Álláskereső jogászok

Egyjogász # 2009.09.08. 21:45

De, vannak..:)

Legislator # 2009.09.09. 07:11

De talán nem annyi, mint máshol. Pl. a statisztikát nem éreztem tölteléknek, a filozófiát is csak azért, mert anno oda (is) felvételiztem, tehát volt némi alapom. A szociológiát nem szerettem, a közgazdaságtan elég magas szintű volt, és etikából is volt követelmény.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.09. 07:45

Jó de a geológia már töltelék. :D

Egyébként:

"Mostantól TÉNYLEG egész szorgalmi időszakban fogok tanulni."

Régi szép idők...hányszor de hányszor hallottam ezt a mondatot...:D

Impossible # 2009.09.09. 07:46

Ja és hányszor de hányszor kimondtam én is, és majdnem ugyanannyiszor meg is szegtem. :D

Legislator # 2009.09.09. 08:41

De a geológia Kacsa kedvence, ő meg nem volt eltés jogász:-).

Sunshine after the rain.

Minnie69 # 2009.09.09. 09:15

Bocsánat, hogy "letölteléktantárgyaztam" a kedvenc előadásaitokat :(

Inkább kijavítom: :)

Más felsőoktatási intezményben is oktatott olyan tantárgy, melynek tartalma általános tájékozottságot képez, és nem kapcsolódik szorosan a képzés végén megszerezhető diploma ismeretanyagának elsajátításához. :D

Így már jobb? :)

Egyébként nem válaszoltatok az alapvető kérdésemre :P

Rexor # 2009.09.09. 13:03

Kedves Minnie,

Ha jól értem van már felsőfokú végzettséged és gondolom dolgoztál már korábban is. Szerintem a legjobb lenne, ha a végzettségednek megfelelő munkát végeznél, mert azt biztos látod, hogy végzett jogászból is annyi van, hogy Dunát lehet velük rekeszteni. Tehát ha nem csak kávét akarsz főzni és fénymásolni akkor lehet hogy nem a jogi pálya a legjobb neked. Nem elkeseríteni akarlak, de tényleg ez a magyar valóság.

Szorgalmi időszakban tanulni.. ezt én is hallottam (igaz a gyakorlatban soha nem alkalmaztam :) Hidd el elég időt (még sokat is) elvesz az ember életéből az is, ha vizsgaidőszakban tanul.

Minnie69 # 2009.09.09. 13:53

Kedves Rexor,

köszönöm a tanácsot.

Én is látom, hogy rengeteg végzett jogász van. De marketinges nem? Kommunikációt végzett talán kevesebb? Mindenki tudja, hogy a felkapottabb szakmákból túl sok a diplomás. Ezen kívül maga az oklevél minősítése is szépen elértéktelenedik. Asztalosból egyre kevesebb van. De azt hiszem az nem menne nekem :)

Természetesen minden a létra legaljáról kezdődik. Elhiszem, hogy egy végzett jogásznak megalázó így kezdeni, ezért kell sokkal előbb. Ha most elmegyek ilyen munkára 5 év múlva megspórolom, és előnnyel indulok. Míg, ha most elhelyezkedek marketingesként, elvégzem az egyetemet, akkor kezdjem majd a nulláról?

Vagy rosszul gondolkodom?

Szomorúan látom, hogy mennyien kiábrándultak itt a fórumon. És elhiszem, hogy meg van rá az okuk. De állíthatom, hogy másnak is nagyon nehéz. Akár csak a ha a saját rokoni és családi körben nézek szét. :(

Rexor # 2009.09.09. 14:00

Kedves Minnie,

Ha valaki kiábrándult itt a fórumon az csak magának köszönheti ezt. Azt én is furcsának találom, mikor valaki elvégzi a jogi egyetemet és csak akkor jön rá, hogy milyen a helyzet valójában.

Amit én javasolnék, hogy próbálj a saját szakmádban, de a jog felé orientálódva dolgozni (marketinghez is kell jog, ott is szerződéseket kell kötni, lehet átvilágításokban is részt venni, stb.)

A saját példámból kiindulva én sem gondoltam volna még amikor kiléptem az életbe, hogy a mostani szakmámban fogok dolgozni.

Kitartás és egy kis szerencse (plusz optimizmus:) és nem lesz semmi gond.

Impossible # 2009.09.09. 14:38

Leg,

kacsa tablója kinn van még szerinted? Arra gondoltam, elkirándulok megnézni, ha már képet senkitől sem kapok. :P

Impossible # 2009.09.09. 14:38

Leg,

kacsa tablója kinn van még szerinted? Arra gondoltam, elkirándulok megnézni, ha már képet senkitől sem kapok. :P

Legislator # 2009.09.09. 15:58

Nem tudom, egyszer jártam csak azon az egyetemen, ahol ő végzett. De szerintem úgysem jönnél rá, ki Kacsa.

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.09.09. 16:49

Ha nagyon kíváncsiak vagytok Kacsára, gyertek el hétvégén a borfesztiválra :))

Iwikó

Impossible # 2009.09.09. 16:52

A borfesztiválon inygen lehet inni, ha kifizettem a belépőt, vagy azért még plussz fizetni kell?

Leg,

miért? Olyan normálisnak néz ki? :D

Ildikóka82 # 2009.09.09. 16:55

Fogalmam sincs, hogy vannak az árak, majd ott kiderül, nagy költekezésbe pedig nem akarom verni magam...

Iwikó

Egyjogász # 2009.09.10. 06:51

"A borfesztiválon inygen lehet inni, ha kifizettem a belépőt, vagy azért még plussz fizetni kell?"

Ezt ugye nem komolyan kérdezted?:)

Belépő általában nem szokott lenni (persze a Várban lehet, hogy még az is lesz), meg kell venni 500-2000 Ft közötti áron (fesztiválja válogatja) a "kóstolópoharat", aztán mehetsz kóstolgatni.
A Bországgyűlésen - borásztól és bortól függően - 200-1500 Ft/dl-ért lehetett kóstolni.

Rexor # 2009.09.10. 07:39

A legjobb ha az ember elmegy Tokjaba, beül egy pincébe és kóstolgat. Az az igazi fesztivál :)

Rexor # 2009.09.10. 07:40

Kacsa vigyázz, mert a fesztiválon lehet hogy levadász Imp. Csak óvatosan :)

Legislator # 2009.09.10. 08:30

OFF

FIGYELEM! Csak Imp-fanoknak ajánlom a következő kis idézetet, melyet elektronikus levelekben figyelhetünk meg:

"This message was sent using IMP, the Internet Messaging Program."

:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

ON

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.10. 08:42

A pofátlan mindenüket! Ilyen rohadt drága? Aminek decije ezeröt, az nyomokban 24 karátos aranyat tartalmazhat, vagy csak valamiből meg kell éniük a borászoknak is? :D

Meg kóstolópohár, jóvicc, van itthon poharam, elviszem magammal ingyen.

Leg,

sokan úgyis azt hiszik, hogy azért nem megyek találkozókra (JF), mert nem vállalható be a külsőm a nyilvánosság előtt. Nekik mondom, hogy most lebuktam, valójában csak egy intelligens (?) program vagyok, amit a Microfos emberek tesztelésére használ, ráadásul tele vagyok vírussal, ezért a háziorvos szerint nem futtathatnak, és ezért vagyok munkanélküli is. Remélem, így már összeállt a kép. :D

Impossible # 2009.09.10. 08:45

Ja és amikor megpróbált álláskeresőként regisztrálni a titkárnő, lefagyott tőlem a rendszere. lol

Egyjogász # 2009.09.10. 12:44

Menj rá az alkoholista.blog.hu-ra, a Tornai Pincészet ajánlata szerint aki bemutatja a róluk szóló cikket, az ingyen kóstolhat somlói csúcsborukból.

(Tényleg nagyon jó borok, aki a somlóit szereti.)

Impossible # 2009.09.10. 15:29

És honnan szedek róluk szóló cikket? :D Vegyem meg tőled, vagy mi?:D

Egyjogász # 2009.09.10. 16:55

Akkor lassan mondom, hogy mindenki megértse:

Az alkoholista.blog.hu-n van egy cikk (bejegyzés) a Tornai Pincészet borairól, aki azt kinyomtatja és bemutatja, az ingyen kóstolhat. (Ha nincs nyomtatód, azon nem tudok segíteni.)

Idézem: "A somlói Tornai Pincészet a Borfesztivál alatt lehetőséget biztosít díjnyertes borai megkóstolására. Mint ismeretes a pincészet négy bora is "csúcsbor" minősítést ért el a X. Pannon Bormustrán, a Tornai Top Selection Grófi Juhfarkot pedig a legjobb fehérbornak választották.
A díjnyertes borok:
Tornai Top Selection Apátsági Furmint 2007
Tornai Top Selection Grófi Hárslevelű 2007
Tornai Top Selection Grófi Juhfark 2007
Tornai Top Selection Olaszrizling 2007
Amennyiben valaki kinyomtatva bemutatja ezt a bejegyzést az Oroszlános udvarban található pavilonuknál, ingyen megkóstolhat egyet a Top Selection borcsalád boraiból!"

Impossible # 2009.09.10. 18:41

Egyet?????

Menjenek már....

és ha 5x nyomtatom ki? Akkor se 5? :(