtérítésesre szinte bárhova átkerülhetsz. A kiválasztott egyetem(ek)en érdeklődd meg a feltételeket, valószínű különbözeti vizsgákat kell tenned.

Impossible # 2010.06.30. 23:15

Egyébként annyi tanácsot tudok adni, hogy át kell látni az egész anyagot, és nagy vonalakban pontosan megtanulni, a részletekkel nem kell vesződni, azt úgysem kérdezik meg. Szerintem ha rendesen megtanulod, azaz érted a dolgokat, és a lényeget pontosan el tudod mondani a vizsgán, akkor sikerül. A Pázmányon pl. a polgári jogos vizsgáztatókat agyon szidják, pedig tőlem pl. sosem kérdeztek nehezet, teljesen korrekten jártak el (1 esetet kivéve, de mindegy, van némi hibaszázalék :D ).

Impossible # 2010.06.30. 23:11

Hát Katka, ha jól tudom, akkor ez a fogadó intézménytől függ: ha átvesznek, akkor átmehetsz, de készülj fel arra, hogy akkor az ottani diplomát fogod megkapni. Tőlünk Pázmányról akik átmentek Szegedre csak a polgári jogot letenni, azok szegedi diplomát kaptak. Szegeden már hozzá vannak szokva a Pázmányos menekültekhez. :D

Katka (PTE) # 2010.06.30. 22:08

Sziasztok!
Én a PTE-ÁJK-n csont nélkül (5 év alatt) eljutottam az államvizsgákig. Azonban 2 éve próbálom letenni az 5 államvizsgámat, amiből csupán 2-őt tudtam abszolválni. Szóval... sokan vagyunk ezen az egyetemen, akik eljutnak idáig, de nem képesek befejezni. Vizsgáztunk már eleget ahhoz, hogy érezzük megvan-e egy vizsga vagy nem! NA ITT nem tudom miért vágnak ki folyton?
KÉRDÉS => CSAK ÁLLAMVIZSGÁZNI ÁT LEHET-E JELENTKEZNI BÁRMELY MÁS JOGI EGYETEMRE???

Naina # 2010.06.30. 05:10

Csicske, ha még nem vettek fel sehová sem, akkor a jelentkezéseid sorrendjét szeretnéd változtatni?

Vagy arra gondolsz, hogy ha majd kiderül, hogy melyik egyetemre nyertél felvételt,a hallgatói jogviszonyod létrejöttét követően szeretnél azonnal másik egyetemre átjelentkezni?

Csicsike1991 # 2010.05.18. 18:22

Köszönöm a segítséget, de elsősorban arra gondolok, hogy meg tudom-e változtatni a képzés helyét, ha még nem vettek fel sehová se? Van-e lehetőség módosításra a jelentkezésben? És ha igen, akkor mikor és hogyan tehetem meg?

monalisa1 # 2010.05.18. 17:23

Az adott egyetem Dékáni Hivatalnak vagy az Oktatási Osztálynak kell kérelmet írni az átjelentkezés végett., megválaszolják hogy milyen feltételekkel lehetséges ez.

Ezt találtam:

http://www.eduline.hu/…ntkezes.aspx

Ha szükséges az esetleges kollégiumi elhelyezés iránt is érdeklődj.

"Lisa"
laikus hozzászóló

Csicsike1991 # 2010.05.18. 16:53

Tisztelt Fórumozók!
Olyan kérdésem lenne, hogy megoldható-e az átjelentkezés egyik egyetemről a másikra a tanév megkezdése előtt, és ha igen, akkor hogyan tehetem meg? Szeptembertől kezdeném meg az egyetemi tanulmányaimat, de szeretnék átjelentkezni egy másik városban lévő egyetemre, a képzési terület megegyezik.
Milyen jogi útja van ennek?
Előre is köszönöm a segítséget!

timi36 # 2009.08.28. 15:59

Kedves Iustinianus!
Ezzel most nagyon sokat segítettél!:) Ha ez így van akkor nem is akarok átiratkozni, inkább tanulok ezerrel, hátha sikerülne a támogatott képzés. Képzeld ma válaszolt a dékán! Egy mondattal:" átvétel csak a beiratkozás után lehetséges". Tehát akkor most már tudom mihez tartsam magam. Még egyszer köszönöm a felvilágosítást:)

iustinianus # 2009.08.28. 06:58

Kedves Timi!

Ne foglalkozz a honlappal, biztosan nem frissítették még! Tényleg úgy volt eddig, hogy csak nappalira lehet átkerülni államilag finanszírozott képzésre, de ez ettől a szemesztertől megváltozott! Egyébként a beiratkozáskor mindent elmondanak majd.:) Sőt! Még kaptok egy kis kék könyvet, amiben minden, de minden le van írva a képzésről! Úgyhogy ne aggódj!Az intézmények közötti átvétel is úgy működik, hogy bizonyos kreditszámnak meg kell lennie, tehát legalább 1 lezárt sikeres félév szükséges hozzá! A kreditszám mértékét az intézmények egyénileg határozzák meg. (Van ahol 2 lezárt félév szükséges az átvételhez.) De ezen kívül még ott vannak a különbözeti tárgyak még pluszban, mert például mi első félévben statisztikát tanulunk, míg más egyetemen logikát. Viszont jár velünk egy srác, aki Szegedről jött át, és neki is kellett néhány különbözeti vizsgát tennie, mert ott pl. nem tanultak nemzetközi politikát, stb. A főtantárgyak biztosan ugyanazok, de a többi intézményenként változó lehet. Tehát átjelentkezésnél azzal is számolni kell, hogy lesz néhány plusz vizsgád!

timi36 # 2009.08.27. 21:08

Kedves iustinianus!
Ezt értem ,de a debreceni honlapon olvastam, hogy nem lehetséges az átkerülés a levelező tagozatról államilag támogatott levelező tagozatra csak államilag finanszírozott nappali tagozatra. Aki nem tudja vállalni a nappali tagozattal járó plusz terheket az ne is jelentkezzen. Ők írták azt is, hogy az intézmények közötti átvételt a fogadó intézetnél kell kezdeményezni.Ezért próbálkoztam Szegeden. De nem államilag támogatott képzésre kértem az átvételemet, mert az nincs is ott levelezőn (ha lett volna akkor oda jelentkezem), hanem költségtérítésesre. Igaz, hogy nem a hivatalos nyomtatványon, mert csak e-maileket írtam és telefonálni akartam, de sajnos válaszra sem méltattak. De a megfelelő nyomtatványt nem tudom kitölteni, mert feltétele a fennálló hallgatói jogviszony (beiratkozás 09.02.), a leadás határideje pedig 08.31. Hát ez a problémám, de a jó hír az, hogy nagyon szimpatikus a DE ÁJK :) (a segítőkész hallgatótársak és végzettek miatt :)

iustinianus # 2009.08.27. 20:11

Kedves Timi!
Át tudsz kerülni Debrecenben is államira, de csak, ha megvannak az előírt feltételek. (2 lezárt félév, stb...) Hiszen ettől az évtől már Debrecenben is van levelezőn államilag finanszírozott képzés. Ez azt jelenti, hogy akikkel most elkezded az első évet, azok között van olyan aki maga fizeti, vagy a munkahelye a tandíjat (ez a többség) és van olyan akinek az állam. Szegeden nem is fognak foglalkozni az ügyeddel, mert nem a Szegedi Egyetem hallgatója vagy! Azt fogják mondani, hogy februárban jelentkezz újra, és ha eléred az államilag finanszírozott ponthatárt akkor felvesznek. Tehát legyél türelmes 2 félévig, tanulj, mint az őrült és jövő júliusban kérd az átsorolásodat az államilag finanszírozott képzésre. Egyébként semmi nem fog változni, ugyanazok a csoporttársak lesznek továbbra is, csak az indexedbe nem az lesz bepecsételve, hogy "képzési költségét befizette", hanem, az "hogy államilag finanszírozott".