Miselino , nem tudom , sajnos nem , pedig szívesen adnék valami pozitív választ , én is csak egy sima fórumozó vagyok itt , annyi minden kínaiul van és abból amit a politikusok mondanak , ígérnek abból kihámozni ....
Biztosan jönnek a lányok , akiknek a kisujjukba van minden , ami szükséges tudnivaló a nyd-hoz .
Előrehozott öregségi nyugdíj
Kedves miselino52!
Megkérdezhetem, hogy konkrétan mennyi a nettója a nyugdíj előtti segélynek? Vagyis hogy mennyit kapsz kézhez?
Kedves szafika! Én az építőiparban dolgozom mostoha körülmények között, sajnos most van egy gyógykezelésem,
ami miatt már 2 nap szabadságot ki kellett vennem,
a háziorvosom tegnap az állapotom súlyosbodása miatt
kiírt egy hét pihenőre, remélem emiatt nem vesztem el a munkámat, mert az a betegségem mellett tragédia lenne!
Sajnos a politikusaink könnyen hozzák az új korhatárokat,amit szerintem nekik nem kell megszenvedniük, mert nem küzdenek napi anyagi gondokkal!
Miselinonak pedig egészséget és munkát kívánok mert a kettő nélkül fizikális és mentális leépülés jöhet!
Szafika! Egészség az szerencsére van, de munkahely az nincs. Már leépítés miatt két éve felmondtak, tehát nyugdíj előtti segélyen vagyok. A kérdésem csak az lett volna, hogy negyven évre kapok-e nyolcvan százalékot vagy ez az összeg csökken.Kösz.
Miselino és Lezli ! Egészségetek legyen hozzá + munkátok ! utána adja a Jó Isten h minimum 35 évig lehessetek nyugdíjasok ! Juszt is !!!!!!!!!!!!!!!
- .--.
http://www.jogiforum.hu/torvenytar/
„"18. § (1) A társadalombiztosítási öregségi nyugdíjra jogosító öregségi nyugdíjkorhatára annak, aki
1952. január 1-je előtt született, a betöltött 62. életév,
1952-ben született, a 62. életév betöltését követő 183. nap,
1953-ban született, a betöltött 63. életév,
1954-ben született, a 63. életév betöltését követő 183. nap,
- 1955-ben született, a betöltött 64. életév,
1956-ban született, a 64. életév betöltését követő 183. nap,
1957-ben vagy azt követően született, a betöltött 65. életév.
Sajnos most a férfiaknak ez a korhatár!
Tisztelt Joe bácsi!
1952-es lévén én is ráhúzok két évet, majd a fülkében honorálom az illetékeseknek a jóindulatukat.A kérdésem még az lenne a szakértőkhöz a 2014-ben nyugdíjba vonulók a régi elszámolás alapján kapják a nyugdíjj összegét, mert azt igérték az elszámolás ebben az évben nem változik. Előre is köszönöm a választ.
Kedves Fórumozók!
Először kérdeznék,de ami érdekelne azt Mares már kérdezte.Tudna valaki válaszolni?
Köszönettel Szeles555
Sajnos , azt kell, mondjam joe bácsi, ki kell bírni!
Nincs más! Ezt a kormányt leváltani most nem lehet, de ha le is váltanák,gondoljuk, hogy egy másik társaság,
rögtön nyugdíjba küldené az agyon hajszolt, agyon túlóráztatott melóst? A csudát! A heréket el kell tartani, amúgy lassan nem lesz aki dolgozzon, mert mindeni külföldre megy. Ennek ellenére továbbra is vidáman megy az adóelkerülés a maszek munkaadók részéről,tudom, mert benne élek, azért a 100 nettóért,
aminek 20%-a fekete a beled kidolgoztatják.
Akkorák a jövedelem különbségek köszönhetően immár az egykulcsosnak, hogy az már nevetséges!
Úgy hogy kedves joe, húzd le az időd, ahogy én is teszem a beteg ízületeimmel az építőiparban, nem tehetünk mást, max. írj egy köszönő levelet Réthelyi
Miklósnak, aki beterjesztette a kedvezmények elvételét,
és a törvényerőre emelkedés után gyorsan el is tűnt a süllyesztőben a drága professzor úr!
53 május 31! Még van 2 év 4 és fél hónapom a 46 évre, amit már leigazoltak!
Fel a fejjel joe!
Tisztelet Fórumozók! A minap lettem 60 éves és és kiráz a hideg ha arra gondolok,hogy 45 éves munkaviszonnyal elmehettem volna cökkentett előrehozott nyugdíjba ha ez a népnyúzó társaság el nem veszi a lehetőséget.Nem maradt más hátra nekem és sorstársaimnak,hogy ezt a kormányt leválltsuk.Mi ratkó gyerekek feneveltük ezt a generációt és ők így hálálták meg.
kitykaty
Ezt olvasd el. Szerintem nem vagy jogosult, de a munkaügyi központban elmondják.
- Kedves 'kitykaty!--Én ezt sajnos nem tudom....!--Üdv.--
- a nyugdíj előtti 5 évem miatt-- a nyugdíj előtti munkanélküli járadékot?A segítséget előre is köszönöm!
- Köszönöm!
Veci köszi ! keverem , ha minden igaz az van + az ismerős hugának , javasoltam neki , h kukkantson ide , mert nem mindegy , h 11 hónap v még 7-8 év lenne a nyd-ig .
Szafika és sitimaci!
A női 40 éveshez nem jogviszony, hanem jogosultsági idő kell!
Üdvözlettel Veci
Kedves fórumozók!
1954-es születésű nő vagyok. Arra vagyok kíváncsi, hogy van-e arra lehetőségem, hogy előre befizessem a maradék 4 évemre a nyugdíjjárulékomat (kb. 160000 Ft bruttó jövedelem után) egy összegben, és ezáltal az öregségi nyugdíjat megkapjam.
Előre is köszönöm a segítséget!
Kedves Veci !
Ha megtennéd , h belekukkantasz a " Nők 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjába " itt a fórumon . Láttam , h nagyon néha még benézel ide , hátha tudnátok segíteni , Lyonnenek ítram ott , hátha egyiktek segítene , mert hatalmas a gondja valakinek / tudom , nem egyvalakinek , hanem sokaknak ! / Köszönöm , ha sikerülne !
Katica az utolsó korosztály volt a lányoknál az 53-as , akik eltudtak menni 37 év munkaviszonnyal , sajnos csak az a lehetőség maradt az 54-es korosztálytól kezdve , ha összejön a 40 év jogviszony , akkor a rájuk érvényes korhatár előtt lehet nyd-as , akinek megvan a kellő idő . Nincsen már se előrehozott , se más lehetőség , sajnos !
- Akik --1954 májusában születtek,/ mindenki /-- azok -- 2017 novemberében-- tudnak elmenni tényleges öregségi nyugdíjba!--63 és fél évesen!---A Nők 40-éves az más,ahhoz jogviszony kell!--Ha esetleg van KORKEDVEZMÉNYE ,mert olyan munkakörben dolgozott,azt érvényesíteni lehet és annyi évvel korábban lehet elmenni,amennyi kedvezménye van !--De ilyen kedvezményt már csak 2014 december 31-ig lehet szerezni!--Üdv.--
1954. májusában született nő, 38 év szolgálati viszonnyal mikor mehet nyugdíjba? Előrehozott esetleg korkedvezményes (csökkentett összegű) nyugdíjba? Abban biztos vagyok, hogy egy 1953-ban született 37 év szolgálati idővel rendelkező nő igénybe tudta venni a kedvezményes nyugellátást, de mi a helyzet az 1954-ben született nőkkel? Segítségeteket előre is köszönöm.
Kedves indánbébi!
Jó egészséget kívánok neked! És érj még nyugdíjba!
Hasonló cipőben járunk, én 53 májusi vagyok, ha elérem
2016 májust akkor pihenhetek, már ha kapok olyan nyugdíjat, amiből szerényen meg is élek! Sajnos nem könnyű munkám van az építőiparban, kitéve a szabadban végzett munka hatásainak, az ízületeim, gerincem sokat fájnak,sok a létrázás és az állásokon végzett munka.Sok a túlóra, a határidős munka.Sok a nomád körülmény, baleset veszélye, nekem tavaly leszakadt a körmöm egy nagyteljesítményű kábel húzásánál.
Tudom egy gép mellett dolgozva sem egyszerű, főleg teljesítményben, egy zajos üzemben.
De fel a fejjel, és Boldog Új Évet kívánok neked és minden ide tartozó fórumozónak!
Kedves fórumozók! 53-as születési férfi vagyok.Az első év lassan eltelik a háromból amivel a fidesz megajándékozott.Még két évet kellene kibírni a gép mellett állva.Kívánom minden sorstársamnak,hogy egészségben érje meg a nyugdíjazását és nagyon sok évig élvezhesse a munkájának gyümölcsét.
- Erről már nem is beszélek és nem is írogatok sehová sem,mert...!!---A környezetemben egyre jobban idegesek emiatt és teljesen kivannak borulva,ha arra gondolnak,hogy..........!!!--Nagyon megviseli ez a mostanában elő-előbukkanó hír azokat,akik érintettek lennének!--Mintha direkt "ezzel szórakoznának....!!!--Úgy hogy a remény hal meg utoljára...!!!---
Sajnos előbb utóbb vagy balról, vagy jobbról hozzá nyúlhatnak, ha kimerülőben van a kassza. Ez viszont a később igénybe vevőknek lenne hátrányos. Tekintettel arra, hogy emelkedik most már a nyugdíjkorhatár, ezért nem biztos, hogy 7-8 évvel előbb nyugdíjazottak finanszírozását elbírja a nyugdíjkassza. A közfoglalkoztatottak járulékai sem pótolják az apadó kasszát. Ha nem is szűnik meg, valamilyen más megoldássá viszont változhat. :-( Ez a véleményem :-(
Üdvözlettel Veci
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02