családlátogatás

kaali # 2008.06.18. 19:08

Ezt mondtam én is. Én óvónő vagyok, és fontosnak tartom. Egyébként már a bölcsis gyerekemnél is kijöttek augusztusban. Az iskolában meg valóban szinte ez az első és egyetlen találkozás, hiszen a szülői értekezletekre már nem nagyon járnak el a szülők. Tisztelet a kivételnek.

gyomby79 # 2008.06.18. 04:44

Lehet nem fog tetszeni, amit irok, de nálunk a következ képpen működik a dolog: minden bemenő évfolyam (tehát általában 1. és 5. osztályban) minden családot végig látogatunk, függetlenül anyagi szociális és egyéb helyzettől függetlenül... ez október végéig kel hogy megtörténjen. a többi osztálynál december vége a határidő, s ezt meg is teszi minden osztályfőnök.
Évközben pedig azokhoz a családokhoz megyünk, akiknek a gyermekeivel valamilyen probléma adódik.

Ha nem is nyáron, de augusztus végén, a tanév elején, érdemes megtenned, mert tényleg segíteni fogja a munkádat! Én még nem tapasztaltam, hogy bárhol is elutasítóak lettek vltak, arról nem is beszélve, hogy egyes családoknál ez az egyetlen érintkezési forma a szülővel, mert előfordulhat, hogy magától 4 év alatt se fog bemenni a suliba. a mondás helytálló: ha a hegy nem mehy Mohamedhez....
Szóval ne sajnáld az idődet rá, mert meg fog térülni a befektetés!

Amúgy érdekes, hogy nincs benne a ped.programotokban, nálunk ezt belevettük, mert szükségesnek tartottuk!!!

kaali # 2008.06.15. 09:27

A családlátogatás jó dolog, mert a gyereket a saját környezetében figyeled meg, így pontosabb elképzelésed lesz róla, mire suliba megy. Ezenkívül a szülő is jobban megismer téged, hisz az iskolában erre már nem lesz idő. Neked is tudnod kéne, mennyire fontos a szülő és tanár közötti jó kapcsolat. Ennek megalapozására irányuló első lépcsőfok a családlátogatás. Hasznos dolog, és nem csak a problémás gyereknek jár

gibae # 2008.06.15. 08:23

Ja, és hol írja elő a munkáltató? Mert a Ped. Programban, amit most dolgoztunk át, erről nincs szó sehol!

gibae

gibae # 2008.06.15. 08:21

Nem a megerőszakolástól és veréstől félek, mert a problémás gyerekekhez eddig is kimentünk, csak nem az összeshez! Nem tapasztaltam hogy "istenítenének" és most is van cigánygyerek az osztályomban akinek a szüleivel jó viszonyba vagyok, bár nála nem voltam látogatni, mert nem problémás.
Valamint azt szeretnék, hogy már nyáron kezdjük el, mikor (elvileg) szabadságon vagyunk.

gibae

kaali # 2008.06.14. 19:28

Családlátogatásra ILLIK elmenni, már az óvodában is. A rossz szociális kúltúrából érkező gyerekek szülei az orvosokat, tanítókat, óvónőket istenítik. Szerintem sincs semmi félni való, legfeljebb a kocsi álljon a ház előtt a 2 méteres sofőrrel

Kovács_Béla_Sándor # 2008.06.14. 19:14

Nem törvény írja elő, hanem a munkáltató. Megteheti.
Félni tetszel a cigánygyerekek családjától? Sem megerőszakolni, sem megenni nem fognak.

gibae # 2008.06.14. 18:19

Iskolában alsótagozatos tanító vagyok. Szeptembertől első osztályt kapok. Közölte az igazgatóhelyettes, hogy KÖTELEZŐ minden családhoz kimenni családlátogatásra, ha akarom, már nyáron elkezdhetem!
(Régen kb. 20 évvel ezelőtt volt ilyen, de már nagyon régen nincs!)
Kérdédem: Milyen törvény írja elő, hogy kötelező kimennem minden gyerekhez családlátogatásra, kötelezhetnek-e erre?
Köszönöm! Éva

gibae