Felhasználók adatainak felelősségteljes tárolása


Majordomus # 2023.06.15. 20:01

Ha másként nem megy...

T.Szabo # 2023.06.15. 17:18

Kedves Fórumtársak,
A LinkedIn szakmai oldalra történő utolsó bejelentkezésemkor a rendszer megtagadta a belépésemet, arra hivatkozva, hogy nem tud beazonosítani. Küldött egy megerősítő kódot az e-mail címemre, de kér egy további személyazonosításra alkalmas okmány másolatot is. Utlevél / Személyi ig. / jogosítvány.
Érdeklődnék, hogy mennyire problémás ezeket kiadni részükre? A tájékoztatás szerint azonosítás után törlik ezeket az adatokat. (Amit én vagy elhiszek, vagy nem.) Nem tudom kell-e tartanom az adatokkal való visszaéléstől.
Köszönettel T.

Kovács_Béla_Sándor # 2020.12.06. 07:45

Szerződés kérdése.

A Törpeóriás # 2020.12.06. 07:36

Érdekelne, van-e valamilyen törvény, ami az online szolgáltatások üzemeltetőit kényszeríti a felhasználóik adatainak felelősségteljes tárolására.

Most nem a GDPR -ra gondolok, tehát nem az érdekel, hogy kinek adják ki a személyes adatokat, hanem pl. ha egy társkereső vagy blog oldal minden figyelmeztetés nélkül törli a felhasználók teljes levelezését, kapcsolatait, blogját, vagy ezek részeit. Néha emberi sorsok, kapcsolatok múlnak ezeken, és évek fáradságos munkája lehet ilyen adatbázisokban, nem egyszer találkoztam vele, hogy úgy tartotta kedve pl. egy új tulajdonosnak, hogy profilt vált vagy újrastrukturálja az egész rendszert, és a kukába dobja több tízezer ember munkáját, magánbeszélgetéseit. Semmi törvény nincs, amivel ilyen esetben felelősségre lehetne vonni a szolgáltatót?