- Ez nem jó hír,hanem a mi igazunk elismerése,az hogy akik elérték a magas szolgálati időt,általában 37-45-év között és volt korkedvezményük/!!!/ azok a jog szerint/!!!/ ledolgozták,megszerezték a lehetőséget ahhoz,hogy a tényleges nyugdíjkorhatárnál előbb egy pár évvel,akár csökkentve,akár a nélkül, elmehessenek előbb nyugdíjba! Ha ezt a jogot a T.Kormány nem ismeri el,akkor nem jogkövető az ország kormánya! És azért mondja így a törvény,a jog,mellőzve a rendvédelmi szolgálati,korengedményes/nem korkedvezmény!!!/ és a Nők 40-éves nyugdíjba menetelét,mert az,nem jog/!!!/ hanem csak egy lehetőség! A korengedményesnél a munkáltató kifizeti előre,a Nők 40-évese meg szintén csak egy gesztus,/választási igéret!/ Tehát összegezve,akiknek meg van a hosszú szolgálati idejük és a magas életkoruk ahhoz,hogy elmehessenek ELŐREHOZOTT-CsÖKKENTETT ÖSSZEGű ELŐREHOZOTT-KORKEDVEZMÉNYES NYUGDÍJBA,azoknak a jog szerint a nevük MINDIG NYUGDÍJAS KEL HOGY LEGYEN !!!!!!!Ennyi,csak be kel tartani a jogot,tehát jogkövetőnek kel lenni!---
Előrehozott öregségi nyugdíj
Kedves korall54! Teljesen igazad van,csak azt nem tudom,hogy hol vannak a jogászok akkor,amikor a törvényjavaslatokat tervezgetik,illetve alkotják! Erre senki ne figyel,akkor milyen jogkövető ország vagyunk? Vagy talán már készül az a törvény is,hogy ez nem jog ez is csak egy lehetőség?Így aztán azt neveznek-alakítanak át ",amit csak akarnak,"jogból-jogba-jogról-jogra"? ÉRDEKES JELENSÉGEK FOLYNAK A TÖRVÉNYKEZÉSBEN!
Nem értek sok mindent, visszaolvastam, de nem találtam a választ!
Az én férjem 53-as születésű, 40,5 év munkaviszonya, és 5 év korkedvezménye van. 2 éve nyugdíjas. Rá vonatkozik az a kormányrendelet, hogy januártól nem nyugdíjat, hanem szociális járadékot fog kapni. DE
Mi van azokkal az 53-as születésű férfiakkal, akiknek a munkáltatója még ebben az évben, de kifizeti a járadékaikat. Azok nyugdíjasok lesznek?, vagy járandóságot kapnak ők is. Ha nyugdíjasok lesznek, akkor beperelem az egész kormánycsürhét, hiszen a férjem munkáltatója kifizette volna előre az összeget, nem volt muszáj 2 éve nyugdíjba mennie. Ha ezt előre tudjuk, nem is ment volna!! De a helyére már sorban álltak az állásnélküli fiatalok.
Ha valaki tud ezzel kapcsolatban valamit, azt megköszönném!
Tisztelt Fórum !!
ÉN TÖBB MINT 44-ÉVET LE DOLGOZTAM BECSÜLETTEL, 59-éves ELMULTAM.
ENGEMET A CÉGEM KÜLDÖTT NYUGDIJBA 2010 DEC.01-től, ÉS KIFIZETTE A NYUGDIJ INTÉZETNEK AZ UTÁNAM JÁRÓ ÖSSZES KÖLTSÉGET, MÉG HOZZÁ AZ ÉVENKÉNTI NYUGDIJ EMELÉSEKNEK MEGFELELŐEN. AKKOR EZT NEM ÉRTEM, HOGY ÉN MIÉRT NEM KAPHATOK 2012-ben RENDES NYUGDIJ EMELÉST. HA MÁR A CÉGEM A 2012-es ÉVET IS, AZ EMELT NYUGDIJAL FIZETTEKI A NYUGDIJ INTÉZETNEK !!!
AKKOR A 2012-es NYUGDIJ ÖSSZEG KÜLÖMBSÉGÉVEL MI LESZ, AMIT MÁR A CÉGEM ELŐRE BEFIZETET UTÁNAM NYUGDIJ EMELÉSKÉNT ?? ÉN IS EL MEGYEK A LEG VÉKSŐKIG.
EZ IGAZSÁGTALAN LENNE!!! ÁLÍTOLAG 2012-ben NEM KAPNAK NYUGDIJ EMELÉST AZOK A NYUGDIJASOK,AKIK 62-év nél FIATALABBAK (KÉREK SEGÍTSÉGET ÖNÖKTÖL,HOGY EZ TÉNYLEG IGAZ LENNE 2012-évre)!!!
VÁROM A VÁLASZUKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
ÜDV.JOCO52!!!
- Egyértelmü,világos megfogalmazás, szerintük!!! Csak azt fogják NYUGDÍJASNAK hívni,aki betöltötte a TÉNYLEGES ÖREGSÉGI NYUGDÍJKORHATÁRT,ebbe beletartozik az is ,ha valakinek volt KORKEDVEZMÉNYE,akkor a korkedvezménnyel csökkentett a tényleges öregségi nyugdíjkorhatára! Ez érthető,ugye? Minden más,az ő elképzelésük szerint,korai nyugdíjba menetel,de ezt meg,megakarják szüntetni!...Korengedményes,Előrehozott,Előrehozott korkedvezményes...A Nők 40-évese is ezek szerint,idetartozik és még jó ha nem törlik el,de náluk nem lehet tudni,ugyanis akkor ez ellenkezne azzal,hogy megszüntetnek minden korai nyugdíjazást!!!...Tehát,csak akkor mehet valaki nyugdíjba,ha betöltötte a rá vonatkozó életkort,a kórkedvezménnyel csökkentve!...Ez a civil nyugdíjba menetel,a Szolgálati és a Rokkant nyugdíj az külön kategória,a civilekre ez vonatkozna!!! Remélem,hogy így már érted,ámbár......????????
Tisztelt Fórumozók! Ajánlom figyelmetekbe az alábbi cikket, http://www.origo.hu/…ervezet.html
Én is nagyon aggódom, hogy mit hoz a jövő év. A férjem 52-es születésű, tehát idén töltötte be az 59. életévét és megvan neki a 43 éve. Mit lehet tudni, hogy jövőre is meglesz-e az előrehozott nyugdíj intézménye? Jövőre 60 évesen mehetne el előrehozott nyugdíjba a mostani jogszabályok szerint.
Vagy inkább kérje a korengedményes nyugdíjat a munkáltatójától még idén?
Mit a véleményetek?
1955 ben születtem.
Kohászatban dolgoztam 39 évet.
Folyamatos ,4 műszakos munkarendben.Tehát, a 39 év 1/3- ét éjszakás műszakban!!!Csaknem 10 évet dolgoztam éjszaka!!!Karácsony-Szilveszter nem számított!Embertelen körülmények között.
7 év korkedvezménnyel mentem el nyugdíjba,57 évesen.
Erre jönnek a fideszesek,hogy én egy csaló-kolonc vagyok a társadalom nyakán!!!!?
(megjegyzem,én is a fideszre szavaztam)
Mostantól a szememben a fidesz ,ellenség!!!!Minden eszközzel küzdeni fogok ellenük!
A végsőkig elmegyek-ha kel!!
Roma integrációra 100 milliárdokat költenek,de a nyugdíjasokat megöli a fidesz!!!
Üdv Usborne!
Szerintem elszámoltad magad!
A többivel egyetértek!
Üdv jozsi19510
Mivel?
Usborn még idén is csak 56 éves vagy :)
Igaz :)) valóban!! múlt évben mentem el:)))
de már 56 multam:)))
T. Fórumozó Társaim! Segítségre szorulok!
Nejem,közalkalmazottként (tagóvodavezető állásból) előrehozott öregségi nyugdijba megy folyó év december 30-ai hatállyal, amikorra 42 év és 2 hónap elismert szolgálati idővel fog rendelkezni. A 8 hónap felmentési
időböl, most szept 1-vel kezdte meg a munkvégzés alóli mentesített 4 hónapját. Kérek szíves "szakértői" segítséget az erre az időszakra járó átlagkereset kiszámítására vonatkozóan, figyelemmel pl. a korábbi garantált illetmény, pótlékok (tagov.vez.)
A válaszért előre is hálás köszönetem.
Tobvábbi szép napot!
Üdv Kedves Fórumozó Társaim!
Aki érintett benne!
http://adozona.hu/…sultsag.aspx#rss
Bár Tisztelt segítőink sokszor adtak útbaigazítást a témakörben, de még mindig örökzöld téma!
üdv jozsi19510
SZIA !!!
KÖSZÖNÖM A VÁLASZT EGY KICSIT MEGNYUGTATOTT!MERT IGAZSÁGTALAN LENNE AZOKKAL SZEMBEN AKIK ÍGY MENTEK EL NYUGDIJBA.MINKET A MUNKAHELY KÜLDÖTT EL. TÖBB MILIÓ FORINTOT KIFIZETETT A CÉGEM A NYUGDIJ INTÉZETNEK,ÉS MINDEN ÉVET A MEGEMELT ÖSSZEGGEL KELLETT KIFIZETNIE!!!!!
ÜDV:JOCO52!
Jó volna tudni néhány, megközelítőleg pontos adatot.
1.Hány korbetöltött, tehát 62 éves és annál idősebb öregségi nyugdíjas van?
2.Hány korhatár alatti nyugdíjas van? 3.Közülük mennyi a női 40 éves kedvezményezett?
4.Hányan lehetnek a 2012-ben előrehozott várományosok vagy egyéb, törvényesen, nem korbetöltötten nyugdíj várományosok?
5.Hányan lehetnek a 2013-ban, 2014-ben előrehozott várományosok?
6.Mennyire lehetne becsülni az elkövetkező 2 évben a 40 éves női nyugdíjat elérő nők számát?
7. Mennyi a rokkantnyugdíjas?
Vajon mekkora lesz az a szám, akiket az új törvény lekaszál és akiket nem?
Ebből majd lehet következtetni a dolgok jövőbeni alakulására …
Üdv: Korall (53-as nö)
Üdv James51!
http://www.eutax.hu/index.php?…
Olvasd át, de várj, mert Veci, Korall, Hars v. a többiek biztosan részletesebb infóval látnak el!
Üdv jozsi19510
James51
Fórumozó társam nagyon megtisztelt, de még nem vagyok annyira rutinos, mint Veci és Hars, mégis próbálok segíteni, ha tudok.
Most hirtelen ezt találtam:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
37/A.§
...
(2) A közalkalmazott a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés idejére járó átlagkeresetre havonta egyenlő részletekben jogosult.
Várd meg mások válaszát is.
Mari55
Köszi!
Ennyire nem fogok utána nézni, inkább csak mindenféle gondolatokat (nem csak pénzügyi!) generáltak bennem a költői kérdések.
Üdv: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
Üdv.Riperes!
Nem jól érted!
Az 1953-ban született férfiakra vonatkozik egy különleges szabály.Előrehozott,csökkentett összegű,korkedvezményes nyugdijra lett jogosult.
Miért ?
2016-ban lenne 63 éves,ekkor lenne öregségi nyugdijra jogosult.A rendelet lehetőséget ad arra,hogy 60 évesen 2013-ban elmehet csökkentett összegű nyugdijjal,ha 42 év szolgálati ideje van.Ez vonatkozik minden 1953-ban született férfira ,a jelenlegi jogszabály szerint.
A páromnak 2 év korkedvezményre jogosult ,a pályafutása alatti 13 év munkaviszony alapján ,a munkakörének jellegénél fogva.
Így ezt figyelembe véve 58 évesen elmehetett,mert a 2 év korkedvezményt úgy tekintik,mintha ledolgozta volna.Ezévtől mindenki csak csökkentettel mehet el,ha nem éri el az előirt korhatárt.
Nem tudom érthetőbben megfogalmazni.
Üdvözöllek!
Nagyon sokan keverik a korengedményes és korkedvezményes fogalmakat.Meg kell nézni,melyik mit is jelent!
Annak a nőnek akinek megvan a 40év jogosultsági
ideje maradnak nyugdíjasnak,nem minősülnek át
semmilyen más ellátmányba.Ezt egy másik fórumon
olvastam 1 fórumozótárstól.51-52-53 as születésűek
közül lesznek kiszűrve.
Még mindig nem hiszem el, hogy minden átmenet nélkül ezt meg lehet valósítani, és megtehetik. Övön aluli ütésnek érzem, hogy az 53- as nők - akik felsőfokú képzésben vettek részt - egyik pillanatról a másikra ilyen mértékű diszkrimináció részesei lesznek.( Persze a többi érintett is) Nem ellenségeskedésként, visszamutogatásként, de sokan a korosztályból nem dolgoztak 37- 40 évet, és nekik jogszerző nyugdíjuk lesz, nekünk meg csak a lekezelő, bármikor csökkenthető, elvehető szociális ellátás marad. Környeztemben a korosztályomból a többség nyugdíjas, és marad is a jogszerzése, mivel betöltötte a 57-t! Mi nem? Soha nem volt fekete jövedelmem, mindent fillért befizettem a munkám után, ami egészen az utolsó pillanatig jogosított a biztos előrehozott öregségi nyugdíjra. Persze már beindultak a trükközések, és megértem, aki megteheti, mert a munkáltatója kifizeti, nem egy esetben ő adja a pénzt a vállalkozónak csak hogy elmehessen idén korkedvezménnyel, és ezzel marad rendes normálállapotú nyugdíjas. Azonos évjáratokat, ha már változtatunk egyenlő mércével kéne mérni, nem kéne feszültségeket kelteni. Persze lehet mindenre hivatkozni, de emberi sorsokról van szó, akik az előírt jogszabályoknak megfelelően cselekedtek, akiket már többször hátrányosan érintettek a változások. Vagy marad az, hogy így jártál, nem volt szerencséd, rossz sorszámot húztál! Jó verzió, csak kérdés kinek???
Fiatalokat is helyzetbe kell hozni, és előttünk meg nem hirtelen lehúzni a sorompót, mert sokan inkább maradunk. 2013-ban úgy is változik a nyugdíjszámítás, addig talán megfontoltabban lehetne dönteni, és a várományosokat felkészíteni a változásokra, de nem drasztikusan, és nem visszamenőleges törvényalkotással. A 18A§ ilyen rövid határidő alatti átírása is jogetikai szempontból annak minősül.
Szerintem minden korhatár alatti nyugdíj el lesz törölve.
http://fn.hir24.hu/…i-nyugdijat/
nagyi54
hol olvastad, hogy "Annak a nőnek akinek megvan a 40 év jogosultsági ideje maradnak nyugdíjasnak,nem minősülnek át semmilyen más ellátmányba" ? Ez vajon vonatkozik arra is, aki jövőre megy el a 40 évvel? Vagy mindenképpen az is jövedelempótló juttatást fog kapni?
Üdv
hzsuzsa53
kedves hzsuzsa53!Igaz a kérdés,"hol olvastad"?Akárhol is olvasunk valamit,mindig írnak valamit! Gondolom,hogy Karácsony felé majd megtudja a jó Nép! De azt már lehet tudni,hogy mi a kormány óhaja.Minden korhatár alatti nyugdíj,szociális ellátás lesz,ebbe beletartozik minden,ami nem "rendes" tényleges öregségi nyugdíj,persze a korkedvezménnyel csökkentve!Az,hogy a kormány nem nevesíti meg pl.a Nők negyven évesét? Nem akarja,majd,de a cél,a megfogalmazás, egyértelmű!Nincs ezen mit szépíteni! De ez a fórum,az Előrehozott Öregségi Nyugdíj Fórum,ami minket érint,az már világos!Megszüntetés,átnevezés,megkülönböztetés,a szerzet jogok másképpen való értelmezése,stb.,stb.Persze ez, csak a civil nyugdíjasokra vonatkozik,mert a szolgálati az más elbírálás alá esik!Hogy miért?Csak!DE miért csak?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02