kodifikátor?
a legislator már uncsi?
én meg egy glosszátor képzést tervezek :DD
kodifikátor?
a legislator már uncsi?
én meg egy glosszátor képzést tervezek :DD
Lehet, hogy be kéne gyűjtenem egy szabályozási szakjogászit?:-D
Sunshine after the rain.
András: 19hónapos büszke bölcsis a kölök :-)
András: 19hónapos büszke bölcsis a kölök :-)
kérdés, hogy amit az Andrássy csinál, mennyire értékes
Magának a szakjogász-képzésnek és a megszerezhető papírnak valóban nincs sok értelme, de azért az összeszedett tudásnak azért van. Ha nem is olyan nemzetköziügyvédiiroda-kompatibilis, azért Magyarországon használható.
Az ár-érték arány más kérdés.
Kedves kishorcsog,
osztom bandeeraz véleményét a szakjogászi képzésekkel kapcsolatban.
LLM-ért nem kell feltétlenül külföldre menni. Asszem az andrássy és a CEU is csinál ilyen képzéseket.
Kacsa11
Sztem semmi értelme a szakjogász képzéseknek. Amúgy az LLM-nek és az MBA-nek van, meg esetleg a Corvinus-os jogász-közgazdásznak. Másnak nem.
Kedves Kishorcsog!
Milyen jellegű "gazdasági diplomára" gondoltál?
Nekem a jogi diplomám mellett környezetgazdálkodási agrármérnöki diplomám (Gödöllő) is van, jelenleg a közigazgatásban dolgozom, környezetvédelmi joggal foglalkozom, így remekül tudom hasznosítani mindkét képzettségemet.
Mivel azonban a társasági jog érdekel, ezért az ELTE-re járok társasági jogi szakjogász képzésre. Hasznosnak tartom, s remélem, a jövőben hasznosítani is tudom.
Ha érzed magadban az affinitást a továbbtanuláshoz, én mindenképpen biztatnálak! Én nem bántam meg :)
Vagy a jogász-közgazdász képzés a Corvinuson.
Csinálj inkább MBA-t vagy LLM-et(gondolom nemzetközi környezetben szeretnél melózni).
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
ja, a szakjogász képzések is pénzesek...
Csipke
Kedves kishorcsog!
Először el kellene dönteni, hogy jogász szeretnél lenni vagy közgazdász... Ha a második, akkor nem kérdés.
Ha gazdasági joggal akarsz foglalkozni, akkor szerintem remek szakjogász képzések vannak. Ha ezek nem lesznek kielégítőek számodra, még mindig szerezhetsz diplomát abból, amit szeretnél.
Üdv.:
Csipke
Biztos adatokkal az évente végző jogászok számáról természetesen én sem rendelkezem, viszont amit biztosan tudok, hogy nálunk (ELTE) évente kétszer van záróvizsgaidőszak, és alkalmanként átlag 12 csoport vizsgázik egyenként átlag 12 emberrel, amiben az estisek, levelezősök is benne vannak. Ez tehát nagyságrendileg évi 300 ember, akik közül záróvizsgáztatói becslésem szerint olyan 200-250 szerez diplomát, és az avatások adatai is ezt látszanak tükrözni. (Félreértések elkerülése végett a különbözetet nem én szoktam megtépni, viszont látom az indexben az arányokat.) :-) Úgyhogy az évi 2-3 ezer frissen végzettet túlzásnak tartom, de az évi ezer meghaladása hihetőnek tűnik.
Kfgabri! Kigyúrt anyuka lehetsz! :-) Gratulálok a gyerkőchöz, ezek szerint még pici lehet!
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
A balatonborzasztói iroda még mindig hirdet... lol
azt nem értem, hogy ha fél évig nem talál senkit sem, aki hajlandó lenne odaköltözni, miért nem vett fel anno :D lehet, hogy jobb fizetni a hirdetéseket nyakra-főre, mint egy jelöltet, aki esetleg még hasznot is hajt.
Nade mióta ott jártam, legalább beleírták, hogy feltétel a magas szintű nyelvtudás (1. akinek magas szintű nyelvtudása van, az hülye lesz télire leköltözni, 2. el is fog várni akkora fizetést, amit az iroda nem bír megadni).
a jogszabály olvasási képesség mint követelmény különösen tetszik :D
szóval évente 4 jogász végez, így érti (4 számjegyű) :DDD
igen, a tények makacs dolgok! :)
Kedves Naina,
a tények makacs dolgok...barátkozz meg a gondolattal, hogy évente négyszámjegyű jogász végez...
Kacsa11
Én Szegedről tudok nyilatkozni, ahol egy nappali és három levelező jogász szak van. Az én levelező szakomon a tavalyi végzősök közül kb. 10-en mentek záróvizsgára.
Közöttük volt olyan, akiknek már korábban kellett volna mennie záróvizsgázni.
Ebből 3-an kaptak diplomát, a többiket újratapsolták vagy nyelvvizsga hiánya miatt nem kapták meg a diplomát.
160-180-at vettek fel valmikor 5-6 évvel ezelőtt.
Innen és a bőrömön érezve nehéz elképzelni a több ezer végzőst.
ti mi a francon vitatkoztok? évente ezrével végeznek az országban összesen, ezen nincs mit vitázni
Felmentem a PPKE-JÁKHÖK honlapjára, most nyáron 167-en kaptak diplomát. Télen 119-en. Ez olyan 286, persze levelezősök és nappalisok együttesen. Ha az eltén kaptak mondjuk 350-en(ami nem teljesíthetetlen, lévén hogy ők 450 hallgatót vesznek fel, szemben a pázmány 300ával), akkor a maradék(ez most nem pejoratív) 6 karnak a diplomák durván 60%-át kell produkálni(Pécs és Szeged is 300 körüli hallgatót vesz fel). Szóval én 2 és 3 ezer közé tenném.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Miskolcon. Közben eszembe jutott, hogy ezek a számok csak a nappalit takarták :) És ez még kevés is, mert 3-4. évre kb 150 fő marad egy évfolyam, szóval ennyien jutnak el az államvizsgára (ugye kiesik az, aki nem kap abszolutóriumot de helyettük jön az aki a felsőbb évfolyamokról csak most jut el a finisbe) A bukási arány se volt 50%-os. Több ezer fő még így sincs, de én ezt soha nem is állítottam :)
Miki, hol végeztél?
A te számaid alapján akkor záróvizsgázott kb. 90 személy. Kb. a fele meg is kapta a diplomát, az 45 személy és van 8 jogi kar....
Hol van itt a több ezer?
15 záróvizsgázó nálunk egy csoportban volt... és volt 5 vagy 6 csoport :)
nanten, hogy évente több ezer végzett jogász?
Ezt még Mezeynek sem tudom elhinni, amikor egy egyetemen nappali, levelező szakon együttesen kb. 15-20 záróviszgázó van, és azoknak a harmada szerez diplomát a legjobb esetben.
Magyarországon 8 jogi kar van talán.... Ha nagyon nagyot álmodok, és azt mondom, hogy egy karon záróvizsgázik 50 jogász, és mind az 50 meg is szerzi a diplomát akkor is 400 jogász végezne évente. De sajnos 50 jogász nem végez egy karon.....
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02