PTE AJK


Mentaa # 2005.10.12. 07:23

Sziasztok!

Nálatok mindig ilyen csend van? Mintha mindenki ötödéves lenne belevetve magát Bruhács borzalmaiba? Hol vagytok? És mit csináltok?
Valaki jelezzen! Egyébként üdvözlök mindenkit, én az ötödik évet koptatom, és a helyzet jelenlegi állása szerint nagyon úgy fest a dolog, hogy ez a félév is bevési magát az emlékeimbe, huzamosabb időre.
Aki tanul, annak jó tanulást, sikeres vizsgázást, akit ez a borzalom csak decemberben ér el, annak meg addig jó szórakozást Pécs városában!

mojac # 2005.10.12. 14:24

Szia!

Na, én például melóban vagyok! Tanulok mint a félőrült, és egyre jobban azt érzem, hogy teljesen az leszek mire befejezem. Kösz, a jókívánságot, rám fér. Nagyon-nagyon-nagyon unom már a tanulást. A nemzetközi jog valóban dögnehéz szerintem. Engem vissza-vissza tapsoltak belőle (is). Üdvözlöm Pécset, és könnyed tanulást!

Mentaa # 2005.10.13. 12:02

Aranyos vagy, de a könnyed tanulás nekem soha se ment. Én is kezdek beleőrülni, és egyenlőre az államvizsgát még olyan távolinak érzem, hogy nem is gondolok rá. Bruhács adathalmazaival megküzdenem komoly problémát fog jelenteni már látom. Hétfőn vizsgázom belőle, helyesebben elmegyek beíratni az egyest, mert kong a fejem az ürességtől, na és forrong a káromkodástól. Mikor vizsgázol? Muszáj dolgoznod, nem tudsz szabira menni tanulni?
Bár ha a munkahelyeden bele tudsz néha kukkantani, az se hátrány.
Kitartást, aztán szeretném olvasni, hogy sikerrel jártál.

Türelmes # 2005.10.20. 08:26

HALI!! Szia mojca,legislator,minden pécsi!SIKERÜLT a nemzetközi jog szigorlatom,4essel!!Édes vagy jácintácska,hogy küldtél előtte smst,nagyon jólesett,mert elég ki voltam bukva.A két kiscsaj naon aranyos volt.Mármint a tanárok: zsuzsika és adrienn:o)különben,kedves menta,lécci ne irj ki semmien nevet,pláne tanárneveket,mert a fórumot ÕK IS ismerik...vetted?Ujra melózom,magánjogra csak 3+1 napom lesz készülni,tegnap megvettem 8100forintért a jogharmonizációs..khm..könyvet..én nem dramatizálom a témát menta,egyáltalán nem borzalom meg ienek.egyáltalán nem.én imádom pécset,és imádom a sulit.még tanulni is imádok.puszi és jelezzetek! jácinta-baby tartsuk a kontaktust!mikor pótlod a még hátralévő államvizsgát?tuc időpontot?közig-alkotmány?

Mentaa # 2005.10.20. 11:45

Gratulálok türelmes a vizsgádhoz, és ahhoz is, hogy kedvenc városkádat jelölték a kultúra fővárosa címre. Az intő, gondolom jószándékú figyelmeztetésedért is hálás vagyok, bár be kell, hogy valljam, volt némi elképzelésem arról, hogy a fórum mennyire nyilvános. Szerintem Bruhács is és én is tisztában vagyunk a tankönyv adathalmaz jellegéről, tanulhatóságáról és azzal is, hogy ez kinek kinek milyen nehézségeket okoz. Ja, és ha már itt tartunk, a NÉ-nek szóló plátói szerelemre persze NÉ nem ismer majd rá, meg a fórumon senki se tudja ki az a NÉ! Ugye bár? Sok szerencsét a 3plusz 1 napos magánjoghoz, amit név nélkül kiírva szerintem szintén borzalmas adathalmaz. Ez volt a dramatizáció helye!
Egyébként üdv mindenkinek! Mojca, hogy mikor viszgázol engem is érdekel!

Türelmes # 2005.10.20. 12:53

N.É-hoz fűződő plátói szerelmem szín10ta forrásból táplálkozik:o)Jó előadásokat tart,imádom a kis vékony,törékeny alakját,bár a stílusa vizsgákon néha kiveri a biztosítékot..de mindezzel együtt imádom,és ezt nem titkolom:o)
K prof úr magánjogára pedig a délutánokat is rá kell szánnom,és irigyellek Menta,hogy nincs munkahelyed és tuc 3hónapig naponta 12 órát tanulni. :o)
pusy

Mentaa # 2005.10.20. 13:59

Miből is gondolod, hogy nincs munkahelyem? Még semmit nem írtam arról, hogy dologozom/nem dolgozom és mikor mennyi időt tudok fordítani tanulásra!
NÉt csak a névkiírás miatti intelmed miatt hoztam szóba, egyébként tőlem abba vagy szerelmes akibe akarsz. Az biztos, hogy részemről, ha egyetlen lény lenne is az egyetemről származó illető a világon és egyedül lennék vele egy lakatlan szigeten, inkább odaadnám magam a cápának, minthogy bármilyen szerelmi érzéseket tápláljak iránta.
És bevallom kicsit bosszantott, hogy egyből kioktattál!
De úgy látom, azért a te munkahelyed se egy taposómalom, ha ilyen gyorsan tudsz reagálni, vagy kedves türelmes egyáltalán nem vagy türelmes? Bánom, hogy a névválasztásom nem valami semleges hangulatúra sikeredett, így rögtön sikerült rájönnöd, hogy nem az erősebbik nemet képviselem. Na meg egyébként is rájöttél volna. :) Akkor most jót vigyoroghatnék a pusydon! :) És különben is mit pusyskodsz te egy idegennel?

Türelmes # 2005.10.21. 06:24

:o))))))) köszönöm,köszönöm,köszönöm! Végre valami történik,kicsit felpaprikáztalak?:o)) Végre nem egy langyos üzenet! :o)) Tudtam,h ez lesz a reakciód,ezért írtam azt a kedves hozzászólást:o))Mostantól majd kitágult pupillákkal nézem majd az elsőturnusos vizsgázókat,mert évf társak vagyunk,és azt irtad,bruhácsnál első napos voltál:o)) és lány.szűkült a kör 50főre:o))a munkahelyem hogyismondjam....jó hely lehetne...de tele van pitiáner,filléreskedő,egymástahátamögöttfúró,elcseszett életű és megkeseredett 40-50es nőkkel,akiknek az élete kimerül abban h a vacsora virsli legyen vagy parizer,és hogy "viktor sem jobb mint gyurcsány":o)) na ezen szoktam balhézni...na mindegy,csak érzékeltetni akartam,hogy mien ostoba,sötét stbstb emberekkel vaok körülvéve.Ezért is imádom pécset,sok a csinos lány,árad az élet és a fiatalság:o))) még 1x köszi h kicsit felvidítottál a hozzászólásoddal...de ugye órákon nem az albert vagy dezső-féle undorító brancsban ülsz elöl?albert,aki ropogtatja az ujját az első padban,vagy dezső,a hedszettező 50éves idióta,aki azt mondta előadáson a dékánasszonynak,hogy "beszéljünk a nőkről"...órán..a dékányasszonynak....és azt hitte vicces...pusy,legyen szép napod.

Mentaa # 2005.10.21. 08:26

Ne küldözgesd a pusydat, falra mászok az ismeretség nélküli közvetlenségtől. Érted! NEM KELL A PUSZID! Azt se tudom ki vagy! És te se tudod, hogy én ki vagyok. Nem mondtam, hogy Bruhácsnál vizsgáztam, gőzöm sincs, hogy kinél vizsgáztam volna hétfőn, mert nem mentem el! És konzultációkra se járok le, csak elvétve, nem tudom ki a dezső és albert, és nem is érdekel. A munkahelyed illetően, ha ilyen szupermamikkal vagy körülvéve, legalább marad időd belekukkantani az anyagba, mert nem érdekel a csevegésük. Ja, és még valami! Merre kell keresni pécsett az életet és fiatalságot, mert én a nyűves sulin, a sétáló utcán és néhány kajáldán kívül még nem sok mindent láttam belőle, abból meg csöppet sem áradt az élet, a fiatalságról meg nem is beszélve. Ja és persze a csinos lányok sem dobtak fel!
Utolsó kérdés! Te mindig ilyen provokatív vagy? És milyennek találod a K-st magánjogból? Ne hogy idepuszilj nekem!!!!!!!!!!

Türelmes # 2005.10.21. 09:02

azt gondolom,veled ellentétben én normális leveleket irok,törexem kedves lenni,nem tehetek róla,ha rosszul fogod fel a dolgot.Lehetne sokkalsokkal érdekesebb és jobb is az életed,ha nem lennél ien..hogyismondjam..szerintem neked is volt/van valami törés az életedben,attól vagy ien ideges,ingerült.Pihenned kéne,pihentetni az agyad,kikapcsolódni,hogy újra magadra találj és önmagad lehess baby.Nem haraxom,csak ha levizsgáztál mindenből,ha van kivel,menj el például a miskolctapolcai barlangfürdőbe,iszonyú jó,csinálj valakivel egy "welllness-hétvégét"..már ha valaki el tudja viselni a stilusod.Pusy

Türelmes # 2005.10.21. 09:10

lécci,ne irj ide a közösbe több "szentségelő" üzenetet,mert egyrészt nem erre találták ki,erre ott a cset,ha akarod,másrészt ha engem akarsz elszidni még jobban, irj a go-go@freemail.hu-ra és ha ez sem elég,megadom a számomat és szóban is közölheted a problémáidat velem.Pusy,szép 7végét.

Mentaa # 2005.10.21. 09:53

Provokatív, provokatív, provokatív! De, mint minden ilyen ember, rendkívül érzékeny! Hahhaaa!
Te akartál nem langyos üzeneteket olvasni!

Nem karatalak elszidni, nem is értem, hogy melyik mondatomtalált így az elevenedbe, hogy rögtön két választ is idepottyantottál.

Ami a stílust illeti ha nem vetted volna észre, én csak a reakcióidra adtam választ. Te viszont folyamatosan kioktatsz, nevelgetsz, hipotéziseket állítassz fel a szerinted megtört életemről, és minősíted a stílusomat. Ezeket én egyiket se tettem veled! És nem válaszoltál arra sem, hogy mi pécsben az, ami számodra kedves! Egyszerűen csak rögtön adódott két érintkezési pont, amiben nem vagyunk azonos síkon. Ugyanis veled ellentétben én nem találtam pécsben semmi érdekeset, azért gondoltam arra, talán te felnyitod a szemem! És a tanulás sem a kedvenc időtöltésem.
Mi helyzet a te stílusoddal? Azt van aki el tudja viselni? Szerintem nem is mindig ilyen az a stílus! Így van szöszi?

dr.joci # 2005.10.21. 10:48

Kedves Mentaa!

Egészen hihetelen,hogy öt év alatt nem találtál Pécsben semmi érdekeset:)
Ezt,hogy csináltad?

dr.joci # 2005.10.21. 10:50

hihetetlen...
Puszi:)

Mentaa # 2005.10.21. 11:38

Szia dr.joci!

Itt mindenkinek mániája a puszizkodás, vagy te is kezded, illetve amennyiben azonos vagy türelmetlen Türelmessel folytatod?

Ezt már csak azért is gondolom, mert nem tolongnak az emberek a fórumon és kétlem, hogy az esetleges olvasódva szemlélődőknek pont az az egy esemény keltené fel az érdeklődésüket, hogy menta 5 év alatt nem talál semmi érdekeset pécsben.

Válaszolva a kérdésedre, úgy nem találtam semmi érdekeset pécsben, hogy ingáztam a szállás, az egyetem, a kajálda és a vonatok között. Beláthatod, ebben semmi érdekfeszítő nincs. És eltelt "100" év anélkül, hogy közel engedtem volna magamhoz. Nemcsak pécset, hanem a csoporttársaim is. Talán rossz döntés volt ezt a sulit választanom, mert már az első perctől kezdve nem volt szinpatikus. Így sose élveztem az alkalmakat, amikor mennem kellett, és szépen ki is iktattam az életemből a lejárásokat a muszáj szintekre. Meg ne kérdezd, hogy mit nem szeretek benne, mert nem tudom neked megfogalmazni, egyszerűen a kisugárzásától borsódzik a hátam. De mint mondtam, ez nem azt jelenti, hogy ez a világ legszörnyűbb helye, csak egyszerűen elzártam magamtól, és ha jól a dolgok mélyére nézek, akkor ezért magamon kívül senkit nem okolhatok.

Ennyi, kedves dr. joci! :)

Ja, és persze az elmaradhatatlan pusyt te is megérdemled! :))))))))))))

Mentaa # 2005.10.21. 11:42

Jó hétvégét, Türelmesnek/dr.jocinak, mojcának, és azoknak is akik megbújva olvasgatnak 2/3-ónkat!

Mentaa # 2005.10.23. 09:47

Szia Mindenki!

Na, hogy telt a hétvégétek? Ki omlott össze tanulástól, ki lazított, stb, stb.???

Nekem sajnos muszáj volt e nem kedvenc (tanulás) időtöltést választanom, mert lassan illő lenne egy látogatást tenni a nemzetközi jog vizsgán.
Na, és te kedves Türelmes? Megnyugodtál már? Sajnos 2 napig nem tudlak zaklatni, mert hétfőn lekacsintok egy Brandira, kedden pedig a munkámból kifolyólag nem leszek netközelben. Úgyhogy élvezd ki e két napot, mert utána jövök és véged van! :)))))Addigra találj ki kérlek valami jó témát, ami engem is megmosolyogtat, mert szerintem a Brandi után rám fog férni! :))))))
Mojac, hozzád meg könyörgöm, hogy kukkants be néha, mert ha Türelmessel beleízeledünk, akkor szükség lesz a kombattánsok közé egy semlegesre, ugyanis apró cafatokra szedjük egymást, ha kifogok egy olyan rossz passzt nála, mint pénteken.

Türi! Még mindig nem számoltál be kicsit részletesen Pécs varázsáról! :)))))))) Már előre irtózom a holnapi naptól, lemegyek és az egyetem környéke úgy néz ki a sok vizsgázótól, mintha csak temetkezési vállalkozók járnának oda. Minden fekete lesz és sötét! Brrrrr! Az ajtók alól csurog a vér és kisírt női szempárok villognak jobbra balra, meg öntelt egoista mindent tudok pasik villogtatják okosságukat szükségét érezve annak, hogy mondandójukat és felkészülstégüket az egész egyetem hallja. (Türi! Mielőtt lángra lobbansz hozzá teszem: Tisztelet a kivételnek, ugyanis van, de sajna nem sokkal találkoztam!)
Na, jó munkakezdést mindenkinek, szerdán jövök, nem szabadultok! :)))))))))))))

dr.joci # 2005.10.23. 13:23

Szia Mentus!

Miért jársz egyetemre,ha ennyire gyűlölöd?

Szép napot és hetet kívánok:)

Türelmes # 2005.10.24. 06:18

Üdv mindenki! megismétlem,h én -mentával ellentétben- imádom pécset, a jó társaságot,a Sörházat, a sok fiatal lányt, a sörözéseket,a közös szüli- és névnapozást...szerintem csak az a baj,mentolos,h nem kerültél jó társaságba.Nekem bejön az 1etemista fíling.
Kifejezetten.
Ja,érdemes megemliteni az egyetem büféjében a tündérarcú,gyönyörű,szőke Lilikét.. :o))) Én péntekig dolgozom,pénteken már nem,tanulok Kecskésre,ha eddig nem tudtátok,hány óra hány perckor születtek meg a Szerződések,olvassátok el.Én már tudom! :o)) (Hajnali 4óra 20perckor) :o))))
szép napot mindenkinek

mojac # 2005.10.24. 06:56

Szia Mindenkinek!

Na, itt vagyok ma már én is semlegesnek!
Micsoda parázs vita bontakozott ki távollétem alatt a nagy semmiről!!!
Ifjúság! Különbözőek vagyunk, ez csak jó!

Én sem jutottam szinte sehova Pécsett, de mégis szeretem a várost. Nekem pont az a hangulat tetszik, ami árad a helyből. Na meg, mint született alföldinek, tetszik a dimbes-dombos vidék, nagyon. Furcsa számomra, hogy az utcák lejtenek-emelkednek.
Olyan emberekkel találkoztam, akik barátaim lettek. A büfében nekem a fánk jött be igazán. Számomra fontos, hogy Pécsi diák lehettem. Jobb lett volna 18 évesen, nappalisként megélni, (hú de nagyon hülye lettem volna!)de az egyetemista fílingből így is jutott egy kicsi.
De, az is normális, ha valaki nem szereti a helyet! Annak más hely tetszik és kész.
Jót röhögtem a temetkezési vállalkozós hasonlaton!

Mentaa! Hogy mikor vizsgázom sajna még mindíg nem tudom. Remélem ma már talán, de legalább a héten felrakják végre az időpontokat.

Láttam én már baromi beképzelt csajt is, aki vastagon lehülyézett engem a ketteskémért, és én be is vettem, hogy ő okosabb, amíg meg nem láttam, hogy vastagon puskázik! Ergo nem én vagyok hülyébb, hanem ő bátrabb. És láttam már síró fiút is vizsga után. Én kétszer sírtam el magam. Először a csalódástól, hogy mégsem tudtam úgy az anyagot mint gondoltam (na ez még elsőben volt), aztán amikor megaláztak a vizsgán.

Kitartást a tanuláshoz, és jobb hangulatot mindenkinek! Pá

Türelmes # 2005.10.24. 09:58

szia jácintácska!:o)
örülnék ha néha rámcsippanna a telcsim az esemesedtől! :o)
pussy! :o)
amugy nálunk is vannak puskagépek (géppuskák),mint pl az egyik "kedvenc" évf társam,nevezzük Virágnak,aki nemzetközi jog szigorlatról ugrálva jött ki h 4est kapott,majd azzal alendülettel elővett egy min 600lapból álló puskát a blúzából és odaadta a barátnőjének..asse tom,hogy tudta használni,amikor kb 4négyzetméteren ültünk...bár a BV-t is berántotta és mindenkinek azt mondta utána,h (az amugy édes bácsi, a prof) előről-hátulról végigkérdezte az anyagot,és h mien kemény volt...szóval ien tré,semmien emberek mindig vannak/voltak...és mien boldogok és büszkék lesznek magukra az avatáson...hányingerem van ezektől.
és ezzel a szép gondolattal kívánok szép napot mojca:o)
pussy

dr.joci # 2005.10.25. 08:20

Üdv Mindenkinek!

Most olvastam az egyetem honlapján,hogy diplomával rendelkezők részére levelezős képzési formában(költségtérítés),a meghirdetett irányszám 800(!!)fő.
Valaki tud esetleg arról valamit,hogy tényleg ennyi embert vettek fel?
Egyébként így bárki mehet jogra,elegendő csak egy akármilyen diplomával renelkeznie?
Szerintem ez elég nagy hülyeség,vagy csak pénzszedés az egyetemnek és ebből a rengeteg emberből mondjuk ötven végez...

Türelmes # 2005.10.25. 10:07

Kár joci h ez csak most tűnik fel..tényleg erről van szó,jól látod: L.Ó.V.É. és nem csak itt...a tankönyvekben..ki meri azt megtenni,h em veszi meg pl eörsi 35éve irt kötelmi jog könyvét,ami 2005ben olvasva nevetséges fordulatokat tartalmaz,és csak utólag derül ki h fölösleges volt?3000forint egy erika irogéppel irt,papirkötésű igénytelen könyv...vagy amikor saját könyvet adnak ki a tanárok,darabja,2500-8100 forintig terjed.Joci: biznisz iz biznisz.Mi itt csak (stresszelő)fogyasztók vagyunk.Már hallom az intrikát: mindenki maga dönti el,mit és hol tanul.Mindezek ellenére szeretem a jogot és az egyetemet.De sokmindent tanultam itt.Nemcsak az órán....

sziki # 2005.10.25. 10:13

dr.joci!
Telitalálat amit írtál!
A nyitott kapuk elv alapján mindenki bekerül, de az első fordulóban elvérzik a 60%. A többi meg a következő félévekben morzsolódik tovább.
Mi cirka 700-an indultunk. És ha nem számítom azokat, akik a későbbi félévek során csapódtak hozzánk, jó, ha ötvenen végeztünk.
De én nem tartom rossz ötletnek, mert ha irodalomból kellett volna felvételiznem, sose kerültem volna be.
Viszont egy pszichológiai alkalmassági vizsgálatot nem tartanék rossz ötletnek. Nem feltétlenül lesz alkalmas, aki be tudja az anyagot biflázni, a jogászi pályára. Mert nem csak elmondani kell tudni, hanem alkalmazni is az életben.

HE0222 # 2005.10.25. 16:27

Ez a 800-as szám tényleg durva. De köztudott, hogy a költségvetésből csordogáló pénzből az egyetemek nemigen jönnek ki, hát keresni kell más bevételi forrást is, minél több a hallgató, annál több folyik be tandíjból, nem beszélve az annyival magasabb példányszámban kötelezően megvásároltatható tankönyvekről... A legjobban az első éves tárgyak tankönyvszerzői járnak, mert elsőben ugye mindenki vesz tankönyvet, még az is, aki az első vizsgaidőszakot sem éli túl.