Andi
Édesapád kapja az álláskeresési járadékot, vagy a nyugdíj előtt állók munkanélküli segélyét? Ennek járjatok utána a Munkaügyi Közntban, mielőbb.
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
Andi
Édesapád kapja az álláskeresési járadékot, vagy a nyugdíj előtt állók munkanélküli segélyét? Ennek járjatok utána a Munkaügyi Közntban, mielőbb.
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
jhajni!
Ha anyukád veled volt TGYÁS-on, akkor legrosszabb esetben a születésed napján kezdődött ez, kb. 6 hónapig tartott, és utána kezdődhetett a GYES. Ha nem volt jogosult rá, akkor viszont a születésnapodon kezdődhetett el a GYES. A 74-ben hatályos jogszabályok ismeretében a nyugdíjbiztosító dolgozóinak ezt tudniuk kell. Amikor születtél már nem volt munkaviszonyban?
Vagy milyen hatóságról írsz?
tisztelt fórumozók ! Szeretném megkérdezni ha 1953 06 hóban születtem és ez év májusától már a 40_ik évemet dolgozom milyen lehetőségeim vannak a mielőbbi nyugdijhoz. Bármilyen megoldás érdekel. A válazt előre is köszönöm Nyirfa
jó estét minden kedves fórumozónak.
Hallgatom a híreket, és sajnos az új rendeletek, és törvények között sok minden szerepel, az iszonyúan fontos házi pálinka főzés is, de sajnos a mi előrehozott nyugdíjunk nem. Nekem is megvan már a 40 évem,de mivel még csak !! 58 éves múltam, nem mehetek nyugdíjba, csak jövőre. Én 52-es vagyok. Úgy tudom, hogy együttesen kell megfeleni a két feltételnek:
Nőknél
1./ 40 éves igazolt szolgálati idő,
2./ betöltött 59 év
Férfiaknál
1./ 42 éves igazolt szolgálati idő
2./ betöltött 60 év
ez a mai érvényeg jogszabály szerint van
A FIDESZ választánál megigérte, hogy a nóket, de csak a nőket elengedi csökkentés nélküli nyugdíjra, ha igazoltan 40 év szolgálati idejük megvan, akár hány évesek is legyenek. Na hát ez az ami még sehol nincs. Hallottam, hogy talán őszre tárgyalják, és talán talán jövőre bevezethetik. De ez csak még igéret. Viszont ha betartják, akkor szinte nem is lesz semmi engedmény nekem, mert jövőre júniusban úgyis elmehetek a régi törvény szerint is.
Remélem, hogy jól értem a dolgokat? És szerintetek?
Üdvözlet mindenkinek Ágimama
Nyirfa
Nem tudom, hogy nőként vagy férfiként érdeklődsz.
Kíváncsi leszek, hogy bevezetik-e a választási ígéretet. De a férfiakat miért kellene ismét háttérbe szorítani? Az ő átlagéletkoruk 68,7 év, a nőké 77,2 év. Itt olvastam: http://www.nana.hu/…k-23661.html
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
Tisztelt Fórumozók!
Segítséget kérnék. Apukám 1951.dec.30-án született. 2010.januárjától van munkanélküli segélyen. 41 év 261 nap szolgálati ideje van (2009. dec. bezárólag) Ebből 10 évet dolgozott Ganz öntödéjében villanyszerelőként. Az lenne a kérdésem, hogy mikor tudna előrehozott, vagy korengedményes, korkedvezményes nyugdíjba menni. Bármilyen megoldás érdekelne, mert nem veszik fel sehova dolgozni hiába próbálkozunk. Eseteleg a 10 év Ganz öntödéjében villanyszerelői mukájával kap-e valami kedvezményt? Ha igen akkor hol kell kérni?
Köszönöm
marycarson
Véleményem szerint a villanyszerelés nem tartozhatott a korkedvezményre jogosító munkakörökbe, de azért még nézzen utána. ITT nyisd meg az alábbit és nézzétek meg a munkaköri megnevezést az V. pontban:
http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:LiBEfWvg3kwJ:www.apeh.hu/…_ODe32h4fDxw
Amit leírtam, az a mai napon hatályos törvény szerint van. Azt senki sem tudja megmondani, hogy hogyan változik még a törvény.
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
Tisztelt Fórumozók!
Arra a kérdésre keresek választ, hogy mennyi idővel lehet az előrehozott nyugdíjazás előtt az igényt benyújtani?
A felmentési időm nyolc hónap, mely átnyúlik a következő évre.
Ebben az esetben előfordulhat olyan, hogy a felmentési idő alatt esetleg megváltozik a jogszabály, és nem lessz se munkahelyem, se nyugdíjam?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv: Béla
Kedves Veci!
Köszönöm a gyors választ, majd megbróbálunk mintent, hátha sikerül.
További szép mapot!
Marycarson
Kedves Lyonee
Lassan eljön a várva-várt időm, hogy nyugdíjba mehetek csökkentés nélkül, (1552 augusztusi vagyok),42 évem van. De vajon mennyi lesz a nyugdíj?
A kérdésem az, hogy van-e különbség, hogy a nyugdíjat ebben az évben 2010-ben számolják,vagy 2011-ben??? Van egy kis esélyem arra, hogy ebben az évben a munkáltatóm korengedménnyel elengedjen, (közalkalmazott vagyok).
Vagy kezdjem el decembertől a 8 hónapos felmentési időmet tölteni és akkor a nyugdíjam 2011-es törvények alapján számítódik majd.
Persze annak alapján, amit ma tudunk, van-e különbség a számításban.
köszönettel judit
juju
A ma még hatályos törvény szerint az 1952-ben született nők esetében a 40 év szolgálati idő esetén csökkentés nélküli lesz a nyugdíj. ITT mellékelek egy nyugdíjkalkulátort, ebből tudsz tájékozódni:
http://www.adozona.hu/…nyugdij.aspx
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
Ha lehetséges gyors tanácsot szeretnék kapni. Prémium évek programban levő férfi pedagógus vagyok, most jul. 27.-én ér véget (előrehozott nyugdíj), a munkáltató nem akar jubileumi jutalmat fizetni (több mint 35 év közalkalmazotti munkaviszony van.)Nagyon zavaros az indoka, mindig mást mond. Szerintem mindenképpen járna.
Várom a választ, kösz előre is. Üdvözlettel VZ
dirizoli!
Amennyiben nem lesz meg pontosan a 40 éved, valóban nem jár a 40 éves jubileumi jutalom. 35 év közalkalmazotti jogviszony után csak akkor jár a 40 évre szóló jubljut., ha nyugdíjasként szűnik meg a jogviszonyod, de Te nem vagy nyugdíjas. Még akkor járna, ha a kjt. 30.§ (1) d)-re hivatkozva kérnéd a felmentésedet, mert, akkor a kjt. alkalmazásában (de csak a kjt. alkalmazásában!) nyugdíjasnak minősülnél. A kjt. ugyan nem tiltja határozott idejű szerződés esetén a felmentést, de miért is kapnál felmentést, ha mindenképpen megszűnik a jogviszonyod.
Kedves Lyonee!
A prémium évek addig tartanak amíg nyugdíj jogosult nem leszel.Az én olvasatomban , ha megszűnik a közalkalmazotti munkaviszonyom, akkor az azért szűnik meg, mert jogosult leszek az előrehozott nyugdíjra, több mint 35 év közalk. van, amúgy 41 év. Szeretném, ha járna.
Ha a közalkalmazotti jogviszonyod 41 év, akkor már 1 éve meg kellett volna kapnod! Kérd a kamatait is!
Nincs veszíteni valód, ha még ezt is követeled!
Valóban, azért szűnik meg a jogviszonyod, mert, előrehozott nyugdíjra jogosult leszel, de nem felmentési kérelem miatt!!! Még nem vagy nyugdíjas, és a kjt alkalmazásában sem leszel, mert nem kérésedre mentenek fel.
De számodra ez lényegtelen, mert meg van/volt a 40 év közalkalmazotti jogviszonyod, és jár a 40 éves jubileumi jutalom. A prémiuméves is közalkalmazott, csak határozott idejű a jogviszonya. Neked nem azért jár a jubljut, mert előrehozott nyugdíjra jogosult leszel, hanem azért megvan a 40 év közalkalmazotti jogviszonyod.
2004. évi CXXII. törvény a prémiumévek programról és a különleges foglalkoztatási állományról
4. §
....
(4) A programban részt vevő havonta a korábbi illetménye hetven százalékának megfelelő mértékű juttatásban részesül.
(5) .... A jubileumi jutalomra való jogosultság tekintetében a programban való részvétellel összefüggésben foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban töltött idő jogszerző időnek számít, a jubileumi jutalom összegét a (4) bekezdésben meghatározott juttatás alapulvételével kell megállapítani
Kedves dirizoli!
Te 19 éves korod óta tanítasz? Levelezőn végeztél? Jól gondolom, hogy 50-es születésú vagy?
Csak akkor jár a jubl. jut., ha a 40/41 év közalkalmazotti jogviszony, a felsőfokú tanulmányok ideje csak a nyugdíjhoz szükséges szolgálati időbe számít bele.
Kedves Veci!
A mai KISALFÖLD-ben olvastam /Gy-m-s megyei napilap a következőt szó szerint idézem:
"Kismama és többi hölgy! Negyven év munkaviszony után 2011. január 1-jétől lehet nyugdíjba menni! OGY-képviselő"
én 1953-ban születtem, már fórumoztam Veled, légyszíves nézz utána igaz lehet-e?
Köszönettel: Marcsaharcsa
Marcsaharcsa
Nem olvastam a cikket, nem is találom. Ha valamit tudok, azt kiírom a fórumon.
Üdvözlettel Veci
Jó napot kívánok! A kérdésem az lenne, hogy 1954.04.04-én született nő 20 év ledolgozott munkaidővel igény beveheti e az előnyugdíjat, ha igen mikor? Jelenleg 50%-os rokk.nyugdíjas és nem véglegesített. Előre is köszönöm a választ!
Üdv! Gina
Gina
Az előrehozott (csökkentett) nyugdíjhoz minimum 37 év szolgálati idő kell a ma még hatályos törvény szerint. Ha az 50 % még 2008 előtti vizsgálat szerint lett megállípítva (munkaképességcsökkenés), akkor az nem számít szolgálati időnek. Ha egészségkárosodást vizsgáltak (2008 után) ez a régi szerinti 67 %-os, akkor az előrehozott nyugdíjnál figyelembe veszik, de ha jól számolom még a 37 évhez sok hiányzik. Az öregségi nyugdíjkorhatár az 1954-ben születetteknek 63,5 év.
ITT a nyugdíjtörvény, a 18/B §-t olvasd el:
http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
Veci!
Köszönöm szépen a felvilágosítást!
Üdv! Gina
Tisztelt Fórumtársak!
Közalkalmazott vagyok és amint lehet, előrehozott nyugdíjba mennék. Ez hatvan és fél éves koromban lesz lehetséges, ha minden így marad, mint most.
A kérdésem az, hogy hogyan, mivel és mikor kell elindítanom a folyamatot? Többször leírták itt, hogy van egy bizonyos felmondási idő és az előtt kell bejelentenem, de az éveim miatt ez nyolc hónap. Említve lett a kjt 30. paragrafusa is, erre kell/lehet hivatkozni, de mintha ezt vagy méltányolná a munkáltató, vagy nem. Szóval az egészet nem értem.
Mikor, mit kell tennem, mire hivatkozzak, ha 60.5 évesen nyugdíjba szeretnék menni?
Köszönettel: Miklós
...
Klári52
Tisztelt Fórumozók!
1952. júliusi születésű vagyok. Munkaviszonyom 1970. aug. 1-től indult.
1996-ban 50%-os egészségkárosodást állapítottak meg. Ez a jelenlegi besorolás is, az idén kerül sor újabb felülvizsgálatra. Hallomások alapján nem reménykedem benne, hogy megemelnék ezt a %-ot, pedig szerintem indokolt lenne.
Szintén 96-ban megszünt a munkahelyem és mivel másként nem foglalkoztattak, vállalkozást indítottam. Ügynöki munkát végzek, amit egészségi állapotom miatt egyre kevésbé tudok ellátni, tehát kimondhatatlanul várom, hogy valamilyen formában nyugdíjba mehessek.
Ha jól értelmeztem az olvasottakat, akkor 59. évem betöltése után mehetek előrehozott öregségi nyugdíjba. Itt viszont olvastam csökkentett előrehozott nyugdíjról. Ez esetemben mit jelentene?
Ezenkívül valami olyasmiről is hallottam, hogy a táppénzes időszakot nem veszik figyelembe a szolgálati időnél. Ez valóban így van?
Válaszukat előre is köszönöm.
Klári52
Klári52
Üdvözöllek
Üdvözlettel Veci
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |