És tényleg Kovács Pál az ügyvezető, aki a céget képviseli? mert akkor minden rendben van. Az általános igazgató nyilván meghatalmazás alapján gyakorol munkáltatói jogokat.
Terhesség-határozott idejű munkaszerződés
- 1
- 2
És hát a helyzet az, hogy ha terhes leszel, és alatta eletelik a határozott idő, a munkaviszonyod megszűnik.
És ezért a helyzetért csak magad okolhatod, mert aláírtál valamit gondolkodás, vagy tanácskérés nélkül.
Sziasztok!
Aláírt valamit, tanácskérés nélkül.
Lett volna más lehetősége, ha szüksége van a keresetére és az állására is???
Semmi mód nincs arra, hogy ne vesszen el az a pénz, ha mégis elmenne szűlni?
Ilyen helyzetben a munkavállaló nem köteles aláírni a munkaszerződés módosítását, mert nem köteles választani a szerződés-módosítás illetve az elbocsátás között. Az ugyanis, hogy nem akarja a munkaszerződését módosítani, az nem elegendő arra, hogy munkálttó felmondjon neki, ez csak olcsó "fenyegetőzés" volt a munkáltató részéről.
A tanulság az, hogy olvasatlanul ne írjon alá senki semmit, és főleg akkor ne, ha nem tudja, hogy milyen következményei lesznek annak. A jog sem segít, ha nem vagyunk elég éberek...
Leiterjakab
Egyetértek. A jog csak azt védi, aki hajlandó tudatosan élni a jogaival.
Mindenképpen megtehette volna, hogy csakúgy mint most, akkor is tanácsot kér, legalább itt.
Egyébként milyen pénz veszik el?
Nem vagyok biztos benne, de a gyeshez nem szükséges határozatlan idejű munkaviszony???
Úgy tudom, hogy nem mindegy, amikor kiszámolják, hogy kinek mennyi pénz jár havonta. Alanyi jogon, vagy az éves fizetés 80 %-a???
Ha akkor határozott idejű szerződést tesznek elém, nem jövök el az előző határozatlan idejű munkahelyemről.
De én határozatlant írtam alá.
És? Közben ahelyzet megváltozott, és aláírta a határozott idejűt. Nem kellett volna.
Sziasztok.
Határozott idejű munkaszerződéshez lenne egy kérdésem. Mi a helyzet, ha a munkavállaló szeretne felmondani? Milyen jogok illetik meg a munkáltatót, milyen kötelezettségei vannak a munkavállalónak? Hiszen a munkáltató a határozott idejű szerződés lejártáig számít a munkájára.
Köszönettel
HTG
Elég egy kérdést egy helyen feltenni.
az lenne a kérdésem, hogyha a határozott idejű munkaszerződés a szülés napját követően jár le akkor is megszűnik a munkaviszony??
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
Igen.
Azt gondolom, igen.
köszönöm mind a 2 választ!!!
szota
_________
amit itt leírtam saját véleményem jogilag nem biztos, hogy helytálló: nem vagyok jogász.
Tisztelt Cím!
Többszörösen hosszabbított határozott idejű szerződéssel rendelkezem a munkahelyemen. A hónap végén lejár a szerződésem(már megkaptam az újabb hosszabbításról szóló szerződést és alá is írtam),de időközben kiderült,hogy állapotos vagyok. A terhességem tényét nem közöltem még a munkáltatómmal.Első trimeszterben járok(8-9hetes). A kérdésem az lenne,hogy ez szerződés szegésnek minősül-e?Számíthatok-e valamilyen jogi következményre ezzel kapcsolatban?
Válaszukat előre is köszönöm!
vattacukor28.,
„A kérdésem az lenne,hogy ez szerződés szegésnek minősül-e?”
Hogy teherbe estél? Ne már.
Vagy kikötés volt a szerződésedben, hogy nem esel teherbe?
Az együttműködési kötelezettség miatt viszont illene minél előbb közölni ezt a munkáltatóddal.
- 1
- 2
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02