Álláskereső jogászok

Legislator # 2009.09.17. 08:26

Lehet mindenhez érteni...kicsit. Már nem a Kádár-rendszerben élünk, amikor a "nagy öregek" az évente hozott mind az öt törvényt ösmerték:-D. Aki mindenhez ért, az nem ért semmihez... Egyszerűen az a helyzet, hogy aki nemzetközi ügyvédi irodai életpályára vágyik, az már elsős joghallgató korában elkezdhet rá gyúrni, és még akkor sem biztos, hogy összejön (hasonló még az oktatói-kutatói szférába vágyók helyzete.)

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.17. 08:39

Nem is a konkrét jogszabályokat kell tudni, nem ahhoz kell érteni, hanem a Joghoz. És akkor nagyjából mindegy, hogy hány jogszabályt bocsátanak ki évente.

Amit hirdettek, az az üzemgazdasági szemlélet, nem véletlen, hogy a nagy nemzetközi irodák (l. még: multi) tevékenységére jellemző.

Eweol # 2009.09.17. 09:07

A nemzetközi iroda sem egy rózsakert, az elsős joghallgató helyében nem vágynék sehova :)

Legislator # 2009.09.17. 11:04

Kedves KBS,

Ebben van igazság, de a tételes jog ismerete nélkül a joghoz értés talán kevés, bár azonban tény, hogy a tételes jog horribile dictu teljeskörű ismerete sem ér sokat a jogról való tudás, a jogismeret, a jogi műveltség nélkül.

Kedves Eweol,

Mindennek van előnye, hátránya. Többet ér azonban egy motivált joghallgató, mint az, akinek célja sincs.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 13:00

Na jó, már egyikőtökkel sem értek egyet. Biztos különc vagyok. Csak nem érzem magam annak. :D

Kacsa,

most meglepődtem. Azt hittem, hogy lesajnálod. Szerintem nagy titokban azért lesajnálod, csak nem mered mondani. Én merem. Csak ennyi a különbség. :D

Legislator # 2009.09.17. 13:02

Különc vagy, de azokat jobban szeretem, mint az arctalan tömegembereket.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 13:06

Köszi! Végre mondott nekem valaki valamit, ami jól esett. Ritkán fordul elő. :D Nagy arc vagyok. :D

Impossible # 2009.09.17. 13:08

Ja, Leg,

hétfőn jössz belga sörözőbe?
Jönnöd kell. Ez parancs. lol

Kacsa1111 # 2009.09.17. 14:22

Kedves Impossible,

Szerintem nagy titokban azért lesajnálod, csak nem mered mondani. Én merem. Csak ennyi a különbség.

1. na ja, arról vagyok híres, hogy nem merem mondani...:)

2)
leírtam az érveimet, azokkal vitatkozz! ne az én véleményemről fantáziálj...!:)

3)
merem remélni, hogy nem csak ennyi a különség...

Kacsa11

Legislator # 2009.09.17. 15:04

Van egy határidős munkám, ha hétfőre befejezem, akkor elmegyek. Hívd Kacsát is:-D.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 18:36

Kedves kácsa, és ha nem akarom? :D

Impossible # 2009.09.17. 18:40

Egyébként meg soha nem fogom elhinni neked, hogy kicsit sem nézed le a nem nemzetközi irodákat. Tudom, pofátlanság a kis irodákkal szemben, dehát ez van. Ha találnék egy jót (korrekt elbánás, korrekt fizetés, normális megjelenés), akkor talán változhatna a véleményem. Addig meg úgy vagyok nemzetközi-mániás, hogy esélyem sincs bekerülni. De majd lesz. :D

Legislator # 2009.09.17. 18:46

Minek álmodozzon az ember Trabantról, ha egYszer álmodozhatik Jaguárról is. Mindkettő autó, mindkettőnek négy kereke van, mindkettő jaguár, csak a Trabant "papír".

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.09.17. 19:01

Pp. 49. szakasz:...rendelkezhetIK. :D
(perbeli cselekvőképesség)

Erről az IKezésről mindig ez ugrIK be. :D

Ja-ja, ne sajnáljuk le a trabantot. Hát de most miért baj, ha nekem nem a trabant tetszik? Ízlések...

Legislator # 2009.09.17. 19:09

Meg a császárbíbor színű könyv is tele van ezzel, ez annyira jogászias, nemde, guys:-)?

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.17. 20:57

Hú, de buta sznobok vagytok! Miért lenne a nemzetközi iroda Jaguár, az egyéni ügyvéd meg Trabant? Nemzetközi irodának lenni nem minőségi kategóriát jelent, hanem szervezeti formát, és tőkerőt. De mit számít a tőkeerő egy ügyvédi irodánál?

Rexor # 2009.09.18. 07:59

KBS: a nemzetközi irodánál a legfőbb tőke az ügyfélkör. Nyilvánvaló, hogy a "zsíros" ügyfelekkel elsősorban ők foglalkoznak, a plebsnek pedig maradnak a morszák.

Kacsa1111 # 2009.09.18. 11:07

Kedves kbs,

gondolom a sznobot nekem szántad, de akkor felhívnám a figyelmedet a korábbi hozzászólásomra...

a szervezeti forma és tőkeerő kapcsán igazad van, de kiegészíteném egy nagyon fontos dologgal: a know-how-val...

a tőkeerő kapcsán pedig: (Rexor-t is kiegészítve)
egy nagy cég nagy ügylete pont azért kerül a nk-i irodához, mert tőkeerős...szóval azért mégis számít...

Kacsa11

Kacsa1111 # 2009.09.18. 11:08

Kedves Impossible,

nem érdekel mit hiszel.
kis irodákról eddig negatívan csak a jelölti fizetések kapcsán szóltam.

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2009.09.18. 11:13

Momentán Legislatornak és Impossibilenek szántam. Téged inkább nyelvfetisisztának - és egy picit nagyzolónak - mondanálak. :)

Mindannyiunknak megvannak a maga hibái.

Egyjogász # 2009.09.18. 11:16

"Nemzetközi irodának lenni nem minőségi kategóriát jelent,"

Szerintem sem...

PL.

Egy munkaügyi peremben egy "Jaguár" képviselt, aki alapvető munkajogi fogalmakkal nem volt tisztában, ill. arra sem vette a fáradtságot, hogy a tárgyalásra felkészüljön. Lehet, hogy azt hitte, mivel munkavállalót képvisel, meg hogy ott van a beadványa fejlécén, hogy a "Mivagyunkalegjobbak Mindenkitakarodjon Nemzetközi Irodától" jött, ez elég, hogy nyerjen. Úgy hogy ez a "Jaguár" motorhibás volt, nem volt nehéz "Trabanttal" megverni.

Aztán tartott nekünk egy fejtágítót egy "Jaguár" a "Csilivili és Tsa. Nk. Irodától", aki arra nem vette a fáradtságot, hogy a diáin a hatályon kívül helyezett jogszabályok számát javítsa, két órán keresztül monotonan nyomatta a mindenki által ismert jogszabályszöveget, aztán amikor feltettünk egy keresztkérdést, kb. ezt mondta:
"Ööööööööö..khmmmm...grrr..hááátnemistudom..majdutána-nézekkollégák...."
Úgyhogy ebbe a Jaguárba meg Velorex motort tettek.....

Legislator # 2009.09.18. 11:21

Régen sznoboztak le, de mindennek megvan a maga ideje. Mondjuk, ha Magyarországon egy ügyvéd sem lenne, meg egy ügyvédi iroda sem (sem nemzetközi, sem egyéni, sem semmilyen), engem történetesen az sem érdekelne a legkevésbé sem.

Ugyan nem tartozik ide, de legalább virtuálisan hadd rúgjam ki a ház oldalát. Én csak azt nem értem, ha egyszer írok valakinek ebben az országban egy e-mailt, miért tapasztalom azt, hogy a többség (95%) inkorrekt módon nem válaszol? A Balkán ehhez képest Luxemburg, ami itt megy...

Sunshine after the rain.

Eweol # 2009.09.18. 12:13

Leg velem már előfordult, hogy jaguár nemzetközi iroda sem méltatott válaszra. Más országban ezt nem tennék meg, de ez inkább azzal függ össze, hogy itthon ezeket a cégeket is magyar ügyvédek múködtetik.

Ildikóka82 # 2009.09.18. 12:37
Impossible # 2009.09.19. 12:53

Kedves kácsa,

:D

"nem érdekel mit hiszel.
kis irodákról eddig negatívan csak a jelölti fizetések kapcsán szóltam."

Na persze! :DD

Mondjuk hülyeség ezen vitatkozni. Úgyhogy ne csináljuk.

Leg,

írtál nekem e-mailt? :D
Ritkán nézem a mailt.