Előrehozott öregségi nyugdíj

gabusch # 2011.11.26. 19:04

Helyesbítek:
Vecitől és a jogi fórumtól:-)
üdv:gabusch

gabusch # 2011.11.26. 18:50

@hamiki
Közelebb a 6X-hez:-)
Igen..cinikussá lettem,mert naprakészen állok a témámban(sorsomban)egy éve.Érdekel minden,ami érint,elvégre ez az én egyetlen életem,és az egyetlen vége az imádott röppályámnak,ami majd'41/36 évnyi járulékfizetéses játékom :-)

Nehezen tolerálom azokat,akik sodródnak és Tőled és tőlem várják a tutit:-)

http://www.facebook.com/photo.php?…

Üdv:gabusch

hamiki (törölt felhasználó) # 2011.11.26. 17:46

@@@gabusch@@@

Ha csak a legutolsó hozzászólásodat olvasnám, akkor azt mondanám, nem tudom hová tenni a megjegyzésedet, hogy az kötekedő-cinikus (hasonlit a gitta babáéra!!??)vagy esetleg ennél jobb.
De ugye nem kérünk a gittazmusból!
Istenem mit teszek, bevisszük a történelembe!

De régen olvasom a fórumot, a hozzászólásaidat is, ugyanolyan közegben dolgozom, mint Te, így meg tudom érteni és helyén tudom értékelni a kötekedő cinizmusodat, vagy esetleg ez más?
Szerintem 4X után mi ilyenek vagyunk (??), ilyenek vagyunk??

@@Üdv@@
@@

TFeriL # 2011.11.26. 17:28

60 éves vagyok. 8-án mentem előrehozott öregségi nyugdíjba. Minden nap várom már a határozatot. tudom, hogy rám vonatkozik már a 8,4% levonás. Két évig nem leszek jogosult semmiféle kedvezményre (utazás) és emelésre (4,2 vagy 4,7) sem?

gabusch # 2011.11.26. 17:22

@hamiki
Fantasztikus vagy !!!
Keresed az algoritmusokat,a defekteket,a bibiket órák óta!
Mindezeket pozitív hozzáállással..hátha kihozhatsz
egy pozitív szaldót 2013-ra:-)
Le a kalappal az előtt amit csináltál:-)
Szerintem általad is fejlődik a 2013-as kalkulátor:-)

@andre
:-)
üdv:gabusch53

Veci # 2011.11.26. 16:40

hamiki
Köszi a levezetést, én nem értek hozzá, de a hááát!! arra buggyant ki belőlem az eredmény láttán, hogy azt nem hinném el, hogy a kijött összeget adnák 2012-től.

Üdvözlettel Veci

hamiki (törölt felhasználó) # 2011.11.26. 16:20

Veci!

Engem az "Egy kalkulátorral példán levezettem, háááát! DE úgy legyen!!!!" megjegyzésed késztetett reagálásra, már e-mailben is.

Én korábban is próbáltam számításokat végezni (hogy döntsek 2011 vagy 2012 között), és az első reakcióm ugyanez volt, mert kb 15-20 eFt vel több jött ki 2013-ra. Aztán azt mondtam, ez hülyeség.mert nem ez a cél, hogy valaki ennyivel több nyugdíjat kapjon 2013-ban.
Alaposan végiggondolva a dolgot és elvégezve a jogszabály elemzését és számításokat végezve, arra jutottam, hogy ikább úgy 10-13 eFT mínusz jön ki!!!
Erre már én is azt mondom háááát!!!????

A Te számításod, bár támpontot próbáltál keresni, ott jelent bibit, hogy pl. csak 2011-es adatokkal számolva, a bérkalkulátorral számított adatok (bár ez a kalkulátor jó, mert a saját havi aktuális béremen is ellenőriztem) és pl. a Vénusz nyugdíjkalkulátorral kihozott "Éves átlagkereset" között (ami ebben a nyugdíjkalkulátorban a sima bruttóból levont járulékok, adó [csak itt kell az un. szuperbruttó!!] és adókedvezmény utáni maradványt jelenti!!), nem ugyanaz, mint a bérkalkulátor által kiszámított adat (a 12x nettó jövedelem)!!! Ha ezzel számolna a 2011 nyugdíjkalkulátor, akkor nagyon vacak eredmény jönne ki, de mint tudjuk jelenleg ennél jobb a kapott nyugdíj (2011-ben). Tehát a nyugdíjszámítási algoritmusban van egy DEFEKT!!
Ellenőrizd, és már is ellenkező előjelüvé változik a "Hááááát úgy legyen!!!!" reakciód.

Az én számításaim szerint, csak 2012-es adatokkal nem nagy a MINUSZ különbség, de (saját adataimmal és 2011-es valorszorzókkal!!) 1988-2012-ig béradataimmal, kb. 13 eFt a különbség, MINUSZBAN!!! Ha még erre jön a max 8,4% levonás, HÁÁÁT !!!!???
És akkor még ott van az a bizonyos valorizációs szorzó, ami kitudja milyen lesz 2012-ben, 2013-ban pedig?????????

Erre mondtam és írtam én korábban, hogy aki teheti, ne várja meg 2012-őt, mert ha 2011-ben elmegy, akkor legalább ami biztos az a 0,5% + 4,2% = 4,7% emelés 2012-ben!!!!

Andre06114 # 2011.11.26. 15:51

Kedves Veci,

Haat te kerdeztel...

• a Gabush altal kozze tett foto is talalo, nagyon helyen van... sajnos igaz...
  • Ennek kapcsan eszembe jut egy regi vicc:
  • Mi a kulonbseg az ameriai, a nemet es a magyar nyugdijas kozott?
  • Az amerikai nyugdijas tizenket tojasbol es hat szelet sonkabol keszit reggelit...majd beul a Cadillac-jebe es megy kirandulni...
  • A nemet nyugdijas hat tojasbol es harom szelet sonkabol keszit reggelit, majd beul a Volskwagenjebe es elmegy kirandulni..
  • A magyar (ferfi) nyugdijas megigazitja ket tojasat, nem reggelizik, es megy az orvosi rendelobe kivizsgalasra...

Tovabbi szep es kellemes napot.

Udvozlettel: Andre

ancsika11 # 2011.11.26. 15:14

Bocsi, csak egyszer akartam, nem tudom miért tette be duplán......

ancsika11 # 2011.11.26. 15:13

Gabusch!
Ez tök jó, tetszik :):)

ancsika11 # 2011.11.26. 15:13

Gabusch!
Ez tök jó, tetszik :):)

2Amaria (törölt felhasználó) # 2011.11.26. 14:44

gabusch!
tetszik,))))

gabusch # 2011.11.26. 12:58
illancs # 2011.11.26. 11:48

Kedves Sorstársak!

Ez év augusztusában előrehozott öregségi nyugdíjba mentem, pár nap híján 41 év szolgálati idővel, az öregségi korhatáromat 2015. februárban érem el.

Percekkel ezelőtt bontottam fel egy nevemre, címemre szóló levelet (melyet Ti is személyre szólóan megkaptatok, vagy megkapjátok):

Megszólítás: "Tisztelet Magyar Nyugdíjas!"

Utolsó bekezdés: "Az én nemzedékem sohasem felejti el az Önök sok évtizedes helytállását, és azt, hogy mennyi áldozatot hoztak értünk a legnehezebb időkben. A mai magyar kormány elkötelezett az idős emberek biztonsága és megbecsülése iránt. Számíthatnak ránk, megfogjuk védeni a magyar nyugdíjasok érdekeit, és a jövőben is kikérjük az Önök véleményét legfontosabb közös dolgainkban.

Aláírás: Tisztelettel és nagyrabecsüléssel:

Orbán Viktor
miniszterelnök

Ma szombat van, de mi lesz hétfőtől....,vagy ez csak egy hétvégére szóló üzenet?! Mindenesetre az időzítés tökéletes!

Veci # 2011.11.26. 11:38

Andre06114
Te magad adtad meg a választ.

Üdvözlettel Veci

Andre06114 # 2011.11.26. 10:39

Kedves Veci,

Hogy mi lesz a zaroszavazas eredmenye, - tobb tenyezotol fugg. Eloszor is attol, mennyi penz van az allamkasszaban nyugdijra, masodszor attol hogy a kovetkezo valasztasokon korulbelul hany szavazatra "szamithatnak" a nyugdijas-koruek koreben. Hogy ki milyen gombot nyom meg zaroszavaskor az kulonfele bizottsagokon es a frakciokban mar elore eldolt, hiszen a politikus csak szavazogep... Gomnyomaskor a politikus elsosorban a sajat es a frakcio erdekeit veszi figyelembe, - legkevesbe a valasztopolgaroket.

Udvozlettel: Andre

sitimaci # 2011.11.26. 08:26
Kedves pejan!-
  • Nagyon sok olyan hely van,ahol ki van írva,hogy csak a 65-év felettieknek jár,a nyugdíjas kedvezmény!Az utazási kedvezmények természetesen nagyon jók,de ha valaki csak azért nem megy el nyugdíjba/korhatár alatti ellátásba/,mert nem kap BKV. bérletet,vagy nem utazhat párszor ingyen a vasúton,akkor szerintem,az nem is akar igazán nyugdíjba elmenni! /Persze ha jó munkahelye van,akkor nem is csodálom,hogy vacilál,spekulál!/Sokakat,nem érdekel az utazási kedvezmény,csak már elmehessen nyugdíjba! A Nyugdíjpénztárak ügye? Nem kel előre vetíteni,az én véleményem az,hogy a korhatár alatti ellátott is nyugdíjba van,erről határozatot is kap,csak a neve más!!!Szerintem!Ha a pénztárakat kérdezik,akkor a válasz lehet hogy az,hogy nem tudom,de a pénztáraknak az az érdekük,hogy a pénz náluk legyen és ne nálunk,de ettől még a válasz az,hogy lehet!--- Üdv.
Veci # 2011.11.26. 08:11

Megszűnnek az utazási kedvezmények? Íme, a kormány tervei 2011.11.13
http://www.femina.hu/…rmany_tervei

Üdvözlettel Veci

pejan # 2011.11.26. 07:50

Bizony, én is attól tartok, amit Veci említ, hogy a korhatár előtti ellátáshoz nem járnak azok a juttatások, amik a nyugdíjhoz. S bár én még idén megkezdett felmondással elmehetnék ilyen ellátásba, nagyon meg kell gondolnom. Csak néhány példa: nálunk az, aki azért mond fel, mert nyugdíjba megy, kap nyugdíjas bérletet, vonatkozik-e ez majd az ellátottra? Jár-e majd a nyugdíjas 50-90 %-os utazási utalvány? Mint nyugdíjpénztártag, fölvehetem-e az ott összegyűlt pénzt, hiszen azt most nyugdíjhatározat birtokában lehet és ugye mi nem nyugdíjat kapnánk. Ezt ma még a pénztárak sem tudják. Ezek mind kérdések, amiket utólag végrehajtási rendeletekben fognak tisztázni és egyáltalán nem biztos, hogy a mi előnyünkre.
Dilemma, de lehet, hogy az említettek miatt, ha megtehetem, inkább dolgozom tovább.

Veci # 2011.11.26. 07:22

Andre06114
Szerinted fér kétség ahhoz, hogy mi lesz a zárószavazás eredménye? Sok embernek egyértelmű, aki még nem töltötte be az öregségi nyugdíjkorhatárt az bizony korhatár előtti ellátást fog kapni, ami NEM nyugdíj.

Üdvözlettel Veci

Veci # 2011.11.26. 07:18

Korall54
Nincs 2013-as nyugdíjkalkulátor, sem 2012-es. De egy nettóbér kalkulátor alapján egy példán megnéztem pl. 200.000 Ft bruttó esetében mennyi lenne a nettóbér, még 2012-ben 40 év szolg.idő esetében a nyugdíj 80% (12.§), a 2013-as esetében 66% (20.§).
http://net.jogtar.hu/…/getdoc2.cgi?…(4)
Mivel nem vagyok számszaki ember, ezért írtam a hááát!! megjegyzést.
ITT egy 2012-es bérkalkulátor:
http://adohirek.hu/…lkulator.php

Tegnap az egyik híradóban Korózs Lajos reagálálását kommentálta a híradót vezető Selmeczi Gabriella nyugdíjadózásáról (tudod aki megvédte tőlünk a nyugdíjunkat), a felvétel vége felé (9:25 perc vissza) hallgass bele:
http://atv.hu/…o_2011_11_25

Ez volt, amiből (lehet, hogy túl) kombináltam.

Üdvözlettel Veci

Andre06114 # 2011.11.25. 19:55

Kedves Veci,

Koszonom es kezdem erteni, - tehat a zaroszavazastol fugg az elorehozott nyugdij lehetosege...

Olvasom a forumon, hogy a britek 70 evre emelnek a nyugdijkorhatart, - haaat majd figyeljetek a jovo hetvegi brit hireket, sztrajkok, millios nagysagrendu tuntetesek lesznek orszagszerte. Az elmult evekben fokozatosan kitoltak a nyugdijkorhatart, jovore a nok 66, ferfiak 67 eves korukban mehetnek nyugdijba... Mikozben 1,6 millo a 16 es a 24 kozotti fiatal munkanelkuli. Amugy 2,7 millio, - lassan emelkedo szamokkal...

Tovabbi szep estet.

Udv.: Andre

Korall54 # 2011.11.25. 19:38

Veci
Hol található 2013-as nyd. kalkulátor?

Üdv: Korall (53-as nö)

Veci # 2011.11.25. 17:18

Egy valóban hiteles tájékoztatásnak szerintem valamennyien örülnénk. Ha marad a bruttóból számolás 2013-tól akkor mi van? Egy kalkulátorral példán levezettem, háááát! DE úgy legyen!!!!

Andre06114

• Előrehozott nyugdíj van még ebben az évben azoknak akik még nem töltötték be az öregségi nyugdíjkorhatárt. Ilyenek az 1951-ig született férfiak és az 1952-ig született nők esetében. Ezt a nyugdíjkasszából fizetik.
  • korhatár előtti ellátás lesz a jelenleg előrehozott civil nyugdíjasoknak a nyugdíj helyett (ezzel pl. nem jár a nyugdíjasokat illető kedvezmény). Ezt nem a nyugdíjkasszából fizetik.

Olvasd el a zárószavazásra váró anyagot.

Üdvözlettel Veci

sitimaci # 2011.11.25. 17:14
Kedves Fórumozók!-
  • Igaz hogy régi a cikk már,de még mindig érvényes!Sokan pedig azt mondják,hogy nyugdíjba menetel után,már leépül az ember,jobban öregszik./Már aki,igaz?/ Üdv.maci