Előrehozott öregségi nyugdíj

Joe52 # 2011.12.13. 07:48

Kedves Veci!
Köszönöm a válaszod. Az idő rövidségére való tekintettel azt szeretném még tudni, hogy mielőtt felmondanék - és elméletileg így 62 éves koromig ellátatlan maradnék -megtudhatom e , hogy minek alapján számítják a nyugdíj helyetti ellátás összegét, hiszen nem mindegy, hogy a még hátralévő 2 év alatt egyáltalán meg lehet e abból élni, vagy célszerűbb bevállalni még azt a 2 év munkát a teljes összegű öregségi nyugdíjig?
Köszönettel: Joe52

Veci # 2011.12.13. 07:15

Vállalkozásban, kiegészítő tevékenységben érdekeltek!

Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően.
EVÁS előrehozott csökkentett nyugdíjas beltagnak milyen járulékokat kell fizetni 2012-től?
http://adozona.hu/…ett_nyug_rfl

Igaz-e, hogy 2012-ben a többes jogviszonyos vállalkozónak minden vállalkozásában meg kell fizetni a minimum járulékalap után a járulékokat?
http://adozona.hu/…es_jogvi_rad

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.12.13. 07:11

Koli52
Ha sikerülne elhelyezkedned, akkor sem biztos szerintem, hogy kapnál annyi felmondási időt, ami kitartana a 60. szülinapodig, vagy a 42 év szolgálati idődig. Azonkívül egy új munkahelyen a próbaidő alatti felmondás azonnali hatályú. Sajnos én úgy látom, hogy lehúzták előtted is a rolót.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.12.13. 07:08

Vállalkozásban, kiegészítő tevékenységben érdekeltek!

Ezt találtam, ti biztos tudni fogjátok, hogyan kell értelmezni rátok vonatkozólag:

Mit tehetnek jövőre, akik jövőre nem végezhetnek kiegészítő tevékenységet?
http://adozona.hu/…_L3TR4Y.aspx#rss

Üdvözlettel Veci

Ilona53 # 2011.12.13. 04:51

Veci!
Kik halaszthatják jövőre a korhatár elötti nyugdijazásukat:2012-12-12. 10:12

Mi az igazság?

Üdv: papa

Koli52 # 2011.12.12. 22:26

Kedves Veci,
Köszönöm a válaszodat, érdeklődni fogok. Érdekelne még, hogy ha most hirtelen elhelyezkednék,elméletileg lehetséges lenne e ellátásra menni és hány órás foglalkoztatás kellene?
Üdv.:Koli

Veci # 2011.12.12. 20:03

ITT vannak a Nyugdíjbiztosító tájékoztatói:

Üdvözlettel Veci

pejan # 2011.12.12. 19:52

Köszönöm.

Veci # 2011.12.12. 19:46

Joe52
Abban az esetben tudsz korhatár előtti ellátásra menni, ha még az idén írásban megtörténik a felmondás, megkezded letölteni a felmondási időt ami a 42 év szolgálati idődig tartson )inkább 5 nappal több, mint 1 nappal kevesebb). Azért a hét vége felé már kb. lehet érdeklődni a Nyugdíjbiztosítónál.

Koli52
Te nem tudsz elmenni korhatár előtti ellátásra szerintem, mivel sajnos nem állsz munkaviszonyban, hogy úgyanaz legyen a menete, mint Joe52-nek. Azért te is a hét vége felé már kb. lehet érdeklődj a Nyugdíjbiztosítónál.

pejan
Épp itt érzek bizonytalanságot. Hiszen a munkabéreket sem bruttóban kapjuk/kaptuk.

Üdvözlettel Veci

pejan # 2011.12.12. 19:31

Kedves Veci, de jó, hogy itt vagy! Volt egy kérdésem két napja, biztos átsiklottál felette:

Múltkoriban említetted, hogy kiszámoltad a mai és a 2013-as szabályok szerint várható nyugdíjad. A kommentár egy "hűha" volt. De mit takar ez?
Ma én is számolgattam és nekem a bruttóból a nettóra megadott szorzókkal több jött ki a 2013-as módi szerint; mit nézhettem el?

pejan # 2011.12.12. 19:28

Kedves Éva!
A munkahelyi felmondást kell idén beadni, a korhatár előtti ellátást a nyugdíjfolyósítónál csak a munkaviszony megszűnése után, a 60. évet is betöltve lehet kérelmezni.

Veci # 2011.12.12. 19:26

lippaiéva
A nyugdíjazási kérelmet csak a 60. szülinap körül kell beadni. Az idén még nem jogosult rá, az idén a felmondást kell beadni és megkezdeni a felmondási idő leröltését.

Üdvözlettel Veci

lippaiéva # 2011.12.12. 18:29

Tisztelt Veci

Édesapám (1952-s születésű)(43 év munkav),elviekben tudja, hogy hogyan mehet korhatár előtti ellátásba.

Viszont a nyiregyházi nyugdíjfolyósító elutasította a kérelmét, mert azt mondták neki , hogy az 1952-es férfiak még nem kaphatnak 2012-től korhatár előtti ellátást.Pedig tudjuk, hogy az idén el kell indítani a kérelmet.

( talán még nem kapták meg az új nyugdíjtörvényt?)

Mi a teendő?

Köszönöm

hkati2 # 2011.12.12. 16:25

http://www.peticiok.com/rokkantvadaszat

Kérlek támogassátok a petíciót!

nonocsek # 2011.12.12. 15:37

Üdvözletem mindenkinek.

Édesapám 2012 január 20-án tölti be a 60-ik életévét.45 év munkaviszonya van már neki.Egy multi cégnél dolgozik de a vállalat semmilyen befizetést nem vállal.Az lenne a kérdésem,hogy a megszavazott törvény szerint mire tudna elmenni ha betöltötte a 60-dik életévét és ha eltud mit kell tennie ezért.

Előre is köszönöm a válaszokat.

nonocsek

Koli52 # 2011.12.12. 14:56

Hasonló a helyzetem a Joe52-vel azzal a kiegészítéssel, hogy nyugdíj előtti álláskeresési segélyen vagyok.A kérdés: be lehet-e adni egy olyan "jognyilatkozatot" melyben a segély folyósítását a 60.születésnap előtti napig kérem?
Üdv.: Koli52

Barklara # 2011.12.12. 14:34

Sziasztok fórumozók!Bocsi a tudatlanságomért, de én még mindig nem látom tisztán, hogy mi lesz velünk, 53-asokkal 2012-ben. 53.09.15.-én születtem, jelenleg nyugdíj előtti járadékot kapok.Eddig kb. 41 és fél év szolgálati időm van, a 40 év munkaviszonyom soha nem is lesz meg, mert már harmadik éve nem dolgozom. Várom a válaszotokat, ha tudtok már valamit.
Köszönöm válaszotokat!
Barklara

hars52 # 2011.12.12. 13:17

agica20!
Nem kell felmondania
üdv: Zsuzsa

Joe52 # 2011.12.12. 12:34

1952. április 21-én születtem, 2012 júniusában lesz meg a 42 év munkaviszonyom. Lesz-e módom elmenni valamilyen nyugdíjba, akár csökkentettbe is, vagy minden borul, és csak 62 és fél évesen mehetek? Mindenki mást mond, már teljesen bizonytalan lettem. Tud valaki felvilágosítást adni? Nagyon megköszönném!

agica20 # 2011.12.12. 12:28

Hars52!

Igen alkalmazottként.Köszönöm a választ.Ezek szerint felmondania sem kell a megbizási jogviszonyát,mehet tovább vele a következő évre.

Üdv.Ági

hars52 # 2011.12.12. 11:03

agica20!
Alkalmazottként dolgozik ugye? Egyébként dolgozhat, csak az éves keretösszege nem lépheti túl a minimálbér
X 18. Már pedig abba bőven belefér a nettó 30000,- Ft/hó. Az új tv. 11§-a teszi ezt lehetővé.
üdv: Zsuzsa

pipijoe # 2011.12.12. 10:34

Oldpuli!
Akkor semmit nem kell fizetned jövőre sem.

agica20 # 2011.12.12. 10:15

Sziasztok!

Olyan régen olvasgatom már a tervezeteket,az állásfoglalásokat,cikkeket,sőt néhányotok válaszát is ....,de be kell vallanom egyre hülyébbnek érzem magam és egyre inkább zűr van a fejemben.

Nem tudom egyértelműen megállapítani,hogy a férjem ,aki korhatárelőtti ellátott lesz 2012.január 1-től,jelenleg egy picike pénzt keres még az előrehozott nyugdíja mellett... dolgozhat-e tovább a következő évben és milyen feltételekkel.Továbbá ezév december végén /nem éri el a minimálbért sem a picike pénze/,esetleg meg kell-e szüntetni ezt a jogviszonyát annak érdekében,hogy az januártől neki járó ellátását ne veszélyeztesse./havonta most 30 nettót keres,amire rá vagyunk utalva,mert az is 2 db csekk fedezete/.

Bocsássatok meg,hogy megint ott tartok,ahol egy héttel korábban!
Van valaki,aki egyértelmű választ tud nekem adni?
Üdv.Ági

oldpuli # 2011.12.12. 09:34

pipijoe
Kültag vagyok, de nem vagyok üzletvezető!!!!!!!!!!!!
Tevékenységben nem veszek részt és 0-a jövedelem.
Egyszóval csak papíron kültag.

varjúháj # 2011.12.12. 08:38

Szép napot Fórumlakók!
Még szebb napot Vecinek!
Vállalkozó vagyok és februárban 59. éves, és akkor sutttty..menek "nyugdíjba"
és akkor jő a jeges..zuhany: ha vállalkozó maradok, kiegészítö tevékenységként, nyugdíj mellett, akkor is kell nyugdíj járulékot fizetnem??!! Mint most?
Ez tuti? de hisz ez nem ésszerű!ez anomália!
Csak azért mert nem nyugdíjnak fogják hívni amit kapunk???
Hát tudjátok!!!Figyeljétek meg,lészen még olyan törvény is hogy nő létemre, prosztata szűrésre fognak kötelezni!