azonnali felmondás

wers # 2013.10.07. 11:46

Ez így érdekes, mert ha a munkavállaló húzni akarja az időt, jó esetben a postai kézbesítést ki tudja tolni 15 nap utánra.

Jhering # 2013.10.07. 11:58

Pontosan!
Éppen ezért lenne jelentősége az MT. 24. §-a (1) bekezdésének, amely szerint az elektronikus dokumentum hozzáférhetővé tételével beáll a közlés hatálya.

A probléma csak az, hogy mit jelent pontosan ebben a relációban az "elektronikus dokumentum" (egy sima word-doksi, vagy pdf,stb.), és mit a "hozzáférhetővé tétel" (sima email, vagy minősített aláírással ellátott fájl feltöltése, stb.)?

Ti hogy látjátok? Megállja helyét fenti jogszabályhelyre hivatkozással a dokumentum email-ben történő átküldése word-formátumban?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.07. 13:49

Tehát a kézbesítéstől visszaszámítva az ok már 18 napja következett be.
Ott viszont nem kézbesítésnek van jelentősége, hanem a döntésnek.

csilla.kalocsai@gmail.com # 2013.10.10. 06:04

Tisztelt szakértő!

Szeretném a segítségét kérni!
Gyógyszercégnél dolgozom. Sajnos gyógyszercsere történt.
Géptisztítás után egy tabletta ott maradt az előző gyártásból. Sajnos egy olyan alkatrészben maradt, amit a műszerész nem szedett szét. Én most takarítottam először ezt a gépet, ugyan is 3 hete tanultam be rá. Nem a trehányságomból adódót, hanem a nem hozzáértésemből a hiba. Most kivizsgálják az ügyet, de a gyógyszercsere az azonnali felmondással jár. Most még ugyan úgy dolgozom, mert jövőhétre vizsgálják ki.
Egyenlőre a mostani fizetésemből levonták a minőség pénzt.
A tisztítás után még 3 ember a csoportvezető, művezető és a Mbo-os munkatár
s is leellenőrizte a gépet.

Ha ki akarnak rúgni, mit tegyek? Ha én nem értek vele egyet. Ha elém tolják a felmondási papírt mit tehetek vagy tegyek?
Bár elismertem, hogy nem takarítottam meg, de azért, mert nem tudtam, hogy azt az érzékelőt szét lehet és kell szedni. Ráadásul én nem voltam kioktatva a tisztításból. Ezt az oktatást csak múlt héten kaptam meg. A gyógyszercsere szept 16-án történt.

Köszönettel T.Z

Kovács_Béla_Sándor # 2013.10.10. 08:07

15 nap után már nincs helye azonnali hatályú felmondásnak.

Babu00 # 2013.10.10. 09:26

Kedves Fórumozók!

Szeretnék segítséget kérni:
Korábbi munkahelyem megbízást teljesített egy nagy cégnek, aki bizonyos keretösszeget előre biztosított meghatározott teljesítményért cserébe. A teljesítményt nem hozta a cég az ügyvezető hanyagsága miatt és ezért nem finanszírozták tovább a működését. Interjúzni is úgy hívott, hogy tisztában volt a fentiekkel. Az interjúmon jeleztem neki, hogy a korábbi munkahelyeimről likviditási problémák miatt távoztam, és ide is csak azért jövök, mert ő a nagy és neves cég támogatásáról biztosított, holott tudott arról, hogy mire kezdek, az a támogatás megszűnik és nem lesz más bevétele. Amikor a helyzet a egyértelművé vált, akkor sem tájékoztatott, hanem továbbra is hitegetett.

Milyen lehetőségem van jogilag fellépni a munkáltatómmal szemben, ha nem fizeti ki a béremet a kilépés napján, emellett tudomást szereztem arról, hogy valójában jogszerűen cégpénzből még ki tudott volna fizetni, de felvette saját célra? Azaz többször is rajtakaptam hazugságon és csaláson?

Köszönöm a segítséget!

ObudaFan # 2013.10.10. 10:30

Az egész körítésnek semmi jelentősége. Ha lényeges elmaradása keletkezik a munkabér tekintetében, akkor azonnali hatállyal felmondhatsz.

Babu00 # 2013.10.11. 05:27

Köszönöm! Azonnali hatállyal mondtam fel próba idő alatt, ezt elmulasztottam leírni. Ha munkaügyre megyek, mennyi idő alatt juthatok a béremhez?