Kedves bajussz!
Jó ez a 20 évvel kevesebb lenne az átlagéletkor szöveg,de pont egy hete mesélte egy temetkezési vállalkozó "ügyfél", hogy most jön a szezon.Nem értettem,h miért majd kifejtette, hogy visszatértek a szabadságokról az orvosok és elkezdenek "gyógyítani". Azt mondta, h síelési és nyaralási időszakban nincs annyi halál a kórházakban, mint tavasszal és ősszel..Édes dolog ez:)
Álláskereső jogászok
És hétvégenként, aki akkor kerül be a kórházba, az azért halhat meg könnyebben, mert nincs orvos, vagy csak épp' hogy van valaki ügyeletben. Azért a rákot, szívinfarktust és a stroke-ot kezelni kell, a magyar népességet általában ezek tizedelik.
Sunshine after the rain.
Igen, KEZELNI kell. A probléma, hogy amit ezek csinálnak, az nem kezelés. :D
Amúgy szerintetek foglalkozik ma Magyarországon ügyvédi iroda pszichiáterek beperelésével?
Az ügyvédi irodák mindennel foglalkoznak, ha megbízást kapnak.
Na jó, de erre rá kellene állni. Utálom az olyan irodákat, amik mindennel foglalkoznak. Szerintem aki azt állítja, hogy mindenhez ért, az semmit sem tud. Azokat az irodákat és jogászokat becsülöm, akik egy-egy területet tudnak, de abban profik. És szerintem így is éri meg.
Ugyan.
Igen. :D
én a milliárdosok válópereire szeretnék ráállni.
hol lehet leipiapacsolni a dolgot?
_Wasp_
póker és jogi problémák ingyenes
és felesleges megoldása
Wasp :) Szerintem ez könnyen fog menni, csak olvasd a Metró újság ügyvédet keresek rovatát. ELég csak egy válást levezényleni, és már nem is kell többet dolgozni :)
Kedves Imp: szerintem kissé messze vagy a magyar valóságtól. Ha nálunk egy ügyvédi iroda csak egy területre specializálódna éhen halna... Nálunk sajnos még nagyon messze van az az idő, amikor lehet specializálódni.
Miért sajnos? Szeretnél egész életedben széklábat faragni?
Kedves Rexor,
azért annyira nincsen messze, csak az kérdés, hogy milyen szintre bontod le az ügycsoportokat...
pl. annyira nem specializálódhatunk, mint angliában, ahol külön practice group-ot hoznak létre aviation financing-re, vagy private equity-re...
de ha nem bontod le ennyire, akkor lehet azt mondani a nagyobb irodák vonatkozásában, hogy valaki csak ingatlanozik, valaki csak meg társasági jogozik...
Kedves kbs,
sajnos még így sem faraghatok egész életemben széklábat...:)
a magyar jogászokban van egy hagyományos idegenkedés a specializációtól...(nem értem miért)
azt hiszik, szakbarbár lesz belőlük, mert pl. csak a társasági joghoz ért, de egy büntetőügyet, de akár már ingatlanos ügyet nem tud vállalni.
ez igaz is...de ez nem negatívum
mert a társasági joghoz úgy fog érteni, ahogy egy generalista sosem fog...
és azzal foglalkozik, amit a legjobban szeret vagy amihez a legtöbb érkezése van (ideális esetben)...
Kacsa11
Nem hiszem, hogy lehet szeretni az állandó és folytonos széklábfaragást. Legalább néha a támláját.
Szerintem egy nap is elég római jog szigorlatra. csak azokat a tételeket kell megtanulni, amit kihúzok...:)
Sorry, ezt nem ide szántam :)
Sorry, ezt nem ide szántam :)
Sorry, ezt nem ide szántam...:)
30-06,
tudod, menynit keresnek egyes nemzetközis ügyvédek? Szerintem nem. Eléggé megéri specializálódni (még ha unja is, de ezek nem unják). :D
A kis tetves magyar irodában dolgozók (már bocsánat, de rohadt módon elegem van belőlük) a büdös életben nem fognak fele annyit se keresni, mint a nemzetközisek. Megérdeztem az egyiket, hogy úgy egyébiránt önök mivel foglalkoznak, csak úgy kíváncsiságból...mire az ügyvéd: "Mindennel!" Na, akkor már tudtam, hogy ott kell hagyni őket, ahova valók. Az a szar, hogy ezt még magyarázni is kell az idiótáknak, hogy nem lehet mindenben jónak lenni. Mondjuk elég lenne, ha kicsit magába nézne, szemrevételezné példának okáért a málló falon fityegő műanyag táblácskáját, amire rátekintve csak az edzett gyomrú alpári ügyfeleknek nem fordul ki a bele. És most iszom valami hideget, hogy kicsit lehiggadjak. :D
impinek elgurult a gyógyszere...
Kacsa11
Namost, kedves Kacsa, mondd, hogy nem értesz egyet, és megeszem a zoknimat mustárral.
meg a tangámat hallal!
Imp szerintem nyiss egy nemzetközi irodát és mutasd meg az idiótáknak hogy kell csinálni :)
Kedves Impossible,
ez esetben jó étvágyat!
azzal az egy mondatoddal értek egyet, hogy nem lehet mindenhez érteni...
de távol álljon tőlem, hogy lesajnáljam a kis irodákat.
tény, hogy nagy a diverzitás, ami a szakmai minőséget illeti, DE
ettől még ők akkor és annyit dolgoznak, amennyit akarnak,
ÉS
az ő keresete teljes mértétkben a saját ügyességén múlik...értsd: milyen ügyfelet sikerül akvirálnia.
egy bp-i ügyvéd, aki kis irodát tart fenn, nem biztos, hogy rosszabbul keres, mint a kezdő vagy akár 3-5 év tapasztalattal rendelkező ügyvéd egy nk-i irodában...
Kacsa11
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02