Egy vicc:
Két ügyvezető igazgató beszélget.
- Te fizetsz az embereidnek?
- Én nem.
- Én sem. És bejárnak?
- Be.
- Az enyémek is. Te, nem kéne ezektől belépődíjat szedni?
Egy vicc:
Két ügyvezető igazgató beszélget.
Én annyit tudok hozzáfűzni, hogy én közalkalmazott voltam. Távoli rokon a vezető. Munkaügyi ellenőrzésnél egyből ráböktek a névazonosságra - hogy milyen rokoni kapcsolat van köztünk. Nekem akkor a főnök azt mondta azt hitték a lánya vagyok - mert hogy akkor ő nem lehet a főnököm, de pl a gazdasági igazgató ( aki nem rokon) már igen. Valahogy úgy mondta hogy egyensági rokon nem lehet beoszott- főnök viszonyban.
De tv hivatkozást nem tudok.
Ugy tudjuk,hogy van olyan törvény, miszerint főnök s rokona nem dolgozhat közalkalmazottként egy helyen
Ez igaz, tényleg van ilyen törvény? És csak közalkalmazottakra vonatkozik?
Én nem a közalkalmazotti szférában dolgozom, de nálunk is van főnök - feleség beosztotti viszony. Papíron természetesen. Aztán sokszor nem tudjuk ki a főnök és ki a beosztott kettőjük között.
Hát ,,barátom" milyen helyzetek vannak ??? Erről tudnék mesélni nem egy sztorit !!
Emiatt nálunk már történt felmondás nem egyszer....
Egyszerűen nem bírták ami itt van...
Viktor
viktor
Nem igaz??? Akkor ezt is rosszul tudjuk?
„Miután visszajött, a vezetőnő felmondott neki, indoklás nélkül (próbaidő alatt tudjuk,h jogszerű)”
Ez azért így nem igaz.
Az alábbi történet nem velem,de az munkahelyemen történt,s több kolléganőmmel együtt érdekel,hogy jogszerűen járt e el a vezetőnő.
Gyerekintézményben, közalkalmazottként dolgozunk. Nem régen jöttek új kolléganők ,3hónap próbaidőre. Közülük az egyik,kisgyermekes,képesítés nélküli, egyedül álló nő. A kisfia próbaidő alatt lebetegedett,s 2hét betegállományba ment. Miután visszajött, a vezetőnő felmondott neki, indoklás nélkül (próbaidő alatt tudjuk,h jogszerű) de mivel a munkavállaló kérte,közölte vele,hogy neki stabil ember kell. Amikor felvette akkor is tudta ,hogy mivel jár egy kisgyermekest alkalmazni. De nem is ez a lényeg. Másnap MUNKÁBA ÁLLT A VEZETŐNŐ NŐVÉRE! Ugy tudjuk,hogy van olyan törvény, miszerint főnök s rokona nem dolgozhat közalkalmazottként egy helyen, főnök-beosztott viszonyban. Visszaélések stb....Jól tudjuk? Ha igen,akkor meg mondaná valaki,hogy hol találjuk az erre vonatkozó jogszabályt vagy törvényt?
Előre is köszönöm!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02