Ja azt még elfelejtettem, hogy tegnap megint hívtak a creditexpress-től. A nő hajtogatta, hogy mikor fizetem ki a díjukat. Tájékoztattam, hogy ajánlott levélben kértem Őket a számla kiállításáról. Ennek megküldése után készséggel kifizetem az összeget.
A válasz egyszerű és megdöbbentő volt:
"Semmilyen levélre nem válaszolunk!"
Vatera és a behajtója
Imádom a magyar nyelvet és a hivatalos jogi nyilatkozatokat. Mindenki úgy értelmezi ahogy akarja.
Idézem:
"A Vatera.hu Kft. az alábbi alvállalkozói részére továbbítja a felhasználók személyes adatait: ...."
(nem majd fogja, hanem továbbítja)
Az alvállalkozók felsoroláshoz van odaírva, hogy az "Adattovábbítás célja: követeléskezelés"
Az első mondat szerint az adatokat továbbítják az alant felsorolt cégeknek, követelés kezelés pedig az ürügy, Ha netán szükség lenne behajtásra akkor már eleve ott legyen.
Ellenkező esetben a megfogalmazás ez lenn:
"A Vatera.hu Kft. az alábbi alvállalkozói részére továbbítHATJA a felhasználók személyes adatait: ...."
vagy
"A Vatera.hu Kft. szükség esetén az alábbi alvállalkozói részére továbbítja a felhasználók személyes adatait: ...."
"Szó sincs arról, hogy csak akkor, ha tartozol."
De igen.
"Adattovábbítás célja: követeléskezelés"
A vatera.hu kérésemre megküldte, hogy milyen jogcímen adta ki a telefonszámom külsős cégnek.
Íme:
http://www.vatera.hu/…y_policy.php#…
Eszerint személyes adatokat a vatera.hu három behajtócégnek továbbítja. Szó sincs arról, hogy csak akkor, ha tartozol.
Sziasztok!
Én pont most vagyok egy ilyen helyzetben a vaterával, vagyis a megbízott behajtóval (creditexpress).
A tényállás:
Decemberben keletkezett egy 352 forintos számla. Mivel nem vagyok még mindig hozzászokva a papírmentes számlához, elfelejtésre került. Később a behajtó küldött levelet miszerint tartozom kb. 3200 forinttal. Na ezt ellenőrizve megnéztem és a vaterán még mindig csak 352 forint szerepelt. Befizettem!!! Erre felhívott a creditexpressz (mert a vatera kiadta a telefonszámom) és a kérdéseimre csak ugyanazt hajtogatta. Kérdés:
Mikor küldött a creditexpress vagy a vatera nekem erről a 2800 forintról számlát amit rendezhetek?
Válasz:
A tőketartozást rendezte, de a költségeket és a kamatot nem.
És ezt hajtogattuk egymásnak.
Írtam a vaterának levelet és kérdeztem, hogy a tartozást eladták vagy csak megbízták a céget a behajtással. Erre egy meglehetős sablon választ kaptam mire átfogalmaztam a kérdést, hogy az ott ülő agyhalott is megértse. Mire egy mondatban válaszolt, ami gyakorlatilag az előző levelük rövidített változata volt.
Most ott tartunk, hogy kijött egy 2878 forintos csekk. Se számla se számlaszámra való hivatkozás, se részletezés. SEMMI! Ezzel tartozol és fizesd be! A levél címe "perelés előtti utolsó felszólítás". A levél tartalma és hangvétele ebből a címből következtethető.
A vatera szerint feléjük nincs aktív tartozásom. A rendszer él és használhatom a szolgáltatást, amit megjegyeznék, hogy ezután nem biztos, hogy akarom.
A behajtó cég szerint idézem:
"A határidő lejártát követően MEGBÍZÓNK a követelést POLGÁRI PERES ÚTON érvényesíti Önnek szemben". Tehát kiderült a kérdés. A vatera csak átadta a tartozást, de a jelen álláspont szerint, amit Ők maguk írtak le nem áll fent lejárt tartozás. Valamint véleményük szerint ezt az összeget a behajtóval kell rendeznem.
Most írtam a tisztelt cégnek egy ajánlott tértivevényes levelet, miszerint számla hiányában nem tudom, hogy mit fizetek ki és ebben az országban szerződés vagy számla nélkül követelni nem lehet. Ha a számlát a vaterának állították ki akkor adjon egy számlát a vatera, ha pedig nem akkor a creditexpress. Mondjuk behajtási ügyintézés kapcsán.
Kérdéses, hogy lesz egy 352 forintos tartozásból 352+2878 forint?
Mit perel a vatera mint megbízó, ha nem tartozom neki?
Miért engedi a vatera kifizetni a tartozást online, ha azután mossak kezeit, miközben Ő marad a megbízó?
Tudtommal 50 000 alatt nem ül le a bíróság, így hányadik első-utolsó felszólítás ez?
Hogy gondolja bárki is, hogy részletes számla nélkül fizetnek az emberek?
Hol van leírva a vatera üzletszabályzatában a késedelmes fizetés díjszabása?
Mivel én is cégtulaj vagyok, beszéltem már pár behajtó céggel és Ők a következőt ajánlották:
meghatározott számú követelésre fizessek éves díjat és minden tartozást rendeznek átalánydíjba.
Mijen szerződésben van a vatera ezekkel, ha még pluszban mindenkinek kiszámláznak (vagyis nem) minimum 2500 forintot?
Mivel nem vagyok ijedős és idegem is van ehhez, nagyon elgondolkozok rajta, hogy elvi okokból továbbmegyek az ügyben. Így a fenti levelem másolatát már odaadtam az ügyvédemnek. De lehet, hogy tényleg hagyni kellene az egészet?
sziasztok,
januárban (http://www.jogiforum.hu/forum/17/17067#…) volt egy ügyem, és megígértem, hogy írok, ha fejlemény van.
nos, anyagilag mégsem állok úgy, hogy megérje a próbálkozást a bíróságon.
így hát lesütött szemmel átutaltam a császárnak ami a császáré..
a lényeg, hogy a vatera felületén aktív volt a kártyás befizetési lehetőség, így levontam a creditexpress számlájából a vaterának járó összeget (amit kártyán be is fizettem), valamint:
- a kártya havidíjának tranzakciós összeggel arányos költségét,
- a telefonszámlán szereplő creditexpress-hívás költségét,
- az internetszámlám időarányos részét, amit a velük történő levelezéssel töltöttem, sőt
- az ajánlott, tértis levél (ld. lejjebb) postaköltségét
- a banki utalás (ld. lejjebb) költségét
az így megmaradt összeget átutaltam a creditexpressnek és levélben értesítettem erről őket.
nos, amit elrontottam, hogy szerintem -velük ellentétben- pontosan elszámoltam a költségeimmel.
válasz nem érkezett sem a levélre, sem a "hiányos" utalásra. kíváncsi lennék, ha úgy kábé 2490 ft. jött volna ki költségekre, akkor is ez lenne-e a helyzet.
esetleg kalandor hasonszőrű fórumozó írja meg!
az a helyzet, hogy az eula (ászf) mindenki számára elérhető. elolvasod, szerződést kötsz és teljesítesz. ha nem, átadják behajtónak. ez sajnos legális ("bármennyi" legyen is az adminisztrációs költség).
ha nem kaptál számlát, az nem kifogás, mert a rendszerből vagy letöltöd, vagy IDŐBEN panaszt nyújtasz be (amit ki fognak vizsgálni és persze érdemben válaszolnak)
én abba a halvány reménybe akartam belekapaszkodni, egy 400 ft-os tartozásra egy bíróság mondja ki, hogy aránytalan a 2500 ft-nyi kezelési költség, valamint hogy méltányolható, hogy a vatera nem szerződés szerint járt el (hiszen egyszer sem küldtek felszólítást, csak egyenleget közöltek). ez azonban nem éri meg azt, hogy 2 éven át (amíg a tárgyalást meg nem tartják, és ítélet nincs) ne adhassak el semmit a vaterán.
Nem tudom mit ismertem be, névtelenül társalgunk egy fórumon. Minek szépítsem? Utána kérdeztem máshol is, behajtó sem találna meg egykönnyen, de ha tovább viszik az ügyet megjárom. Úgyhogy befizettem, legyen meg a nyugalmam inkább a zsibvasar.hu oldalon tevékenykedek. És ajánlom mindenkinek aki hasonló helyzetben van, hogy minél hamarabb rendezze a tartozását, s olyan oldalakon folytassa ahol egy kis emberség is szorul a moderátorokba.
dhaszon:
Hát, hogy most írásban beismerted... :D
Sziasztok!
Kizárt a Vatera, de maradt 2500ft tartozásom. Azt a 70 ezret sem érdemelték meg amit az elmúlt másfél évben fizettem, de sebaj. Ezt már nem szándékozom kifizetni.
Néhányszor kaptam figyelmeztetést, mi szerint nem a szabályok szerint jártam el, de okot csak 2-3 szori üzenetváltás után adtak, akkor se pontosat.
Nem a saját adataimmal regisztráltam, nem stimmel se név, se cím, se telszám, se bankszámla. Látom képesek 300ft-os tartozást is behajtani. Behajthatják rajtam, ha az adatok nem valósak? (pl cím 2 házzal arrébbra szól, bankszámla egyik ismerősömé, a SIM kártyát amivel regisztráltam pont vaterán vettem? Vagy inkább ne kisértsem a sorsot, milyenek az esélyeim?
Üdv Dani
Neme lehet bizonyítékom arra, hogy nem kaptam pénzt, esetleg a havi számlakivonat, és arra se lehet bizonyíték, hogy Ő nem adta fel/nem kaptam meg a csomagot. De úgy tudom, neki kell bizonyítani, hogy feladta, vagy utalta... persze, ha foglalkoznak vele.
Dehogynem foglalkoznak. Tessék feljelenteni. Persze nem árt, ha van bizonyíték is.
én is igy vagyok most.. a számítógép mellett. egy másik eladótól rendeltem biciklire continental gumikat.. az eladó ma elismerte, hogy nála vannak a gumik, mert állítólag a postás vissza vitte neki.. de a pénzemet nem utalja vissza.. azt mondja mennyek nyugodtan a rendőrségre 20ezer forint alatt úgyse foglalkoznak vele
Üdvözletem!
Az lenne a kérdésem, hogy lehet-e/érdemes-e tenni valamit abban az esetben, ha vaterán rendeltem valamit, aznap kifizettem banki átutalással, de azóta az illető nem válaszol a leveleimre, nem küldi sem a terméket, sem a pénzem, másik 2 embernek is ugyanilyen gondja van, valamit a telefonszáma nem valós, és a címét sem tudom. Csak a bankszámlaszám ad némi támpontot, de mivel a bank nem ad ki információt ez alapján, csak a városig tudtam szűkíteni, ráadásul az illetőnek nagyon népszerű neve van, így szinte képtelenség megtalálni...
Ha feljelentést teszek, a rendőrség fog foglalkozni az ügyemmel? 8.000 forintról van szó, nem nagy összeg, de manapság ezt is megérzi az ember. A bank kiadja a rendőrségnek a szükséges adatokat a számlaszám, és átutalás alapján?
A válaszokat előre is köszönöm!
nem ezt mondtam neki.. hanem az okokat..
PL: cd-ről való másolásnál egyszerüen kifagy a másolási folyamat...- > rossz a cd olvasó. a cd-ket iszonyatosan lassan olvassa be.. még azt is emit elötte írtam meg egy másik gépen.
Én sem venném vissza, "nem müködik ahogyan kéne" címszóval...
Valaki tudna nekem segíteni, hogy ilyenkor mit lehetne csinálni?
vettem vaterán egy számítógépet, a hirdetésben az állt, hogy kipróbálási garanciát ad rá az eladó!
Ma megjött a gép. de nem úgy müködik ahogyan kéne. mondtam neki hogy ezzel a garanciával élve elállnék a vásárlástól és szeretném ha vissza adná a pénzemet, de azt mondja erre hogy hazugságokat állítok és nem veszi vissza a gépet.
kérlek segítsetek
Sziasztok˘
Remélem valaki figyeli ezt a fórumot,ugyanis én is hasonló cipáben járok. nemkem tavaj dec volt 900 ft elmaradásom a Vaterán mivel január közepéig nem voltam net közelbe így nem tudtam rendezni, ahogy net közelbe kerültem rendeztem a számlát. enek ellenére már 3 levelet kaptam a CREDIT forte Kft től hogy fizesek be 3700 ft Adminisztrációs dijat!
Kérdem!! Mire?? Jogilag ez lehetséges? tegnap egy Per előti felszólítást kaptam!
Én nem hagyom anyiban és a médiához fordulok,kicsit nézzenek utána, hogy valósak e a követelések.
Ha valaki csatlakozik akkor itt jelentkezen!!!
Üdvözletem Mindenkinek!
Itt van a Creditforte Kft. összes adata, amit el tudtam érni (Szükség esetén Fővárosi Bíróságon a teljes anyag megtekinthető):
01 09 913835
CREDITFORTE Pénzügyi Szolgáltató és Tanácsadó Korlátolt
Felelősségű Társaság
3. CREDITFORTE Kft.
5. 1139 Budapest, Béke tér 7. fszt 2.
8. 2009. 02. 11.
9. Követelésbehajtás (főtevékenység).
Egyéb háztartási cikk nagykereskedelme m.n.s..
Számítógép, periféria, szoftver nagykereskedelme.
Vegyestermékkörű nagykereskedelem.
Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem.
Számítógép, periféria, szoftver kiskereskedelme.
Egyéb m.n.s. új áru kiskereskedelme.
Egyéb kiadói tevékenység.
Egyéb szoftverkiadás.
Számítógépes programozás.
Információtechnológiai
szaktanácsadás.
Számítógépüzemeltetés.
Egyéb információtechnológiai
szolgáltatás.
Adatfeldolgoz ás, webhoszting
szolgáltatás.
Világhálóportál
szolgáltatás.
M.n.s. egyéb információs szolgáltatás.
Saját tulajdonú ingatlan adásvétele.
Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése.
Ingatlanügynöki tevékenység.
Ingatlankezel és.
PR, kommunikáció.
Üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadás.
Műszaki vizsgálat, elemzés.
Fordítás, tolmácsolás.
M.n.s. egyéb szakmai, tudományos, műszaki tevékenység.
Immateriális javak kölcsönzése.
Összetett adminisztratív szolgáltatás.
Fénymásolás, egyéb irodai szolgáltatás.
Konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése.
M.n.s. egyéb kiegészítő üzleti szolgáltatás.
Oktatást kiegészítő tevékenység.
Számítógép, periféria
javítása.
M.n.s. egyéb személyi szolgáltatás.
11. 1 000 000 azaz egymillió HUF.
13. A képviselet módja: önálló.
Tisztsége: vezető tisztségviselő (ügyvezető).
Voncsina Laura (an: Vermes Ilona) 1202 Budapest, Kakastó
utca 17.
A jogviszony kezdete: 2009. 02. 11.
20. 14656257829111301.
21. 14656257241.
HU14656257.
Közösségi adószám érvényesség kezdete: 2009. 02. 11.
45. Email:
laura.voncsina@creditforte.hu
49. 01 09 913835
1(09). Voncsina Laura (an: Vermes Ilona) 1202 Budapest, Kakastó
utca 17.
A tagság kezdete: 2009. 02. 11.
A fenti adat(ok) bejegyzése és közzététele a következő okirat(ok)
alapján történt: Ctv. 3. számú melléklet II. pontjában meghatározott
okiratok törvényességi szempontú vizsgálatára vonatkozó jogi
képviselői nyilatkozat; egyéb (bejegyzési kérelem).
Az okirat(ok) a cég cégjegyzékét vezető cégbíróságon megtekinthetők.
Bejegyezve: 2009. 02. 11.
És akinek pl. nem valós adatok vannak megadva a vaterán? attól hogyan hajtják be a pénzt? ha be tudják.
erre még nem válaszolt senki. pedig elképzelhető hogy vannak a vaterán ilyenek is
sziasztok,
hasonló cipő: 391 ft tartozás, 2500 ft adminisztrációs díj.
találtam egy kiskaput: az ÁFF szerint: " A követelésre átadott összeget kizárólag a követelésbehajtó partnernek az általa kiállított számla alapján lehet kiegyenlíteni! "
szerintem viszont: a vatera simán engedte a kártyás fizetést, ami meg is történt, ergó nem nullázta ki az egyenlegemet arra tekintettel, hogy behajtásra kiment.
innentől a creditexpress olyan 2500 forintot követel rajtam, amire sohasem szerződtem velük.
ami még külön érdekes, hogy a felszólító e-mail pont kimaradt, csak emlékeztetők jöttek.
kétszer kértem emailben (mivel se telefon, se iroda nincs), hogy vegyék vissza a követelést, szerintem ezzel kimerítettem az elvárható szintet a késedelmem által okozott károk :-) enyhítésére.
a vatera szemszögéből egyébként a behajtás sikeres volt, hiszen az összeg megérkezett a számlájukra.
én mindkét felet értesítettem erről a tényről.
majd megírom, ha lesz fejlemény.
Gyorsan fizesd be mert lehet hogy már 4 perc alatt 4 e-mailt fogsz kapni...és így tovább és így tovább...
Sziasztok!
A vatera felé volt 4800ft tartozásom amit nem fizettem be időben mivel semmi felszólítást nem kaptam emailben sem! És egyszercsak letiltották a belépésemet tehát azt sem tudtam megnézni mennyivel tartozok és hova tudom befizetni. Pár hét múlva kapok egy emailt a vaterától bármi felszólítás vagy akármi nélkül, hogy átadták behajtócégnek a dolgot már ne is fizessek nekik! Erre rá 4PERC!! múlva kapok egy másik emailt, hogy még 8 napom van befizetni az összeget erre meg erre a számlaszámra ezt az összeget, na ezt vártam eddig és be is fizettem. Pár nap eltelik a vatera feloldja a felhasználómat a creditforte pedig beakarta hajtani a 3750kez. díj + x FT tartozást miután a vatera kilett fizetve a köv. levélben márcsak a 3750FT jukat akarják és levan vonva a ttartozás...
Ebben a vatera hibázott mivel neki kellene értesíteni a befizetésről és a 4 perc alatt 2 email is komoly...
Mit csináljak? Gyorsan fizessem be creditfortenek az összeget mert télleg beperelhetnek vagy hadjam a fenébe?
Mindenki hivatkozgat itt a vatera Áfsz-re..annak ilyen olyan pontjaira..meg a morálra....böki ide a butaságait és itélkezik mások felett...mi az hogy nem fizet xy azért amit használt... itt akinek gondja volt az fizetett csak késve ... annyiból az ő hibája hogy a felszólítás után fizetett .... de amivel tartozott a kedves vaterának azért mert a szolgáltatását igénybe vette azt kifizették nem ? itt arról van szó hogy késve és az adminisztrációs díjat veri rá a creditforte...itt a dolog lényege amivel sokan dobálóznak:
"A követelésbehajtás költségei a NEM FIZETŐ ügyfelet terhelik, amelyek a követelésbehajtó partner által kibocsátott számlán jelennek meg terhelésként. A követelésre átadott összeget kizárólag a követelésbehajtó partnernek az általa kiállított számla alapján lehet kiegyenlíteni! A követelésbehajtás eredménytelensége esetén a Vatera peres úton érvényesítheti követelését"
a NEM fizetőt terheli nem a késve fizetőt...egy szó sincs arról hogy perkálnod kell nekik az adminisztrációs díjért ha késve fizetsz...akkor kell ha nem fizetsz...ha késve fizetsz...de a vatera tudomásul veszi ezt és nullázza a fenn álló tartozásodat...magyarul fizettél azért amit használtál akkor nem minősülhetsz nem fizetőnek...nonszensz ez az egész....mi van ha épp nincs annyim amivel a vatera használati díját kifizessem...és lekésem a határidő...befizetem az összeget késve és 3-4 nap múlva jön a creditforte felszólítása....rendeztem a tartozásom...nem vonatkozik rám így a vatera aszf ezen pontja...akkor miért is kellene fizetnem???
ezen kéne elgondolkozni...mert a többséget ez érinti...nem feltétlenül azokat akik itt jelezték a problémájukat..és nem mások morálját és hozzáállását kellene kritizálni és magukat piedesztálra emelni...az a fórum jogi fórum és nem az -elmondom hogy hülyék vagytok és a morál meg az átkus múltban is- fórum....
Üdv Mindenkinek!
Nekem is tesz-veszes gondom akadt, vettem egy kis értékű terméket, (800 ft) még 2009 decemberében. Megkaptam az eladó számlaszámát, ki is fizette az élettársam 12.19-én a számlájáról, erről kapott e-mailt is az eladó. Viszont azt mondja hogy nem érkezett be a számlájára az összeg, pedig egy banknál vagyunk, még az sem lehet hogy csúszik az utalás. Ennek már jó pár hete, és ma negatív értékelést kaptam olyan szöveggel hogy nem utaltam.
Mit tehetek, hogy visszakapjam a pénzem? Azt tudom hogy a lopás esetén a jogszabályok változása miatt már kis összegnél is foglalkozik az üggyel a rendőrség, de ez minek minősül? Csalásnak? Hova forduljak, a fogyasztóvédelemhez? Minden tanácsért hálás vagyok, nem is az összeg miatt, hanem az eladó szemtelen eljárása miatt.
Köszönöm.
Teljesen mindegy mit minek tartotok, elfogadtátok a feltételeket, tudtátok, hogy fizetni kell.
Ha nem tetszettek a feltételek akkor nem kellett volna ott hirdetni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02