Használt termék személyes átvétele


Majordomus # 2022.05.29. 09:58

Igen. Az a lényeg hogy amit hirdettél azt kapta e meg a vevő.
A helyszinen megnézte megfelelt,átvette.
A perben neki kell majd bizonyitnia hogy erdetileg angol sugárzókkal szerelték,de erre nem fog sor kerülni.

drbjozsef # 2022.05.28. 21:10

Pandaronk,

Nem különösebben számít esetedben a személyes átvétel, hiszen a vevő kellő gondosság mellett sem ismerheti fel, vizsgálhatja meg azt, hogy milyen mágnes meg sugárzó van a hangfalban.
A kérdés itt az, hogy te mit hirdettél.
Ha azt, hogy eredeti XY hangfal 1983-ból, akkor a vevő azt kellett kapjon. Ha szerinted azt is kapott, akkor nincs teendőd, legfeljebb annyi, hogy közlöd vele, hogy te álláspontod szerint nem teljesítettél hibásan, azt adtad el amit hirdettél, kifogását elutasítod.

Ha a vevőd meg biztos az igazában, forduljon bírósághoz. Nem lesz könnyű dolga, hiszen neki kellene bizonyítania, hogy hibásan teljesítettél. Azzal, hogy szétszedte, nemigen látom, hogyan tudná bizonyítani azt, hogy mi volt benne a vásárláskor. Az kevés, ha ő azt állítja hogy nem eredeti mágnes, mert ezzel szemben áll a te állításod, hogy de.

Használt terméket venni zsákbamacska. Ha megnézte, elfogadta, és utána nem szakszervízbe vitte ha nem tetszett a hangja, akkor ezt el fogja bukni.

Nemigen hinném, hogy lenne mitől tartanod. Legfeljebb arra figyelj, hogy ha fizetési meghagyással próbálkozna, akkor azt vedd át, és az abban leírtak szerint a megfelelő helyen (!!) és megfelelő időn belül (!!!) ellentmondással élj. Akkor perré alakul, amit ha végig akar vinni, el fogja bukni ezt a dolgot.

Pandaronk # 2022.05.28. 11:02

Sziasztok,
Szeretném megtudni, hogy ha én eladok egy használt terméket(hangfalpárt), és személyesen jön el a vásárló, meghallgatja, tetszik neki a hangja, hazaviszi, majd szétszedi a hangfalat,hogy lássa, milyen hangszórók vannak benne, majd közli, hogy nem eredeti az egyik mágnese, meg nem eredeti angol, hanem japán a magassugárzó,így adjam neki vissza a pénzét, mert feljelent!Hozzá teszem,,hogy több helyen néztem, ugyan az a magassugárzó van benne gyárilag mint az enyémbe, de nekem eszembe sem jutna szétszedni valamit,ha szépen hibátlanul működik!Továbbiakban is biztos vagyok benne, hogy eredeti mindene, csak a vásárló nincs tisztába, hogy mikkel is szerelhették a hangfalat, hozzá teszem a 80 évekből való,kellemes jó hangú hangfalról van szó,Wharfedale TSR112, köszönöm, ha megírjátok, hogy ilyenkor ha valaki személyesen vesz át terméket, milyen szabályok vonatkoznak rá!Szép napot mindenkinek!