Álláskereső jogászok

hunfrakk # 2011.02.17. 18:29

Elbocsátási hullám a fővárosi városházán

A héten elkezdődtek az elbocsátások a főpolgármesteri hivatalban, összesen 150 köztisztviselőnek mondtak fel. További 100-150 ember távozik még várhatóan március végéig.

A főpolgármesteri hivatal létszámát az előző városvezetés mesterségesen felduzzasztotta, az átszervezés az önkormányzati választások után megkezdődött, mondta lapunknak Szűcs-Somlyó Mária, a hivatal kommunikációs igazgatója.

Szűcs-Somlyó Mária megerősítette, hogy február 15-én megkezdődtek az elbocsátások a Városházán. Eddig összesen 150 embertől váltak meg, közülük sokan nyugdíjba mentek. A létszámcsökkentés megtakarításait áprilistól lehet majd érezni, akkor jár le a kéthónapos felmondási idő.

A kommunikációs igazgató hozzátette, hogy az 1271 fős (2010 novemberi adat szerint) főpolgármesteri hivatalból még várhatóan további 100-150 alkalmazottat bocsájtanak el március végéig.

A 300 fős létszámcsökkentést már tavaly év végén bejelentette Tarlós István a fővárosi közműcégek igazgatóinak leváltása előtti napokban.

http://index.hu/…_varoshazan/

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.17. 20:08

Felmentési idő - nem felmondási. Újságírók...

Impossible # 2011.02.17. 20:21

na oda is jelentkeztem...

vissza se jeleztek

Impossible # 2011.02.17. 20:22

amúgy nemrég jártam fehérváron egy ügyvéd néninél, aki megkérdezte, hogy van-e barátnőm, én pedig elfelejtettem megkérdezni, hogy: "és neked közöd?" :D

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.17. 21:18

Legközelebb mondd, hogy éppen keresel egyet, és jelentőségteljesen nézz...

hunfrakk # 2011.02.17. 21:32

nyugi, tőlem egy helyen annak idején megkérdezték, hogy ugye nem vagyok buzi, mert volt korábban egy olyan kollégájuk, és nem akarnak ismét hibázni

mondtam, hogy a hideg büszkeség mellett állok...

hunfrakk # 2011.02.17. 21:35

amúgy engem személy szerint nem érdekel, hogy ki hogy, és ki irányában hogyan érez,

de biztos meg van az oka az ilyesféle kérdéseknek,

még ha nyilvánvalóan sérti is az egyenlő bánásmódról szóló törvényt (és amúgy is alkotányellenes) az ilyen jellegű kérdés

Impossible # 2011.02.18. 00:00

"Legközelebb mondd, hogy éppen keresel egyet, és jelentőségteljesen nézz…"

egy 60-as banyára? :DDD

hunfrakk,

na ha ilyet kérdeznének, akkor tuti otthagynám őket azonnal, nekem már a barátnős kérdés is sok volt. Ami még kedvenc kérdésem volt: "nem zavarja, ha elfárad, tehát terhelhető?" Válasz: hát ilyen kérdésekkel nem, bocs. :D

Egyjogász # 2011.02.18. 01:07

Elképzelem azt a szitut, amikor egy elegáns ügyvédi irodában a kultúrált, jólöltözött irodavezető ügyvéd úr megkérdezi: "Buzi-e vagy?" :)) Biztos meglepődne, ha erre az lenne a válasz, hogy "Mér, mit szeretnél kisköcsög, az legyek, vagy ne?":)

Sajnos persze manapság valaki vagy "tököscsávó", aki a munkaadó tudomására hozza, hogy neki elvei vannak, és nem tűri el, hogy a munkaadó packázzon vele, vagy van állása...:)

cat981 # 2011.02.18. 08:49

Impi a tököscsávó :)

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.18. 09:43

Bár a nekiszegezett kérdés arra vall, hogy ez annyira nem látszik rajta. :)

hunfrakk # 2011.02.18. 11:27

egy 60-as banyára?
IGEN!!!

Kacsa1111 # 2011.02.18. 17:54

GILF!:)))

Kacsa11

Legislator # 2011.02.18. 23:19

Kacsa: nem lennék a mérnökök helyében...

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.02.18. 23:21

Egyjogász:-DDDD.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.02.18. 23:24

"Nem megmondtam világosan, hogy hozzám csak a szőke, dekoratív ügyvédcsajokat hívják be?"
Az ilyen inkább k*rvázzon...

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.02.19. 07:29

Stimt! Pont azt akar - csak e költségeket elszámolná. BP

Egyjogász # 2011.02.19. 10:57

Nehogy azt gondoljátok, hogy ez vicc! Az ügyvéd sráccal valóban megtörtént az eset, nem is kapta meg a megbízást. Később utánanézett, a cégnek egy szőke barbibaba kinézetű hölgy lett az ügyvédje.

De egy ismerős ügyvédnő is beszámolt hasonlóról, ő a megbízójával (illetve annak cégvezetőjével) ment valami vidéki tárgyalásra, és cégvezető úr kifejtette a kocsiban, hogy ő csinos ügyvédnőkkel (nála a szőkeség nem volt feltétel:) ) szeret menni a partnerhez tárgyalni, mert szerinte egy csinos csaj eltereli a partner figyelmét a lényegről és egy nő sokkal könnyebben elér dolgokat egy férfinél, és ilyenkor mindíg eredényesebb, mintha akár a legnagyobb jogtudor férfiügyvéd lenne vele.

Csak azt nem értem, hogy ez fordítva miért nem működik?:) Olyanról még sosem hallottam, hogy egy cégvezető hölgy fiatal, duzzadó.......tehetségű férfi ügyvédet keresne jogi szolgáltatások ellátására:)))

Dr.Attika # 2011.02.19. 11:06

Ez érdekes. Én már tárgyaltam ( egyeztettem) csinos meg nem csinos ( értsd ronda) ügyvédnőkkel is. Az volt a lényeg amivel érvelt meg amennyit jogilag teljesített. Már ez lenne a szempont, hogy a szilikon kebel kibuggyan-e a dekoltázsból?

Egyjogász # 2011.02.19. 16:36

Te jogász vagy, téged a másik jogász jogi érvei érdekelnek, és nem nézed, hogy honnan, mi buggyan ki neki:))

Egy üzletembert meg sokszor nem csak a jogi érvek érdekelnek...., olyanhoz már nekem is volt "szerencsém", amikor a jogászok által hetekig (lényegében eredménytelenül) egyeztetett szerződés kérdését a "nagyfőnökök" a Henessy meg a zsírjában sült libamáj között cca. 5 perc alatt lerendezték, "ne baxuk már el ezt a jó estét azzal, hogy hülyeségeken vitatkozunk" felkiáltással:))
(Az előző cégem vezérje a jogászokkal, ügyvédekkel kapcsolatban egyébként állandó eposzi jelzőként használta a "hülye" jelzőt - részben ezért is jöttem el onnan -ezen ügy kapcsán is megkaptuk, hogy lám, "amin a hülye jogászok hetekig elköcsögösködnek" (sic.), azt ő öt perc alatt lerendezte.....)

Dr.Attika # 2011.02.19. 17:13

Egyjogász!
Ez nem igazi érv. Én is voltam üzletember 1991-től 2002-ig. Vannak elméleti jogászok és vannak gyakorlati jogászok. Én magamat utóbbihoz sorolom, de már szakvizsgával is felvértezve a jogi pozitivizmust is figyelembe veszem. Másképpen nem működik a jogrendszer és az élet sem. Az, hogy mit lehet "elkalapálni" libamáj és henessy közben az egy más dolog. Az ad valami védettséget? Szerintem nem.

Kacsa1111 # 2011.02.20. 21:25

Kedves Legislator,

pedig ők nincsnenek úgy röghöz kötve, mint mi...:)

Kacsa11

Legislator # 2011.02.21. 01:00

Kedves Kacs,

Én pont elég szabadnak érzem magam ahhoz, hogy ne cseréljek velük (se).

Sunshine after the rain.

Legislator # 2011.02.21. 01:02

„amin a hülye jogászok hetekig elköcsögösködnek“ (sic.), azt ő öt perc alatt lerendezte."

Csodálom, hogy nem emelnek életében szobrot a "nagyembernek".

Sunshine after the rain.

Mogyika # 2011.03.06. 18:10

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni!

Végzős joghallgató vagyok, és éppen kezdeném az álláskeresést. Annyi mindent olvastam a neten, különböző fórumokon, és nem vagyok túl bizakodó. Bár tudom, hogy nem kell mindent elhinni...

Fogalmam sincs hol és hogyan induljak el. Persze, hogy nem tudom, konkrétan mivel akarok foglalkozni(bár ezzel nem vagyok egyedül, többeket is megkérdeztem),ez még nem alakult ki bennem, hiszen alig van tapasztalatom e területen.
Írtam egy motivációs levelet, "önfényező" levelet, úgy hallottam, ez is kell... Rühellem és soha nem fogom megérteni, hogy egy miért kell egy jogásznak megindokolnia, miért akar jogász lenni.

Egyébként levelező tagozatos vagyok, amivel kapcsolatosan állítólag sok az előítélet....

Na meg a sok hirdetés: minimum cum laude, summma cum laude, két nyelv felsőfokon...übermensch embereket keresnek...

Szóval, kicsit félve indulok neki, bármilyen hasznos tanácsot szívesen fogadnék!

Köszönettel!