Impiboy,
:-DDD.
Sunshine after the rain.
Impiboy,
:-DDD.
Sunshine after the rain.
Hát, Leg, visszasírom még a borozásunkat, úgy látom. :D Ezek se úgy járnak el, ahogy az az adott helyzetben általában elvárható. Vagy talán nemis kellene elvárni.
Lassan én is:-).
Sunshine after the rain.
Szerezhetnél mégegy üveggel. :D (Csak egy ötlet. lol )
Holis lakik a termelő? 1x elmegyek hozzá, az nagyon finom volt.
Egy hónapja mondta Dóczy úr, hogy felvásárolta a maradék 6 palackot, lehet, hogy van belőle 5.800-ért:-) nála. Egyébként Varga Badacsonyi kéknyelű jégbor (Eiswein) 2007.
Sunshine after the rain.
Itt van egy kis leírás (és 2008 az évjárat).
Jégbor (Badacsonyi Kéknyelű)
édes fehérbor -2008
Royal Badacsony termékcsalád >
Az igazán édes borok kedvelőinek!
Leírás: Fehéren süt le a hold a sötét, csillagokkal teli égboltról a hófödte badacsonyi éjszakai tájra. Traktorlámpák fényénél emberek dolgoznak a szőlőben. Szüretelnek. Pincékbe mentik a téli éjszaka hidegében keményre fagyott fürtöket. Ha decemberben, januárban nincs erős fagy, elvész, lepereg a földre a jégbornak szánt termés. Ha viszont korán beköszönt a kemény tél, akkor megtörténhet a csoda, az ősz melege és a tél hidege által dajkált töppedt szőlőszemekben lévő víz jégszilánkokká áll össze és a préseléskor a maggal és a héjjal együtt távozik, visszamarad egy sűrű nektár, amiből a világ egyik legkoncentráltabb bora készül.A Badacsonyi Kéknyelű jégbor színe aranysárga, illata, íze a palackbontást követő lassú felmelegedés hatására folyamatosan változik, a földimogyorós mézillattól a különböző virágillatok megfejthetetlen kombinációjáig, az aszú szőlő ízétől a fügéig és a datolyáig, élénk de finom szerkezetű savai friss gyümölcsös hatást keltenek. Fogyasztását 16-20 oC között zsíros húsokhoz, fűszeres, érlelt sajtokhoz, de elsősorban az étkezés csúcspontjához ajánlom.
Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 16-20 °C.
Alkoholtartalom: 10 %
Kiszerelés: 0,5 L liter
Borversenyen elért eredmények:
VinAgora 2009 ezüstérem
Sunshine after the rain.
Szóval, ne menj el a termelőhöz, elvben nincs már neki.
Sunshine after the rain.
Ez a leírás kínzás. :D
(Kivéve, ha az ember ihatja olvasás közben.)
Akkor hol van??? :D
Fent a Várban, az Országház utcai csemegekereskedésben. De érdemes előtte hívni őket.
Sunshine after the rain.
Leg,
egyelőre sajnos nincs annyi pénzem, hogy vegyek, de most kilátásban van több munka is, szóval remélhetőleg lesz a minimálbérből annyi lé, hogy vegyek valami lét. :D
Ildi,
nem tudom eléggé megköszönni az állásajánlataidat, majd ha lesz rá módom, meghívlak valamire. :D
OK, köszi. :)
MAjd ha lesz pénzed, csak akkor. :)
Pl. ez a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság által hirdetett meló sem lehet rossz, amit elsőnek belinkeltem...igaz csak határozott idejű, attól még beadhatnád az önéletrajzodat...
Iwikó
Most ORFK van kilátásban...nem adom el a lelkemet határozott időre. :D
ORFK? Akkor szorítok, csak sikerüljön!
Iwikó
Kell eü. alkalmasság. Hát én nem hagyom, hogy összeszúrkodjanak! Nem vagyok ET! Vagy ha mégis, akkor mindenképpen hazatelefonálok.
jajjj ne légy bébi, nekem minden alkalommal kb. negyedszerre találják meg a vémámat vérvételnél...szerinted az milyen lehet? Mégis kibírom.
Iwikó
Vérvétel is kel???? A nagy lfszt!!! Soha! Nem megyek vérvételre!
na legközelebb elmegyünk egy fórumos véradásra akkor
csak a nővérke, és mi :)))
Ildi,
beszéltem velük.
Kívácsi voltam, jogtanácsost keresnek-e, ugyanis a hirdetésben jogtanácsost írtak, hozzá pedig feltételként jogi egyetemi végzettséget.
Mondom, ahhoz szakvizsga kell.
Mire a nő: Önnek van szakvizsgája?
Én: Nincs.
Nő: Nem baj, nyugodtan küldje el az önéletrajzát.
Én: Jogtanácsos nem lehet az ember szakvizsga nélkül.
Nő: Ühüm.
Én: Most akkor jogtanácsost keresnek vagy nem? Mert nem lehet az ember jogtanácsos szakvizsga nélkül.
Én: (nevet)
Nő: Ühüm. Köszönjük a hívását!
Ildi,
beszéltem velük.
Kívácsi voltam, jogtanácsost keresnek-e, ugyanis a hirdetésben jogtanácsost írtak, hozzá pedig feltételként jogi egyetemi végzettséget.
Én: Most akkor jogtanácsost keresnek vagy nem? Mert nem lehet az ember jogtanácsos szakvizsga nélkül.
Ildi,
beszéltem velük.
:DD
Nekem is van ismerősöm, akit 2 hónapi ügyvégjelöltködés után felvettek egy informatikai céghez "jogtanácsosnak"...lehet, hogy így funkcionál, bár maga a hivatalos munkaköri leírása biztos nem az, hogy jogtanácsos (ennek ellenére Bali-ra viszik ki tréningekre és kb. havi nettó 200-300 körül keres...)
Iwikó
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02