Álláskereső jogászok

Egyjogász # 2013.03.01. 15:37

Azt azért még szabad, hogyha egy férfi felad egy társkereső hirdetést, akkor nőt (sőt kifejezetten 30 alatti nőt) keressen? :))

Vagy már ezért is beszól az Egyenlő Bánásmód Hatóság? :)

Impossible # 2013.03.02. 20:47

Ki állást, ki társat keres, nem mindegy, de van, aki megoldja 2in1... :D

kaméleon # 2013.03.02. 21:59

Nemrég volt itt olyan hirdetés is, amelyikben az szerepelt, hogy 30 év körüli jelentkezőt várnak.

ius latratus # 2013.03.03. 14:46

Off (bár, a fene tudja, hogy off-e?)

Eljön még az az idő, amikor a férfi gyermeket akar szülni, e ezt -éppen az egyenlő bánásmódra való hivatkozással-, majd mi fogjuk neki fizetni. A méregdrága átalakító műtéteket is finanszírozza a közkassza, ha jól tudom. Innen már nincs visszaút.
Lásd: Franciaország. Legutóbb százezrek tüntettek az utcán, ennek ellenére simán házasodhat férfi férfival, sőt: gyermekük is lehet. Abban a Franciaországban, ahol egy-egy lakóövezetből egészen egyszerűen kivonult(!) az állam, s a rend őrei is csak állig felfegyverkezve mernek oda bemenni. Robespierre hazája...
Mi még csak kóstolgatjuk ezt. Hogy miért nem vehetek fel titkárNŐT, miért nem szabad (vagy éppen miért kell!) diszkriminálnom a hozzám jelentkezőt.
Olyan, hogy egyenlőség, - nem létezik. Természetellenes.
KBS (is) mondta valamikor itt, s igaza volt: megérett ez a világ a pusztulásra.

On

siomnes # 2013.04.03. 17:49

És egy ma felkerült állásajánlat:

"Elvárások:
Kezdő hölgyeket keresünk."

XDDDDDDDD Miben kezdő?! :D :D :D

Egyjogász # 2013.04.05. 10:13

És ez milyen munkára szól? Mert ha jogászira, akkor eléggé diszkriminatív....(nem a kezdő, hanem a hölgy..:) )

Dr.Attika # 2013.06.26. 21:04

Nézve a fórumos álláshirdetéseket, igen csak beindult a kereslet a végrehajtók részéről a jogászok iránt. Nemtán előkészületben van egy újabb törvénymódosítás, miszerint végrehajtó csak jogász végzettségű lehet.( Tudom a jövőben már csak az lehet, de a korábbiak kibrusztolták a mentességet.)

siomnes # 2013.06.28. 17:11

Amít kinálunk:

"Rengeteg munka (hétvégén is)."

Dr.Attika # 2013.06.28. 17:17

Nincs vele gond, ha a rengeteg munka mellé rengeteg pénz is társul.

nanten # 2013.07.10. 11:52

Üdvözlök mindenkit!
Szakmai gyakorlattal kapcsolatban szeretnék informálódni.
A harmadik évemet végeztem el az egyik Pesti jogi karon. Szeretnék a nyárra, és a továbbiakban egy ügyvédi irodában, vagy más helyen, ahol van jogi munka gyakornokoknak, munkát vállalni. Hol tudok gyakornoki munkák után érdeklődni? Néztem ezen a honlapon is, meg máshol is, azonban elég keveset találtam, és ott már valószínűleg tárgytalan a kiírás. Akinek van valamilyen ötlete, hogy hol és hogyan találhatnék, azt nagyon megköszönném, nem azért csinálnám, hogy pénzhez jussak, hanem dolgozni és tanulni akarok.

bandeeraz # 2013.07.12. 03:47

Ha nem is hirdetnek, nézz ki egy pár irodát, ami szimpatikus, és írjál nekik. Küldj önéletrajzot, és írd le, hogy milyen motivált vagy. Legalább 20 helyre írjál, érdemes biztosra menni. :) Egyébként egyetemeken (faliújságon, honlapon) is szoktak hirdetni, azt is sasold.

Sherlock # 2013.07.12. 09:37

Most nyárra már nemigen fogsz találni, aki akart szerzett rabszolgát, másrészt meg úgy van vele, hogy mire beletanulsz már kezdődik az isi; de nem szabad csüggedni, Tennyson szavai lebegjenek szemeid előtt. Milyen a CV-d?

Más; mai hirdetés:

Előnyt jelent: Kiemelkedő tanulmányi eredmény valamelyik patinás hazai egyetemen

Ti tudtok ilyenről? Andrássy és CEU nem játszik.

pplord # 2013.07.12. 09:42

nanten: bármelyik pesti jogi karon működik karrier iroda, vagy hasonló, akik segítenek a hallgatóknak elhelyezkedni gyakorlatra az egyetemmel szerződött partnereknél (ügyvédi iroda, közigazgatási szervek, de még bíróságokkal is van együttműködési megállapodása a Károlinak, ahova én járok).

ius latratus # 2013.07.12. 09:54

pplord

"ügyvédi iroda, közigazgatási szervek, de még bíróságokkal is van együttműködési megállapodása a Károlinak, ahova én járok)."

Bírósággal a Miskolci Egyetemnek is volt(van), de javíts ki, ha rossz lenne a kérdés: melyik jogi karnak nincs?

Sherlock

"Más; mai hirdetés:

„Előnyt jelent: Kiemelkedő tanulmányi eredmény valamelyik patinás hazai egyetemen ”

Ti tudtok ilyenről? Andrássy és CEU nem játszik."

Persze. Ha az ügyvéd úr életrajzát megnézed, akkor kitűnhet: Pécs.
Na, ja. Majd biztos Miskolc...

orangeman # 2013.07.12. 11:51

Más; mai hirdetés:
„Előnyt jelent: Kiemelkedő tanulmányi eredmény valamelyik patinás hazai egyetemen ”
Ti tudtok ilyenről? Andrássy és CEU nem játszik.

Sherlock, ne játszd azt, hogy te vagy Kacsa, mert néha még tőle is fura, tőled meg kifejezetten szánalmas.

For God and Ulster

Sherlock # 2013.07.12. 14:06

Orangeman, ha frusztrált vagy, azt kár rajtam levezetni. Pont egyformán patinás az össze hazai egyetem.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.07.12. 14:09

Félreértett. Mentségére szolgáljon, hogy félreérthető voltál.

Dr.Attika # 2013.07.17. 16:00

Szeretnék segíteni jogi álláskeresőknek.
http://www.jogiforum.hu/…ajanlat_9163

Fordítás googlisan:
Jogi munkatárs

Hely: Budapest, Budapest, Magyarország
Firm Service: Legal
Reference Code: HUGRfy14_06_70381
Pozíció típusa: Full-time
Job Description

Online jelentkezés
It `s karrierjét. Milyen messzire el?

Deloitte jogi egyedülálló hálózata 125 irodával 55 országban, több mint 1100 tapasztalt ügyvédek nyújt széles körű jogi szolgáltatásokat. A 17 ország Közép-Európában, a helyi és nemzetközi ügyfelek szolgálja a magasan képzett csapat több mint 150 ügyvéd rendelkező gazdag szakmai tapasztalattal rendelkezik, többek között, az FSI szektor és a feldolgozóipar. Tagjai ennek a hálózatnak a jogi cégek dolgoznak együtt a Deloitte más szakemberekkel, kihasználva a tapasztalat és szakértelem a képviselő ügyfeleik nemzetközi és megoldása összetett kérdéseket. Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda, a Deloitte Magyarország tudósítója ügyvédi iroda, a magyar tagja a nemzetközi Deloitte jogi hálózat. Szarvas, Falcsik és Társai Ügyvédi Iroda keres ambiciózus

ASSOCIATES

, melynek fő érdeklődés:
bank-és pénzügyi, vállalati, Ingatlan és Energiaügyi

Fő feladatok és felelősségi körök:

• jogi dokumentumok elkészítése
• Összegyűjti és elemzi a szakmai háttéranyagok
• Kapcsolattartás az ügyfelekkel
• Egyéb jogi ügyintézés

Szükséges szakmai háttérrel és készségek:

• 0-2 éves tapasztalat Az egyetem elvégzése után a kiváló tanulmányi eredményeket
• az angol nyelv ismeretét, és magyarul is kell, német tudás előny
• Az LLM diploma vagy hasonló előnyt
• Kiváló MS Office (Excel, Word) ismerete
• szakmai hozzáállás és megjelenés, rugalmasság
• Kiváló kommunikációs készség

Amit kínálunk:

• kihívást jelentő nemzetközi környezetben, ahol a személyes fejlődés és a növekedés arra ösztönzik,
• lehetőséget, hogy a nagy horderejű ügyfelek magas rangú műveletek
• Egy vonzó és versenyképes fizetés, beleértve a különböző juttatásokat

Hogyan lehet pályázni?

Ha keres egy gyors tempójú, izgalmas lehetőséget, hogy csatlakozzon a világ vezető szakmai szolgáltató cég, akkor kérjük, kattintson az Apply gombra, és hozzon létre online, vagy át a jelölt profilt.

Online jelentkezés

Dr.Attika # 2013.08.08. 15:49

Pozíció:adminisztratív
Végrehajtói iroda végzett jogászokat keres adminisztratív munkakörbe.

Előnyt jelent:
Szakvizsga
Munkavégzés
helye:
Budapest
Munkaidő:
főállás
Fizetés:
megegyezés szerint

Kapcsolat
Munkáltató, cég:
Dr. Radics Csaba Végrehajtói Irodája
Email:
radics223@gmail.com
Jelentkezés

Ez a pofátlanság csimborasszója.
Szakvizsgázott jogászt keres adminisztrátornak.
Ez a pofátlanság csimborasszója.

Egyjogász # 2013.08.08. 23:08

Sajnos ott tart ma a jogászpiac, hogy lesz is rá jelentkező....úgy tűnik ennyit ér manapság egy jogi diploma, meg egy szakvizsga.......

A következő fázis majd az lesz, hogy gyorsétterem keres krumplisütő munkakörbe végzett jogászokat, hamburger készítéséhez szakvizsga is szükséges....:))vagy inkább:((

Egyjogász # 2013.08.08. 23:15

Egyébként egy ügyvédtől hallottam, hogy otthagyta a titkárnője, de helyette nem másik titkárnőt fog felvenni, mert az drága, hanem inkább egy jelöltet, mert annak a fizetése a negyedéből kijön...

Szerintem a jogi egyetemeken előbb-utóbb be lehetne vezetni az olyan tantárgyakat, mint az "Adminisztrátori tevékenység alapjai", vagy "A kávéfőzés és a szendvicskészítés".

Szilvia0801 # 2013.08.09. 06:08

Kedves Egyjogász és Dr. Attika!

Az a helyzet, hogy meglátásom szerint sok az eszkimó és kevés a fóka.
Abban igazatok van, hogy ez a meghirdetett állás nem jogi egyetemet végzettnek való, hiszen Ti azért tanultatok, hogy önálló praxist építsetek ki.
Én is láttam ezt a hirdetést és le is döbbentem rajta.
Jómagam jogi asszisztens képzésre járok.
Nem is értem miért nem ebben a kategóriában hirdették az állást. Hiszen mi is tanuljuk a paragrafusokat, közjegyzői, bírósági, közigazgatási ügyvitelt,közig.alapfogalmak, jogi alaptan, Btk, Ptk, kereskedelmi jog, gazdasági jog, családjog, és még sorolhatnám.
Egy biztos: a valóság (szakmai gyakorlat), köszönő viszonyban nincs a tanultakkal. Legalábbis a mi képzésünket illetően.
Szendvics készítésről és kávéfőzésről szó nincs.
Viszont van beadvány készítés, keresetlevél megírása, e-cég alapítás,- módosítás, ügyvitel, iktatás, beadványok leadása, irattározás, és még sok minden más,így hirtelen ennyi jutott az eszembe. Hozzá kell tennem természetesen ügyvéd ellenőrzése mellett, hiszen ő fogja aláírni.De pont Nektek írjam mi minden fordul elő egy ügyvédi irodában?
Bocsánat ha belevauztam a dolgaitokba.

Az is tény, hogy ez sem a titkárnő kategória.

Berényi Miki # 2013.08.09. 06:12

van beadvány készítés, keresetlevél megírása, e-cég alapítás,- módosítás, ügyvitel, iktatás, beadványok leadása, irattározás, és még sok minden más

Berényi Miki # 2013.08.09. 06:15

Bocs, idézni akartam amit írtál!

van beadvány készítés, keresetlevél megírása, e-cég alapítás,- módosítás, ügyvitel, iktatás, beadványok leadása, irattározás, és még sok minden más

Nekünk az ötéves jogász képzés alatt egyedüli hasonló gyakorlati feladat az volt, hogy szemináriumon kitöltöttünk egy FMH űrlapot...

Szilvia0801 # 2013.08.09. 06:54

Amit felsoroltam azt mi sem a suliban tanultuk. Ezért írtam, hogy az elmélet és a gyakorlat két különböző kategória. A felsoroltak a szakmai gyakorlat alatt lettek elsajátítva.
A suliban kútfőből kellett közigazgatási eljárás megindításáról írni ( én szabálysértést választottam és tökéletesre sikeredett, igaz volt egy tilos parkolásom 3 éve és mély nyomott hagyott bennem a Vas megyeiek levele) önkormányzati gyűlés jegyzőkönyvet ugyancsak kútfőből, utána leellenőrizte a tanár és elmondta, mit és hogyan kellett volna elkészíteni.
FMH-t nem is töltöttünk ki pedig két közjegyző tanárunk is volt / van.