történnek hihetetlen dolgok
Álláskereső jogászok
:-S
Sunshine after the rain.
Elég hihetetlenül hangzik, hogy valaki ebbe energiát fektet, de én naiv vagyok, tudom.
Szia pazs!
Nagyjából ez történt. Hogy pontosan hogyan, azt itt nem fejtem ki inkább.
gabri,
nem kólázom. Gondolom, tudod, mi történt...
Ki tett neked keresztbe? Gondolod, hogy direkt kinyomozta itt bárki, hol volt ez a jogsegélyszolgálatos meló és direkt odaszólt, hogy Impet aztán fel ne vegyék? Ugyan már.
„Szánalmas, h egyesek arra pazarolják az idejüket h nekem keresztbe tegyenek, szinte már röhögnöm kell”
Csúnyán nézett rád a jég a kóládban?
Na hála a rosszakaróimnak, a jogsegélyszolgálatosdiból semmi sem lett. Szánalmas, h egyesek arra pazarolják az idejüket h nekem keresztbe tegyenek, szinte már röhögnöm kell. Ez megéri? Elestem heti 4 azaz négy órányi munkától, most össze fogok törni, ti szerencsétlenek :D
Imp ismét sok bölcsességet kapott útrvalónak. Úgy veszem észre ez évente esedékes :) Kfgabri: benned egy Frajd veszett el (de nagyon :).
az is egy "általános egyenértékes" bizonyos kultúrákban :-)
ez is jó lehet karrier elején
Ismerek valakit, aki ilyet csinált kezdő korában. Nehéz kenyér...
Sunshine after the rain.
lesz mondjuk a munkaszerződésben az, hogy
"jogi ügyintéző" vagy
"jogi tanácsadó" vagy
"ügyfélszolgálati/jogsegély-szolgálati előadó"
viszont alaposan fel kell készülni,
hogy egy ilyen munkát jól el tudjon vki látni
(előtte áttanulmányozni vonatkozó joganyagot)
értem az aggályaid, mint szakvizsga időről, de jelenleg Impnek akutan regnáló krónikus munkahiánya van.
Cselekedni kell :-)
egyébként meg szerintem a jogsegélybe nem fér be az ügyvitel, csak a tanácsadás.
helyből lennének ötleteim, hogyan dolgozzak a jogsegélynél úgy, hogy bevonok egy ügyvédi irodát is.
nem tudom pontosan, mivel a bizonyos Marika részleteket nem árult el a munkakör tól-ig kereteiről, de az elmondottak alapján nem kizárt, hogy szakvizsga nélkül is ellátható (vállveregetésen a tanácsadást értem), a foglalkoztatás megbízás alapján.
ez megint egy kihívás Imp-nek, hogy megoldja, mert, ha akarja a jogi (és nem csupán az ügyvédi) pályát, akkor megoldja.
Ezt én értem, ill. becsülöm is a segítő szándékodat.
De ha jól értem a beírásokat, a kolléga se nem jelölt, se nem jogi előadó (ilyen posztokat egyébként is csak ügyvéd, jogtanácsos mellett tölthetne be), ezért csak azt kérdeztem, hogy akkor milyen státuszban, milyen jogviszonyban fog vállakat veregetni?:))
Ill. mit tesz, ha pl. azért megy oda valaki, hogy csináljon meg egy ingatlan adás-vételit, vagy segítsen valami olyanban amiben csak ügyvédnek van hatásköre?
„
a hülyére vétel erősen relatív, akinek inge, ne a vegye magára.”
akinek NEM inge, nem vegye...
cat:
„pofám leszakad... :))) azért nem semmi egy nyilvános szakmai jogi fórumban így betolni, hogyan vettem hülyére évekig a bírókat... :)))”
ezt bóknak veszem, ha megengeded, repülősóért nem nyúlnék, mert nem fogok attól bepánikolni, amit érdemi ellenkérelem, periratok ezrei és az ítéletek rögzítettek.
a hülyére vétel erősen relatív, akinek inge, ne a vegye magára.
az meg külön mise, hogy mi a jobb: valós tényekre hivatkozni, vagy becsületszavad (wtf, mire való az ingatlannyilvántartás) adni, hogy x ingatlan a tulajdonodban van (gyermekelhelyezés, X Városi Bíróság 2005, Gabi állát fogta, amikor az ellenfél ügyvédje ezt előadta.)
„"levegőből" állítják elő a hitelösszegeket gyakorlatilag zéró fedezettel”
erről többször, több helyen kifejtettem a véleményem és nem vagyok hajlandó a számból segget csinálni az ilyen fanaticus primitivus szinten lévő népi legendákkal szemben.
igenis el kell határolni az ügyintéző személyes dilettánságát, a piaci és jogi trendet egymástól egy olyan országban, ahol évtizedekig minden elérhető volt óriási állami dotációkkal, az emberek csúcs pénzügyi döntése az volt, hogy Trabantot vagy Skodát vegyenek.
Ebből a nullából építkezünk most, egyik végletből a másikva menve, tanulva a kapitalizmust, ám ezek a "virtuális források" nem tanulás, hanem a kommunizmus pepitában.
Egyjogász: Impnek sürgős elfoglaltság kell és tapasztalat.
Kezdetben az is megteszi, ha:
- kiverekszi ezt a melót
- és heti 4 órában vállakat vereget
kfgabri # 2012.07.23. 19:15:
pofám leszakad... :))) azért nem semmi egy nyilvános szakmai jogi fórumban így betolni, hogyan vettem hülyére évekig a bírókat... :)))
A bankokat egyébként én is nagyon tudnám sajnálni micsoda veszteséget könyvelhetnének el ilyenkor, főleg úgy hogy a "levegőből" állítják elő a hitelösszegeket gyakorlatilag zéró fedezettel...
Ja, és lehet, hogy hülyeséget írok (jogtanácsosként nem vagyok egy büntetőjogi fenomén:)) ), de a munka elvállalása előtt érdemes azért alaposan megnézni, hogy annak nem ügyvédkénti ellátása nem valósít-e meg ügyvédi tevékenységet, ugyanis úgy rémlik, hogy aki jogosulatlanul és üzletszerűen ügyvéd tevékenységet végez, azért mintha seggberúgás járna...:)))
"keres jogászt egy jogsegélyszolgálatra.... heti 4óra, kezdetnek megteszi."
Távol álljon tőlem, hogy beleugassak, de a pl. szakszervezeti jogsegélyszolgálatot általában ügyvédek szokták ellátni (a laikusnak ugyanis általában nem elég, ha elmondják, hogy mit kellene csinálni, hanem érdemi intézkedést is vár, amit viszont sok esetben csak ügyvéd tehet meg - pl. ingatlan adás-vételi szerződés elkészítése, ellenjegyzése -, nem szakvizsgázott jogász nem).
Cégeknél működhet még korlátozottan, hogy a jogtanácsos lásson el jogsegélyszolgálatot, de szerencsésebb az ügyvéd, mivel a jogtanácsos alapvetően csak a cég ügyeiben járhat el.
Olyat én még nem hallottam hogy egy jogsegélyszolgálat önállóan, heti 4 órában alkalmazzon egy se nem ügyvédjelöltet, se nem jogi előadót. Mi lesz pl. a státusza, a jogviszony jellege,a jogköre?
És mit fog tanácsolni az ingatlanügyekben, cégügyekben, büntetőügyekben hozzá fordulóknak, fmh-t beadni kívánoknak, stb ? Azt, hogy forduljanak ügyvédhez?:)))
Kedves Impossible,
„ezért én ezt el is nézem neki”
oh, kösz...most már nyugodtan hajtom álomra a fejem.:)
„az becsmérli buzgón a másik embert, aki önmagával sincs kibékülve”
hű...ez valami coelho-s életbölcsesség?:)
„alaptalan a vagdalkozása”
csakugyan? miért is?
az elmúlt pár évben mutatott teljesítményed, valamint a fórumon megejtett, valóságtól teljesen elrugaszkodott okoskodásaid önmagában elég alapot szolgáltatnak.
mikor teszel már le valamit az asztalra a szájkaratén kívül? itt volna már rég az ideje!
Kacsa11
Imp, Kacsa nem hülye, tanult, művelt srác, aki már látott pár dolgot, ebből vannak ötletei.
Neked is el kéne ebbe az irányba mozdulnod.
Tasli: mert sebeket keresel, hogy nyalogasd.
Nem azt várjuk tőled, hogy a hr-t puskával kényszerítsd, hogy hívjon be, annyit várunk, hogy dobj össze egy pöpec önéletrajzot, hitesd el, hogy nem nyalogatod a sebeket és uccu.
Ez rajtad áll, a többi a másik félen, hogy megeszi-e.
De el kell követned mindent, hogy megegye.
Attika,
olyan, mint amikor tudsz a másik szemszögéből beszélni egyes szám első személyben, anélkül, hogy teljesen mást mondanál, mint amit ő mondana.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02