Álláskereső jogászok

Eweol # 2010.02.07. 18:11
guba # 2010.02.07. 18:16

Politikusok vannak, az államférfiak kihaltak. De azért ilyenek a politikusaink, mert ilyeneket érdemelünk. De ugyan mitől várhatnánk akár gazdasági felemelkedést, akár erkölcsi megtisztulást, ha az értelmiség köreiből is - ezek szerint viszonylag sokan - úgy vélekednek, hogy hallani sem akarnak a politikáról, illetve ne büntessék őket mások azzal, hogy politikai témákat vetnek fel.

Én egyébként nem gondolom, hogy értelmes emberek (legalábbis nagy számban) politikai elkötelezettség nélkül élnének.

Legislator # 2010.02.07. 18:18

Nem. Éppen nem ezt érdemeljük. Az viszont biztos, hogy ezt kapjuk:-(.

Sunshine after the rain.

guba # 2010.02.07. 18:26

Személy szerint lehet, hogy nem, de összességében igen, mivel ezek az emberek a mi választásaink.

Sz.Márton # 2010.02.07. 18:58

Guba!

De nem mindig a mi (ki)választásunk!

Olyanok a jelöltek, mint az árúkészlet, az egykori "Csau" féle Romániában a 80-as években ha /túristaként/ belátogattál egy hentesüzletbe. Csak a már lerágott csontok mellett, esetleg egy két újabb és régebbi konzerv. Amik nem azt rejtették mindig, ami eredetileg a cimkén volt, ha meg felbontottad amúgy is meglepődtél és ha nagyon éhes volt valaki (mint akkor ott sokan) kényszerből megeszi, mert nincs más. Jó étvágyat!

/Akkor még úgy gondolták ott is akkortájt, többek között, azért kellett így tartani a széles tömegeket, mert aki éhes az nem politizál.../

Amíg a média fejlődése a (nekik kitalált)demokráciát meg nem mutatta, addig jó is volt /egyeseknek/.

Hányan már nem is járnak szavazni...

Kacsa1111 # 2010.02.07. 19:39

Kedves eweol,

jó a cikk...
a jelöltjének nettó 95ezret adó ügyvéd pedig szarjon sünt! (nem az összeg miatt, hanem az indokai miatt)

Kacsa11

Impossible # 2010.02.07. 21:50

"„El szokták felejteni, hogy egy ügyvédjelölt olyan munkát végez, amiben abszolút semmi gyakorlata nincsen, úgy is mondhatnánk, hogy nem ért hozzá. A jelöltként eltöltött három év alatt kell megszereznie azt a tudást, amellyel a későbbiek folyamán majd önálló praxist tud kialakítani. Így ezek az évek még bőven tanulóéveknek számítanak. Ennek okán a pénzt is, amit fizetünk nekik, inkább költségtérítésnek nevezném, semmint fizetésnek.

...mert a szakvizsga után egyből ért hozzá, a szakvizsgáig pedig nem kell megélnie, ugye? :DDD

Na, és még sokan a szememre vetik, hogy véleményem szerint az interjúkon nemcsak a jelölt-jelölt lehet barom. Itt a bizonyíték. :P

Legislator # 2010.02.08. 06:12

Ilyentől is csak a cinizmust lehet tanulni, nem a szakmát. Mintha ő már elfelejtette volna, hogy volt jelölt. Kíváncsi vagyok, akkor hogy álltak a dolgokhoz...

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.02.08. 08:28

Dehogy felejtette el! Ő minden bizonnyal tényleg ilyen jelölt volt. Engem meg nem ismer.

Impossible # 2010.02.09. 06:29

Álláshirdetésből kiderül, hogy a követeléskezeléshez humorérzék kell. :D

Követeléskezelő cég

Elvárások: humorérzék

lol

Egyjogász # 2010.02.09. 06:44

Miért? Lsd. pl. alábbi párbeszéd:

Követeléskezelő: Uram, van egy jó meg egy rossz hírem, melyiket mondjam előbb.
Ügyfél: A rosszat.
K: Nem tudta fizetni a hitelt, ezért holnap megy a végrehajtó és kilakoltatjuk a családjával együtt.
Melyik híd alá vihetjük a holmijukat?
Ü: És mi a jó hír?
K: Baromi jó humorérzékem van, ezért most mondok egy jó viccet magának, röhögjünk együtt!!!

tamás46 # 2010.02.09. 07:27

Nem igazán értem az elnevezést:követeléskezelő cég.
Ehhez először kell lenni követelésnek.
Hogyan keletkezik a követelés:Egy szerződés nyújtotta szolgáltatás határidőre nem fizetett ellenértéke.
Tehát van egy szolgáltató(eladó)ez az alapeset.A szolgáltatónál van valamennyi dokumentum,ami alapján szerződött a fizetést ígérővel.Ha nem fizet az bírósági eset,amit rábizhat esetleg egy jogi képviselőre(ügyvédre),de nem egy másik cégre,mert ez nem átruházható értékpapírban testet öltött(csekk,váltó,részvény,egyéb értékpapír,ami forgatható)hanem szerződés,ami csak a szerződő felek együttes beleegyezésével ruházható át(tehát a követelés is)
Ami számomra nem érthető az az adatkezelés harmadik fél részéről és ebeb mindenki belenyugszik?-még a törvényességi felügyeletet gyakorló ügyészség is.
Hát ez is a joggal való visszaélés egy esete.

Az Alkotmány megszegésének követekzményeir?l,a felel?s alkotmány alkotásról és szellemének érvényesítésér?l egy szó sincs benne.

Impossible # 2010.02.09. 07:27

Egyjogász, ez jó volt. :D

Egyébként több álláshirdetésben is láttam már az elvárások között a humorérzéket. Szerintem azért írják bele, hogy ezzel érdekesebbnek tűnjenek. Meg olyat is hallottam, hogy állásinterjún viccet kellett mesélni angolul. Nade ezzel az a bökkenő, hogy ami az egyik embernek vicces, a másiknak nem feltétlenül az, meg a humorérzék nem a viccekben merül ki, és nem mindenképpen derül rá fény rögtön, ráadásul az emberek humorérzéke és a humorérzékről alkotott elképzelése is sokszor különböző.

Impossible # 2010.02.09. 07:33

Kedves tamás,

a szerződésben szokott lenni egy olyan mondat, hogy ha ez meg az van, akkor a követelés átruházható. Ennek semmi köze a joggal való visszaéléshez. Még akkor sem lenne köze, ha ez a mondat nem szerepelne a szerződésben, mivel a joggal való visszaélés egy jog gyakorlásával valósul meg, és ha nincs a szerződésben olyan mondat, amely ezt lehetővé tenné, akkor jog sincs.

Az Alkotmánnyal kapcsolatos mondatod pedig egyrészt értelmetlen, másrészt hibás.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.02.09. 07:53

Követelés sokkal több úton-módon keletkezhet, nem csak szerződéssel. Arról nem is beszélve, hogy szerződés alapján nem akkor keletkezik a félnek a követelése, ha a másik fél késedelembe esik. Az már igény.

guba # 2010.02.09. 08:09

A követelés átruházásához nincsen szükség a kötelezett hozzájárulására, sőt szerintem érvényesen nem is lehet ezt kizárni.

pazs # 2010.02.09. 08:14

Állásinterjún előfordul, hogy az interjúztató egyszercsak a "Mondjon egy viccet!" felkiáltással fordul feléd, ezzel nem a humorérzékedet (és annak az interjúztatóval való összepasszolását) tesztelik, hanem azt, hogy tudsz-e váratlan helyzetben gyorsan reagálni.

Egyjogász # 2010.02.09. 08:25

Ilyen esetben célszerű az alábbi "viccet" elmondani:

"Két állásinterjúztató megy a sivatagban, már két napja elfogyott a vizük. Arra megy egy beduin, mire az egyik megkéri, hogy mondjon egy viccet. A beduin erre köp egyet és otthagyja őket.
Azt mondja a másik, hogy "Te barom, miért nem vizet kértél tőle, meg azt kérdezted meg, merre van az oázis?"
Mire az egyik: ki nem xarja le, hogy tudja-e, merre van az oázis, a lényeg, hogy egy állásinterjúztatónak minden helyzetben ilyen rendkívül trendi kérdéseket kell feltennie...."

guba # 2010.02.09. 08:31

Jó! Az "ilyen rendkívül trendi" helyett a "tök felesleges" is behelyettesíthető lehetne. :-)

Kacsa1111 # 2010.02.09. 08:46

azért nem nevezném tök feleslegesnek...

Kacsa11

Egyjogász # 2010.02.09. 08:57

Nem tök felesleges, ha az interjúztató pl. a Mikrószkóp Színpadra, vagy valami kabaréba válogat a jelentkezők közül komikus munkakörre...:)

Több nagyon neves jogász is van (neveket inkább nem mondanék), akiknek olyan "savanyújóska" ábrázata van, hogy ihaj, és biztos vagyok benne, hogy nem tudnának kapcsiból vicceket mesélni (azért nem mindenki egy Antal Imre), akkor ők már nem is jó jogászok???

guba # 2010.02.09. 09:09

Nem tudom emlékeztek e még a Friderikuszban volt egy "álriport" című betét. Nagyon jó volt! A Beleznay Endre azzal szívatott meg egy humorosnak ismert szereplőt, hogy mondjon már egy viccet a nézőknek, Ön olyan humoros ember. Ez azért még egy profit is lenullázott...

Egyjogász # 2010.02.09. 09:12

Ime az egyik:))

pazs # 2010.02.09. 09:22

Hát mondtam én, hogy ezt jogásztól kérdezi a HR-es például annál a cégnél, ahol dolgozom?
Hát mondtam én, hogy jogásztól ezt van értelme kérdezni?
Nyilván nem ettől lesz valaki jó jogász, de azért jelez valamit a reakciója, nem?

Egyjogász # 2010.02.09. 09:23

Az "álriporter" gyerek egy az egyben elmenne egy interjúztató paródiának is:))

Kár, hogy az interjún nem ajánlatos úgy beszélni velük, mint Verebesnek az álriporterrel (már ha az ember ott akar dolgozni).:))