Betegállomány, felmondás, felszámolás

csufi99 # 2004.06.02. 11:06

Mi a csodáról beszélünk ?
Mertem reagálni valamire, s most még én leszek a cinkosok közt néma..
Hát nem! Én vagyok , aki nem e világra való, s már nem is változom meg. Hogy mennyi sérelem ért egyénileg emiatt, nem érdekes.
Nem erről beszéltünk, s nem ezért szóltam hozzá.
Most döngessem a mellem mennyi mindent felvállaltam a jog, az erkölcs nevében, s akkor jobb?
Söpörjön mindenki a saját portáján.Mivel nem söpörnek ez van. Vagy az abaj a szakmai berkeket is mertem megemlíteni, hisz ott, no inkább hagyom, s teszem a dolgom,felvilágosítok mindenkit, amiről csak tudok, s ez nem egyenlő csalásra buzdításal, most kérjem ki magamnak? Az erkölcs nevében magára marad mindenki, nincs, aki melléálljon, s közben hagyja a másik kisdedjátékait játszani a szeme előtt. Homokba a fejekkel emberek...Ti mit tudtok tenni azért, hogy a bíróságokon ne legyen korrupció, sikkes játék, ami kicsinál egy embert? Nem tapasztalom még azt sem, hogy a jó példa ragadós, akkor sok minden másként lehetne. A rafkós, az angolna, a sikkes pedig nem én vagyok- ha az lennék nem járnék ide. Nem tudom kinek szólt , s milyen értelemben ez a hozzászólás, nem tudhatod, én is szenvedő alanya vagyok mindennek, s még annak is, milyen rafkósan lehet megfenyegetni tárgalás előtt, mert már kicsinálták az ideig, s mertél beteg lenni, hogy leszázalékolnak, meg alkalmatlannak nyilvánítanak, s bizony nagy nehézség az ilyet bizonyítani. Megtanulni kivédeni, pedig egyedül kell, mert nincs meletted senki. Szóval ha nekem szólt, nem talált célba, s a magam erejének és bátorságánek köszönhetem , hogy dolgozom, a helyemen vagyok! Hogy meddig? Míg hagynak, s nyilván ha nem keresem az igazságot tovább ott, ahol cinkelt lapokkal játszanak...Ti fent vagytok én lent, s naponta emberekkel találkozom, akik alig tudnak írni-olvasni, tisztelet a kivételeknek, s ne segítsek elgazodni a dolgokban? Hát az lenne csak tisztességtelen. S az igazaság és erkölcs nevében nekem miért nem segít valaki, ja mert az erkölcstelen, hogy mellette virágzik a korrupció, az meg nem a saját felelősség. Hát ilyen ez a világ. S ettől még ide fogok járni, sok tanulságos eset van, s érdekel. Találjatok más célpontot, s olvassátok végig miről is volt szó...

Hát nem! Én vagyok , aki nem e világra való, s már nem is változom meg. Hogy mennyi sérelem ért egyénileg emiatt, nem érdekes.
Most döngessem a mellem mennyi mindent felvállaltam a jog, az erkölcs nevében, s akkor jobb?
Söpörjön mindenki a saját portáján.Mivel nem söpörnek ez van. Vagy az abaj a szakmai berkeket is mertem megemlíteni, hisz ott, no inkább hagyom, s teszem a dolgom,felvilágosítok mindenkit, amiről csak tudok, s ez nem egyenlő csalásra buzdításal, most kérjem ki magamnak? Az erkölcs nevében magára marad mindenki, nincs, aki melléálljon, s közben hagyja a másik kisdedjátékait játszani a szeme előtt. Homokba a fejekkel emberek...Ti mit tudtok tenni azért, hogy a bíróságokon ne legyen korrupció, sikkes játék, ami kicsinál egy embert? Nem tapasztalom még azt sem, hogy a jó példa ragadós, akkor sok minden másként lehetne. A rafkós, az angolna, a sikkes pedig nem én vagyok- ha az lennék nem járnék ide. Nem tudom kinek szólt , s milyen értelemben ez a hozzászólás, nem tudhatod, én is szenvedő alanya vagyok mindennek, s még annak is, milyen rafkósan lehet megfenyegetni tárgalás előtt, mert már kicsinálták az ideig, s mertél beteg lenni, hogy leszázalékolnak, meg alkalmatlannak nyilvánítanak, s bizony nagy nehézség az ilyet bizonyítani. Megtanulni kivédeni, pedig egyedül kell, mert nincs meletted senki. Szóval ha nekem szólt, nem talált célba, s a magam erejének és bátorságánek köszönhetem , hogy dolgozom, a helyemen vagyok! Hogy meddig? Míg hagynak, s nyilván ha nem keresem az igazságot tovább ott, ahol cinkelt lapokkal játszanak...Ti fent vagytok én lent, s naponta emberekkel találkozom, akik alig tudnak írni-olvasni, tisztelet a kivételeknek, s ne segítsek elgazodni a dolgokban? Hát az lenne csak tisztességtelen. S az igazaság és erkölcs nevében nekem miért nem segít valaki, ja mert az erkölcstelen, hogy mellette virágzik a korrupció, az meg nem a saját felelősség. Hát ilyen ez a világ. S ettől még ide fogok járni, sok tanulságos eset van, s érdekel. Találjatok más célpontot, s olvassátok végig miről is volt szó...

Sasfioka # 2004.06.02. 11:31

"Ha Önnek ez a munkastílus megfelel, és nem szeret több adót fizetni mint amennyit nagyon muszály, keressen bennünket. "

Idézet oldalról az egyik (gondolom fizetett) hirdetésből...

Azon túl, hogy a muszáj-t pontos j-vel írjuk, elég sokat sejtető mondat.

Jellemző társadalmunkra.

SF

csufi99 # 2004.06.02. 11:54

No, végre jót derülhettem, :) tetszik, , akinek sok az ideje gyűjtheti a hasonlókat, van belőlük elég.. :)
S mit szólsz ahhoz, aki Kisújszállást, ly-vel írja egy borítékra, ciki nem ? Nem írom ide a tettest, nem ügyfél :)

the big cat # 2004.06.02. 13:03

Örülök, hogy most már mártír is lettél, csak nem kellett volna ezt hétszer.

Nem kell ilyen hosszan mellébeszélni, csak egyenest választ kell adni arra a kérdésre, hogy szerinted más jogsértése feljogosít-e engem is arra, hogy jogsértést kövessek el. Ez egy szimpla igen/nem választ igényel. Ha a válasz nem, akkor egyetértünk, és a vitza lezárva, ha a válasz igen, akkro nem értünk egyet, de akkro a követekző kérdésem az, hogy ki döntheti el, hogy melyik jogsértés "jogos" és melyik nem? Ezek egyszerű kérédések, és semmi köze ahhoz, hogy te miylen helyeztben vagy. Ezekre adható abszolút válasz.

csufi99 # 2004.06.02. 18:01

Ok. maradjunk abban, nem vagyok jogász, ezért nem stílusom az igen és nem, erről én sem tehetek, ehhez szoktam hozzá, mert ilyen a munkám. S nem vagyok mártír, csak fel mertem háborodni, s azt nem igennel és nemmel tettem.
A vita pedig egy - szerintem félreértésből adódott, ami szűkszavú hozzászólásodban volt, a csalás felemlegetésével.
Jobb lett volna hagyni ezt az egészet tréfával elütve. Olyanon rágódunk, ami fölösleges, már rég tisztáztuk, s most ismét belémkötsz. Ember vagyok, aki nem szereti ha bántják. Jó szándékod nem vonom kétségbe, olvasd végig az írásokat. No, persze Te el tudod intézni egy tőmondattal, még ha sért is valakit. Hát tedd. Arról meg nem tehetek, hogy egy hozzászólás elszáll, aztán hétszer jelenik meg, van a lapnak gazdája nem? Hát törölje ki, ne legyen ott ugyanaz ismételve, s ne velem gúnyolódj miatta. Szerkesztési vagy admin joga, akinek van, s teszi a dolgát, már rég kitörölte volna. Én az enyémről már kitöröltem volna minden megjegyzés nélkül.
S ettől én jobban érzem magam, hogy ezt megteszem gúnyolás, sértés nélkül.
Ha viccnek szántad, másként kellett volna fogalmazni, s jót derülök rajta. Most nem derülök...

the big cat # 2004.06.02. 19:07

Szóval akkor adsz egyenes választ vagy sem?

csufi99 # 2004.06.02. 19:47

Én már adtam, teljesen egyenest.Olvasd el a kiindulópontot. Senki nem akart csalni, senki senkit nem buzdított csalásra..Ilyet nem tennék. Felvilágosításról volt szó, nem csalásra buzdításról! A kettő nem ugyanaz! Elég egyenes?

Hogy a kérdést megismételjem és én kapok választ vagy sem, egyenest, mert az persze feledésbe merült...

S nem hinném,hogy érdekelne egy másodpercig is, de ettől nem érzem jobban magam, elronrontottad a napom hangulatát.Ez nem jogi kategória, igaz.

the big cat # 2004.06.03. 04:56

A csalásra buzdítást te hoztad fel, és erről egy szót sem írtam. Főleg nem arról, hogy te buzdítanál csalásra.

A kérdésem egyébként még mindig nem erre irányul. ha nem válaszolsz, az is válasz.

A tekérédsedre a bírósi felelősségről egzakt választ kaptál.

csufi99 # 2004.06.03. 07:23

05.24. 14:25 ,.
Sajnálom, nem tudok az elvárasaidnak megfelően fogalmazni, s ettől még nem vagyok kevesebb...bár meg szoktak érteni, de hát a kivétel erősíti ...
Lehet, hogy kaptam választ, egzakt? Hát biztos az volt, ha Te írod. Nekem nem volt az, de itt a Te szavad a döntő.

the big cat # 2004.06.03. 15:30

Az én szavam itt nem döntő, ugyanolyan hozzászóló vagyok itt, mint te.

Egyszerűen unom már, hogy az mindenki valaki máson akarja számon kérni a problémákat, miközben ő maga is részese valamilyen részben a problémának, de elhárítja magától a felelősséget azzal, hogy amíg a másik sokkal jobban, addig én is...

Ez alapvetően egy jogi fórum, ahol elsősorban a jog tartalmáról vagy alkalmazásáról, néha a hatásairól kérdezünk, válaszolunk, vitázunk. Ebből a szempontból egzakt választ kaptál. Az én kérdésem is ugyanilyen egzakt választ igényelt volna, és akkor nincs esély, hogy félreértsem. Értek én valamit abból amit itt napok írsz, csak nem akarom elhinni, amit jelent...

csufi99 # 2004.06.03. 16:41

Ne haragudj, a válaszod engem nem elégített ki, s ezt le merem írni. Azt, hogy mit akarsz hinni és mit nem, nem tudok mit mondani, meggyőződésem szerint teljes mértékben igazam van mindenben, s már annyira alátamasztott, s amit írtam mind igaz. Ne csodálkozz, ha a keserűség kihozza az emeberből a gondolatait. Én elvekben egyetértek veled, sőt nem csupán elvekben, hiszen joggal dolgozom, s azt igyekszem maximálisan betartatni, erről vagyok híres, vagy "hírhedt". Kár volt megbántanod, hisz azért emberek vagyunk, s ez nem hiányzott, hogy itt is kapok egy lórúgást. Kigúnyolni sem kellett volna,nem az én hibám. Jó, elnézést, azért, ami nem tartozott ide. S én igaz embernek hiszem magam, nem szoktam meséket kitalálni. Nem untatlak, hogy alátámasszam s nem idevaló, hogy a dolgok menete ilyen. S emiatt meghátrálok, mert nincs igazságszolgáltatás - számomra nincs. S ezen nem segít az sem, ha elhiszed. Nem untatok senkit tovább, ez is sok volt, amit leírtam, nem kellett volna. S a jogász is ember, a kettő nem választható el, még akkor sem, ha objetven kell a dolgokat megítélni. Részemről minden rendben, mindezzel együtt.
Abban bízom a nagy többség megtalálja az igazát.