zisz!
Elnézést, elírtam Lyonee kiegészített, előrehozott nyugdíjba 60,5 évesen mehetsz. Az adataid alapján további választ tőle várhatod.
Üdvözlettel Veci
zisz!
Elnézést, elírtam Lyonee kiegészített, előrehozott nyugdíjba 60,5 évesen mehetsz. Az adataid alapján további választ tőle várhatod.
Üdvözlettel Veci
Zisz!
Az egyetemi évek csak a nyugdíjhoz szükséges szolgálati időbe számítanak, közalkalmazotti jogviszonynak semmiképp. Így a 35 éves kjv-ra nem kaphatsz jubileumi jutalmat. A fizetési fokozatba a 92 előtti jogviszonyok is beleszámítanak, de a felmentési idő, jubileumi jutalom esetén csak a közalkalmazotti munkakörök ideje. Nem írtad hány éve vagy a mostani helyeden.
Lyonee
A jelenlegi munkahelyemnél 1988-tól dolgozom, de ide is áthelyzéssel kerültem. Én úgy értelmeztem a dolgot, hogy a 92-es törvény bevezetése után, ha valaki áthelyzéssel váltott munkahelyet, akkor az azt megelőző évek is közalkalmazottinak számítanak. Előtte több munkahelyen is dolgoztam és a jelenlegi munkahelyem értesített arról ('92-ben), hogy a munkaviszonyomat 1975-től számolják.
Elnézést még egy kérdésem lenne:
Ha a munkahelyem belemenne (habár eddig elzárkozott előle) a korengedményes nyugdíjazásba, akkor végkielégítés + egyéb juttatások járnak-e és mi a menete?
Tisztelt Fórumozók!
Férjem (1950. 06.05.) ezév szept.16-tól lesz nyugdíjas, előrehozott nem csökkentett nyugdíjjal. Szept.5-én meglesz a 42 év szolgálati ideje. Kérdésem az, hogy a 40 fölötti 2 évre fog-e kapni plusz 4%-ot?
Üdv.: Korall
Üdv: Korall (53-as nö)
zisz!
Nem jár semmilyen juttatás, mert valószínűleg közös megegyezéssel szűnne meg a jogviszonyod, ha a korengedményes juttatásra hajlandó lesz a munkáltatód. 12 havi végkielégítés és 8 hónap felmondási idő esetén már érdemes lenne ezen is elgondolkodnia a munkáltatódnak. A felmentési idő fele ideje alól kötelesek felmenteni a munkavégzés alól.
A prémiumévek programban való részvételre is lehetőséged van, ezt ugyanis kötelező felajánlani. Addig nem mondhatnak fel, amíg ezt nem kínálják fel, és te nem utasítod vissza. Nem tudom mikor kezdődne a felmondási időd, ha a nyugdíjazásodig 30 hónap lenne vissza , akkor kb. annyi lenne a pép alatti illetményed mint a végkielégítés + felmentési időre járó bér. 30*0,7=2,1 havi, a felmondásnál, pedig 20 havi illetményt kapnál.
A nyugdíjazásnál a pép előtti illetménnyel számolnak, a pép is növeli a szolgálati időt.
Van mit mérlegelni. A korengedményes nyugdíjazást szorgalmazd. Nyugdíjat fizetne a munkáltató és nem felmentési időre járó pénzt, meg végkielégítést.
A jogszabályok.
http://net.jogtar.hu/…n/getdoc.cgi?…
http://net.jogtar.hu/…n/getdoc.cgi?…
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Korall54!
Nem tudom milyen + %-okról írnak egyesek. Nem rád célozok. A nytv-ben van egy táblázat, 10 évnél kezdődik, és 40 évig tételesen sorolja fel a százalékokat, 40 év fölött pedig szövegesen fogalmazza meg, mert utána már nincs változás. Ez nem + %, hanem a 41, 42, 43, stb évekre jutó %. Ennyi az egész.
........
" 37 75,5
38 77,0
39 78,5
40 80,0
és minden további évre 2-2 százalék."
Korall54
A férjednek 84 %-al számítják a nyugdíját. Itt van egy nyugdíjkalkulátor, próbálkozzatok vele:
http://www.adozona.hu/…nyugdij.aspx
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci és Lyonee!
Egy kicsit megkésve bár, de szeretném megköszöni a segíséget és a jóindulatú tanácsokat. Az intézmény "személyzetisével" tárgyalva az derült ki, hogy nem hajlandók az előrehozott nyugdíj lehetőségét elfogadni. Az én esetemben az alábbi kombinációt választanám: végkielégítés + felmondási idő és utána munkanélküli segély. Erről jut eszembe, mennyi ideig lehet igyénybe venni a nyugdíj előtt álló munkanélküli segélyt.
Mégegyszer kösz minden!
A 90-es években 2x voltam táras vállalkozás (kft)tagja. A cégeket közben felszámolták. Úgy emlékszem, hogy csak havi osztalék kifizetés történt, nem pedig munkabér. Beszámítható e ez az időszak a szolgálati időbe, ill. milyen esetben?
Várom megtisztelő válaszukat.
Hegy
Ebben nem tudok választ adni, azt ajánlom hívd fel a Nyugdíjbiztosítót. Szerintem minden jövedelem beszámít, amikor én kértem a nyugdíjam megállapítását, minden megbízási szerződésről küldtem igazolást. Gondolom a te kérdésedben is hasonló lehetne. Hátha más fórumozó tud segíteni
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci!
Közalkalmazott (pedagógus) vagyok.
Intézményünk "leépítési programja" sajnos engem is érint. 2010. április 1-től elkezdődött a felmentési időm,(8 hónap).
Kérdésem a következő: az átlegkereset a teljes felmentési időre jár, azaz a 8 hónapra, vagy csak a munkavégzés alóli felmentés időtartamára, a 4 hónapra?
Segítségedet előre is köszönöm.
Üdvözlettel: Magdi
Kedves Magdi!
Létszámleépítéssel jöttem el én is közalkalmazottként a munkahelyemről és a felmentési teljes időtartamára ugyanannyi volt a havi átlagkereset. Szerintem neked is a felmentésbe mindez le van írva, nézd meg. Ennyit tudok segíteni.
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
madeau!
"(2) A közalkalmazott a munkavégzési kötelezettség alóli mentesítés idejére járó átlagkeresetre havonta egyenlő részletekben jogosult."
Ha a munkára kötelezett részben szabadságot is kiadnak, arra az időszakra távolléti díjat kapsz, a munkában töltött időre pedig a rendes illetményed jár. Túlóradíj, helyettesítés díja, stb., ha volt ilyen.
Veci és Lyonee!
Mindkettőtöknek köszönöm a segítséget.
Üdv. Magdi
1956.05.01-én születtem, 33 évem van ledolgozva,mikor és hogyan mehetek el leghamarabb nyugdíjba?
jucuskababa
Leghamarabb a jelenleg hatályos törvény szerint 61,5 évesen mehetsz előrehozott nyugdíjba, ami max. 8,4 %-al csökkentett lesz. Minimum 37 év szolgálati idő szükséges. ITT a nyugdíjtörvény, a 18/B § (3) a.) pont tartalmazza:
Üdvözlettel Veci
Tisztelt Fórumozók!
A férjem 1952.10.31-én született. A szolgálati ideje már több mind 40 év, mivel a szakmunkásként dolgozik és gyakorlati idő is beleszámít.
Az lenne a kérdésem, hogy legkorábban mikor mehet el előrehozott nyugdíjba és ez hány %-os nyugdíjat jelentene számára. Próbálkozott korengedményes nyugdíjjal, de a cége nem vállalta a felmerülő költségek térítését.
sztaga54
A férjednek, ha a 60. szülinapig meglenne a 42 éve, akkor kérheti az előrehozott nyugdíja megállapítását. Ha nem lesz meg, akkor 60,5 évesen. A nyugdíj max. 8,4 %-al csökkentett lesz a jelenleg hatályos törvény szerint.
ITT a nyugdíjtörvény, a 18/B §-t nézzétek meg:
Üdvözlettel Veci
Kedves Veci,
köszönöm a válasz. Ha addig nem küldik el a jelenlegi munkahelyéről akkor símán meglesz a 42 éves munkaviszonya, tehát kérheti 60. éves korában a nyugdíjazását. Az lenne még a kérdésem, hogy a 8,4 % az hány %-ból jön le? És ha eléri a tényleges nyugdíj korhatárt, akkor kérheti az újbóli megállapítást, vagy a csökkentés végleges?
sztaga54
Úgy gondolom, hogy a kiszámított nyugdíjból számítják vissza a 8,4 %-ot. Mindenképpen javasolom, hogy 2012-ben kérje a nyugdíja megállapítását, mert 2013-tól változik a nyugdíjszámítás a jelenleg hatályos törvény szerint.
2012-ben még a 12. § szerinti lesz a nyugdíjszámítás, a következő évtől a 20. §. Nézd meg mennyi a különbség százalékosan.
Üdvözlettel Veci
sztaga54
Kiegészítem még: ha eléri az öregségi nyugdíjkorhatárt nem lesz újra számítás, hiszen a szolgálati idő, járulékok sem növekednek. Ha viszont nyugdíj mellett dolgozna, akkor sem a szolgálati idő növekedne, hanem 365 naponkénti járulékfizetés után kérhet 0,5 % nyugdíjemelést. Ha viszont 62,5 éves koráig dolgozna, akkor már nem lesz csökkentés a jelenleg hatályos törvény szerint.
Üdvözlettel Veci
Ugyan azokkal a konkrét adatokkal,teljesen egyformán kitöltött nyugdijkalkulátor valamivel többet számol 2010-ben,mint a korábbi évben.
Lehetséges? Nem hibás a számitás?
Úgy tudtam,kevesebbnek kellene lennie.
Más.Ha 2 hónap hiányzik a 40 év szolg.időből,konkrétan hány %-kal csökken a nyugdij?
Vagy lényegtelen,hogy egy év,vagy csak 2 hónap hiányzik?
üdv.mindenkinek,és szép napot.
Ugyan azokkal a konkrét adatokkal,teljesen egyformán kitöltött nyugdijkalkulátor valamivel többet számol 2010-ben,mint a korábbi évben.
Lehetséges? Nem hibás a számitás?
Úgy tudtam,kevesebbnek kellene lennie.
Más.Ha 2 hónap hiányzik a 40 év szolg.időből,konkrétan hány %-kal csökken a nyugdij?
Vagy lényegtelen,hogy egy év,vagy csak 2 hónap hiányzik?
üdv.mindenkinek,és szép napot.
bocs,nem akartam kétszer
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |