Tisztelt szakértők!
Egy informatikai vállalatnál dolgoztam, a meló-diák iskola szövetkezeten keresztül történtek a kifizetések minden esetben, nem volt a vállalattal saját munkaszerződésünk. Etikai okok miatt azonnali hatállyal felmondtam, döntésem közöltem a vállalkozással levélben és egyik napról a másikra nem mentem dolgozni. (meló-diáknál nem mondtam fel) Továbbá felmondásom előtt minden a vállalattal kapcsolatos adatot elküldtem nekik és töröltem a gépemről. Én, mint munkavállaló a meló-diákkal voltam/vagyok szerződésben, ezen kívül a vállalattal egy mind2 fél által aláírt titoktartási szerződést kötöttünk.
Felmondásomat tudomásul vették, azonban egy projekt befejezésének lezárásaként újabb munkát kértek tőlem. Ezt én megtagadtam.
Azóta azzal vádolnak, hogy a gépemen összeállított fejlesztő környezet (amiben programokat készítünk) is az ő általuk finanszírozott szellemi tulajdonuk amit én letöröltem, ennek újbóli előállítása számukra többletköltséggel jár, továbbá miattam nem tudják időre teljesíteni a projektjüket, ami miatt a megrendelő részéről esetlegesen fellépő kártérítési követeléseket rám fogják hárítani. Azonban a fejlesztői környezet összeállítása az interneten megtalálható publikus adat, így az a titoktartási szerződésük alapján nem képezi a vállalat tulajdonát.
Lehet a vállalatnak felém tényleges kártérítési követelése? Én nem írtam alá semmilyen határidőre vonatkozó szerződést és nem is voltam tisztában a határidőkkel.
Illetve köteles vagyok meló-diákos dolgozóként a felmondásomat követően 30 napot dolgozni nekik?
Egy esetleges pert előidézve, engem mint magán embert perelhetnek, vagy minden esetben a meló-diáktól követelhetnek? (én nem álltam jogviszonyban a vállalkozással)
Előre is köszönöm a válaszokat!