PTE AJK


Mentaa # 2005.10.25. 20:21

Sziasztok!

Hű, micsoda népes tábor kezd itt összegyűlni!
Na, kivel is kezdjem!

dr.joci!Válaszolva a kérdésedre, azért járok egyetemre, nagyon nem szeretem egyetemre, mert ha szeretném, akkor az nem jelntene számomra semmi kihívást, hiszen amit kedvel csinál az ember, azon könnyedén túl is jut. Szóval számomra az olyan dolgok nem jelentenek semmi kihívást. Egyébként a "gyűlöletem" egyik forrása épp ez a pénzéhesség ami megnyilvánul az egyetemeken. Mi 600-an kezdtünk és 2. félévre 75-en maradtunk. De tudtak építeni 300 fős előadótermet, hurrá! Úgyhogy gondold meg, hogy mibe vágod a fejszéd, mert én továbbra is vallom, hogy a szakmát azt nem itt tanulja meg az ember.

Türii! Szijjjaaaaaa! igazad van a társaságot illetően, a baj az, hogy semmilyen társaságba nem keveredtem. Egyébként hétfőn hazafelé a vonaton belevetettem magam a Ke-be, hátha eljutok a 4 óra 20 perckor köttetett szerződésekig. Na ez is! Micsoda hülyeség! Azért van annyi vadság a szerződésekben! Tudtátok, hogy az ember szervezete hajnali 4 óra körül működik a leglassabban? Ilyenkor hal meg a legtöbb ember! És ezek meg mit csinálnak? Neki állnak szerződést kötögetni, ráadásul nemzetközit, had szóljon! Na, mindenki megtanulta már a szerződéskötések idejét? Türi majd szolgáltatja a tananyagot, én meg biztosítom hozzá a módszertant, hogy ragadjo! Hallod Türi! Szuperek leszünk így együtt! :)

Mojac! Rólad nem jött két napja semmi hír! Hiányzol ám! :)

Jó munkát ifjuság, és akinek ideje engedi, kukkantson be néhanap! :)

dr.joci # 2005.10.25. 21:09

Szia Mentaa!

Továbbra sem értelek,ha ennyire nem szereted igazán jó jogász nem lehet belőled.Ez ugyanis olyan hivatás ahol egész életben tanulni kell.Sőt miután végeztél akkor jön a java:)
Egyébként én már végeztem a jogi egyetemen.

Üdv:

dr.joci

Türelmes # 2005.10.26. 06:06

Menta,Joci,Sziki,Mojcababa,HEO222,szép napot nektek!
Egyetem:800fő az 800 fő,szerintem is óriási hiba.Gyakorlatilag művelődésszervező,és hasonló szakokról nyomulnak ide,végre "jó"szakmát választani emberek.A mi évfolyamunk is tele van velük.A jogászszakma rohadtul felhigul(t) és már a lakóhelyemen is (vidéki nagyváros) ferdén néznek még a PÉCSEN végzettekre is.Tapasztaltam,amikor tavasszal szakmai gyakorlaton voltam 2hétig...gáz volt még a PÉCSEN végzett ügyvédemnek is magyarázkodni,hogy "ez még mindig k*rva kemény suli"..Értitek? a nagy létszám miatt automatikusan megkérdőjeleződik a szakmai szinvonal.Hiába igyexik az ellenkezőjét bebizonyítani B.Á. tanárnő a büntetőjogon,vagy T. és F. profok a BE-tanszéken.Akik legyintenek a pécsi jogra MA,próbáljanak az emlitetteknél szerencsét vizsgán.
Menta: van egy oan érzesem,h ismersz.Tuti h évf társak vaunk,kiv lennék,ki vagy te. :o)
Mojca mintha azt mondta volna,ma vizsgázik.Lehet h rosszul emléxem.
Mindenkinek szép napot!

mojac # 2005.10.26. 06:42

Rosszul emlékszel Türi!
Ma no vizsga! Pont most olvasgattam végig a hozzászólásokat. Mentaa! Köszi a hiányolást.
Na, mék, mert be vagyok havazva.

BabyLoo # 2005.10.26. 06:43

Sziasztok! Én másoddiplomás képzésen koptatom a pécsi "padokat". Előtte két szemesztert jártam ugyanezen képzési mód ELTE-s változatára. Lehet, hogy az ELTE-s diploma még mindig kiemelt helyen van, de az az intézmény egy kalap ....! Ahhoz képest Pécs egy remek suli. Olcsóbb, kulturáltabb és véleményem szerint csak azért tűnik könnyebbnek, mert itt törődnek a hallgatókkal. Ha valaki ez utóbbi kijelentésemmel nem ért egyet, az próbálja ki az ELTE-t és meglátja milyen jó helyzetben van. Nem akarom lejáratni az ELTE-t, de iszonyú állapotok vannak ott!

Order (törölt felhasználó) # 2005.10.26. 06:56

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Türelmes # 2005.10.26. 08:22

order...aha,dolgozunk.azonkivül nem sok jot sejtet,ha már 3ad évesként igy ki vagy buqa,mint ahogy lejön.vannak évf társaim akik pl NEM mondták meg munkahelyen h itt tanulnak.szerintem segítségre lenne szükséged olyan valakitől,aki a közeledben van.Aki megmondja,hogy állj neki munkát keresni,mennyire vagy nyitott utazásilag (hiszen pl fehérvár is a közelben van),egyáltalán hogy csináld.én drukkolok,de ne emiatt stresszelj,hanem majd a Be szig miatt:o))
jó,bocs,nem nevetek.

dr.joci # 2005.10.26. 08:58

Szia Order!

Én is "félig"siófoki vagyok.
Adnál egy e-mail címet amin írhatnék Neked.

Üdv:

dr.joci

Mentaa # 2005.10.26. 09:10

Szép napot nektek!

Tyű, a mindenit! Ezt már szeretem! Éled ez a hely!

dr.joci! Édes jocikám! Hát, nem sok munkával töltött évad állhat mögötted, ha ennyire túlfavorizálod a jogász szakmát, és képes vagy azt gondolni, hogy más szakterületen nem holtig tanul az ember. És a jó munkavégzés nem szeretem nem szeretem kérdése, hanem lelkiismeretesség, precízség és igényesség. Ha ezek meg vannak benned, akkor képes vagy olyan munkát kiadni a kezed közül, ami megállja a helyét a bíróságon, bárhol. És ez a lényeg. Láttam én már szupidiplomás jogászkákat, akik képtelenek voltak a jog logikáján gondolkodni, és 2 másik olyan embernek kellett a határozataikat helyre pofozni, akik még csak nem is voltak jogászok. Na ne nevettessük már egymást!

És ha jogász vagy, akkor tudnod kell, hogy mit jelent megtanulni pl. az Áe. határozatok felépítéséről szóló szakaszát és mit jelent az adott egydi ügyre megszülnöd úgy, hogy a lehető legtöbb ponton fedve légy! Ehhez nem imádom jogász vagyok hihi hozzáállás kell, hanem kemény meló, akár nem szeretve is. Na és persze a jogalkalmazás szó tömény tartalommal való feltötlése. Szólj ha nem értessz egyet! Kíváncsivagyok rád!

Türii! Miből gondolod, hogy ismerlek? Nem ismerlek, és ha nem veszed sértésnek, nem is igazán vagyok rá kíváncsi, hogy a csoportból kivel diskurálok itt. Nagyon kevés embert ismerek az évfolyamból, és ha már ez öt év alatt így alakult, itt a finisben úgy érzemez így is fog véget érni.

Mojac, jó volt hogy azért adtál hírt magadról. Jó tudni, hogy itt vagy, még ha sok is a dolgod!

Order! Te pedig szerintem ne csinálj magadnak felesleges egészségkárosító programokat holmi stresszeléssel, hogy lesz-e munkád. Próbálj inkább a jelenlegi feladataidra koncentrálni, mert szerintem az összes enrgiánkra szükség van egy-egy csatát győztesen megvívni.
Az aggodalmad egyébként jogos, szerintem is baromi nehéz lehet elhelyezkedni, nekem van olyan ismerősöm, aki két éve végzett és még mindig nem dolgozik jogi területen.
de egy biztos, ezért most neked ne fájjon a gyomrod, mert csacsi dolog előre hergelni magad. Kitartást neked, és ha megnyugtat, cseppet sem volt kedvem nevetni a problémádon, mert sajnos szomorú, hogy így állnak a dolgok.

Mennem kell, mert én is be vagyok havazva, Türi nekd jó munkát/tanulást, a többieknek, meg szép és termékeny napot!

Mentaa # 2005.10.26. 11:18

Türi! Kicsit bánt a lelkiismeret a nemérdekel ki vagy hozzászólásommal. Bocsi ha durvának találtad. Egyeszrűen csak így látom jobbnak a dolgot. Egyébként meg nagyon is érdekelsz, különben nem bombáználak itt lassan már rendszeresen!

De, nem akarok többet tudni rólad, mint amit itt megtudok!

puszi :)

Türelmes # 2005.10.26. 12:56

:o(

Order (törölt felhasználó) # 2005.10.26. 18:15

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Mentaa # 2005.10.26. 19:37

Ez a beszéd Order!
Én is tapasztaltam, hogy nem szeretik a jogászokat/hallgatókat. Engem simán hidegen hagynak, ha szóba kerül meg azt szoktam mondani, hogy a kapu mindenki előtt nyitva áll, és aki nyúl hozzá, annak pofa súlyba!
Az én ismeretségi körömben sokaknak az a legfőbb elfoglaltságuk, hogy egyenesen drukkoljanak a buktáimhoz és várják 1000-rel, hogy mikor hagyom már ott. Lehet tényleg ettől a sok negatív energiától döcögök annyira. De nem érdekel, mert egy dolgot biztosan tudok magamról. Amit a fejembe veszek azt meg is csinálom, akár szeretem, akár nem és tutira hidegen hagy, hogy mennyi idő alatt. Szóval, az én alap gondolatom xy után az, hogy mindent lehet, csak akarni kell, és ha nem sikerült, akkor nem akartad eléggé. Hát ezért szoktam a képükbe röhögni a gyáva irigykedő idiótáknak. Állás meg előbb utóbb úgy is lesz. Ha teheted, nem köt család/gyerek, stb. egy helyhez, akkor legyen merszed túllépni a lakóhelyed környékén, úgy ahogy Türi is javasolta! Érdekes dolgokat fogsz tapasztalni. Én bánom, hogy annak idején ezt nem tettem meg!
Na, jó éjt neked, megyek tanulom a nkmagánjogot!

dr.joci # 2005.10.26. 19:46

Ez már helyes beszéd Kedves Mentaa:)
Én szurkolok Nektek,hogy sikerüljön elvégezni a jogi egyetemet!
Elhelyezkedni nagyon nehéz(ezt saját tapasztalatból is mondom),de aki nagyon akarja annak előbb utóbb sikerül!!

Üdv:

dr.joci

Türelmes # 2005.10.27. 06:09

Jó reggelt! Most csak azért írok,hogy hagyjak nyomoat a fejekben (és lelkekben),mert a tan-i szerz-sem 6ására,ma dolgozom utoljára a jövő pénteki nemz magánjog vizsgám előtt.(3+1nap,tudjátok). :o))
igazából,én nem filozofálok,szeretik-e a jogászokat vagy nem,én csak fogadom azokat a pillantásokat,amikkel a munkahelyemen (lejjebb irtam,milyen emberekkel teli) találkozom: a titkárnő,akivel 1ébként nem is vaok tul joban,viccesen már megkérdezte,dolgoz6-e nálam,ha lelépek:o)))))) (gondolatban bemutattam neki) :o)))
Order és munkahely?Nos munka van annyi mint a szemét,ém azt gondolom,csak az nem tud elhelyezkedni jogi pályán aki nem akar.Persze most elősorban Bp-re gondolok. (mielőtt össztűz zúdul kisfiús,mégis helyes arcomra) :o))
Úgyhogy menta,kámán,én ha tanulok,oan vaok,mint egy XTR-39es tanlógép,vegetatív funkciók és csak tanulás:o))
nemtom,menta,mior mész,de ismeretlenül is sok sikert.Mindenkinek puszi,illetve kézfogás.

Order (törölt felhasználó) # 2005.10.27. 06:26

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Türelmes # 2005.10.27. 06:37

Hali!
Order,nemtom,fiu vagy-e vagy lány,de ha az utóbbi,ismerek egy igazán helyes,egyedül élő,sportos,okos fiút,ha mégis szfváron keresnél munkát:o)
ha fiú lennél,úgy nem ismerek senkit fehérváron sajnos:o))
na elég ebből.mennem kell.Szép napot!

Order (törölt felhasználó) # 2005.10.27. 06:45

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Mentaa # 2005.10.27. 07:23

Sziasztok!

Köszi a drukkolást joci! Én el is fogom végezni. Igaz az egyenlőre kéredéses, hogy mikor.

Order! Én csináltam egyetemmellett, azt, hogy hajnalba keltem elutaztam a legközelebbi városba dolgozni, aztán este hazaestem, és hajnali 1-2-ig tanulnom kellett. Mit monjak. Öregedtem 10 évet ez alatt, de nem volt más választásom, és szerintem 1-2 évig ki lehet ezt is bírni, ha muszáj elindulni valamerre. Utána könnyebb volt jobb állást találnom, mert kiléptem a csigaházból. Persze ennek a fentebb leírtak volt az ára. Tudod, valamit valamiért. Lehet, hogy fel kell vállalnod lemondásokat, nehézségeket azért, hogy utána elérj valamit. De mi az az 1-2 év az ember életéből. Házasságra az ember ennél többet is elpocsékol. Na, ez csak egy kis fricska volt, hogy belobbanjanka az idegek. Hidd el az ilyen 1-2 éves próbatétel is építő jellegű tud lenni. És fehérvát nem olyan rossz hely. Vedd fontolóra. Látod, már is van valaki, aki gondol rád, hogy ne légy egyedül. /Türi/

Türi! Köszönöm, a szurkolást neked is. Rám fér. Függetlenül attól, hogy nem panaszkodom, én se élvezem mostanság az életet, de a hullámvölgyek és hullámhegyek örök igazsága, hogy váltogatják egymást, így majd relmúlik ez az időszak is, mint a többi.

Elmentem, mindenkinek üdv!

mojac # 2005.10.28. 07:33

Sziasztok!
Én Bp-en próbálkoztam rengeteget. De a nyelvtudáshiány komoly problemának mutatkozott. (jelzem, nem fordítóirodába szerettem volna elhelyezkedni). Volt, ahol csak várattak egy darabig, majd közölték, hogy úgy két óra múlva lenne aktuális. Megbeszéltük, hogy majd hívnak. Végülis a "sajnáljuk" telefont kaptam.
A suli alatt nem találtam melót, legalább tudtam tanulni. Viszont a potenciális munkaadók megrökönyödtek, hogy nem rendelkezem száz év gyakorlattal, és fizetést is szeretnék.

Hatékony tanulást kívánok mindenkinek, és sikeres munkatatlálást akinek még nincs, a többieknek jó munkát. De mindenek előtt legyen egy szép pénteki napunk. Jön a hosszú hétvége! Előre a tanulás rögös útján!

Mentaa # 2005.10.28. 13:32

Eredményes hétvégét kívánok én is mindenkinek!

Order (törölt felhasználó) # 2005.10.28. 14:41

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)

Legislator # 2005.10.30. 02:31

Szervusz. Te itt:)))?


Sunshine after the rain.

Mentaa # 2005.10.30. 19:58

Szia Legislator!

Kinek szól ez az üzenet? Ordernek, vagy mojacnak? Mert nekem biztosan nem, az tuti.
Ez a hanali fél négyes időpont a felkelésed, vagy a le se fekvésed ideje?
Ahogy elnéztem a hozzásszólásaid, neked most biztosan nincs ilyen belehalok a tanulásba gondod. Én éppen most dobtam el K. 900 oldalas gyilkosságát.
Azért jó hétvégét neked, már ami meg van még ebből a hosszú hétvégéből.

Order (törölt felhasználó) # 2005.10.31. 08:32

(a hozzászólás a felhasználó kérésére törölve)