Álláskereső jogászok

Impossible # 2009.12.04. 15:04

Kedves Kacsa,

"ami papíron nagyon szép, szavakba öntve egyenesen gyönyörű, az a gyakorlatban csúfos véget ért…:)" (Kacsa)

Ehhez csak annyit, hogy gyakorlatilag több ezer éve fennáll, és elvileg nem ér véget. Hogy a gyakorlat mennyire fogja visszaigazolni az elméletet, majd meglátjuk, de nincs semmi, ami alapján kijelenthetnénk, hogy a gyakorlatban véget ért. Tulajdonképpen nem tudom, mire gondolsz, amikor azt írod, hogy "véget ért". Mi ért véget? Ha az Egyházra és annak tanítására gondolsz, akkor ez a válaszom, és üzenem, hogy nem ért véget. :D

Kacsa1111 # 2009.12.04. 17:04

Kedves Impossible,

nem a kis egyházadra gondolok, hanem a kommunizmusra...:)
az egyház tanításai szerencsére eddig megmaradtak az elmélet szintjén...
a kommunizmus tartalmilag hasonló tanítása viszont továbblépett az elméleti síkról a gyakorlatira, és az bizony csúfos véget ért...

Kacsa11

Impossible # 2009.12.04. 17:54

Kedves Kacsa,

egyrészt a Katolikus Egyház sem a méreteit, sem pedig az erejét tekintve nem nevezhető kicsinek, másrészt a tanításának semmi köze sincs a kommunizmushoz. Te azért ellenzed a tanítását, mert nem érted.

Kacsa1111 # 2009.12.04. 18:02

ja, mert olyan kurva bonyolultak...

Kedves Impossible,

„Akinek van, annak azért van, hogy adjon annak, akinek nincs, nem pedig azért, hogy a birtoklástól jól érezze magát; érezze magát jól a megosztástól! A rászorulók jussa a bővelkedők kezében van.”

mindig is mondtam, hogy a kommunizmus és a katolicizmus kéz a kézben jár:)))

valóban semmi köze...csak motiváció más...az eredmény ugyanaz.

Kacsa11

Impossible # 2009.12.04. 19:25

Nem bonyolult, ennek ellenére nem érted. Csak ezzel nem akartalak megsérteni. :D És hogy lenne már ugyanaz az eredmény? A kiindulópont tök más, és az eredmény is - épp emiatt - tök más. Az a hasonlóság, amit a kettő között látsz, azért van, mert felszínesen nézed, és azért nézed felszínesen, mert nem érted a lényeget. A lényeg tényleg nem bonyolult.

Kacsa1111 # 2009.12.04. 20:31

Kedves Impossible,

taniíts mester, taniííííííts!!!:)))))))

Kacsa11

Legislator # 2009.12.05. 10:57

Hehe.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.12.05. 11:35

Kacsa, tanítanálak, de nem akarok csalódni. :D

Legislator # 2009.12.05. 13:58

Lolz.

Sunshine after the rain.

Egyjogász # 2009.12.17. 12:25

Újra egy érdekes hirdetés a Fórumon.

A hirdető jogi egyetem nappali tagozatán végzett jogászt keres teljes munkaidőre. Ezt már többször megbeszéltük, nem is ez az érdekes, hanem a hirdető:

"Budapesti Békéltető Testület és a Fogyasztóvédelmi Egyesületek Országos Szövetsége"

Érdekes lenne egy eljárás az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál a fogyasztóvédelem élharcosai ellen, hogy milyen alapon tesznek különbséget ugyanazon egyetemen szerzett nappali/esti/levelező diploma között? (Már úgy a gyakorlatban is, ugyanis a diplomából nem derül ki, hogy valaki nappalin vagy levelezőn szerezte.)
Ez nem hátrányos megkülönböztetés?

(Mert az egyetemen nem volt megkülönböztetés, ugyanazt kellet megtanulnia a levelezősöknek is, és a vizsgán ugyanúgy szívattak minket, ha nem jobban, mint a nappalisokat...)

Csipke # 2009.12.17. 12:45

(Mert az egyetemen nem volt megkülönböztetés, ugyanazt kellet megtanulnia a levelezősöknek is, és a vizsgán ugyanúgy szívattak minket, ha nem jobban, mint a nappalisokat…)

Erre mondta Fülöp atya a Pázmányon, hogy mi sokkal okosabbak vagyunk, mint a nappalisok, mert nekünk elég heti egy nap is arra, amihez heti öt nap kell a nappalisoknak... :) Ideológiának jó volt.... :)

Ellenőrizni egyébként az indexével tudja, ott benne van, hogy nappalin vagy levelezőn végeztél. Most már egy csomó helyen bekérik az indexet is, nemcsak a diplomát.

Egyébként szerintem az, de ezt csak a jogérzetem mondja, utána nem néztem. :)

Csipke

Egyjogász # 2009.12.17. 12:57

Őszintén szólva nekem már nincs meg az indexem....

Akkor ezek szerint ilyen jó állásra nem is jelentkezhetek??:)

Csipke # 2009.12.17. 13:08

:) Hááát... mindenesetre vigyázz a jelenlegi állásodra... biztos, ami tuti... :)

Csipke

Csipke # 2009.12.17. 13:08

:) Hááát... mindenesetre vigyázz a jelenlegi állásodra... biztos, ami tuti... :)

Csipke

Legislator # 2009.12.17. 13:10

Az egyetem kiállít egy másodlatot. Elvben.

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2009.12.17. 13:28

Erre mondta Fülöp atya a Pázmányon

Fülöp atya már Fülöp úr
megházasodott

Csipke # 2009.12.17. 15:00

No, hát akkor gratulálok Fülöp úrnak a házassághoz... :)

Csipke

Rexor # 2009.12.17. 15:24

Az én indexem meg beleesett a fürdőkádba és kicsit olvashatatlan lett. Tiszta lappal indulhatok bárhol :)

Rexor # 2009.12.17. 15:25

Az én indexem meg beleesett a fürdőkádba és kicsit olvashatatlan lett. Tiszta lappal indulhatok bárhol :)

Mallinalli # 2009.12.17. 17:29

Megnéztem ezt a hirdetést, és hirtelen felrémlett, hogy szerintem én jártam el eme békéltető testület előtt. Ha nem keverem őket valakivel, akkor csak annyit mondok, hogy szvsz annyi közük volt a hatályos jogszabályokhoz, mint nekem a metróépítéshez (ők is hallottak róla, hogy van olyan, de közelről sose látták). Maradjunk annyiban, hogy azoknál, akik előtt én eljártam, egy bokorugró egyetemen szerzett levelezős rite diplomával rendelkező világ linkje jogász is világítótoronyként fog kitűnni a többiek közül.
Amúgy nagyon kedves emberek voltak, a javunkra is döntöttek, szóval amúgy biztos jó munkahely.

Legislator # 2009.12.17. 17:47

No, hát akkor gratulálok Fülöp úrnak a házassághoz… :)

Kérdés, hogy megérte-e.

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2009.12.17. 19:31

már vannak gyönyörű gyermekei is - valószínűleg megérte

Egyjogász # 2009.12.17. 19:49

Mallinalli,

Én is eljártam már előttük, hasonló volt a benyomásom, mint neked, pont azért hivatkoztam be a hirdetésüket:)

Háromtagú bizottság volt, egy tagot te jelölhetsz, de akit én kértem, az nem volt ott.... (akkor miért kérdezik meg, hogy kit szeretnék tagnak?)

Egy idősebb néne az eleve úgy ült oda, hogy "már tegnap eldöntöttem, hogy a fogyasztónak van igaza és passz, mindegy mit halandzsázik itt össze ez a fifkus jogász csak védi a mundér becsületét", és ebből az alapállásból egész végig nem engedett, még akkor sem, amikor már csak a vak nem látta, hogy tök hülyeség a fogyasztó kérelme.

Volt még egy idősebb bácsi, akit láthatóan nem igazán érdekelte a dolog, de - gondolom feltételes reflexből - amikor a fogyasztó beszélt mindíg hevesen bólogatott, amikor meg én, rosszallóan csóválta a fejét....:)

Meg volt még egy fiatal csaj, hogy jogász volt-e, nem tudom, nála ott vertem ki a biztosítékot, hogy amikor a fogyasztó elkezdett személy szerint engem szidni, hogy milyen ...............vagyok (mert ismertettem a tényállást és az álláspontunkat), akkor kértem, hogy tartsa már fenn a tárgyalás rendjét, és utasítsa rendre a T. fogyasztót.

Erre közölte, hogy a fogyasztónak joga van elmondani a véleményét.....Na ennyiben maradtunk.....

Minden esetre okultam, mert az előttem lévő és az utánam következő tárgyalásra a bepanaszolt tojt odajönni, csak két fogyasztó hergelte ott magát.
Úgy látszik, nekik már volt tapasztalatuk....

Mallinalli # 2009.12.17. 20:03

Ja, 3 ember, egyet te jelölsz valami listáról, ez lesz az!
Én ott kezdtem, hogy elmagyaráztam nekik, miért nincs hatáskörük az ügyben, de ez egyáltalán nem érdekelte őket. Meghallgatták a mondandómat, de látszott, hogy csak udvariasságból. Ekkor bevallom őszintén, kissé megijedtem, hogy áttérünk a fogyasztóval megkötött semmis szerződésre, de nem ez történt, helyette leragadtak valami tökéletesen irreleváns apróságnál majd hazaküldték a fogyasztót azzal, hogy nincs igaza. Jó szervezet :-)

Egyjogász # 2009.12.18. 14:21

Hiába morgolódunk mi itt...:))) Az egyik legfrissebb fórumos álláshirdetésben megint:

Előnyt jelent: "ELTE vagy PTE nappali tagozatán szerzett summa cum laude vagy cum laude diploma"

A nappali és az esti/levelező diploma közötti megkülönböztetéssel már nem is foglalkozom, de mondja már meg valaki, hogy egy ELTÉ-s vagy egy PTE-s diploma mennyivel ad több tudást mint egy SZTE-s, vagy DE-s, de sorolhatnám....

A diploma minősítésének lehet jelentősége, de ezzel kapcsolatban meg annyit, hogy volt nekem olyan, zseniális tudású jogász kollégám, akinek rite volt a diplomája minősítése, meg olyan summás is, aki az egyetemen beseggelt mindent, de a gyakorlatban meg olyan hülye volt a dologhoz, hogy ihaj.....