át tudnátok dobni emailen? Informatikailag kicsit le vagyo k maradva, de érdekelne :-)
Álláskereső jogászok
Majd ha megadod az emiledet. :)
te pont tudod :-) woodslave@freemail.hu
Ugyan. Jogkövető emberként nem tárolok emilcímeket a jogosult kifejezett hozzájárulása nélkül. Sem a merevlemezen, sem a memóriámban. :)
A BH. elment.
na ez érdekes. Akkor megvan a megoldás a jelölti időszakra. El kell menni ingyért, aztán meg első önálló ügyként beperelni a volt munkáltatót. :-)
:)
Ha annyi esze van a principálisnak, hogy még írásba is foglaltatja a törvénysértő megállapodást. Biztos, ami biztos.
de ennél már csak a első és másodfokú bíróságok voltak jobban. Megdöbbentő.
Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni! A helyzet röviden:27 éves ügyvédjelölt vagyok B és C, szakvizsgával(az A majd talán decemberben lesz meg.) Nem igazán szeretem az ügyvédkedést, és megélni sem tudok belőle(teljesen egyedülálló vagyok) Milyen lehetőségeim vannak még?(bíróságon, ügyészségen kívül)
A rendőrségre gondoltam, de nem tudom, hogy mik a követelmények. El kell végezni az RTF-et? Elsősorban azok válaszát várom, akik jogi diplomával a rendőrségen helyezkedtek el, de azokét is szívesen várom akiknek van más ötletük a rendőrségen kívül.
Köszönöm
Közigazgatás?
https://kozigallas.gov.hu/ - szemezgess!
„El kell végezni az RTF-et?”
nem, bőven elég a jogász diploma
amúgy: http://www.police.hu/allas
és én is ajánlom:
www.kozigallas.gov.hu
+
szerintem itt, jogiforum.hu-n tegyél közzé magadról egy hirdetést - megéri (ezt tapasztalat mondatja velem)
„El kell végezni az RTF-et?”
Nem. Viszont kötelező, iskolarendszerű átképzés van. Két féléves, ha nem tévedek, de lehet, hogy több. Ha kell, megkérdezek valakit, csak jelezd, ha nem találsz erre adatot.
Sunshine after the rain.
Elolvastam a topic hozzászólásait és így visszagondolva én ritka szerencsésnek érzem magam, hogy gyakornokként már havi 50ezret megkerestem...plusz még tanítgattak is dolgokra (pedig egy ismeretlen voltam az utcáról). Persze ez egy kivételes példa és ezt jól tudom...
Iwikó
Hát az nagyon-nagyon sajnálatos, ha a XXI. században, az EU tag Magyarországon azt kell kivételes példának tekinteni, ha valakinek fizetnek a munkájáért....
Persze tényleg szerencsés vagy, van olyan jelölt ismerősöm, aki (a korábban már többször kifejtett okok miatt) a principálisát (persze a háta mögött) csak "rabszolgatartómnak" hívja.
Szia Egyjogász,
nekem is vannak ügyvédjelölt ismerőseim és még csúnyábban hívják a főnöküket, meg is van rá az okuk... Pl. az ügyvéd nem akarta kifizetni a spanyol ügyfél után a jelölt részét, arra hivatkozva, hogy nem is ő szerezte az ügyfelet...az irodában csak ez az egy emberke beszél spanyolul...hmmm...pofátlanság, én nem bírnék ilyet tenni munkáltatóként.
Mostanában megmosolyogtat az álláshirdetéseknél az előnyként feltüntetett jogsi, nem hittem volna, hogy álláskeresésnél (jogi) még hasznos lehet. :)
Iwikó
De egyszerre néztünk be a Fórumra:)
Engem itt a Fórumon mosolyogtatott meg egy "jogász" álláshirdetés, mely szerint:
Amit kínálunk: "az itt letöltött munkaviszony teljes tartama beszámítható a jogi szakvizsgához szükséges gyakorlati időbe"
Mivel úgy egyébként minden jogi végzettséghez kötött munkakör munkaviszonyban történő betöltése jogszabály alapján beszámít a jogi szakvizsgához szükséges gyakorlati időbe, nem értem, hogy ezt miért a hirdető kínálja?
Vagy ez manapság már ekkora szó? Amikor engem vettek fel annó egy céghez jogi előadónak fel sem merült ez a kérdés, ergo evidens volt, hogy a munkaviszonyom időtartama beszámít a gyakorlati időbe.
Azt én is láttam, furcsa is volt. Szerintem azt inkább már olyan tölteléknek írják oda, hogy ne legyen annyira üres az "Amit kínálunk..." részleg. :))
Iwikó
Azoknál a hirdetéseknél, hogy a kínálat rovatban ilyenek szerepelnek, mint
- széleskörű tapasztalatszerzési lehetőség,
- barátságos környezet,
- fiatalos csapat,
- az ügyvédi szakma teljeskörű megismerése,
- az itt eltöltött idő beleszámít a szakvizsgához szükséges gyakorlati időbe,
ott tuti, hogy nem adnak fizetést:)))
Így van.
Jó torkoskodást ezen a csütörtökön mindenkinek! :)
Iwikó
Minden idők best of-ja akkor is annak az ügyvédi irodának az álláshírdetése, amelyik a következőt írta:
"Nálunk nem a lábát fogja lógatni!" (Hanem micsodáját...?)
Kinek mije van, ugye, kérem:-). A gravitáció nagy úr
:-).
Sunshine after the rain.
Ildi,
torkoskodtál? :DDD
LOL
Leg, az eddigi legjobb hozzászólásod.
Ui: Egyébként ma minden pasi hülye.
Kedves Immaculata!
Köszönöm, hogy a (hímneműek részéről általad a mai napra)vélelmezett hülyeség ellenére is tetszett ez a kis hozzászólásom:-).
Kedves Imp!
Ha mások torkoskodnának is:-), Te akkor se feledd, hogy e hét szerdától (hamvazószerda) beléptünk a nagyböjtbe. (Jé, az tegnap volt? Valami gáz lehet az időérzékemmel. Minden percet szorozni kell nálam hárommal, annyira le vagyok fáradva.)
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02