Álláskereső jogászok

Legislator # 2009.12.21. 16:14

:-D

Sunshine after the rain.

Ildikóka82 # 2009.12.22. 08:14

nananana, mi van fiúk szemtelenkedünk,szemtelenkedünk? :))
by the way, Merry Xmas! :)

Iwikó

Impossible # 2009.12.22. 19:24

Előny: summa cum laude diploma
több felsőfokú nyelvtudás
számítógép és jogtárak gyors használata

Fizetés: átlagos ügyvédjelölti fiz

Impossible # 2009.12.22. 19:26

Ilyennel nemzetközibe lehet menni legalább 130 nettóért...de ne zavarja őket. Az átlagos ügyvédjelölti fizetés pedig (ha az nk.-t nem vesszük számításba) 78 500Ft BRUTTÓ.

Legislator # 2009.12.22. 19:34

Én szívesen "szemtelenkednék" élőben egy ilyen csinos lánnyal, mint amilyen Te vagy Ildi:-D.

Sunshine after the rain.

guba # 2009.12.22. 19:40

De jó ez a duma, ez mindig be szokott jönni nekem is!

Legislator # 2009.12.22. 19:57

Ugye:-D. Most néztem a Kaledonia honlapját, karácsonykor lesz skót módra készült töltött pulyka, meg pudding. Kész vagyok:-D.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2009.12.23. 08:41

Két ünnep között is fogok arrafelé járni szinte biztosan...remélem lesz akkor is pulyka és pudding:)

Kacsa11

Ildikóka82 # 2009.12.23. 17:03

ohh jajjj, hát igen szép szavakkal többre mentek, mint a flegma kivagyisággal (legalábbis nálam így van, Csipke mi a véleményed? :)
köszi a bókot Leg! ;)
Kaledoniába én is mennék, illetve valami jó helyre, ahol finom csevapcsicsát lehetne enni... :)

Iwikó

Impossible # 2009.12.23. 19:07

Egy kis vicces írás valahonnan:

Az élet kemény harc...és a legmocsokabb dolog a vége.
Elveszi egy csomó idődet és mit kapsz a végén ? Belehalsz.
Ez a jutalom, mint valami bónusz. Pont fordítva kellene működnie... meghalni kéne először - letudni rögtön. Aztán jöhetne az öregek otthona. Ha már eleget fiatalodtál, kirúgnak, és leendő munkahelyedtől máris kapsz egy aranyórát. Ezután dolgozni mész. Ledolgozol negyven évet, amíg végre elég fiatal vagy ahhoz, hogy visszavonulhass,
élvezd az életet, és költhesd a megkeresett pénzedet.
Bulizol, piálsz. Közben felkészülsz az iskolákra: egyetem (még több buli, még több pia, nők/pasik minden
mennyiségben), középiskola (ugyanaz visszafogottabban), majd az általános. Utána kiskölyök leszel és annyit játszol, amennyi csak belédfér, nincsen semmi felelosség. Aztán bebújsz egy kellemes, meleg helyre, ahova, ha férfi vagy, amúgy is mindig vágysz, ahol azután lebegve töltöd az utolsó kilenc hónapodat és alaposan kipihened magad. Végül pedig egy hatalmas, eksztatikus orgazmusban kimúlsz a világból...

Legislator # 2009.12.23. 20:13

Kedves Ildi! Én örültem, hogy bókolhattam Neked.
Impi: ez király:-DDD.
Kacs: én is szívesen megkóstolnám.

Sunshine after the rain.

Legislator # 2009.12.23. 20:15

Nem szervezünk fórumtalit?:-D (De csak ha van pulyka és pudding.)

Sunshine after the rain.

Impossible # 2009.12.23. 22:12

+TEQUILA!

Akkor is azt fogok inni! :DDD

Impossible # 2009.12.24. 01:09

Varga és Társa megint hírdet...vajon mi történhetett az előző jelölttel? Hm-hm...nem akarom tudni. :D

Legislator # 2009.12.24. 08:36

Nini, vajon ki reklámozza magát Impi hozzászólása alatt:-D (de amint elküldöm nem lesz látható ott).

Sunshine after the rain.

hunfrakk # 2010.01.04. 20:20

Kacsa és többiek, mit tanácsolnátok ennek a kérdezőnek?

http://www.gyakorikerdesek.hu/…e-egy-nagy-k

Most fogok végezni s PSZF-en számvitel szakirányon. Lehetőségem lenne egy nagy könyvelőirodánál 250br-ért könyvelősködni, illetve egyik big4-nál 350brért könyvvizsgálói asszisztenskedni. Melyiket válasszam?
Könyvelőirodában sokkal több tapasztalatot lehet szerezni azt mondják mint egy multinál. Viszont nekem nagyon fáj ez a -100e br :). Könyvizsgáló cégeknél (KPMG,PWC,Process,BDO) meg széthajtják az embereket pár év alatt. Ezekből mi igaz????

Kacsa1111 # 2010.01.04. 20:54

Kedves hunfrakk,

azt mondanám neki, hogy döntse el, hogyan képzeli el az életét...
ugyanis itt nem 250 és 350 között kell döntenie, hanem életformák között...
a könyvelő irodában nem több, hanem sokrétűbb tapasztalatot szerezhet (analógia: kis ügyvédi iroda v. nk-i).
a multi jól néz ki az önéletrajzában és később még válthat a másikra...visszafelé már nem biztos, hogy igaz.
a könyvelő cégnél hiába kap 14 havi fizetést, az még mindig kevesebb, mint a 350...cserébe 4kor feláll az asztaltól.
és a könyvvizsgálóképzés fizetése sem biztos, hogy hasznosabb, mint a könyvvizsgálatot érintő munkakör a multinál...
de ezt Rexor jobban fogja tudni:)

szóval ez nem a számok, hanem életformák/célok közötti választás...

Kacsa11

Impossible # 2010.01.04. 21:00

Ja persze. Csakhogy az életforma eléggé szorosan összefügg a számokkal, főleg hosszútávon. :D Multi, 350 bruttó, menjen! És még van képe picsogni...ezt nem jogi fórumon kéne kérdezni, ahol a többség kb. harmadennyit kap. :D

Kacsa1111 # 2010.01.04. 21:26

nem is a jogi fórumon teszi te géniusz...

Kacsa11

Impossible # 2010.01.04. 21:38

Sejtettem, hogy ezt fogod mondani. (A nemis egy szó.) :D

bajussz # 2010.01.05. 06:21

könyvelő nem lennék

Mallinalli # 2010.01.05. 07:22

A big four egy életforma. A fiatalok többet vannak úton, szállodákban, mint otthon, amennyire én látom. Mennek az ügyfélhez, ülnek naphosszat ablaktalan tárgyalókban (mert senki nem tart fenn külön irodát a könyvvizsgálónak, legtöbbször csak ilyenbe tudja elhelyezni) a laptopjaikkal.
Nekem semmi pénzt nem érne meg az az élet, amit az én tapasztalataim alapján élnek. De bruttó 100e-t biztos nem.

bajussz # 2010.01.05. 07:54

mondjuk sok sztereotípia alakult ki a könyvelőkkel kapcsolatban, talán ezért ódzkodunk ettől MI, másoknak lehet ez "normális"

Mallinalli # 2010.01.05. 08:06

Én nem a sztereotípiák alapján ítélkezem. A munkáltatóm és apám cége is nagy könyvvizsgáló céggel dolgoztat, látom, mi náluk a mindennap.
Apám cége vidéken van, a könyvvizsgálók levonulnak egy hétre, beköltöznek egy szállodába, s egész nap (értsd reggeltől míg rájuk nem zárják az ajtót) a tárgyalóban ülnek a laptopjaikkal. A munkáltatómnál dettó, a szállodát leszámítva, merthogy az budapesti.
Emellett ott munka van reggeltől estig, nagyon komolyan vett időbeosztással és teljesítménykényszerrel. Ezért is csinálják többnyire fiatalok, a pályájuk elején. Jó pénz, de nagyon nagy terhelés. Aki ezt választja, annak tudnia kell, miért kap akkora fizetést.

Legislator # 2010.01.05. 08:25

Lehet választani a kényelmes(ebb), de pénzben kevésbé kecsegtető, vagy a kényelmetlen, de nagy zsével járó élet között. Egy haverom kb. 2400 eurót kap havonta, de sír az arca, hogy két hónap alatt egy szabad vasárnapja volt. Nem lehetünk szüzek és örömlányok/örömfiúk:-D EGYSZERRE.

Impboy,
A nemis nem is egy szó, kivéve, ha mást akarsz vele kifejezni:-D.

Sunshine after the rain.