Álláskereső jogászok

janoo # 2009.09.14. 21:34

Kedves bajussz!
Jó ez a 20 évvel kevesebb lenne az átlagéletkor szöveg,de pont egy hete mesélte egy temetkezési vállalkozó "ügyfél", hogy most jön a szezon.Nem értettem,h miért majd kifejtette, hogy visszatértek a szabadságokról az orvosok és elkezdenek "gyógyítani". Azt mondta, h síelési és nyaralási időszakban nincs annyi halál a kórházakban, mint tavasszal és ősszel..Édes dolog ez:)

Legislator # 2009.09.15. 05:45

És hétvégenként, aki akkor kerül be a kórházba, az azért halhat meg könnyebben, mert nincs orvos, vagy csak épp' hogy van valaki ügyeletben. Azért a rákot, szívinfarktust és a stroke-ot kezelni kell, a magyar népességet általában ezek tizedelik.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.15. 12:40

Igen, KEZELNI kell. A probléma, hogy amit ezek csinálnak, az nem kezelés. :D

Impossible # 2009.09.15. 12:42

Amúgy szerintetek foglalkozik ma Magyarországon ügyvédi iroda pszichiáterek beperelésével?

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.15. 13:27

Az ügyvédi irodák mindennel foglalkoznak, ha megbízást kapnak.

Impossible # 2009.09.15. 14:36

Na jó, de erre rá kellene állni. Utálom az olyan irodákat, amik mindennel foglalkoznak. Szerintem aki azt állítja, hogy mindenhez ért, az semmit sem tud. Azokat az irodákat és jogászokat becsülöm, akik egy-egy területet tudnak, de abban profik. És szerintem így is éri meg.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.15. 14:41

Ugyan.

Impossible # 2009.09.15. 15:02

Igen. :D

_Wasp_ # 2009.09.15. 15:27

én a milliárdosok válópereire szeretnék ráállni.

hol lehet leipiapacsolni a dolgot?

_Wasp_

póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása

Rexor # 2009.09.15. 16:07

Wasp :) Szerintem ez könnyen fog menni, csak olvasd a Metró újság ügyvédet keresek rovatát. ELég csak egy válást levezényleni, és már nem is kell többet dolgozni :)

Rexor # 2009.09.15. 16:09

Kedves Imp: szerintem kissé messze vagy a magyar valóságtól. Ha nálunk egy ügyvédi iroda csak egy területre specializálódna éhen halna... Nálunk sajnos még nagyon messze van az az idő, amikor lehet specializálódni.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.15. 17:16

Miért sajnos? Szeretnél egész életedben széklábat faragni?

Kacsa1111 # 2009.09.16. 07:42

Kedves Rexor,

azért annyira nincsen messze, csak az kérdés, hogy milyen szintre bontod le az ügycsoportokat...
pl. annyira nem specializálódhatunk, mint angliában, ahol külön practice group-ot hoznak létre aviation financing-re, vagy private equity-re...
de ha nem bontod le ennyire, akkor lehet azt mondani a nagyobb irodák vonatkozásában, hogy valaki csak ingatlanozik, valaki csak meg társasági jogozik...

Kedves kbs,

sajnos még így sem faraghatok egész életemben széklábat...:)

a magyar jogászokban van egy hagyományos idegenkedés a specializációtól...(nem értem miért)
azt hiszik, szakbarbár lesz belőlük, mert pl. csak a társasági joghoz ért, de egy büntetőügyet, de akár már ingatlanos ügyet nem tud vállalni.
ez igaz is...de ez nem negatívum
mert a társasági joghoz úgy fog érteni, ahogy egy generalista sosem fog...
és azzal foglalkozik, amit a legjobban szeret vagy amihez a legtöbb érkezése van (ideális esetben)...

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.16. 08:31

Nem hiszem, hogy lehet szeretni az állandó és folytonos széklábfaragást. Legalább néha a támláját.

Rexor # 2009.09.16. 08:42

Szerintem egy nap is elég római jog szigorlatra. csak azokat a tételeket kell megtanulni, amit kihúzok...:)

Rexor # 2009.09.16. 08:43

Sorry, ezt nem ide szántam :)

Rexor # 2009.09.16. 08:43

Sorry, ezt nem ide szántam :)

Rexor # 2009.09.16. 08:44

Sorry, ezt nem ide szántam...:)

Impossible # 2009.09.16. 15:48

30-06,

tudod, menynit keresnek egyes nemzetközis ügyvédek? Szerintem nem. Eléggé megéri specializálódni (még ha unja is, de ezek nem unják). :D

Impossible # 2009.09.16. 15:53

A kis tetves magyar irodában dolgozók (már bocsánat, de rohadt módon elegem van belőlük) a büdös életben nem fognak fele annyit se keresni, mint a nemzetközisek. Megérdeztem az egyiket, hogy úgy egyébiránt önök mivel foglalkoznak, csak úgy kíváncsiságból...mire az ügyvéd: "Mindennel!" Na, akkor már tudtam, hogy ott kell hagyni őket, ahova valók. Az a szar, hogy ezt még magyarázni is kell az idiótáknak, hogy nem lehet mindenben jónak lenni. Mondjuk elég lenne, ha kicsit magába nézne, szemrevételezné példának okáért a málló falon fityegő műanyag táblácskáját, amire rátekintve csak az edzett gyomrú alpári ügyfeleknek nem fordul ki a bele. És most iszom valami hideget, hogy kicsit lehiggadjak. :D

Kacsa1111 # 2009.09.16. 16:41

impinek elgurult a gyógyszere...

Kacsa11

Impossible # 2009.09.16. 16:44

Namost, kedves Kacsa, mondd, hogy nem értesz egyet, és megeszem a zoknimat mustárral.

bajussz # 2009.09.16. 17:13

meg a tangámat hallal!

Rexor # 2009.09.17. 07:10

Imp szerintem nyiss egy nemzetközi irodát és mutasd meg az idiótáknak hogy kell csinálni :)

Kacsa1111 # 2009.09.17. 07:13

Kedves Impossible,

ez esetben jó étvágyat!

azzal az egy mondatoddal értek egyet, hogy nem lehet mindenhez érteni...
de távol álljon tőlem, hogy lesajnáljam a kis irodákat.
tény, hogy nagy a diverzitás, ami a szakmai minőséget illeti, DE
ettől még ők akkor és annyit dolgoznak, amennyit akarnak,
ÉS
az ő keresete teljes mértétkben a saját ügyességén múlik...értsd: milyen ügyfelet sikerül akvirálnia.
egy bp-i ügyvéd, aki kis irodát tart fenn, nem biztos, hogy rosszabbul keres, mint a kezdő vagy akár 3-5 év tapasztalattal rendelkező ügyvéd egy nk-i irodában...

Kacsa11