Táppénz


Sefi04 # 2010.10.01. 07:00

Még annyit szeretnék, hogy a cégemnél véletlenül elutaltak 2 havi járandóságomat is.
A bérszámfejtés hibájából!!!
Mivel akkor érkeztek ezek az összegek mikor épp az OEP nem utalt, én nekem ezeket muszáj volt elhasználnom, mert különben éhen halok, emiatt megbüntethetnek vagy csak a céget?
Mit tegyek ez ügyben?

Sefi04 # 2010.10.01. 06:54

Tisztelt Fórumozók!

Lenne egy problémám, ami elég összetett.
2009.okt.30-án munkahelyi baleset(rabló támadás) áldozata lettem, leütöttek és agyrázkódás meg szalagszakadásokat szenvedtem!
Májusig 2-ig kaptam rá 100%-os táppénzt ezután 60%, mert indítottak egy felülvizsgálatot nem a munkahely, ők elismerték a tényt!
A vizsgálat szeptember elején zárult le, de én sem a vizsgálódásról nem kaptam papírt sem a lezártáról!
Ez jogszerű?

Itt azt állapították meg, hogy a sérüléseim amik ezektől alakultak ki nem a baleset következménye, de mivel csak május 27-én készült el egy MR vizsgálat ami kimutatta azt hogy 3 porckorong sérvem is kialakult, a szalag szakadások miatt amivel nem lehet már mit kezdeni, ez mind a balesettől és ezt két szakorvos is alátámasztja.
Ezek után 3 hónapig nem folyósítottak táppénzt nem indokolták, de gondolom a felülvizsgálat miatt.

Ezt megtehetik az OEP-nél?
Ezek miatt szeretnék fellebbezni, érdemes-e megtennem és ha igen milyen jogszabályra hivatkozhatok?

A sérüléseimmel mindenféle orvosi beavatkozásokra járok és enyhe javulást hoz, de még nagyon sokáig eltarthat, mivel 26 évesen nem szeretnék kés alá feküdni ha nem muszáj, ha időbe sikerült volna nekik ezt kideríteni nem 7 hónap után, akkor közel sem lenne ekkora a baj.
Ezért be lehet őket perelni?

A válaszokat előre is köszönöm!

Dödölle1 # 2010.09.30. 06:08

Kedves Nandy!

Köszönöm szépen a kiegészítést. :)

Én viszont azt emelném ki, hogy nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik,

Így viszont ma, Magyarországon, a több százezres munkanélküliek, illetve minimálbéren foglalkoztatottak országában nagyon sokan ezen szakasz alapján mentesülhetnek az eü-i szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség alól.

Üdv. :)

nandy # 2010.09.29. 19:41

Kedves Dödölle, hadd egészítselek ki, ha már beidézted a törvényt :) sokáig én sem tudtam, itt a fórumon hívták fel rá a figyelmemet.

és családjának vagyona nincs.

4. § (1) E törvény alkalmazásában

  1. vagyon: ha e törvény másként nem rendelkezik, az a hasznosítható ingatlan, jármű, továbbá vagyoni értékű jog, amelynek71

ba)külön-külön számított forgalmi értéke, illetőleg összege az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a harmincszorosát, vagy

bb)együttes forgalmi értéke az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének a nyolcvanszorosát meghaladja, azzal, hogy a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetbeni ellátások jogosultsági feltételeinek vizsgálatánál nem minősül vagyonnak az az ingatlan, amelyben az érintett személy életvitelszerűen lakik, az a vagyoni értékű jog, amely az általa lakott ingatlanon áll fenn, továbbá a mozgáskorlátozottságra tekintettel fenntartott gépjármű;75

  1. család: egy lakásban, vagy személyes gondoskodást nyújtó bentlakásos szociális, gyermekvédelmi intézményben együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező közeli hozzátartozók közössége;

Mint látod, nem jelenthetjük ki csak úgy egyszerűen, hogy ha a jövedelem nem haladja meg a...
Nem tudom, hogyan lehetne röviden megfogalmazni.:)

Dödölle1 # 2010.09.29. 10:26

Jelenleg határozott idejű munkaszerződésem van mint közmunkás, de sajnálatos módom baleset miatt táppénzen leszek még előreláthatólag a munkaszerződésem lejárata után is. (Nem munkahelyi baleset).
A kérdésem, hogy ilyen esetben megszűnik e a munkaviszonyom, és vele együtt a táppénzem?
Avagy megy minden tovább addig amíg meg nem gyógyulok?
Válaszokat előre is köszönöm.
SG

Igen, a jogviszony a szerződésben megjelölt időpontban megszűnik függetlenül attól, hogy keresőképtelen állományban van, vagy nincs.

Amennyiben a keresőképtelensége fennáll táppénzt maximum a mv. megszűnését követő 30 napig lehet folyósítani.

sarigabor # 2010.09.29. 09:54

Tisztelet Fórumozók.

Jelenleg határozott idejű munkaszerződésem van mint közmunkás, de sajnálatos módom baleset miatt táppénzen leszek még előreláthatólag a munkaszerződésem lejárata után is. (Nem munkahelyi baleset).
A kérdésem, hogy ilyen esetben megszűnik e a munkaviszonyom, és vele együtt a táppénzem?
Avagy megy minden tovább addig amíg meg nem gyógyulok?
Válaszokat előre is köszönöm.
SG

Dödölle1 # 2010.09.29. 06:22

Azért bizonyos esetekben lehet más megoldás is!

Lásd a Tbj.16. § rendelkezéseit,amelyből kiemelném az o) pontot.

16. § (1) Egészségügyi szolgáltatásra jogosult - az e törvény szerint biztosított, illetőleg a 13. § szerint egészségügyi szolgáltatásra jogosult személyeken túl - az, aki

  1. a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény 54. §-a alapján szociálisan rászorult,

1993. évi III. törvény
a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság

54. § (1) A jegyző az egészségügyi szolgáltatás igénybevétele céljából annak a személynek állapítja meg szociális rászorultságát,

  1. akinek családjában az egy főre jutó havi jövedelem az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 120%-át,
  2. aki egyedülélő és jövedelme az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 150%-át

nem haladja meg, és családjának vagyona nincs.

(2) A szociális rászorultság igazolásáról a jegyző hatósági bizonyítványt (a továbbiakban: bizonyítvány) állít ki. A bizonyítvány hatályossága 1 év. A bizonyítvány tartalmazza: a rászoruló személy nevét, lakcímét, TAJ számát, a rászorultság tényét, az igazolás hatályosságát. A bizonyítvány az (1) bekezdésben megjelölt feltételek fennállta esetén ismételten kiállítható.

(3) A szociálisan rászorult személyekről a jegyző nyilvántartást vezet és a külön jogszabály szerint bejelentési kötelezettséget teljesít az egészségbiztosítási szerv felé.

Kittymaci # 2010.09.28. 17:53

Köszönöm a segítséget!

nandy # 2010.09.28. 17:30

A passzív táppénz lejárta utáni 46. naptól kell fizetnie.
Ám a fizetés nem elég, be kell menni egy APEH-kirendeltségre, ahol segítenek k9tölteni a bejelentkezési lapot.

Kittymaci # 2010.09.28. 16:22

Üdv Mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni. Egy ismerősöm passzív táppénzen volt, ami augusztus 31-én lejárt. Volt a munkaügyi hivatalban, de állítólag nem jogosult semmilyen ellátásra. Azt szeretném megtudni,hogy ebben az esetben kell e neki a 4950 Ft-os egészségbiztosítási szolgáltatási járulékot fizetni ahhoz,hogy "ingyen" ellátásban részesüljön vagy van-e valamilyen más megoldás. Előre is köszönöm a választ!

Boróka1 # 2010.09.28. 14:43

Még mindig nem világos előttem, hogy hogy lehet kihagyni ebből az egészből a beteget?
Miért nem értesít engem az OEP?
Mert, hogy előre nem tájékoztatnak, talán még van benne logika, de hogy a vizsgálat végeztével nem kapok semmilyen értesítést, az nem fér bele a fejembe.
Hisz engem érintett, a személyes ügyemet.

nandy # 2010.09.26. 17:04
  1. 1995-ben még 10 nap volt betegszabadság időtartama, azóta 15 napra nőtt.
  2. Nem esik szó arról, hogy az elmúlt években egy biztosítottra átlagosan mennyi táppénzes nap jutott. 1995. óta jelentősen nőtt a feketén foglalkoztatottak száma, ők ugye táppénzre sem jogosultak...
  3. A cikkben is megemlítik a passzív táppénzt, melynek időtartama 1995-ben még 1 év volt, tavaly félévig már csak 45 nap, idén még kevesebb... 30 nap
efi99 # 2010.09.26. 14:41

Jó lesz az felének is.
Egyébként a megoldás a fokozatosan emelkedő táppénz: ahogy a telnek a napok: 0-10-20...%, kb 60-ig. Aki 1-2 napos szüretben, hosszú hétvégében spekulál az legalább bukik rajta rendesen, aki tényleg beteg, azt nem éri kár.

Lyonee # 2010.09.26. 14:19
végrehajtó1 # 2010.09.26. 13:50

Azt pedig meg kellene már érteni, hogy éppen a rengeteg jogosulatlanul táppénzen lévő miatt csökkentik a táppénz összegét

Inkább csak ez a legegyszerübb indok...

Az elmult 20év alatt a táppénzesnapok száma a tizedére sett vissza .Az emberek inkább dolgoznak mert félnek a munkáltató retorziójától.

nandy # 2010.09.26. 08:44

Kedves Boróka1, korábbi bejegyzéseid alapján nekem nem tűnik fikciónak az elméletem. De te tudod.

Azt pedig meg kellene már érteni, hogy éppen a rengeteg jogosulatlanul táppénzen lévő miatt csökkentik a táppénz összegét, a passzív táppénz esetében pedig a teljes eltörlést fontolgatják, annyian élnek vele vissza!
Mindennek azok isszák meg a levét, akik valóban betegek, de lassan táppénz helyett sokan inkább szabira mennek, hogy ne 50-60%-os pénzt kapjanak...

Boróka1 # 2010.09.26. 06:39

Végrehajtó1, köszönöm a biztatást. Igazából nem az ellenőrzéstől féltem, mert sajnos az esetemben nem lehet mást megállapítani, minthogy indokoltan vagyok itthon, csak a jogszerű eljárásra lenne igényem, hogy ne legyen meg a munkáltatómnak az a hiú ábrándja,hogy a hátam mögött indíthat eljárásokat.

efi99, ezt én sem nagyon értem, hogy nélkülem mit ellenőriznek...Gyakorlatilag a háziorvosommal együtt 4 szakorvos lát el, bármelyik jelenlétében megvizsgálhatott volna az ellenőr, de nem tette.

efi99 # 2010.09.25. 18:37

"Esetemben ez történt, és csak a háziorvosomtól tudom, hogy jártak nála ellenőrzésen miattam és a jegyzőkönyvben is megerősítették, hogy jogosan vagyok táppénzen."
Ha a beteg nincs jelen mi a francot ellenőriznek ??

végrehajtó1 # 2010.09.25. 14:37

Esetemben ez történt, és csak a háziorvosomtól tudom, hogy jártak nála ellenőrzésen miattam és a jegyzőkönyvben is megerősítették, hogy jogosan vagyok táppénzen

Nem kell annyira rettegni az ellenőrzéstől.A háziorvosoknak jók a kapcsolataik.Jobbak mint az bárki gondolná.

Én amikor államvizsgára tanultam kértem 1 hónapot.A háziorvos megkérdezte elég lesz?Nem biztosabb a két hónap?Kérdeztem nem lesz ebből gond az ellenőrzés során?Válasz: bizza csak rám kedves..:)

Boróka1 # 2010.09.25. 13:28

Én egy kérdést tettem fel és választ vártam.
Nem ítéletre vagy bírálatra voltam kíváncsi.
Ha nem tudsz válaszolni a kérdésre, azt is elfogadom.

Az sem szép dolog, hogy fikciókat gyártasz egy jogi fórumon!

nandy # 2010.09.25. 13:05

És még ez is...

Boróka1 # e-mail 2010.07.16. 12:04
Táppénz ideje alatt a munkavállalót ellenőrizheti e a munkáltató, hogy otthon tartózkodik-? Köteles vagyok-e beengedni?

A munkavállaló milyen mértékben köteles az elérhetőségét biztosítani?céges emailek ellenőrzése, céges telefon kikapcsolása ?

Köteles e a munkáltató időpontot és helyet egyeztetni a munkavállalóval, ha a céges telefont vissza szeretné kapni? vagy rajtaütés szerűen is megjelenhet a munkáltató?

Tovább: http://www.jogiforum.hu/…4456.0.0.1.0#…

Nekem ebből úgy tűnik, hogy a felmondás elől menekültél táppénzre, és azóta is otthon vagy... Nem szép dolog!

nandy # 2010.09.25. 13:01

Khmmm. most látom... örülj, hogy megúsztad!

Boróka1 # e-mail 2010.07.08. 20:37

a másik kérdésem, ha már a felmondás a kezemben van, átvettem, mennyi ideig van lehetőségem táppénzre menni?

Tovább: http://www.jogiforum.hu/forum/16/24371#…

Boróka1 # 2010.09.25. 11:41

Az orvosom azt mondta, hogy a munkáltatóm kérte.

nandy # 2010.09.25. 10:34

Nem biztos, hogy a munkáltató kért ellenőrzést!

Boróka1 # 2010.09.25. 06:48

Azt szeretném megtudni, hogy ha a munkáltató táppénz felülvizsgálatot kér a munkavállalója vonatkozásában az OEP-től, akkor annak az eredményéről a beteg munkavállalót is értesíteni kell?

Esetemben ez történt, és csak a háziorvosomtól tudom, hogy jártak nála ellenőrzésen miattam és a jegyzőkönyvben is megerősítették, hogy jogosan vagyok táppénzen.

Semmilyen más hivatalos értesítést nem kaptam. Sem arról,hogy a munkáltató élt ezzel a jogával, sem az eljárás eredményéről.
Ez így mindennapos gyakorlat? Jogszerű?