Álláskereső jogászok

Legislator # 2010.02.05. 21:12

Lökd a linket:-D

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.02.05. 21:37
Impossible # 2010.02.05. 21:58

Lehet hozzá alul választani magyar feliratot. :)

http://csernusdoki.freeblog.hu/…_egy_agyban/

Legislator # 2010.02.05. 22:07

Köszi, holnap megnézem.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.02.06. 08:15

Na egy kis kiegészítésre szorul a korábbi mondókám. :D

Nem két személyiség egy agyban valójában, hanem az előadást tartó nő úgy értelmezi az agy jobb és bal felét mint két önálló személyiséget (ami egyébként szerintem baromság, de a mondanivaló szempontjából lényegtelen, hogy baromság-e), ez nem derült ki számomra a videó elejéből, csak kb. a közepe táján. :D

Akiérdekel # 2010.02.06. 13:30

Leg, Neked üldözési mániád van. :D Senki nem nézett hülyének. Legalábbis én nem, úgyhogy nyugi. :)

Legislator # 2010.02.06. 13:45

Nyugodt vagyok:-D. Világhálós eszmecserék során könnyebb félreérteni egymást, mint a szemtől-szembeni kommunikációban. Egyébként a paranoidok élnek túl/maradnak fenn (Andrew Grove-Gróf András István).

Sunshine after the rain.

Akiérdekel # 2010.02.06. 14:01

Akkor jó, örülök neki. :) Igen, mivel ezek csak betűk, szavak stb... van ami nem úgy jön át, ahogy a másik gondolja, ez az egyik hátránya az ilyen netes pötyögésnek. Most megyek. Jó hétvégét! :)

álláskeresőjogászlány # 2010.02.06. 15:03

Sziasztok!
Frissen végzett jogász vagyok, aki ügyvédjelölt szeretne/szeretett volna lenni. Kíváncsi lennék más véleményére is álláskeresés ügyben, mert elment a kedvem az egésztől és annak ellenére, h sohasem akartam közszférában dolgozni, most oda pályázgatok...
Szóval: 6 ügyvédjelölti állásinterjún voltam eddig. Röviden leírnám a tapasztalatokat:

• 60,70.E-es nettó bér (a legjobb a 90E-s bruttó volt eddig)
  • annyira rugalmas munkaidő, hogy akár rendszeresen hajnali 2-ig, 3-ig...meg hétvége stb
  • legyek egyszerre titkárnő, jogi- és személyi asszisztens, ügyvédjelölt

Kérdésem: tényleg elképzelhetetlen ügyvédjelöltként (és nem titkárnőként is) elhelyzkedni nyelvtudás nélkül és legalább 100.E nettót megkeresni?? Ugyanerre számítsak a többi interjún is? Várom a tapasztalatokat, köszi

Impossible # 2010.02.06. 15:06

IGEN.

bajussz # 2010.02.06. 15:24

majdhogynem igen

álláskeresőjogászlány # 2010.02.06. 15:30

nem jó ezt hallani...de azért kösz

drpony # 2010.02.06. 15:35

ha valamelyik elvárásodból kicsit visszaveszel, akkor találhatsz. de nem lesz könyű. A hajnali 2-3ig tartó munkaidőt azért túlzásnak vélem, a fizetés általában sajnos kb annyi kezdetben, mint amit írtál, viszont idővel azért nő. Ami a titkárnő, asszisztens dolgot illeti, keress olyan helyet, ahol van tiktárnő, gyakornok ilyenek, aol van ott ők elviszik a favágó munka nagyját, de ettől még nemderogáljon telefont felvenni, földhivatalba menni, de adj isten kávét főzni.

álláskeresőjogászlány # 2010.02.06. 15:50

Óó, nincsenek nekem akkora elvárásaim! Úgy gondolom, hogy oké, elfogadom 70E-es bért, de akkor olyan jelölt legyek, ahol megvan a lehetőség a szakmai fejlődésre (sokrétű, változatos munka, sok ügyfél, sokféle ügy), hogy ugyebár egyszer majd alkalmas legyek ügyvédnek!!
Nem derogál hivatalokba rohangálni, de még kávét főzni se, de ne nekem kelljen felvenni naponta 30-40 telefont. A 6ból 4 helyen nem volt titkárnő, mert azokat a feladatokat a jelölt is elláthatja!!
A hajnalig tartó munkavégzést sem én találtam ki, 2 helyen is elhangzott szó szerint.
Ja és még valami, nem értem, h hogyan vehetnek fel azok az ügyvédek jelöltet, akik napi néhány órát vannak csak bent az irodában vagy egyes napokon egyáltalán nem (ez 3 helyen hangzott el).

Szerintem vagy keressek jó pénz, és akkor befogom a szám vagy végezzek olyan munkát, aminek a későbbiekben hasznát fogom venni. (A 2 ugyebár nagyon ritkán esik egybe). De hogy egyik se...

Sz.Márton # 2010.02.06. 16:04

Kedves Álláskeresőjogászlány!
Mind megértünk, de tényleg!

Az élet sajnos ma ilyen.

Közszféra? Pályázatok?Folyamatosan figyelve...!

Ha ez se..(...)

Tudatosan és (nagyon!) módszeresen keress a szakmádban ismerőst! Elvileg minden ismerős ötödik ismerősén keresztül, már szinte mindenkihez el lehet jutni. Hátha van még tisztességes ajánlat!

(Mert vannak, akik már oda születnek és csak a biológiai működésüket kell csak táplálni....)

drpony # 2010.02.06. 16:40

szerintem ha a pénzes részét el tudod fogadni, akkor előőb-utóbb fogsz találni megfelelő állást, csak kitartás. azt megértem, hogy amiket írtál, azokat nemtalálod elfogadhatónak, nem is azok, szerintem felháborító, amit egyes ügyvédek megengednek maguknak. nyilván ezeket a pozíciókat is betölti valaki, mert bizony sokan vagyunk.

Impossible # 2010.02.06. 18:30

Ilyenkor jön, amit kacsa szokott mondogatni: nyelvtudás kell. (És inkább geológusnak kellett volna menni. :DDD )

Kacsa1111 # 2010.02.06. 19:31

Kedves álláskeresőjogászlány,

itt a fórum állásbörzéjén is találhatsz rendes jelölti álláshírdetést...
hudson legal
oppenheim
köves és társai
kinstellar
martonyi
squarra and partners

ha a feltételeiknek megfelelsz tutira nem kell kávét főznöd, hivatalokba rohangálnod stb.
cserébe érdemi munkát végzel, 140-150 nettót nyugodtan kérhetsz...
az éjszakázás és hétvége viszont benne maradhat a pakliban...

szerintem nézzél rá ezekre a hírdetésekre...
ha megfelelsz a feltételeknek, akkor jelentkezz!
ha nem, akkor legalább képbe kerülsz, hogy mi kell ahhoz, hogy jelöltként jól kereshess....

Kacsa11

álláskeresőjogászlány # 2010.02.06. 20:17

Köszönöm a hozzászólásokat lentebb.
Kedves Kacsa! Én is láttam ezeket a hirdetéseket, mivel 2 hónapja minden nap átböngészem az összes portált, ahol hirdetnek. Azok az irodák, amiket Te is írsz, felsőfokú angol nyelvtudást kérnek (nekem csak egy C közepem van) és sokszor előfordul, h 2 nyelv is kell. Oké, értem én, hogy kellenek (és egyre inkább) angolul és/vagy németül jól kommunikáló jelöltek, de akkor sem tudom megérteni, hogy ez már majdnem minden irodában miért alapkövetelmény. Alapvetően azért az irodák többsége magyar ügyfelekkel és magyar jogot alkalmazva dolgozik. (Ja, mert ha véletlen betoppan egy külföldi 10 évben egyszer, akkor ne már az ügyvéd úr habogjon, mert ő is - akárcsak én - a középiskolai évei alatt szerezte a nyelvvizsgát és azóta sem használta. = tapasztalat múlt heti állásinterjúról).
Be sem adom olyan kezdetű hirdetésekre a jelentkezésemet, hogy nemzetközi iroda vagy nközi ügyfélkörrel rendelkező..mert nem ilyen irodába vágyom és nem tudok olyan jól angolul. Sőt azt is gondolom (bár javíts ki, ha tévednék), hogy Bp-en megvan az az x számú iroda, amelyet a komoly külföldi ügyfél felkeres.
Voltam olyan interjún, ahol volt szerencsém találkozni a summa cum-os, 2 nyelven tárgyalóképesen beszélő jelentkezővel és hát a fellépése, a megjelenése...nem tudom mit szólna hozzá az ügyfél.
Tudom, hogy EU, meg egy diplomástól már elvárható stb., de én akkor is túlzásnak érzem és szomorú, hogy ezek a kompetenciák nélkül nem találok egy olyan irodát ahol legalább normális munkakörülmények (pl. igényesen berendezett iroda, normális hőmérséklet(!), titkárnő stb.) vannak, ha a fizetésigényemet félre is teszem. Mert ahogyan írtam, elsősorban nem jól keresni akarok, hanem egy jó irodát találni, ami megalapozza a jövőmet szakmailag.
Egyre valószínűbb, h hivatalnokoskodni fogok a közeljövőben és mellette majd angolt tanulok, egyszer majd csak bekerülök egy jó jelölti helyre :)

morningstar # 2010.02.06. 20:23

hudson legal
oppenheim
kinstellar
squarra and partners

Azt írta, hogy nyelvtudás nélkül. Még ha feltételezem is, hogy azért társalgási szinten megérteti magát valamilyen idegen nyelven, ezek az irodák mind magas szintű szakmai nyelvtudást jelölnek meg a követelmények között, szóval esetünkben vehetjük úgy, hogy kiestek.

Ettől függetlenül szerintem még mindig igaza van, egy normális országban szakmai nyelvtudás nélkül is bőven kellene olyan helyet találnia, ahol megbecsülik, és még fejlődhet is szakmailag. Elvégre nem kell mindenkinek külföldi ügyfelekkel tárgyalni mindennap.

bajussz # 2010.02.06. 20:24

ha 3 évig már voltam jelölt, attól még lehetek az később is valameddig?

morningstar # 2010.02.06. 20:25

Na tessék, lényegében ugyanazt írtam le, csak túl lassan. Kellett nekem a hozzászólás fogalmazása közben utánanézni a megnevezett hirdetéseknek... :)

bajussz # 2010.02.06. 20:29

ti találkoztatok olyan jelölttel, aki azt mondta, hogy meg van elégedve a jelöltséggel?
(munkakörnyezet, munka maga, fizetés, munkatársak)

Kacsa1111 # 2010.02.06. 20:37

Kedves bajussz,

igen.:)

Kedves morningstar,

a nyelvtudás nélkül részt nem vettem észre...my bad:)

egy normális országban szakmai nyelvtudás nélkül is bőven kellene olyan helyet találnia, ahol megbecsülik, és még fejlődhet is szakmailag.

egy normálsi országban valóban kellene...
itt azonban ez van.

Kedves álláskeresőjogászlány,

az "x" nem tudom nálad mennyit takar...de azért nem kevés olyan iroda van, amelyik külföldi ügyfelekkel foglalkozik...
ezeken a helyeken viszont tényleg magasszintű nyelvtudás kell...és kell a nyelvtudás, nem divatból kérik.

még valami:
később egyre nehezebb lesz bekerülni jó helyre jelöltködni...

Kacsa11

álláskeresőjogászlány # 2010.02.06. 20:43

Igen, én ismerek (de nem tud beajánlani sehová, mielőtt írnátok, sajnos).

és igen, lehetsz 3 év után is jelölt, nem tudom, h mi a szakvizsgákra fordítható idő maximuma, de van olyan ismerősöm aki 5. éve jelölt