nandy
2008.07.14-től vagyok betegállományban.
2008.10.13-án kelt levélben értesített a munkáltatom a felmondásról. Bele ís irták azt amit te is leírtál. Védelem alatt vagyok. A mai naig havonta kapom az alap fizetés 70%-át.
Kicsit utánaolvastam. Találtam egy ilyet:
"Felmondási idő :
A felmondási idő legalább harminc nap, az egy évet azonban nem haladhatja meg; ettől érvényesen eltérni nem lehet.
A harmincnapos felmondási idő a munkáltatónál munkaviszonyban töltött
három év után öt nappal,
öt év után tizenöt nappal,
nyolc év után húsz nappal,
tíz év után huszonöt nappal,
tizenöt év után harminc nappal,
tizennyolc év után negyven nappal,
húsz év után hatvan nappal meghosszabbodik.
"
Tehát nekem ha viszamegyek (közvetlenűl a beteg állomány utáni napon, természetesen) akkor nekem nem 30 hanem 45 nap a felmondás, mert 7 éve dolgozom a bankban.
Azt is olvastam, hogy betegállománra is jár a szabadság, ami a korom miatt évi 24 nap. Tavaj bent maradt 24 napom, és ha betegácsi miatt nem tudták kiadni, akkor törvényileg most jár a kb 9 db bal (2009). Azaz 33 nap. Gondolom amunkáltatom nem akar majd dolgoztatni egy napot sem. Tehát megegyezünk hog 45 nap helyett 33 nap a felmondás. És bár 5 év után 2 havi végkielégítés jár (kiküldött levélben rendes felmondás szerepel!), a kollektív szerződés 3 hónapot ír elő.
Konkrét dátumokkal. Ha pl.: 2009. április 20-án bemegyek akkor + 33 nap + 3 hónap = 2009.augusztus 22 jár le a munkaviszonyom.
Ekkor kell bemenem kilépni, vagy ez már előtte megtörténik? És ha ekkor jár le akkor 2009.augusztus 23-án elmenetek dokihoz, és ha ö úgy látja akkor onnantól még 45 napra kiírhat passzí táppénzbe, amit utána a munkáltatomnál le kell adnom? Tehát 2009.október 3-ig lesz fizetésem.
Utána mehetek 2009.október 4-én a munkaügyi központba álláskeresési támogatásért.
Elnézést hogy így részleteztem, de nekem így logkus.
Hátha ez másnak is segít eligazodni.