Álláskereső jogászok

Egyjogász # 2012.07.07. 09:03

Nekem egy jó barátom dolgozott hasonló konstrucióban....hááát, amiket mesélt nem nagyon működött a dolog, bár ez nem zárja ki, hogy az alábbi esetben működhet jól is.:)) (Ezt azért az emberi tényezők és a felek hozzállása is erősen befolyásolja.)

Ő egy menő belvárosi irodának volt a - elnézést a kifejezésért, de ő hívta így magát - "csicskaügyvédje", egy konkrét megbízó ügyeit intéztették vele, akit "menőék" bevállaltak, csak éppen kapacitásuk nem volt rá (ill. addig egy gyakornok gyerekkel intéztették az ügyeiket, csak az nagyon elqrt valamit, és botrány lett belőle):)

A barátomnak nagyon nem jött be, hogy a "kapcsolattartója" (aki egyébként egy fiatalabb ügyvéd volt, mint ő), napi szinten csicskáztatta, kioktatta, stb. (Ő ahhoz kis ügyvéd volt, hogy irodavezető ügyvéd úr - akit ő Sztálin Elvtársnak hívott, vajh miért?:) - személyesen szóba álljon vele.)

Aztán találkozott a megbízó ügyvezetőjével, és finoman szólva is csodálkozott, hogy hány százalékot kap ő abból, amit a megbízó "menőéknek" fizet. Megbeszélték, hogy ő az addigi megbízási díj feléért is vállalja, és - "menőéken kívül" - mindenki jól jár.

Aztán volt még valami kavarás "menőék" részéről a kamaránál, hogy etikátlan volt, mert lenyúlta az ügyfelüket, de állítólag "menőéknek" volt már több hasonló ügye.

Dr.Attika # 2012.07.07. 05:58

Tanár Úr tett egy tisztességes ajánlatot. Olyan ügyvédek, akik a megadott földrajzi területen belül tevékenykednek és van rátermetségük megkereshetik a havi ügyvédi rezsit.
Ahelyett, hogy "ezerrel" jelentkezne több kolléga itt poénkodtok.

Kacsa1111 # 2012.07.07. 05:41

Kedves Impossible,

csak akkor teszlek helyre, ha zöldséget beszélsz.:)
ugyanakkor Sherlockhoz csatlakozva: a principálisod nem 30 volt, ha jól sejtem.

hogy mennyire egyszerű, az csak attól függ, kinek dolgozik és mit tud - sztem

ez viszont nagyon leegyszerűsíti a dolgot...persze, hogy egyszerű jól keresni, ha szakmailag csúcson vagy, és pl. az OTP, az MVM, a Mol és a Volkswagen az ügyfeleid között vannak...idáig eljutni nem egyszerű viszont.:)

Kacsa11

Impossible # 2012.07.06. 23:12

Kacsa mindjárt szimatot fog, és jól helyretesz megint, pedig nem beszélek ám aranysárgarépadíjas zöldséget. : D

Impossible # 2012.07.06. 20:54

Pl. senior ügyvéd 30 évesen is simán megkeres 1 millát, DLA Piper-nél.

Impossible # 2012.07.06. 20:34

Ser,

hogy mennyire egyszerű, az csak attól függ, kinek dolgozik és mit tud - sztem.

Sherlock # 2012.07.06. 20:29

A fiatal alatt - gyanítom - nem csak a kort értette András. Komoly kialakult klientúra nélkül millió felett keresni egy ügyvédnek sem egyszerű, gondolom a te principálisod sem 30 volt.

Impossible # 2012.07.06. 20:27

András,

az az ügyvéd, akinek kb fél évvel ezelőtt dolgoztam, 4 milliót keresett havonta, szal nem tudom, h ez a 250 mennyire számíthat jónak, jelöltnek itthon biztos h jó.

Grád András # 2012.07.06. 16:28

Ne félj, sejtettem, de gondoltam hátha mások közben felfigyelnek a dologra, akik éppen ügyvédként szeretnének havi 250.000 forintot legálisan quasi alvállakozóként megkeresni! :-) És be is jött, mert már jelentkezett egy hölgy, de még várom mások jelentkezését is.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2012.07.06. 15:36

Szervusz András!

Viccből írtam... azt hittem, át fog jönni :) egyébként van joggyakorlatom, szakvizsgám nincs.

Grád András # 2012.07.06. 15:25

Szia Imp!

Isten látja lelkemet, kedvellek, de én egy jó ügyvédet keresek quasi alvállakozói munkavégzésre jó pénzért, nem pedig egy joggyakorlat nélküli lelkes fiatalt. Bocs! :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2012.07.06. 14:59

Na, akkor jelentkezem én is. :D

Grád András # 2012.07.06. 14:01

Szia KBS!

A fenti "csodákkal" szerencsére nekem is napi kapcsolatom van (mintha most is neten leveleznénk végülis) :-), viszont sajnos olyan csodával még nem találkoztam, amelyik Téged vagy egy aktát Fehérvárról percek alatt iderepítene, márpedig gyakran ilyesmire lenne szükség. Hidd el, abban vagyok érdekelt, hogy találjak valakit, és nem pedig abban, hogy ürügyekkel kigolyózzam!

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.06. 13:12

Tanár úr, kihoztak az utóbbi időben néhány érdekes találmányt. Telefon, internet, ilyesmi. Nézz utána, csodákat fogsz látni.

Grád András # 2012.07.06. 12:54

Fiúk, Lányok!

Nem jópofa beszólásokra hajtok, hanem munkavégzésre alkalmas kollégára/kolléganőre. :-)

KBS, bocs, de elég nehéz elképzelni a napi szintű együttműködést 60 km. távolságból.

A fiatal már érdekesebb kérdés, mondjuk úgy, hogy mindenki fiatalnak minősül, aki kellően rugalmas egy ilyen szintű munkavégzés esetében (pl. nem mondja nekem, hogy most nem tudja megcsinálni a munkát, mert sziesztáznia, protézist tisztítania stb. kell. De azt sem, hogy squash, bowling stb. partira vagy siklóernyőzni kell mennie!) :-)

Most már tolonghatnak a munkára (és pénzre) éhes jelentkezők.

kfgabri # 2012.07.06. 11:43

végülis bedolgozást kért, ami szaktudás függvénye :-)

Sherlock # 2012.07.06. 11:17

Csatlakozom, muszáj jogvégzettnek lennie? :D

kfgabri # 2012.07.06. 08:58

Kérdezt meg Andrást, mi neki a pesti és a fiatal zsinórmértéke :-)

Kovács_Béla_Sándor # 2012.07.06. 08:36

Muszáj pestinek lennie? És fiatalnak? ;)

Grád András # 2012.07.06. 07:17

Sziasztok!

Régen nem jártam erre, mert ki se látszom a munkából. Most is csak azért jöttem fel, hogy megkérdezzem, akad-e valaki fiatal, tehetséges pesti ügyvéd (lehetőleg a Szent István körúti irodánkhoz minél közelebb), aki quasi alvállakozóként kedvet és erőt érezne ahhoz, hogy napi kb. 4 óra munkában besegítsen az irodánknak. Lenne ugyanis egy komolyabb állandó megbízónk, kb. 70-80 folyamatban lévő elsősorban gazdasági üggyel, és egyszerűen már hatan sem győzünk még pluszban ennyit. Nem az egész munkát adnám át, hanem egy nagy részét, elsősorban az ügykezelést, az ügyféllel a kapcsolattartást és a beadványszerkesztésből minél többet, de pl. tárgyalni főszabályként én járnék, a nyilvántartásokat mi vezetnénk stb.

Mindezért nagyjából 250.000 forintot tudnék fizetni havonta.

A dolog elég sürgős lenne, akit érdekel hívjon fel mobilon! (30-280-1846) Üdv:

Norbert M Sziraki Design # 2012.06.26. 17:10

Elnézést kérek, hogy avatatlanul beledumálok és ha tabukat feszegetek, de a linkelt poszt egy kicsit ide is tartozik. Egyébként, ha jól látom ez egy kissé opportuniosta rendszer

Viszont az a helyzet ami itt magyarországon kialakult elég "gázosnak" látszik. Azaz egy bírósági eljárásban, ahol van ügyész, az eljárás törvényességét árgus szemek figyelik. Tehát kötött az egész. Viszont a versenyszféra munkaadói nem a jogegység ideáját istenítik, hanem álltalában a pénzt. Ez a jogászi megosztottság látszik a törvényhozás mindenekfelettiségének alapjának. Azaz egy egyszerû oszd meg és uralkodj elv alapján a látszat szerint "laikusok" elképzeléseit szolgálandó a tevékenység.

De szerintem ezt más is tudja, csak nem hozza szóba senki. Én az ilyen dolgok miatt nem szívesen lennék jogász. Na de mit is lehet tenni, ha a pénz beszél és a kutya ugat. Obama Úr meg jogász létére a parlamenti demokráciát támogatja. Na ennek most issza is a levét.

www.jogiforum.hu/forum/31/32206

bandeeraz # 2012.06.26. 03:55

legal manager, jogi igazgató beosztás (szervezeten belüli helyet jelöli meg), a jogtanácsos munkakör (milyen munkát lát el), nem ugyanaz...

Impossible # 2012.06.25. 23:09

Nekem pl. a jogi előadóskodás pont megfelelne (ha van állás, szóljatok!)

kfgabri # 2012.06.25. 17:56

Sok variáns létezik, de attól munkaszerződés a munkaszerződés, hogy van benne egy munkavállaló és egy munkáltató, és, ami nem konveniál, aztat nem kő vállalni.
Remélhetőleg legalább bennünk, jogi pékekben, van annyi kurázsi, hogy kiálljunk magunkért.

Berényi Miki # 2012.06.25. 17:47

... na és mi van akkor ha előlép jogtanácsossá a fizetés meg marad? Vagy ha valaki jogi előadóként annyit keres mint máshol egy jogtanácsos?

... és mi van a szépen - és kevésbé szépen - csengő pozíciókkal, legal manager, jogi tanácsadó, jogi igazgató, stb stb stb?

Persze szerintem az ominózus hirdetést feladó cégnél egyszerűen nem tudták mi a különbség a jogi előadó, jogtanácsos és ügyvéd között.