Álláskereső jogászok

Egyjogász # 2010.09.25. 03:54

Mindíg emiatt búslakodom, hogy miért nem lettem szakszervezeti funkci, most méginkább sajnálom, látom ott vannak a fizetési lista élén is.

Egyébként tutijó adatok ezek, két kőművesnek a közelmúltban ezen összeg háromszorosát fizettem ki - két napi munkáért, zsebbe....(már legalábbis az teljesen evidens volt a részükről, hogy nem adnak számlát).

Mint ahogy, amikor a legutóbb egy ingatlan adás vételt intéztünk, ügyvéd úr is a világ legtermészetesebb módján közölte a tarifát: "számlávalkétszáz, zsebbeszázhetvenöt".

Csak azt nem értem, miért nem úgy írják ki, hogy "az APEH által ismert adatok".

Legislator # 2010.09.24. 21:14

Gyász:-D

Sunshine after the rain.

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.24. 20:35

"Javaslom, elvtársak, ríjunk."

Eweol # 2010.09.24. 20:33

http://hvg.hu/…_miniszterek

"Ugyancsak meglepően alacsony bruttó keresethez jutnak az ÁFSZ szerint a tengeri és belvízi hajóskapitányok (194), az ügyvédek (180), a kőművesek (106), a fogtechnikusok (102), valamint a festő-mázolók (100)."

Legislator # 2010.09.24. 19:53

Nem vagy az a csákó, akinek nagy az arca szvsz.:-D.

Sunshine after the rain.

Sherlock # 2010.09.24. 19:41

Kedves Legislator,

ha mondjuk a Deloitte-nél, CMS-nél, stb. lennék, akkor nyilván nagy lenne az arcom, de jelenleg még tényleg az a helyzet, hogy nincs mire. :D

Legislator # 2010.09.24. 12:07

Kedves Ser,

A szerénység fontos:-D.

Sunshine after the rain.

Sherlock # 2010.09.24. 10:12

Kedves Impi,

persze hogy csak poén volt; bár elég sok lehetőséget el tudok képzelni, amiből kvázi pénzem lehetett volna ebből a "megbízásból" - hogy mennyire lett volna etikus, az más kérdés. :P

Kedves Leg,

egy ilyen véletlen miatt nincs miért. :)

Kacsa1111 # 2010.09.24. 07:33

Kedves Impossible,

te most arról akarsz meggyőzni, hogy ha valamin változtatsz, akkor az olyan marad, mint az eredeti???:)

Kacsa11

Impossible # 2010.09.23. 20:25

Ser,

"megkérlek, hogy ne rontsd az üzletemet."

hallgatónak nem adhatnak megbízást... ezen nem volt mit rontani, mivel fel sem merülhet az "üzlet" lehetősége.
Ha poénkodásnak szántad, akkor pedig hiányolom a szmájlit.

kbs,

"Ne vigyük félre a témát, platón. Csak ugyanazt a büntetést lehet a kísérletre, lehet kiszabni kevesebbet? Ugyanazt szabják ki átlagosan, vagy esetenként kevesebbet? Ez a lényeg."

Lehet, hogy neked ez a lényeg, de én ezeket szóba sem hoztam. Azt mondtam csupán, hogy ugyanannyi jár, ami világosan le van írva: ugyanazt a büntetési tételt kell alkalmazni. Vitatkozz a Btk.-val is akkor már. :D

Kacsa,

"ráadásul igazad is csak akkor lehetne, ha az általad idézett rendelkezés mellett nem létezne még több másik, ami finomít rajta…"

Miért? Ha valamin finomíthatunk is, az mindenképpen azt jelenti, hogy amin finomítunk, az önmagában nem igaz? (Szerintem nem.)

Nade javasolom, hogy hagyjuk abba ezt a vitát, mert látom, sehová sem vezet. :D

Kacsa1111 # 2010.09.23. 19:27

Kedves siomnes,

attól, hogy kínai az ügyvédi iroda, még nem feltételnül jelenti azt, hogy kínaiul tudni kell...
az álláshírdetés sem kívánja meg.
persze biztos nem hátrány, de ha az összes tudományod csak a kínai...

Kacsa11

orangeman # 2010.09.23. 18:43

siomnes, én két olyan jogászt ismerek, aki tud legalább középfokon kínaiul. Persze lehet, hogy van több is, de eléggé meglepődnék rajta.

For God and Ulster

Legislator # 2010.09.23. 17:53

Ser,

Légy büszke magadra, ez a felkérés pretty cool.

Sunshine after the rain.

Sherlock # 2010.09.23. 17:46

Kedves Impossibel,

megkérlek, hogy ne rontsd az üzletemet.

Kedves Mészáros Olga,

a világ még valóban nem készült fel arra, hogy másodéves joghallgatók megbízást fogadjanak el. :)

siomnes # 2010.09.23. 17:41

Csak hogy a téma eredeti címéhez kanyarodjak vissza:

Az álláshirdetések közé felkerült az első kínai-magyar ÜI. hirdetése. Ha egy jogász tud esetleg valamennyit kínaiul, akkor gondolom ott kapnak utána...

Kacsa1111 # 2010.09.23. 16:24

Kedves Impossible,

a "jár" még nagyon messze van a büntetési tételtől.

ráadásul igazad is csak akkor lehetne, ha az általad idézett rendelkezés mellett nem létezne még több másik, ami finomít rajta...és ettől eltérő lesz a befejezett és a kísérleti szakban rekedt bűncselekmény büntetése.

Kedves platón,

enyhítő körülmény nyílván csak akkor lehet, ha a bűnésség egy enyhébb fokára/megbánásra/stb. enged következtetni az elkövetési magatartás be nem fejezése vagy az eredmény elmaradása...

Kacsa11

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.23. 16:02

Ne vigyük félre a témát, platón. Csak ugyanazt a büntetést lehet a kísérletre, lehet kiszabni kevesebbet? Ugyanazt szabják ki átlagosan, vagy esetenként kevesebbet? Ez a lényeg.

Ebben sincs igazad, Impossibile, élesen elválik, amikor vitatkozom, és amikor Kacsát ekézem.

platón # 2010.09.23. 15:52

kbs: IMP jól tudja: A kísérletnél többnyire nem az elkövető akaratán múlik, hogy nem válik befejezetté a cselekmény, ezért ez nem lehet enyhítő körülmény.

Impossible # 2010.09.23. 15:32

Kacsa és kbs,

szerintem is egyértelmű: ugyanazt a büntetési tételt kell alkalmazni=ugyanannyi jár. "jár" nem egyenlő "feltétlenül ugyanannyit kap"-pal, ezt csak ti szeretnétek belémmagyarázni. :D

kbs,

csak az a bökkenő, hogy amit nettó gyalázkodásnak nevezel, azt a viták miatt és alatt csinálod, így aztán nem lehet a vitastílusodtól élesen elhatárolni a nettó gyalázkodásnak nevezett ténykedésedet. :D

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.23. 13:07

OFF
Mit értesz a "mennyi jár" alatt? Bár tulajdonképpen mindegy. Akár azt érted alatta, hogy 'mennyit lehet adni', akár azt, hogy 'mennyit szoktak adni', egyikre sem igaz a tételmondatot, hogy ti. ugyanannyit.
A kísérletre nem ugyanakkora büntetést lehet adni (lefelé van eltérés), és átlagosan nem is ugyanannyit adnak (itt is lefelé van eltérés).

Amit az én vitastílusomként említesz, az nem vita, hanem nettó gyalázkodás, és nem vagyok rá büszke.
ON

Kacsa1111 # 2010.09.23. 13:05

Kedves Impossible,

a kérdés sajnos annyira egyértelmű, hogy nem tudod úgy facsarni, hogy igazad legyen...:)

a "jár" szó értelmének ezen kontextusbeli elemzését ajánlom figyelmedbe.:)

Kacsa11

Impossible # 2010.09.23. 12:47

1)

Btk. 17. § (1) A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.

ez szerintem azt jelenti, hogy a büntetési tétel tekintetében nincsen különbség a kísérlet és a befejezett bűncselekmény között

2)

"kísérletért is ugyanannyi jár mint a befejezettért"

megtekintettem

3)

a tanulság, hogy nem arról van szó, hogy ténylegesen ugyanannyit szabnak ki büntetésként minden esetben, hanem arról, hogy ugyanannyi jár

Kacsa1111 # 2010.09.23. 12:36

Kedves Impossible,

1)
nem lenne baj, ha megpróbálnád értelmezni a Btk. vonatkozó szakaszát...

2)
aztán tekintsd meg az inkriminált megjegyzésedet:

kísérletért is ugyanannyi jár mint a befejezettért

3)
most pedig vond le a megfelelő tanulságot!:)))

Kacsa11

Impossible # 2010.09.23. 11:37

Kedves Mészáros Olga,

hallgatónak nem tudsz adni megbízást.

Impossible # 2010.09.23. 11:34

kbs,

az lenne a követendő vitastílus, ahogyan te szoktál vitatkozni pl. kácsával, vagy azért tolsz le, amiért saját magadat is letolhatnád?

Mellesleg eléggé egyértelműen le van írva szerintem:

Btk. 17. § (1) A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.

tehát ugyanaz jár érte

hogy egy adott esetben mi lesz kiszabva, az más kérdés

Kacsa,

ld. fentebb