Előrehozott öregségi nyugdíj

sitimaci # 2014.03.03. 12:01
  • ....nem én várom,de "nyugdíjügyben" már megszólaltak és sokaknak tettszik!--Na meg sok más "programjuk" is,a lényeg az,hogy "rendesen" kezdenek szivárogni át az emberek,főleg a bizonytalanok,na és a balosoktól is....!!!--Vajon mi történhetett....???--Kíváncsi leszek arra,hogy a rengeteg /!!!/ baloldali érzelmű ember-elégedetlenkedők-szegények-munkanélküliek-rokkantnyugdíjasok-stb.,győzelemre vezetik e a baloldalt,vagy csak megint nagy volt a "kiabálás"......!!!--Ez a lényeg!------@/ Tudom-tudjuk hogy ez egy jogi fórum,de így választások előtt,egy kis politizálás bele kell,hogy férjen,hiszen sok-sok kérdés is "politikai" választ vár......!/@--
szafika # 2014.03.03. 11:55

Sitimaci ! szerintem nem én vagyok az egyedüli , aki bizonytalan , h hova szavazzon ? de ezeknek mégegyszer ne legyen 2/3 ! = , h elvennék , a szocik , megszüntetnék ezt a lehetőséget azért értelmetlen / szerintem / mert ennél többet ne várjanak senkitől , mert a 40 év még mindig sokkal több , mint amivel ma sokan kapnak bármilyen néven juttatásokat , nyögdíjat , nyugdíjat .

riperes # 2014.03.03. 10:20

A Jobbiktól várni a sorsunk jobbrafordulását,nagy dőreség.Félművelt primitív társaság,akik csak kihasználják az emberek elkeseredettségét.Biztos út a szakadék felé!!!

sitimaci # 2014.03.01. 12:01
    • Ezt csak azért írtam,mert ugye tudvalevő,hogy mindenki arra szavaz,akitől várja sorsa jobbrafordulását,stb.!--Van akiknek a mostani kormány a jó és nem éppen csak a gazdagok közül!---/Nem magamról beszélek!/--Most sokaknak a Jobbik a "nyerő"...!!!---
sitimaci # 2014.03.01. 11:41
    • 'szafika....???!----Szavazzon,kire...?!--Mit gondolsz,/hiszen Te is tudod....../ azok a Nők akik várják a Nők 40-évesét,kire fog szavazni...!---Neked már jó,de ha Te egy-két éven belül,vagy pár hónapon belül mehetnél csak el,kire szavaznál?--Mert a baloldal eltörölni,az szent,de a többi dumájuk is hiteltelen már sajnos!!!--Akkor marad a JOBBIK....!!!---
szafika # 2014.02.28. 17:11

Lezli53 ! Magyarországon kb 8 millió szavazó van ! a fidesz támogatottsága régesrég nincs 2,7 millió ! annál több emberkébe belerúgtak , tönkretettek , a határonkívüli szavazók + nudli !!!! a 8 millióból ha levesszük a fidesztámogatókat akkor az a kevés külföldi nem oszt nem szoroz , az itthoniakat kellene rávenni , h emeljék fel a feneküket és menjenek szavazni !!!! ha nem szeretnék , h ezek maradjanak !!!!! Mit gondolsz ? mitől , miért fo.nak ?! ha nekik annyira nagy a támogatottséguk ? a környzetedbe mindenkit rá kell venni , h szavazzon !

lezli53 # 2014.02.28. 16:01

Nyugodj bele joe bácsi!
Én a Jobbikra fogok szavazni, de sajnos a realitás azt mondja, hogy ezek maradnak, tudod határontúli szavazók,
trafikmutyisok, és más csókosok!
Csak kétharmad ne legyen!

joe bácsi # 2014.02.28. 11:16

Tisztelt fórumozók!Csak tudatosítani akartam, hogy ha ez a banda marad hatalmon még esélyünk sincs arra hogy több mint 40 évvel elmehessünk nyugdíjba,mert ha akarták volna már rég megtehették volna,de úgy látom,eszük ágába sincs.Szerintem az ilyen szegény embereknek,csak a remény maradt.Buzdítom hát a ratkó gyerekek népes táborát,hogy,ne szavazzatok erre a rabló bandára,mert ha ők maradnak nekünk végünk van.Ezzel be is fejeztem ezt a témát,köszönöm a türelmet.

kulcsarandi # 2014.02.28. 10:58

Köszönöm a választ!

sitimaci # 2014.02.27. 14:41
---
  • Apukád 2017.-Szeptember.-15-én,63,5-éves korában mehet Tényleges Öregségi Nyugdíjba!--Mert 1954.márc.15.-én született,igaz?!--Ha esetleg dolgozott korkedvezményre jogosító munkakörben,akkor amennyi korkedvezményt szerzett ez év végéig,annyival előbb mehet el.--Az előrehozott megszűnt!!!-----
sitimaci # 2014.02.27. 14:36

Az egyes születési évjáratok szerinti öregségi nyugdíjkorhatár jelenleg a következő:

• az 1952. január 1-je előtt születetteknél a betöltött 62. életév,
  • az 1952-ben születetteknél a 62. életév betöltését követő 183. nap,
  • az 1953-ban születetteknél a betöltött 63. életév,
  • az 1954-ben születetteknél a 63. életév betöltését követő 183. nap,
  • az 1955-ben születetteknél a betöltött 64. életév,
  • az 1956-ban születetteknél a 64. életév betöltését követő 183. nap,
  • az 1957-ben vagy azt követően születetteknél a betöltött 65. életév.
kulcsarandi # 2014.02.27. 10:17

Kedves Fórumozók!
Segítsetek ha tudtok!
Apukám 2014. 03.15-én tölti a 60. évét. Ekkorra már rendelkezik 45 év szolgálati idővel.

Létezik még az előrehozott öregségi nyugdíj?
Mikor mehet el leghamarabb nyugdíjba?

Köszönöm a válaszokat!

riperes # 2014.02.27. 09:48

Kedves Fórumozók!
Mint érintett nekem sem szívem csücske a Fidesz,sőt,de naivitás lenne azt hinni meg fog változni a helyzet az egyik percről a másikra választások után!!Már egy éve az előre hozott nyugdíjas lehetnék,ezzel szemben munkanélküli vagyok,45 év szolgálati viszonnyal.
Egyelőre el sem tudom képzelni mennyi nyugdíjat fogok kapni.A magas foglalkoztatásról szóló propagandát meg hagyjuk a fenébe.Nem hiszek benne.

lezli53 # 2014.02.26. 17:50

Kedves joe bácsi és sitimaci!
Nem az a baj, hogy az előnyugdíj kedvezményét megszüntették! Én annak idején többször is megírtam
a fórumokon, hogy ne korhatárhoz kössék a nyugdíjba menetelt, hanem ledolgozott évekhez!Pl. a férfiaknál
44 ledolgozott év miért nem elég, aki fizikai munkát végez elkopik egyre többet betegeskedik, aki szellemit
az is elfárad. Most azt hallani, hogy egyre kevesebb
munkavállalóra egyre több nyugdíjas jut, mégis azt kommunikálják, hogy már 4 milliónál többen dolgozunk!
Sajnos a magánszférában és a versenyszférában a
munkaadók visszaélnek a fölényükkel, a munkavállalóknak nincsenek igazi képviseletet biztosító szakszervezeteik, így olyan döntéseket hoznak a politikusok a fejünk felett amilyet akarnak, nincs ellenállás!

joe bácsi # 2014.02.25. 10:51

Kedves Sitimaci!és minden fórumozó!Tökéletesen igazad van,én biztos nem szavaztam a fideszre,de van olyan ismerősöm aki azt mondta,hogy tört volna el a kezem,mikor behúztam az ikszet.Az előző kormány se volt a szívem csücske,de ezek minden képzeletet felülmúltak.Én mindig azt mondtam, hogy azt tartom szem előtt a szavazásnál,hogy alakult nekem családomnak, barátaimnak a sorsa.Egy szóval válaszolhatok,borzalmasan.Bátran mondhatom,a környezetemben ha meghallják azt a szót,hogy fidesz enyhén szólva nem repesnek az örömtől,és biztos nem szavaznak rájuk.Sajnos én és sorstársaim a ratkó gyerekek,egyetlen esélye a kormányváltás,mert ez a csapat csak annyit tudott segíteni rajtunk,hogy elvette a lehetőséget hogy egy kicsit előbb elmehessünk nyugdíjba.Elnézést kérek mindenkitől,de nemsokára indulnom kell dolgozni,60 évesen 45és fél év munkaviszonnyal a hátam mögött délutános műszakba 2től-10.ig.

sitimaci # 2014.02.25. 08:03
    • Kedves 'joe bácsi' !!!-----Na igen...!---De!!!-----Én még most is azon gondolkodok,hogy hogyan lett a 2/3-ad,ha senki nem vállalja fel a mai napig,hogy ő-/ők/a FIDESZ.-re szavazott,mert Őőőőő-Neeeeem-Ááááááá-dehogy...!!!--Na igen,ezt jól elszúrta a baloldal 2010-ben,éppen úgy,mint ahogyan most is afelé halad..!---De!!!-----Látva-olvasva-hallva a sok-sok elégedetlenkedőt,most viszont akkor sima baloldali győzelemnek kellene lenni,sőt,Mesteházy a 2/3-ot sem tartja kizártnak!--De ha még sem jön össze akkor megint marad a kérdés...!-----Akkor hol volt az a sok-sok elégedetlen-szegény-kormányt váltani akaró ember...?!----Érdekes kérdés ez és nagyon kíváncsi leszek,hogy mi sül ki ebből!?---Üdv.---
joe bácsi # 2014.02.25. 06:44

Tisztelt fórumozók!.A hideg ráz és gyomorgörcsöt kapok,ha arra gondolok hogy 3 hónap múlva elmehettem volna csökkentett előrehozott nyugdíjba.60 évet megéltem de így még nem szúrt ki velem senki.A választási igéretek között szerepel az Összefogás és a Jobbik részéről is a rugalmas nyugdíjbavonulás lehetősége.Lehet hogy becsapnak ők is de nekünk ratkó gyerekeknek nincs más választásunk mint megbízni valamelyik ellenzéki pártban.Ettől a bandától jót nem várhatunk,mert négy év alatt csak belerúgtak a magam fajta szegény emberbe.Csupán egy stadionnal kellet volna kevesebbet építeni és jutott volna a ratkó gyerekek előnyugdíjára.Elnézést a zavarásért.

katokri # 2014.02.19. 19:41

Köszi, tényleg sajátosan értettem, de annyira szeretnék már nyugdíjba menni. Annyit dolgoztam!

Lyonee # 2014.02.19. 17:05

Nagyon sajátos az értelmezésed.
A nyugdíjazás nem program! A programban résztvevőket hozzásegítik, hogy meg tudja szerezni a 40 évet! Munkával, állással.

katokri # 2014.02.18. 17:46

A nyáron leszek 60 éves. Addigra meglesz a 40 év szolgálati időm. A jogosultsági időm - a nők 40-hez - még nem elég. Ezt olvastam most: "Az idén januárban életbe lépett változtatások szerint a 60. életévüket betöltött álláskereső nők jogosultsági idejükre való tekintet nélkül léphetnek be ezután a programba, az 55. életévüket betöltött nők esetében pedig legalább 37 év jogosultsági idő szükséges. Az érintetteknek mindkét esetben - közvetlenül a támogatás előtt - legalább 1 hónapja nyilvántartott álláskeresői státusszal kell rendelkezniük." Az én értelmezésem szerint elmehetnék nyugdíjba, ha álláskereső lennék. Igaz ez, vagy még dolgozzak egy darabig havi 47-ért?

Lyonee # 2014.02.14. 15:20

Annyit próbálj meg még ledolgozni, hogy a kerek 24 éved meglegyen.
A számításod rossz, mert nem a nettó a számítás alapja, hanem a bruttó. De nincs rá szükséged, mert jogosult leszel nyugdíjra. Inkább álláskeresési segélyt, stb. próbálj meg igényelni, mint bevétel nélkül feleslegesen fizetni. Ráadásul az is szolgálati idő.
"De nem is lehet"-t annyiban módosítom, hogy "bizonyos körülmények" esetén nem is lehet. De ez most lényegtelen, mert nincs rá szükséged.

"A megyei nyugdíjosztálytól kapott levél alapján 62. életévem betöltése után még 183 napot kell ledolgozzak"-A nyugdíjbiztosító biztos, hogy nem ezt írta! Hanem az öregségi nyugdíjkorhatárt akkor fogod betölteni, és csak akkor mehetsz nyugdíjba.
Csak az a kérdés, hogy addig miből élsz, ha feladod az állásodat.

Lyonee # 2014.02.14. 14:09

A nyugdíjazás feltételei; a betöltött nyugdíjkorhatár és legalább 20 év szolgálati idő. Ez neked megvan. Ha úgy gondolod, leteheted a lantot, a nyugdíjkorhatárod betöltésekor kérheted a rendes öregségi nyugdíjat. a feltétele már megvan. Miért is fizetnél egy fillért is? De nem is lehet. Ha a 20 évből hiányozna, vagy a résznyugdíjhoz szükséges 15 évből hiányozna, csak abban az esetben lehetne megállapodást kötni szolgálati idő szerzésére.

sitimaci # 2014.02.14. 13:12
Kedves kodak12!!
  • Bocsánat,lehet hogy én néztem el valamit,de már azt a cikket nem találom!---Most ezt néztem át,az ONYF. lapon:---Példák a fizetendő összeg megállapítására:
minimálbér alapján megkötött megállapodás esetén 98.000 * 34% = 33.320 forint. 120.000 forint választott összeg esetén 120.000 * 34% = 40.800 forint.---
  • Per hó,tehát valószínű,hogy nincs félmillió...!!!--A fele esetleg...!--Üdv.-Bocs!
kodak12 # 2014.02.13. 19:00

Köszönöm a válaszokat mindenkinek!

2012 év végéig 22 évvel rendelkezem. A korhatár előtti ellátás esetemben sajnos nem él.

Akkor összegezném a kapott információkat:

• a szolgálati idő megváltható/vásárolható
  • ehhez egy szerződést kell kötnöm
  • és ki kell fizetnem X összeget

sitimaci:
Megkérdezhetem, hogy hogyan jött ki a fél millió Ft? az valóban nem éri meg :(

http://www.napikozlony.hu/…ositas-2013/

Én ezt úgy értelmeztem, hogy a mindenkori minimálbér 34%-át kell befizetni/ hó.
Pl. 64000 Ft(netto min. bér 2013)* 0,34 * 6 (hónap) = 130560 Ft
Mit kell még ehhez hozzászámolni? vagy én értelmeztem félre?

Lyonee # 2014.02.11. 16:36

kodak12
Azt hiszem valamit félreértelmezel. Írd be pontosan, hogy mit írtak. Mennyi a szolgálati időd? Nincs meg a 20 év?