52mama
Hol a kérdés?
Üdvözlettel Veci
52mama
Hol a kérdés?
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Megtennéd, hogy visszalapozol 11.14-re?
Az első kérdés 11,43-kor
A második 12,54-kor
köszönöm: 52mama
A bizonytalanság és a kiszolgáltatottság érzése teljesen lehangolja az embert. Én is 52-es vagyok, jelenleg munkanélküli. Január 16-án születtem és senkinek semilyen hivatalos helyen fogalma sincs arról, hogy az én esetemben mi a teendő. Ez év december 31-ével lesz 41 év 54 nap... hm? mim is?
A régi tv.szerint sima ügy. De ha azt eltörlik és jön helyette az új, lehet, hogy sokkal rosszabbul járok. Viszont ha mindkét lehetőséget meghagyják, megint csak fogalmam sincs mi a helyes válaszás.
Van valakinek ötlete? Köszönettel venném!
52mama
„A passzív táppénz, valamint az álláskeresési ellátások szerintetek is elismert szolgálati időnek, ugyanakkor számított kieső napoknak számítanak?”
A szolgálati időbe benne van a ma hatályos tv. szerint. Szerintem téged ez érint.
„A számított kieső napok száma a nyugdíjalap számításánál csökkenti az osztószámot? (a kalkulátort próbálgatom és nem mindegy, hogy mi az osztószám)”
Az osztószámhoz nem értek, de a táppénz és a munkanélküli ellátás nem rontja le a nyugdíjat.
Úgy gondolom, hogy az 1952-ben születetteknek nem változtatnak a törvényen, mivel a ma hatályos tv. szerint is aki 2011-ben 59 évesen 40 év szolgálati idővel rendelkezik, az elmehetne nyugdíjba. Remélem így lesz.
Úgy gondolom én is, hogy a tervezett tv. módosítással a később születetteknek lesz változás.
DE legyetek türelemmel, nemsoká (gondolom) napirendre kerülhet (most még nem láttam fent a parlament honlapján a tervezett tv. módosítást)
Üdvözlettel Veci
Sziasztok!
Írni ugyan nem írtam, de telefonon beszéltem egy csomó emberrel.A régi iskolám igazgatójával egy régi mesterrel, a mesterek főnökével, néhány barátnőmmel.
A következőket fogom megpróbálni: be fogok menni a suliba, beszélni fogok a mostani igazgatóval, mert a tanácsadóim szerint kell nyomának lenni ott, hogy én mennyi gyakorlati időt dolgoztam. Erről pedig igazolást fogok kérni. A Mezőgépgyárba is be fogok menni, ott is kell nyomának lenni az ott ledolgozott éveimnek. Legfőképp a második és harmadik évnek, mert akkor aztán igazán tevékenyen részt vettünk a termelésben.A harmadik évben normában dolgoztam a Nagy Műhelyben, munkalapokat is vezetnünk kellett az elvégzett napi munkánkról.Az egyik barátnőm úgy emlékszik, hogy szeződést is kötöttek velünk, balesetbiztosításunk is volt.A régiek mind bíztattak, hogy akkor amikor egy hónapos nyári munkát beleszámítanak a nyugdíjba, két müszakos évekig tartó munka semmit se ér már?
Gondolom, hogy legkésőbb csütörtökön minden kiderül.
Amit most terveznek, az max. kb 1000 nőnek lesz jó. Na erre kellett a nagy felhajtás, meg a 40 milliárd FT ?
Szia Balizsu!
Én is 52 -es vagyok, és szintén munkanélküli.
Szeptember 16-tól járom rendszeresen a munkanélküli központot. Remélem, hogy mostanra minden papírom, igazolásom, pecsétem, hitelesítésem ügyiratom, végzésem megvan. Reménykedek, hogy most már valamikor pénzt is kapok. Nekem az a véleményem, hogy te előrehozott nyugdíjba mehetsz 2011 januárjában ,amikor 59 éves leszel. Úgy tudom, hogy ezt a törvényt nem helyezték hatályon kívül, tehát még él és virul. REMÉLEM. Én júniusban mehetnék csak előnyugdíjba, ezért kérlek, ha te januárban intézel valamit, akkor feltétlenül tájékoztass engem is, mert nagy segítség lenne Köszi
Kedves izentai!
ÉRTEM.
gabicsek...
hol találom az uj topikodat ???
keresem rendületlenül..
Teljesen igazad van..én is túlvetettem a súlykot..
Szar'ságokat is írtam és ez tényleg nem egy jogi fórum profilja .-( igazad van..:-)
pusz..gabusch
Bal oldalon fórum menü, "munkajog, foglalkoztatás", úgy, mint ez a topic, a címeket nézd meg, ott találod, de ideteszem a linket:
mesehabbal!
Iván úr még nem válaszolt, ezért nem tettem közzé.
Az viszont nem igaz, hogy régen 16 éves tankötelezett kor alatt a munkáltató nem is jelenthetett be senkit. Itt az orrom előtt a munkakönyvem. 14 évesen és 3 hónaposan volt a munkakönyvileg első bejelentett munkahelyem. Lehetett dolgozni, csak nem 8, hanem 6 órában részmunkaidősként. Így is van az első két bejegyzésem, mindkét első munkahelyem 6 órás volt. 8 órában nem foglalkoztathattak 16 év alatt. Az állam felé kellett igazolnom, hogy eközben esti tagozaton tanulok, arra voltam kötelezve. Miután betöltöttem a 16 évemet, utána már rendes 8 órában dolgoztam. Úgy olvastam valahol, hogy csak a 4 órás részmunkaidőben töltött munkaviszony éveit felezik le. (tehát 40 év részmunkaidő 20 év munkaviszonynak számít)
Hát, érdekes lesz, meglátjuk. Azt tudom, hogy 1970. szeptemberben kezdtem a 6 órás részmunkaidőt, majd jártam kicsit nappali iskolába, majd ismét elhelyezkedtem, így a munkaviszonyomat a munkáltatóm 1971. március 24-ével ismerte el, így március 24-én lesz meg a 40 éves munkaviszonyom. (így kaptam a 35 éves jubileumit is, és így fogom a 40-est is - legalábbis remélem -, tehát azokat a napokat vonták csak le a munkaviszonyom kiszámításánál, amikor közben pár hónapot nappali iskolába jártam. Ezzel szemben a szolgálati idő elismerésem 2 hónappal több, mert beleszámolták, amikor még munkakönyv nélkül 14 évesen nyáron dolgoztam nyári munkán. Tehát elvileg nálam 2 hónap az eltérés a szolgálati idő és munkaviszony között.
No, persze, aztán meglátjuk.
Olvasom itt, hogy némelyek hozzáadnak a gyerekszülések miatt 8 évet, ez azért tévedés, a kormány arról beszélt, hogy max. 8 évet ismernek el azoknak, akik gyes-t, gyed-et, stb. vettek igénybe. Tehát senki ne essen tévedésbe, hogy ledolgozott 32 évet, szült három gyereket, és 8 évet plusz hozzátesznek az évei számához. A 40 évben foglaltatik benne munkaviszony elismerésénél a gyes, gyed. stb.
Kedves Gabicsek!
Igazad van, álltalános iskolából mentem 1969-ben dolgozni nyári szünidősként és ezt az időszakot is elismerte a nyufig. Itt is fizettem a nyugdíjjárulékot. 1970-től ipari tanulóként napi 7,5 órát szabadott dolgozni de simán ledolgoztatták velünk a 8 órát. Itt is fizettük a nyugdíjjárulékot amit most, 3 évet elvesznek tőlünk. Na ez a szabadrablás.
Via
Kedves Mindenki!
Ezt találtam a tegnapi parlamenti ülésről.
Selmeczi Gabriella a nők negyven évi nyugdíjáról
A nyugdíjvédelmi kormánybiztos napirend előtti felszólalásának elején kijelentette: a kabinet biztosítani akarja, hogy akik két helyen is helyt álltak, azok már 32 év után is elmehetnek nyugdíjba. Fontos elemként említette, hogy azok akik így mennek nyugdíjba, nem csökkentett, hanem teljes nyugellátásra számíthatnak.
A gyermekgondozás időszaka is beleszámít a 40 évbe, így több gyerek esetén 32 munkaév is elegendő lesz a nyugdíjhoz - hangsúlyozta.
További részletek nem ismertek, én is úgy gondolom, hogy a mai napon a T1447.gazdasági témájú saláta törvényben fog szerepelni.
Ha nem, nem tudom hol keresni.
Türelem, szép napot Mindenkinek!
ITT lehet meghallgatni:
http://fidesz.hu/index.php?…
Üdvözlettel Veci
Kedves Mindenki!
Megnéztem a T1447-es törvényjavaslatban nincs szó a nyugdíjtörvény módosításáról.
http://www.parlament.hu/…47/01447.pdf
A hiányzó éveket pénzben megváltani lehetséges-e. pl. aki jelenleg munkanélküli, 32 év munkaviszonya van két gyermeket nevelt, a 6 év gyermek nevelési támogatásból csak 4 évet vett igénybe.
Ezt most találtam: http://www.origo.hu/…viszony.html?…
Újabb,igen fontos infó.
http://www.hir24.hu/…ij-semmi-sem
Újabb magyarázatok
nyugi!
Amit bemásoltál linket, már nem jelenik meg rajt semmi. Lehet, hogy azonnal törölték is?
csak a hír24-et üsd be!
Üdv: Korall (53-as nö)
Itt a hír, de ez is az origóra hivatkozik.
Ugyanaz,mint sztaga54
Sziasztok!
Hogy valami nagy suskus van, az biztos! Elolvastam, amire felhívtátok a figyelmet, ezt igen köszönöm. Jó lenne ha abból a 40 milliárdból csurranna nekünk. Délelőtt beszéltem a régi iskolám mostani igazgatójával, ott legfeljebb csak olyan igazolást tudnak adni, hogy oda jártam.Ilyen van nekem. Ha öt évvel ezelőtti dolgaimról kérnék, akkor per óra igazolni tudnák, hogy mennyi gyakorlati órán vettem részt.
Viszont ez a nyugdíjjárulék dolog igen izgat, mert ha ezt igazolni tudnánk papíron, akkor szerintem érdemes nekimenni ennek az agyrémnek! Engem az idegesít a legjobban, hogy azt a 3 kemény évet ki akarják törölni az életünkből.Van még olyan barátnőm, akikkel ezekről telefonon fogok beszélni.
Igen jó, hogy van ez a fórum, nem érzem magam annyira egyedül. Szegény férjemet már nem merem tovább terhelni.
Ladányi!
Eddig úgy volt, hogy a szakmunkás bizonyítvánnyal vagy az iparitanulói iskolai bizonyítvánnyal lehetett igazolni az ipari tanuló éveket. Persze, ha meg van.
Ladányi!
Én is szakmunkás képzőbe jártam 1968/71 évben
biztos,hogy vonták a nyugdíjjárulékot,már csak azért is biztos,mert a jelenlegi nyugdíj szolgálati idő beszámításnál a szakmunkás évek munkaviszonyként vannak elbirálva és én emlékszem is rá hogy vonták.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |