Sherlock
szia!
magánszemély vagyok, de lenne egy megbízásom számodra.
polgári per, kártérítés és egy bank is benne van.
ha vállalod keress meg.
Sherlock
szia!
magánszemély vagyok, de lenne egy megbízásom számodra.
polgári per, kártérítés és egy bank is benne van.
ha vállalod keress meg.
OFF
Nem, nem feltétlenül ugyanannyi. Egy befejezett rablásért jó eséllyel lecsuknak, ha viszont visszautasítod az áldozat pénztárcáját - "kösz, mégse" - akkor egyáltalán nem vagy büntethető. Bármilyen ijesztően kiabáltad előtte, hogy "pénzt vagy életet".
És akkor például a 87. § alkalmazásáról nem is beszéltünk.
Attól tartok, ifjú kolléga, egy olyan vitastílust, mintát követsz, amelyet nem kellene. Tudom, hogy fiatalság bolondság, de mégse.
ON
A Btk. szerint ugyanazokat a büntetési tételeket kell alkalmazni kísérlet és befejezett bűncselekmény esetén, azonban a kísérleti szakban rekedt bűncselekmény enyhító körülmény és az ítélethozatalkor figyelembe kell venni.
Kedves Impossible,
nem.
pont.
:)
Kacsa11
kbs,
mi a még igazabb?
arról volt szó, hogy ugyanannyi jár-e kísérletért, mint befejezettért
ugyanannyi, kész
(3) Nem büntethető kísérlet miatt, akinek önkéntes elállása folytán marad el a bűncselekmény befejezése, továbbá az sem, aki az eredmény bekövetkezését önként elhárítja.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Ez igaz. Csak Kacsa arra utalt, hogy van ez tovább is. És az pedig még igazabb.
Kedves Kacsa,
"emlékeim ködösek…de mintha ez így nem teljesen volna igaz."
Majd szakvizsgára felfrissíted. :)
Btk. 17. § (1) A kísérletre a befejezett bűncselekmény büntetési tételét kell alkalmazni.
Ó jessz!!!:))) Ott a pont, látom figyeltél, nyilvánvaló, hogy csak ezt akartam ellenőrizni:)
Kedves bandeeraz,
nem akarlak elkedvetleníteni, de te az előkészületre gondoltál bizonyára...:)
Kacsa11
Ugye kísérlet csak akkor büntetendő, hogyha úgy rendelkezik a törvény. Ez most nem tartozik ide, de azért én is írtam valami okosat:)))
Kedves Impossible,
„kísérletért is ugyanannyi jár mint a befejezettért”
emlékeim ködösek...de mintha ez így nem teljesen volna igaz.
„Nem sok csillagok háborúját néztem”
pedig rád férne!:)))
Kacsa11
Nem sok csillagok háborúját néztem, de Yoda mester a kedvencem. Úgy nem lehet felemelni egy űrhajót, hogy csak próbálod, tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld! Valahogy így van, ugye? Ez a kedvenc részem. Volt egy büntetőjog államvizsga kidolgozott tételes jegyzet, amit azért lehetett könnyen tanulni, mert tele volt írkálva poénokkal. Pl. valahanyadik tétel: A kísérlet: már Yoda mester is megmondta, tedd, és ne próbáld! És utána le volt írva, hogy a kísérletért is ugyanannyi jár mint a befejezettért, ezért aztán érdemesebb befejezni, mint megkísérelni. Mondjuk a büntivel máig nem vagyok képben, de ez így megmaradt.
Kacs írta: "Kedves Impossible,
sokat kell még tanulnod ifjú padavan:)"
Üdv, Jedi Mester:-D.
Sunshine after the rain.
na, nem az i-ről maradt le a pont, hanem az i maradt le
Egyébként csak úgy mellesleg egy költő kérdés: azok a kis irodák, akik szinte egyfolytában hirdetnek, vajon miért nem jönnek ki a több fordulós kiválasztáson átesett jelöltjeikkel? Tényleg érdekelne. :)
"A kiválasztott jelentkezőknek 30 perces, rövid, írásbeli feladatsort kell kitölteniük polgári jog, polgári eljárásjog és társasági jog témakörben."
Ó, Rómeó, miért vagy te Júlia?
siomnes,
ha kérsz a kamarától egy jelölti felvételi csomagot (ingyenes), abban találni fogsz egy olyan papírt, amin le vannak írva a feltételek. Jelöltenként 6 négyzetméter hely (főszabály szerint), de ha jól emlékszem, a bevétel sem mindegy, meg még néhány feltétel van.
Ez a Magyar Ügyvédi Kamara szabályzatában van leírva elvileg, de egyszerűen nem találom neten. Az a biztos, ha bemész az egyik kamarába, aztán akkor odaadják kinyomtatva.
Sziasztok!
Meg tudnátok valaki mondani, hogy egy, a Budapesti Ügyvédi Kamara tagjaként működő ügyvédnek milyen feltételeknek kell megfelelni ahhoz, hogy ügyvédjelöltet alkalmazhasson? (ha jól tudom minimum terület kialakítása az irodában minimum, bármilyen más kritérium? (praxisban eltöltött évek száma, jövedelem stb?)
Igazán?
Akkor mondok valamit én is a jó megfigyelőképességről:
Szeretettel várom az újabb beszólásokat, kíváncsi vagyok, mit tudtok még alkotni.
Kedves Impossible,
sokat kell még tanulnod ifjú padavan:)
a jó megfigyelőképesség éles logikára vall...ez utóbbi meg nem hátránya egy jogásznak sem.:)
Kacsa11
kiolvashattad volna a posztból, hogy egyéni ügyvéd, nagy valószínűséggel egyedül, talán még jelölt sincs.
wotan,
te is nk.irodában dolgozol??
Érdemi munkát este lehet végezni.
Nap közben működnek a közhivatalok illetve a bíróságok.
Délelőtt bejön a posta, érkeznek a hivatalos iratok, amik csak a feladatokat generálják és a kitűzött határidők miatt át kell tervezni a munkarendeket. Esetleg jönnek az ügyfelek is.
Na amikor mindez lezajlott és tutti, hogy nem csörög a telefon, nem jön már új irat faxon sem és az ügyfelek is elmentek, akkor lehet valami valós munkát végezni.
miért emeli ki, hogy egy- vagy többfős.
ja hogy nullafősben nem akar :D
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02