na látjátok, nem lehetetlen jó jelölti állást találni!
Álláskereső jogászok
nem lehetetlen, de azért szedjük már 2 csoportra a jelölti helyre vágyókat!
- vannak netet böngésző, önéletrajzot írogató és ezerfelé küldözgető jelölt jelöltek
- protekcióval, jogász felmenői, ismerősi segítséggel remek irodát "találó" jelöltek
...és azért a legtöbb jó hely utóbbi módon töltődik be...
ez attól függ mit értesz jó hely alatt...
Kacsa11
Akkor értelmezzük a "hely" fogalmát. :DDD
ne legyetek már ilyen álfilozofáló nihillista relativizáló alakok!
agyatokra ment a szabadelvűség?
attól függ, mit értesz alatta :D
Ha egy iroda ismeretségi alapon tölti be a jelölti munaköröket, az már nem is lehet olyan jó hely.
Kedves kbs,
pontosan erre akartam utalni...:)
Kacsa11
http://bigdebtsmalllaw.wordpress.com/
Ez az egyik legjobb blog a jogi oktatásról.
Bár az amerikai helyzettel foglalkozik, néha kibírhatatlanul hosszú posztok vannak benne, meg elég cinikus, de azért sztem jó olvasmány.
For God and Ulster
Ha lesz időm, elolvasom. Tényleg grafomán, aki írja, persze pont én dumálok:-D.
Sunshine after the rain.
Kedves Hunfrakk!
Másoktól eltérően sokáig nem szóltam, mert a politikafüggetlen hozzászólásaival általában egyetértettem, de szerintem is mellőzni kellene itt a fórumon a politizálást! (Ez egy olyan jó kis íratlan szabály volt eddig.)
Azt gondolom, fölöslegesek az ilyesfajta megjegyzések, mint "agyatokra ment a szabadelvűség?", meg az X párt "minden idők legkártékonyabb bandája" stb. Természetesen nekem is van véleményem a politikáról (inkább nem írom ide Immaculata érzékeny lelkét kímélendő, a Pajzán Toldi ugyanis ahhoz képest gyengéd bölcsődal).
Ebben az országban a csapból is a politika folyik, amit én szívből utálok a művelőivel együtt és nagyjából pártállástól függetlenül. Annyi hely van, ahol valaki politizálhat! Kérem, hogy ha már egymás érzékenységénél tartunk, és nem írunk le trágárságokat, hogy másokat tiszteletben tartsunk, kérem, hogy ha másért nem, legalább az én kedvemért mellőzze itt a politizálást! Komolyan hálás lennék érte, remélem egyszer még összefutunk Jogi Fórum Talin, pl. szívesen meghívom egy jó sörre. Inkább az folyjon, mint a politizálás...! :-)
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Szerintem meg sokkal inkább van helye egy jogi fórumon a politizálásnak, mint az életvezetési tanácsadásnak Impossibile számára.
Valóban megpróbáltam segíteni Imp.-nek, de be kellett látnom, hogy reménytelen eset. Azonban ez talán még nem ok arra, hogy politizálással büntessenek. :-)
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Egyszer már leírtam, nem tudom miért kezelik egyesek a politikát úgy, mint valami értelmes és tisztességes emberhez méltatlan dolgot. A politika a köz ügyeivel való foglalkozás, és itt pontosan lenne helye szerintem kulturált stílusban való politizálásnak. Más kérdés, hogy amint felvetődik egy politikai téma, azonnal a legalscsonyabb színvonalú személyeskedő érvek mentén kezd haladni. Én egyébként elhiszem, hogy sokaknak nem egy ünnepi készülődés ez a kampány...
nem vagyunk egyformák, ezt tiszteletben kell tartani
Kedves guba,
kultúráltan lehetne politizálni...
Kacsa11
A politikusok színvonala (mondjuk 1867, mint kezdőpont óta) csökken. Ma már a primitívségig alacsony színvonal(talanság) van, egyszerűen hallani sem akarok róluk.
Sunshine after the rain.
Leg,
azért akad kivétel, nem?:)
Nade tanárúr kedvéért ne politizáljunk, én benne vagyok. :)
A múlt nagyon megszépíti a dologokat...:)
Ha jól tévedek a "boldog békeidőkben" is történtek érdekes dolgok, pl. egy kis lövöldözés a Parlamentben (a nyoma most is megvan), párbajok, obstrukció, stb.
Szerintem az 1990 utáni politikusi réteg sokkal light-osabban csinálta ezt mint eleink. (Csak a sok duma, és más semmi....)
A politika meg a jog, ha tetszik, ha nem, ma, Magyarországon szorosan összekapcsolódik, különösen, amikor a politika olyan jogszabályokba is beleugat, amelyeknek kristálytisztán szakmainak kellene lennie, szakmai konszenzuson kellene alapulni, és amelyeknek nem szabadna, hogy politikai acsarkodás tárgyai legyenek.
Hogyan lehetne a politikát, meg a jogot elkülöníteni, amikor az új Ptk-t (amelynek egy időtálló, évtizedekre szóló Kódexnek kellene lennie) bizonyos körökben maszopszadeszes Ptk-nak, hívják, meg amikor listák vannak arról, hogy a Fidó hatalomra kerülése esetén mely pénzügyi, közigazgatási, stb., stb. jogszabályokat töröl el azonnal, meg változtat meg gyökeresen?
Így sok jogász jelenleg arra vár, hogy érdemes-e a Ptk-t egyáltalán kézbe vennie, vagy a Fidó úgyis visszavonja és kiadja átdolgozásra a Draskovits által eltörölt szakmai bizottságnak, átdolgozzák-e a költségvetést, mi lesz az adózási, társadalombiztosítási, stb, stb. szabályokkal.
Hát szerintem elég lesz a régi pétékát tudni. :)
ne örülj ennek annyira te géniusz, mert a régi is rengeteg hiányosságtól szenved...
gyorsan kéne a fidesz-nek egy rendeset csinál(tat)nia...
Kacsa11
Aki nálam kivétel, az (majdnem) mind a sírban van.
Sunshine after the rain.
Én nem mondtam, hogy a régi korokból mindenkit piedesztálra kell emelni (egyet-kettőt igen). Sőt, igazából majdnem a magyar-és a világtörténelem (majdnem) minden szereplőjét lehet rossz színben láttatni.
Sunshine after the rain.
kacs, végre egyetértünk valamiben, ez jó :)
Február 7-e ezentúl Szent Richárd napja mellett a "KacsésImpegyszervégrevalamibenegyetértettjuhú" napja lesz. Micsoda távlatok!
Sunshine after the rain.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02