Charlott ! amint kezedbe a határozat a nyd-ról indíthatod az önkéntes felvételét , addig érdeklődni tudsz az önkéntesednél telefonon ,de mivel most nem sok minden üzemel , a neten is rájuk kereshetsz , én innen töltöttem le a nyomtatványt, amin megigényeltem a pénzt . A papírjaidon biztos találsz e-mail címet is hozzájuk.
Előrehozott öregségi nyugdíj
Bueno
A korengedményes nyugdíjról lemaradtál, de a másik megoldás a munkáltatód segítségével még mehet. Még most az idén történjen meg írásban a felmondás, kezd meg a felmondási idő letöltését, ami leghamarabb a szülinapodon teljen le. A felmondási papírt majd akkor kell a Nyugdíjbiztosítónak beküldeni, amikor kéred a korhatár előtti ellátást.
nstepan52
Neked is ugyanazt a megolgást javasolom, amit Bueno-nak írtam. Szerintem a PÉP hamarabb is megszüntethető, de ebben nem vagyok 100%-ra biztos. Most azonnal nézz utána, mert az írásbeli felmondásra, 1-2 napod van.
DE úgy tudom, hogy a PÉP az öregségi nyugdíjkorhatár betöltééig is tarthat. Kikövetkeztettem, hogy te Fiú vagy, ha az 52-es szám a születési évedet jelenti. Ha kislány lennél, akkor nem a 60. szülinapodig lennél PÉP-es.
Üdvözlettel Veci
ritnik !
1952-ben született férfi vagyok.
Üdv.:
Rendszeres látogatója vagyok a fórumnak,de eddig nem kér-
deztem,nem szóltam hozzá.Lehet,hogy most sem kellene,de az utolsó órákban nem kicsit "összekeveredtem".
A lényeg: 1952.05.09-én születtem,2009.04.06-tól vagyok
PÉP-es.A határozott idejű jogviszonyom 2012.05.08-ig szól,az eredeti szerződés szerint 2012.05.09-től előreho-
zott öregségi nyugdíjba mehettem volna.A jelenlegi tör-
vény szerint nem tudom mikor mehetek el korhatár előtti
ellátásra (vagy nem tudom mire )Mit kell tennem,mit kell
tennie a munkáltatómnak még 2011-ben,hogy ne maradjak le
a lehetőségről!A szolgálati időm a NYUFI határozata alap-
ján 2010.12.31-ig 44 év és 124 nap,tehát a jelenleg több
mint 45 év.Kérem,ha valaki tud,segítsen.
Üdv.nstepan52
Kedves Veci,
bocs,de elvesztem a részletekbe.... 1952. márciusban születtem és jelenleg betöltött 44 év szolgálati időm van. A munkáltatóm mindenben segit, mi lenne a legjobb megoldás számomra?
előre is köszönöm
Bueno
Lali52
A korhatár előtti ellátáshoz ez így nem elég. Még 2011-ben írásban kell felmondani, a felmondási idő letöltését megkezdeni, aminek el kellene tartania a szülinapodig. Olvass lentebb leírtam az 52-es fiúk lehetőségét.
Ha téged alkalmaznak, akkor inkább dolgozz, mert a felmondási időd nem tartana ki a szülinapodig a megadott feltételekkel.
Üdvözlettel Veci
Tisztelt Veci!
1952.04-es születésű férfi vagyok.Két hónapja dolgozom a cégnél határozatlan ideig.Felmondási időt csak 1 hónapot adnak.De felajánlották a határozott munkaviszonyt 2012.04.30.ig.Azt szeretném kérdezni,ez járható út az előrehozott ellátásra?A választ előre köszönöm.
Üdv:Lali52.
Kedves Veci!
2011.december 31.én leszek leszek öregségi nyugdíjas, a Tv. szerint 1 napig.
Kérdésem: az Önkéntes nyugdíjpénztári befizetésemet mikor vehetem ki?
Kifizettem (52-es)novemberig az előrehozottat zsebból. Így ellátott vagyok. Nem vagyok rendőr, tűzoltó ,katona .......terellő juhász. De nekem ne sírjatok ,hogy ekkor meg akkor szólok , hogy fizessenek Az ÁLLAM nekem ezt , meg azt. D Meddig várja, meg meddig vegyem fel a pénzt és uténa meg mindent??. No meg , hogy vissza mehessek-e dolgozni.?
( ismerős 300 e nyugi+ 100e a zsebbe minden negyedik napon.)Figyelj már, engedd oda a fiatal "gyerekeidet", te nmeg tünj el és unokázz!! De ne a Parlament előtt zölden (grün-en).És ne legyáél vörös narancs, Hanem legyél vörös, (jajj ne legyél)DE narancs nélkül. és gyere egy percet a templomba, hogy láss ilyen is van!
2011.12.22. 09:57-én nyitottam egy új topic-ot, mivel hamarosan megszűnik a korhatár előtti nyugdíj.
1952-es "kisfiúk"! linternem, Ilona53 (papa)!
Ide írom a Korhatár előtti ellátás 2012 - től topic-ban közölt válaszomat, remélem ez világossá teszi a helyzeteteket:
Az én értelmezésem szerint
- vagy a 42 év szolgálati idő megléte a 60. szülinapig
- vagy a 60. szülinap és utána a 42 év szolgálati idő
- vagy 60,5 év és minimum 37 év szolgálati idő
Megkérdeztem a mi területi Nyugdíjbiztosítónktól a lehetőséget. A lényeg (egyébként a válaszaimban leírtakat megerősítették):
- a munkáltató részéről legyen meg a felmondás/felmentésről írásban a jognyilatkozat még 2011-ben, felmentési idő letöltésének megkezdése az idén ez a másik feltétel.
- a felmondási/felmentési idő tartson ki a 60. szülinapig, ha addig nincs meg a 42 év szolgálati idő, akkor annak eléréséig.
- a felmondási jognyilatkozatot akkor kell a Nyugdíjbiztosítónak benyújtani, amikor külditek a kérelmet.
A törvénymódosítás és a ma még hatályos tv.-t együtt kell értelmezni. Aszerint a fenti sorrend értelmezhető:
vagy a 42 év szolgálati idő megléte a 60. szülinapig
vagy a 60. szülinap és utána a 42 év szolgálati idő
De kalkulálni kell azzal, hogy kevés fiúnak lenne lehetősége annyi felmondási/felmentési időt kapnia, hogy a 60,5 éves koráig tartson, ha sok hiányzik a 42 év szolgálati időhöz (max. az év elején születetteknek). A korhatár előtti ellátás max. 8,4 %-al csökkentett lesz, mint még az idén az előrehozott nyugdíj a fiúknál.
A kormányrendeletet még én nem láttam.
Üdvözlettel Veci
Kedves fórumozó társak!
„Tekintettel arra, hogy 2012-től az öregségi nyugdíjkorhatárt be nem töltött személyeknek nem nyugdíj folyósítása lesz, hanem korhatár előtti ellátás, ezért úgy gondoltam (már többen is felvetettük), hogy nyissunk egy új topic-ot.
A korhatár előtti ellátás új elnevezés érinti a 2011.12.31-ig előrehozott-, korengedményes- és korkedvezményes nyugdíjban részesülőket (nem a szolgálati nyugdíjasok). Az új topic Korhatár előtti ellátás 2012 - től, amit 2011.12.22. 09:57-én nyitottam.
NOS!!! Ezért nyitottam meg, ha ezzel kapcsolatosan vannak érdeklődéseink Előrehozott öregségi nyugdíj topic témájához kapcsolódva, azt mintegy folytatva, írjuk meg kérdéseinket (de olvassunk is vissza az Előrehozott öregségi nyugdíj topic-ba).
Egy ideig a két topic párhuzamosan ad tájékoztatást az érintetteknek, de ez a most nyitott topic ne azt a célt szolgálja, hogy amit ott feltettünk kérdést, válasz is megvolt rá, hogy itt újra kezdjük. Úgy gondolom, hogy vagyunk annyira felnőttek, hogy ezt megértsük.
ITT a letölthető törvénymódosítás a Magyar Közlöny 148. számából:
2011. évi CLXVII. törvény
A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról
http://www.kozlonyok.hu/…ne/index.php?…”
Üdvözlettel Veci
Kedves Fórumozók és Jó Tanácsadók!
Boldog Karácsonyt Nektek!
Még egy pici kérdéssel zavarlak benneteket:
"írásos jognyilatkozatot a felmondásról akkor kell beadni a Nyugdíjbiztosítónak, amikor kéritek az ellátás megállapítását." -írta Veci.
Az írásos jognyilatkozaton lehet a munkaviszony megszüntető iratot érteni, melyet a munkáltató aláírt, amelyben benne van minden dátum, mikor adták ki, mikor kezdte a felmentést az 52-es fiú, mikor jár le a felmentési idő ugye? Nem kell külön megállapodást szerkeszteni ez mellé a munkáltatóval?
Erősítsetek meg benne, kérlek!
Kedves Fórumozók!
Tanácsadók és Tanácsatalanok,Beírogatók és csak Olvasók!
Mindenkinek nagyon boldog karácsonyt kívánok!
Köszönettel a sok jó tanácsért ,
Ági
Kedves Veci, Korall54, hars52, dtida meg minden segítőkész Fórumozó!
Mindenkinek BÉKÉS, BOLDOG és SZERETET TELJES ÜNNEPEKET Kívánok!
Atyó52
Hogy mehetek nyugdijba,
2012,05,05=60-év+44év munkaviszony.
mikor kezdjem el a cég felé a felmondásom?
Kösz, papa
linternem
ITT írtam le az 1952-es fiúk lehetőségeit, benne van neked a válasz:
http://www.jogiforum.hu/forum/16/30251
Üdvözlettel Veci
Mehetek-e nyugdíjba és hogyan??
1952.07.16-án születtem.
2011.12.31 a szolgálati időm:41 év,
Ha lehet sürgős választ kérek.
lacipapa1952
Áldott, Békés Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új
Esztendőt Kívánok Minden Kedves Fórumozó Társamnak!
Üdvözlettel: Józsi
renéke
Ha így érzed, akkor köszönöm, neked és családodnak is kellemes ünnepeket kívánok!
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci.Irtam Neked valószinű nem olvastad.Nos csak annyit irtam,hogy meg se tudom igazán köszönni Neked és a több jó tanáccsal ellátott KEDVES fórumozoknak.DE most megteszem. Kedves Veci amig élek sose felejtem el,hogy neked köszönhetem,hogy már a felmentésemet töltöm.Nem tudok nagyobbat mondani Neked KÖSZÖNÖM.BOLDOG ÜNNEPEKET KIVÁNOK: Feri
Üdvözlettel Veci
Békés, boldog karácsonyt kívánok minden fórumozónak! Klári
Veci!
Köszönöm a számomra megnyugtató válaszodat.
Tanárként 33 évet tanítottam a mostani iskolámban. Sokat hezitáltam, hogy mit válasszak, ha már lehetőségem van rá. Nem volt könnyű döntés számomra a felmondás. Nem értem miért kell felmondani, hogy kérhessem a"nyugdíjat".
A 2013-as nyugdíjszámítástól én is féltem, hiszen senki nem tud semmit mondani róla. Az előttünk lévők évfolyamonként más és feltételekkel mentek nyugdíjba. Emlékszünk a nők 55 éves korhatárára. stb......
BOLDOG ÉS BÉKÉS KARÁCSONYI ÜNNEPEKET
és
BOLDOG és EGÉSZSÉGES ÚJ ÉVEKET!
Mindenkinek!
Nyugdi52f
attuska520101
Nekem ma azt mondták, hogy az írásos jognyilatkozatot a felmondásról akkor kell beadni a Nyugdíjbiztosítónak, amikor kéritek az ellátás megállapítását.
Üdvözlettel Veci
attuska520101
Nekem ma azt mondták, hogy az írásos jognyilatkozatot a felmondásról akkor kell beadni a Nyugdíjbiztosítónak, amikor kéritek az ellátás megállapítását.
Üdvözlettel Veci
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02