Álláskereső jogászok

Impossible # 2010.02.20. 20:04

"Én a megszerezhető tudást választanám…"

Én meg azt választanám, hogy ne hajtsanak túl mindenféle idióták, és még meg is tudjak élni. És ez inkább a közig, mint egy átlag magyar ügyvédi iroda.
Persze fontos a megszerezhető tudás, de az átlag helyeken leszarják, mi lesz a jelölttel. Tanárúr irodája ezalól kivétel (gondolom), általánosságban beszéltem.

Kedves kacsa,

nekem már volt állásom. Ha a fidesz lesz kormányon, egészen biztosan nem lesz annyira gyászos a helyzet, mint most, de ezt te is tudod. Mellesleg nem az minősíti az embert, hogy éppen van-e állása, de ezt is tudod.

Legislator # 2010.02.20. 20:08

IMP, jó az aláírásod:-D

Sunshine after the rain.

Sz.Márton # 2010.02.20. 20:22

Tsztelt Tanár Úr!

Ha egy nő jól házasodik, akkor ez is igaz:

„Az ember 35 éves koráig dolgozik a nevéért, aztán élete hátralévő részében már a másik neve dolgozik érte!"

Gabi112 # 2010.02.20. 20:24

Impossible! Voltam már jó pár állásinterjún ahhoz, hogy egyetértsek veled. 7-8 iroda után végre elhangzott a hőn várt mondat: itt felkészítenek az önálló ügyvédkedésre.
Valóban tesznek rá, hogy mit tanulsz náluk, és a többség tényleg adminisztrációra keres jelölteket, mert olcsóbb munkaerő, mint a titkárnő és valamit azért konyít is a témához (ilyen állást már sikerült kapnom, de gyorsan elköszöntem). Tisztelet a kivételnek, biztos van ellenkező példa is, csak nekem időbe telt, mire belebotlottam (remélem belebotlottam).

Állás meg szerintem azért most is van bőven, engem átlag 2 helyre behívtak az elmúlt hetekben, de tény, hogy nem válogattam, küldtem mindenfelé - normális keretek között persze. Az már más kérdés, hogy a nagy részük tényleg még a minimális elvárásoknak sem felel meg...

Impossible # 2010.02.20. 20:43

Magyar irodákról nagyon szar véleménynel vagyok, lehet ezt szépíteni, csak nem érdemes. :D

Impossible # 2010.02.20. 20:50

Ezeknek nincs arra pénzük, hogy megbecsüljék a jelöltet, és mivel a filozófiájuk nem terjeszkedik túl hazai kereteken, olyan tipikusan magyar: szarunk midnenre, csak nekünk legyen jó, hosszú távon pedig nem gondolkodunk, ebből következően a jelölt ideig-óráig van nálunk, jól kihasználjuk, és mivel megtehetjük, meg is tesszük, hogy anyagilag sem becsüljük meg, és nem érdekel, hogyan alakul az élete, fejlődik-e szakmailag, mert úgyis jön a helyére másik. A munkakörülményekről már nem is beszélek.

Grád András # 2010.02.20. 21:02

Azért ennyire talán nem szörnyű a világ! :-) Szeretném hinni, hogy nem csak nálunk, mert ismerek nem egy irodát, ahol szintén van mód a szakmai fejlődésre. Mi egyébként a képessége és irányultsága egybevetésével kifejezetten profilírozzuk a jelöltjeinket. Bizonyos szinten mindenhez kell értsen (nem hiszek a szakbarbárság üdvözítő erejében), de mindenkinek van egy szakterülete, amiben profi lesz mire végez (be is iskolázzuk őket, amit mi fizetünk). Ez a mi érdekünk is, mert - remélem - valóban nálunk maradnak szakvizsga után is, ahogy közösen tervezzük, ezért terjeszkedünk. 3 éve ketten kezdtünk Derillel, most négyen vagyunk a két jelölttel + egy ELTE jogi igazgatásis irodavezető, és nyártól jön két újabb jelölt. És jó csapat vagyunk! :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Impossible # 2010.02.20. 21:06

Hát igen, de ez a ritkaság. :)

Gabi112 # 2010.02.20. 21:15

Kár, hogy a tanár úr (nekem az, mert Pécsen jártam a szemináriumára) nem keres már jelöltet, mert ezek a dolgok, amiket említ tényleg ritkaságszámba mennek.
Fizetett tanulás? az ügyvédek 90 százaléka még egy bkv bérletet sem vesz a jelöltjének vagy fizeti be a tagdíjat, intézze maga a 60 ezres fizetéséből...
későbbi együttműködés? :) komolyan irigylem a jelöltjeit!

Impossible # 2010.02.20. 21:21

Nem Péncsen, hanem Pécsett! :D

Impossible # 2010.02.20. 21:22

Nem tud új jelölteket felvenni, mert nem tudja kijjebb tolni a falakat. Lehet, hogy azóta mégis kijjebb tolta? :D

Impossible # 2010.02.20. 21:24

Csak piszkálódom, unalmas itt tolni a pókert, tele van hülyével. :P

Gabi112 # 2010.02.20. 21:27

okoskodsz? :) akkor legyen Pécsett
de itt szerintem a többség csak hellyel-közzel tartja be a magyar helyesírás szabályait, én is sokszor lusta vagyok rá, bár alapvető helyesírási hibákat nem szoktam véteni
egyébként évekig éltem ott és soha nem használtam ezt a szót, mert nem tetszik és ezeknél a városneveknél úgy tudom, h mindkettő elfogadott

Gabi112 # 2010.02.20. 21:28

jólvanna, tudom

bajussz # 2010.02.20. 22:05

Imp:

Zuglóban, vagy Zuglón?

Grád András # 2010.02.20. 22:11

A falakat valóban nem tudtuk kijjebb tolni. Úgyhogy most béreljük ki a mellettünk lévő lakást, ha minden jól megy. Remélem összejön, mert már így is elég zsúfoltan vagyunk.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

hunfrakk # 2010.02.20. 22:41

A 2004-es Osiris Helyesírás egyenrangú változatként említi a Pécsen-Pécsett, Vácon-Vácott kifejezéseket, mindkettő helyes.

*

Ami a “Pécsett” alakot illeti, a “-t/-tt” ősi helyhatározórag volt,
amely elsősorban a “-vár” és a “-hely” végű helynevekhez kapcsolódott a “hol?” kérdésre felelve:
“Sárvárt” vagy “Sárvárott, Kézdivásárhelyt, Pécsett” stb.
Ma már ezekben is gyakoribb az “-n, -on, -en, -ön”, illetve a “-ban, -ben” rag: “Sárváron, Kézdivásárhelyen, Pécsen”.
(Forrás: Grétsy László–Kemény Gábor 2005. Nyelvművelő kéziszótár. Tinta Kiadó, Bp. 571. o.)

Impossible # 2010.02.21. 01:28

Lehet, hogy helyes, de szebb a Pécsett. :D

Legislator # 2010.02.21. 07:49

Karácsony Kolozsvárt:-D.

Sunshine after the rain.

Kacsa1111 # 2010.02.21. 08:09

Kedves Impossible,

nekem már volt állásom.

ez hogy jött ide?

Ha a fidesz lesz kormányon, egészen biztosan nem lesz annyira gyászos a helyzet, mint most, de ezt te is tudod.

1. hát persze. egyből illatos virágok fognak nőni a kutyaszarból is...
  2. ne próbáld meg meghatározni, hogy mit tudok és mit nem...

Mellesleg nem az minősíti az embert, hogy éppen van-e állása,

érdekes, hogy téged mindig épp az nem minősít, amiből gyengén állsz...
érdekes a világ-én kapcsolatod az biztos...:)

Kedves Grád András,

(nem hiszek a szakbarbárság üdvözítő erejében)

asszem valamelyik korábbi fórumtalin erről már beszélgettünk (talán még pazs vett részt a beszélgetésben), és akkor sem értettünk egyet...:)

Kacsa11

Legislator # 2010.02.21. 10:40

Az ember kénytelen szakosodni, ami jó esetben nem egyenlő a szakbarbársággal. Nekem még gimnazistakoromban mondotta néhai Engel Pál, hogy a (társadalom)tudományban legfeljebb három nagyobbacska résztémát lehet eredményesen művelni. Teljesen igaza volt.

Sunshine after the rain.

Impossible # 2010.02.21. 11:53

Kedves kacsa,

úgy jött ide, hogy ha csak annak lehetne most állása, akinek esze van, legalább nem az mszp miatt lenne hatalmas munkanélküliség. :D

Miből állok gyengén? Seggnyalásból? Abból szívesen állok gyengén. Csak utánad... lol

Kacsa1111 # 2010.02.21. 15:32

Miből állok gyengén? Seggnyalásból? Abból szívesen állok gyengén.

pedig jobb lesz, ha rászoksz, mert neked másképp nincs esélyed...

Kacsa11

bajussz # 2010.02.21. 16:03

Kacsa, te néha olyan kedves vagy :)))

Bár szó mi szó, fenéktisztítással is lehet előrébb lépni, kinek hogy tetszik.

Legislator # 2010.02.21. 16:14

Tetszik ez a magasröptű téma:-D.

Sunshine after the rain.