Én se írtam mást. A világ nem ideális és soha nem is lesz az, de ha nincs permanens törekvés az ideális állapotra, akkor a totális káosz fog felülkerekedni, és Mo pont rossz felé tart.
Azt pedig sem jogi, de leginkább erkölcsi alapon nem tudom elfogadni, és súlyosan kificamodottnak tartom az olyan érvelést, hogy a kis csalás azért engedélyezett mert vannak nagy csalók, vagy a csalásra csalásra válaszolok, akkor az erkölcsös. A csalás abszolút értékben jogszerűtlen és erkölcstelen, és semmi sem tudja erkölcsössé sem jogszerűvé tenni. Ez bináris dolog.
Konkrétan a táppénzcsalás pedig azért erkölcstelen dolog, mert iszonyúan elterjedt, és azok akik többnyire egyébként nehéz helyeztükben úgymond kényszerből váalsztják ezt, az álatlában hasonlóan nehéz helyzetű de tényleg rászoruló embertársaiktól veszik el a lehetőséget . Az orvost pedig aki közreműködik ebben, többnyire pénzért erkölcsi hullának tartom, és a diplomáját is visszavonatnám. Egyébként mellékbüntetésként gyakori az iylen esetben az orvosoknál a foglalkozástól való eltiltás.
Egyébként pedig írtam, hogy bizonyára talál magának olyan jogászt, aki elmagyarázza, hogy tud csalni, de az nem én leszek. Ez nem jogászság vagy nem jogászság kérdése, hanem az emberek erkölcsi állapota ma Mo-on. De ettől még ez nem lesz se erkölcsös se jogszerű.
Az emberek megszokták a kommunizmusban, hogy semmiért sem felelősek, a köz vagyona szabad préda, valami elvont társadalom az oka mindennek, és amanna a menynekből folyik, anélkül, hogy ezért valakinek is tennie kell valamit. És ma is állandóan iylen ócsak kifogásokkal jönnek, hogy nem az én hibám, hanem a társadalomé, meg, hogyha más is csal, akkor én miért ne. csak panaszkodni tudnak. Majdhogynem a 10 millió erkölcsi hulla országa lettünk.