köztisztviselő felmentése


csufi99 # 2004.08.05. 11:43

Idemásolom neked a, ami fontos:
Ha a közigazgatási szervnél alkalmazott köztisztviselőt közszolgálati jogviszonyából a 17. § (1) bekezdésének a)-c), illetve (2) bekezdésének a) pontjában meghatározott ok miatt mentik fel, legfeljebb a felmentési idő tartamára beleegyezésével tartalékállományba kell helyezni - feltéve, hogy a 17. § (4) bekezdése szerinti munkakör-felajánlás nem vezet eredményre - abból a célból, hogy számára másik közigazgatási szervnél képzettségének, besorolásának megfelelő köztisztviselői állást ajánljanak fel. Ha a köztisztviselő a tartalékállományba helyezéséhez nem járul hozzá, vagy kérésére a tartalékállományból törlik, a reá irányadó végkielégítés felére jogosult. A közszolgálati jogviszony megszűnésével a tartalékállományba helyezés is megszűnik.

A tartalékállományba helyezés alatt a felmentésre és a végkielégítés kifizetésére vonatkozó szabályokat az alábbi eltérésekkel kell alkalmazni:

  1. a köztisztviselő a felmentési időre járó illetményre havonta egyenlő részletekben jogosult,
  2. a végkielégítés kizárólag a felmentési idő utolsó napján fizethető ki.

(6) A tartalékállományba helyezés nem érinti a köztisztviselő közszolgálati jogviszonyából eredő jogokat, illetve kötelezettségeket.
(7) Meg kell szüntetni a tartalékállományba helyezést, ha hat hónapon belül:

  1. a köztisztviselőt új munkakörbe helyezik át;
  2. a köztisztviselő tartalékállományból való törlését kéri.

Gondolom ebből a válasz is érthető, sőt több információd van így.

Tóbiás # 2004.08.05. 08:59

Ha a köztisztviselőt felmentéssel küldik el, és a közt. vállalja a rendelkezési állományba vételt mikor mehet el dolgozni mondjuk nem a közszférában. Hanem közalkalmazottnak vagy vmi másnak. MI az utolsó munkanap ilyenkor és lehet-e kérni a végkielégítést az utolsó munkanapon ami ugye nem azonos a végleges távozással. Mit kell tennem ebben kérem a segítséget. Köszönöm.