HAJRÁ Ratkó gyerekek.....
Minket nem lehet elpusztítani.
Legalább MÉG annyi évet éljünk ahány évig fizettük a nyugdíjjárulékot....
Előrehozott öregségi nyugdíj
Kedves Joe Bácsi
A 2014.09.02.-i hozzászólásodban hírt adtál arról, hogy az MSZSZ tárgyalásokat kezdeményez szeptember elejére a korkedvezményes és a korengedményes nyugdíjjal kapcsolatban az érdekképviseletekkel, a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fórumának tagjaival és a kormányzat illetékeseivel.
Van esetleg valami információd arról hogy ezek a tárgyalások most hol tartanak?
Egy Ratkó gyerek a sok közül.....
Tisztelt Miklós53! Azóta megjelent egy cikk,amely a szakszervezetek álláspontját írja le. Sok reményt nem fűzök hozzá, mert ez a kormány egyszerűen nem is fog velük szóba állni.Mert nekik csak az a jó ami az ő diktátoruk talál ki.Pontosabban a kutyát nem érdekli,hogy mi lesz velünk.Azért olvasd el a cikket nagyon jó dolgokat találtak ki.http://www.napi.hu/magyar_gazdasag/igy_valtozhat_a_nyugdijrendszer_itt_a_javaslat.587311.html
http://www.168ora.hu/…037.html.Ezt mindenkinek el kell olvasnia,és aki teheti írja alá, minél többen vagyunk annál jobb.Sok reményt nem fűzök hozzá mert orbán diktátor és érzéketlen seggnyalói szerintem úgy letojják az egészet ahogy van.Én mégis azt mondom,hogy egy aláírást megér.
Kósa: Célunk a teljes foglalkoztatottság
2014-re 700 ezer új munkahelyet teremtett a kormány
A Fidesz-kormány olyan országot szeretne építeni, ahol több mint 5 millióan dolgoznak, megközelítve a teljes foglalkoztatottságot – mondta a Fidesz ügyvezető alelnöke szombaton Kiskunfélegyházán, a kormánypártok helyi polgármesterjelöltjének kampánygyűlésen.
Magyar Hírlap
Ki lesz itt nyugdíjas?
....hol teremtett 700 ezer munkahelyet ?! Angliába ? v hol ? mert itthon nem az tuti !!!!
5 millióan dolgozzanak ? van ennyi munkahely nálunk ?! v csinálnak még néhány magánhadsereget ?! még 1-2 TEK-et ? a főnök nemrég arról regélt , h 15 millió magyar ......!!!!! akkor ők hova is adóznak ?! mert kapni ugyan sokan kapnak innen ezt + azt , de aki ide fizetett egy egész életen át , ők nincsenek túlzottan elkényeztetve !!!!!
2 millió 800 ezer öregségi és egyéb ellátás, ONYF forrás.
1 millió 804 ezer óvodai és nappali iskolai képzésben résztvevő KSHI adat, együtt 4 millió 600 ezer,
5 millió munkavállaló itthon(????), ezek szerint külföldön nem is dolgozik senki!
És akkor talán még munkanélküliek is vannak!
Egyébként pedig nem akar itt senki senkit senkinek ugrasztani, csak nem mindent hiszünk el a reklámpropagandából!
Regisztrált munkanélküliek száma 2014 július augusztus 341 ezer fő, KSHI adat.
És sajnos ezek az adatok valósak, ez nem demagógia!
Hanem matematika!
Magyarország népessége 2014. január 1-jén 9 877 365 fő volt
/wikipédia/
....és akkor hol vannak azok az emberkék ? akik már számon sincsenek tartva ? akik egyik listába se férnek már bele !!!!!
Egy kis adalék : Tagállam Nyugdíjkorhatár
Ausztria Nők: 60 év (2024 és 2033 között fokozatosan 65 évre emelkedik),
férfiak: 65 év
Belgium Nők: 65 év, Férfiak: 65 év
Dánia Nemzeti nyugdíj esetében 65 év (67 év azok esetében, akik a 60.
életévüket 1999. 07.01-ig betöltötték).
Egyesült Királyság Nők: 60 év (2010-2020 között fokozatosan 65 évre emelkedik),
férfiak: 65 év
Franciaország Általános rendszerben 60 év. Kiegészítő rendszerben 65 év, de
bizonyos feltételek esetén lehetőség van 60 éves kortól nyugdíjba
menni.
Görögország 1992.12.31. előtt biztosítottak esetében nők: 60 év, férfiak 65. év.
1993. 01.01. után biztosítottak esetén egységesen 65 év.
Olaszország Nők: 60 év, férfiak 65 év.
Az új rendszerben (1996.01.01. óta 57 – 65 év)
Svájc Első pillér nők: 63 év, 2005-től 64 év, férfiak: 65 év.
Második pillér nők: 64 év, férfiak 65 év.
Csehország Nők: gyermekek számától függően 2004-ben 55 év és 4 hónap – 59
év és 4 hónap
Férfiak: 61 év és 4 hónap 2004-ben.
A korhatár nők esetében évente 4 hónappal növekedik addig, míg
gyermeket nem nevelő nő esetében el nem éri a 62 évet,
gyermeket nevelő nő esetében az 59 évet.
Férfiak esetében a korhatár évente 2 hónappal nő addig, míg el
nem éri a 63 évet.
Észtország 2004-ben 59 év (2016-ig a nők korhatára is fokozatosan 63 évre
emelkedik) férfiak 63 év.
Lengyelország Nők: 60 év, férfiak: 65 év.
Lettország 2004-ben nők 60 év (fokozatosan 62 évre emelik), férfiak: 62 év.
Litvánia Nők: 2006-tól 60 év, férfiak: 62,5 év
Málta Nők: 60 év, férfiak 61 év
Szlovénia
Függ: a biztosítási évek számától:
15 év után: nők 63 év, férfiak 65 év
20 év után: nők 61 év, férfiak 63 év,
de 58 életév után 38 (nők), 40 (férfiak) biztosítási
idő szükséges
Finnország, Hollandia, Luxemburg, Portugália, Spanyolország, Ciprus egyaránt 65 év.
Liechtenstein 64 év
Írország 66 év
Izland, Németország, Norvégia, Svédország 67 év
Egy kis adalék!
A foglalkoztatottak negyven százaléka az 55 év feletti korosztályból kerül ki. Minden harmadik munkavállaló alacsony képzettségű, és szakképzettséget nem igénylő munkakörben dolgozik. Ezenfelül 40 ezer kisgyermekes édesanyát és 30 ezer tartósan munkanélkülit is munkához segít a program.
http://magyarhirlap.hu/…tasat_segiti#…
Hát nem érdekes?Ebben az országban éhbérért már csak a nyugdíj felé közeledők kénytelenek robotolni!
Egyébként kedves munkásnő az adalékoddal mit akartál bizonyítani, mert azt nem közölted!
És hol van a többi tagállamhoz a fizetésünk és az egészségügyi ellátásunk, munkakörülményünk?
Bocsánat csak tájékoztatásként tettem ide!Nem akartam senkit sem megbántani.
Nincs semmi probléma kedves munkásnő!
Csak a hazai helyzet sajnos más mint a többi tagállam esetében. Én a bőrömön tapasztalom az építőiparban.
Már 46 év munkaviszonyom van ha az ipari tanuló időt és a 2 év honvédséget is beleszámolhatom.
Az a baj, hogy láthatjuk, a mai munkavállalók 40%-a 55 év feletti, mi lesz itt pár év múlva, ki fog itt dolgozni?
A mai képzett fiatalok nem hülyék éhbérért robotolni,
kényszertúlórázni rabszolgaként.
Én már ledolgoztam az életemet, nincs mit tennem, de még 2016 májusig húznom kell az igát, és nehezen viselem el az olyan hozzászólásokat, ami osztja az észt, főleg olyantól
aki az idejét kényelmesen dolgozta végig. Én már sokszorosan megszenvedek ezért a csekély nyugdíjért!!
„És hol van a többi tagállamhoz a fizetésünk és az egészségügyi ellátásunk, munkakörülményünk?”
Te is tudod a választ.
18 év volt a kötelező tankötelezettség. Nem akarok százalékokat írni, mert nem is tudok, de hányan vannak, akik nem tudtak 18 év alatt a saját anyanyelvükön megtanulni írni, olvasni, idegen nyelven társalogni.
Igazad van, a mai fiatalok sokkal okosabbak. Reméljük az eszükkel, erejükkel képesek lesznek a munkáltatókra hatást gyakorolni.
Azt mondtad az építőiparban dolgozol. Nézz körül és mondd meg Te, hányan vannak akik önállóan képesek szakmunkát végezni. Én csak azt látom, hogy még irányítással sem nagyon. Igénytelenek a munkájukra, a megbízónak kell elmagyarázni azt, hogy mit jelent a minőségi munka és hogyan kellett volna ezt, vagy azt a munkát megcsinálni.
Egy kollégám mesélte, hogy a fia, műszaki végzettségű és most kezdett el az építőiparban dolgozni. Egy hónap után azt mondta, "anya, én nem szeretnék ilyen emberek között dolgozni....."
Szerinted? Van alapja egy ifjú meglátásának?
Tisztelt fórumozók!
Segítséget szeretnék kérni. Rendkívüli felmondással szeretnék élni jelenlegi munkaadómnál, egy vagyonőri cégnél. Indoklásom, hogy az aláírásomat több alkalommal hamisították hivatalos okiratban. Jövő hét közepén már egy új munkahelyen kezdenék, viszont a mai napon közölte a szolgálatvezetőm, hogy a postai úton, pénteken feladott felmondásom nem érezik meg annak a munkaerő kölcsönző cégnek, amely engem foglalkoztat, mert megszűnt elsejével és egy másik cégnek dolgozom! Természetesen munkaszerződést az új munkahellyel nem kötöttem, alá nem írtam semmit. Egy új felmondást hoz majd Ő nekem hétfőn, melyet alá akar íratni. A papírjaimat pedig valamikor majd postázzák, és a fennálló béremet jövő hónap tizedikéig fizetik ki. Viszont számomra fontos lenne a dokumentumaim kézhez vétele szerdáig, mert le kell adnom az új helyen. Kérdésem, hogy hogyan lehetne őket azonnali postázásra kötelezni, vagy személyes átadásra? Valamint nem akarom az ő felmondásukat aláírni, mert nem szeretném hogy rám erőltessenek olyan felmondást amivel nem értek egyet? A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
Engedjetek meg egy pár szót még a választás előtt.Mielőtt bementek a fülkébe gondoljatok arra ,hogy mi történt veletek az utóbbi években,és hogy működött a helyi önkormányzatotok.De arra is gondoljatok,hogy ti is kerülhettek olyan helyzetbe,hogy,elveszik a megtakarításotokat,ne adj isten rokkantak lesztek,vagy, addig emelik a nyugdíjkorhatárotokat míg sose éritek meg.De ha esetleg ellenálltok,úgy jártok mint a juhász,akit halálra gázoltak.Mindenki menjen el és válasszon belátása szerint.Nem akarok senkit semmire rábeszélni nehogy azt mondja valaki,hogy ez nem ide való de van egy olyan érzésem,hogy cudar világ vár ránk.Ha valami jót is akarna a diktátorunk,már a választások előtt elmondta volna.Elnézést és jó választást mindenkinek.HAJRÁ RATKÓ GYEREKEK!
Dehogy tanulja meg kedves mamamacoka!
Én minden nap benne vagyok, jönnek a tanulók általában másodévben és amikor meglátják a szerszámokat, állásokat,
létrákat, munkakörülményeket, egytől-egyig az a véleményük, ha kitanulták a szakmát ennyiért ezt itt nem, irány másfelé.
Az elmúlt évek során 25 tanulóból 3 maradt meg, a többi mind más területre ment.
Én középfokú végzettséggel rendelkezem, villamosipari technikus vagyok, valamint előtte villamosipari szakközépiskolát végeztem, de kénytelen vagyok ezt a fizikai részt csinálni. Már belefáradtam, de hiába keresnék mást, mindenhol ilyen nyomottak a bérek!
Én nem mondom, hogy "más munkája mindig zöldebb" de mindenesetre az építőipar az egyik legmostohább munkaterület, gondolom ezt többen megerősítenék, és talán itt történik a legtöbb súlyos baleset is!
Nem is beszélek a szinte lehetetlen átadási határidők miatti kényszertúlórákról.
Na ezt látják a fiatalok!
http://magyarhirlap.hu/…nem_lefutott
„Néhány év múlva a munkaerőhiány lehet az ország legnagyobb gondja” http://magyarhirlap.hu/…nem_lefutott#…
A nyugdíjpénz sem terem a fán!
Vajon akkor miért hazudoznak 5 millió adózó munkásról,
persze a papír mindent elbír, csak legyen aki elhiszi!
"A nyugdíjat ez nem befolyásolja"
Ezt hogy értsük? Ha munkaerőhiány lesz, ki termeli ki
a nyugdíjadat kedves macoka?
Valóban! A törvényhez semmi köze,azonban ha vészes munkaerőhiány lesz, akkor honnan lesz nyugdíjakra pénz
a szép városban? Lássunk már tovább is egy kicsit a város berkein túl!

kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02