Copyright (szerzoi jog)


Sasfioka # 2004.09.10. 16:16

Viszont érdemes a szerzői jog egyértelmű biztosítására oltalmi letétbe helyezni az adott szoftvert, művet, stb. Ez nem több, mint beballagsz a Szerzői Jogi hivatalhoz, ahol bemutatod, igazolod, hogy a tied, stb, majd kapsz egy borítékot, abba belehelyezitek a szoftvert, ez a boríték a hivatal felől lezárásra, majd lepecsételésre kerül, egy példány az övék, egy a tied, el lehet sétálni, a borítékon dátum szerepel, így aki ezután visszaél vele, egyértelműen bizonyítod azt, hogy te előbb voltál...

SF

rbendeguz # 2004.07.16. 16:11

Hazankban ezt nem kell bejegyezni, a szerzoi jogok "mu" megalkotasaval letrejonnek.

Kollár Rómeó # 2004.07.16. 08:59

Koszonom a valaszt! Ami pedig a szerzoi jogokat illeti (copyright), mikent es hol jegyezhetem be, hogy az emlitett szoftvernek en vagyok a szerzoje?


..::Romeo::..

rbendeguz # 2004.07.16. 08:22

Ne keverd a kettot. Neked itt a nev vedelmehez vedjegyoltalomra van szukseged.

Bovebben itt:
http://www.hpo.hu/vedjegy/

Kollár Rómeó # 2004.07.16. 07:47

Kozel ket eve hobbikent elkezdtem dolgozni egy otleten, amely idovel komoly projectte valt. A visszajelzesek alapjan nagy erdeklodes van az otlet irant, es ebbol adandoad szeretnem levedetni a szoftver nevet. A kerdesem ezzel kapcsolatos: mikent vedhetem le a szoftvert, hogy a szerzoi jogok (Copyright) nemzetkozi szinten es ervenyesek legyenek (nem csak Magyarorszagon)? Tovabba erdekelne a szoftver nevenek levedesenek folyamata (TradeMark). A valaszokat elore is koszonom!


..::Romeo::..