valaki feltörte Imp jelszavát!
semmi csípős megjegyzés, biztos nem ő az! :))))
üdv újra itt ;)
valaki feltörte Imp jelszavát!
semmi csípős megjegyzés, biztos nem ő az! :))))
üdv újra itt ;)
helyesbítek, Imp visszatért, a másik topikban már féltrágár szót is használt!
itt meg már annyit emlegettétek a traubit, hogy megkívántam (igen, Impet!), úgyhogy ma veszek is magamnak egyet :)
Üdv ismét Imp. Látom nem bírtad sokáig nélkülünk :)
Bajussz írta: "hogy megkívántam (igen, Impet!)"
:-DDD
Sunshine after the rain.
bajusz!
lány vagy,
vagy napocska-üzemmódban vagy?
bajussz néha lány:-D.
Sunshine after the rain.
Sziasztok!
Egyik ismerősöm 5 hónapja keres munkát, ezért be-benézek az álláshirdetések közé... elkeserítő!! Válság, meg túlképzés etc., elhiszem, hogy valahogy meg akarják szűrni a jelentkezőket, de szerintem nagyon rossz irányba mozdulnak el. Pl. a mi irodánk is keres jelöltet. A feltételek 2009-2010ben: min. cum laude, vm nyelv folyékony ismerete (egy fél külföldi ügyfelünk sincs), tudományos életben részvétel (versenyek, publikáció). Botrányos milyen emberek jutnak abba a körbe, akiket behívnak. Tutyimutyi, kétszót nem bírok kinyögni, nulla kreatívitás, nulla kezdeményezőképesség, egész egyetemet végigseggeltem, és a szülők kifizették a megélhetésem és nyelvtanulásomat. Persze, hogy a próbaidő alatt feldobják a talpuk, mikor élesben kellene megnyilvánulni.
Van ma Bp-en olyan iroda ahova olyan ügyvédjelöltet keresnek (ami vhol a szakma lényege is), aki dolgozott egyetem alatt, ebből következik, hogy érti a "rendszert", mint munkáltató-munkavállaló kapcsolata, elvárások? Tud értelmesen, választékosan kommunikálni? Nem kap sírógörcsöt attól, ha hirtelen 4 oldalról szorítják a feladatok? Talpraesett, és kivágja magát mindenhonnan? (és teszem azt rite a minősítésük).
Ha "ügyfél" lennék én ilyet keresnék... szánalmas kikből lesznek ma ügyvédek (kiknek veszik meg az irodát)
No most miért ne kereshetné egy iroda az általad felsorolt készségeket, képességeket egy cum laude, felsőfokú idegennyelv-ismerettel rendelkező jogászban?
é.j.
Thetys:
De ez már megint az a probléma, ami az egész jogi képzés folyamán végig jelentkezik a felvételitől kezdve: valami elvárást meg kell adni az álláshirdetésben, hogy legyen valami előzetes szűrő. És ebbe csak obkjetív dolgokat lehet írni, azt nem kötheted ki, hogy a jelölt "értse a rendszert", mert ez így mit jelent? Ez majd az állásinterjún derül ki legkorábban. Szóval csak olyan előzetes követelményeket támaszthatsz, ami a diploma minősítésével, nyelvvizsgával vagy versenyeredményekkel kapcsolatos. De valamit muszáj kikötnöd, különben ezrével fognak jönni a pályázatok. Bár ha van energiád mindenkit korrektül leinterjúztatni... Egyedül a szakmai tapasztalatot tudnád kikötni, abban igazad van, de ha történetesen valaki nem dolgozott már az egyetem folyamán menő ügyvédi irodában, mert nem volt rá lehetősége, ideje stb., akkor az már ne is jelentkezhessen utána sehova, és ne lehessen belőle soha szakvizsgázott jogász?
Egy kérdésem lenne. Milyen feltételekkel lehet valaki óraadó? (jogi egyetemen, mielőtt valaki belém kötne, mert az itt nagyon megy) :)
Kérem az válaszoljon aki tudja, badarságokra nem vagyok kíváncsi. :)
Szigorú feltételekkel. ("Még szeretőd lehet az ember vagy az állat vagy, akivel eddig csináltad.")
Mondjuk ösmerni kell a tanszékvezetőt. És azért kell egy téma is. Nem kívánságra megy, bármilyen jó az ötleted, pacsira nem fogadnak sehol. Pont óraadó még nem voltam...
Sunshine after the rain.
Ki mondta, hogy én akarok óraadó lenni?:D
régen még csak a testnevelés szakos hallgatók tudtak szépen élni
Feltételeztem (eszerint rosszul), hogy a cselekvőképes személyek maguk intézik ügyeiket, és nem bízzák azt másra. Főleg egy ilyen bizalmi dolgot nem:-D.
Sunshine after the rain.
Leg, ez egy kérdés volt, nem ügyintézés. Kérlek próbáld meg értelmezni a leírtakat mielőtt beszólsz másnak. :D
A munkakör megnevezése: "Jogi és folyamatszervező"
Ha "Jógi és folyamatszervező" lenne, még lenne is értelme.....
persze, én is megmosolyogtam a hirdetést, de manapság ez is egy állás, igaz, nem munka, hanem csak egy állás. :)
Iwikó
Kedves Akiérdekel!
Nem szóltam be, csak utálom, ha hülyének néznek:-D. Ami az értelmezést illeti, abban pedig senki tanácsaira nem vagyok rászorulva:-D.
Sunshine after the rain.
Leg,
"Nem szóltam be, csak utálom, ha hülyének néznek:-D"
Miért?
Én is utáltam, ha hülyének néztek engem, aztán újabban elgondolkoztam azon, miért utálom, és rájöttem, hogy szabad nem utálnom, és nyugodtan nézhetnek hülyének.
Tök érdekes ezen elgondolkodni szerintem, hogy amiket csinálunk/gondolunk/érzünk azok miért lehetnek, mi lehet a hátterében, és olyasmikre lehet rájönni így, amiket magad sem gondoltál volna.
Például ha engem hülyének néznek, akkor úgy érzem, hogy jogosan teszik, és tényleg hülye vagyok, miközben szeretném megmutatni, hogy tudok nem-hülye is lenni, és valójában emiatt értékes és értékelhető ember vagyok, de ezt nem tudom megmutatni, és ezért rosszul érzem magam.
Aztán belegondolok abba, hogy kell-e nekem emiatt rosszul éreznem magam, és rájövök, hogy nem kell. És ez nagyon felszabadító érzés, laza. :D Nem azon múlik, ki vagyok, hogy milyennek néznek, mivel szabadságomban áll olyannak lennem, amilyen lenni szeretnék.
Kedves Imp,
Mit szívsz, hogy megint ilyen filozofikus vagy:-D? Biztos jó anyag:-D. A filozofáló Imp nekem szIMPibb, mint a beszólogatósmindenkitleoltós:-D Imp.
Sunshine after the rain.
Van egy videó neten (ANGOLUL! - kácsának bírom ajánlani :D), ahol arról beszél egy nyanya, hogy egy agyban felfedeztek 2 személyiséget.
Na ez most csak eszembe jutott.
Kezdek rájönni arra, hogy engem nemis a jog érdekel. Tulajdonképpen sosem érdekelt, csak valamiféle kényszerűségből foglalkoztam vele egy darabig. Van, aki 40 évesen, metróépítőmunkásként jött rá, hogy agysebész akar lenni, és a metróépítésben szerzett tapasztalatait úgy tudta felhasználni az agysebészetben, hogy világhírű újítást tudott bevezetni. Szóval úgyg ondolom most, hogy ilyesmire én is képes lennék (persze nem akarok világhírű lenni...mondjuk ő sem akart). :)
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02