szoftver korlátozása licencdíj elmaradása esetén


SolnesM # 2021.07.13. 16:23

Nehéz használni az új felületet !

wishmylove # 2021.05.17. 18:26

Szia,

Ismerős a helyzet, nekem is volt már pár hasonló ügyem, de első körben szerintem ügyvéd nélkül próbáld megoldani, ugyanis, ha jogi útra tereled, sokáig el fog tartani a procedúra és egyáltalán nem biztos, hogy nyersz is.

Üdv,
Bakos Szabolcs
https://www.newconcept.hu

Tusi2 # 2018.06.29. 19:26

Szia!

Sajnos velünk is előfordult már hasonló eset. Én első körben egy ügyvédi felszólítást küldenék neki, ami természetesen pénzbe kerül, de az esetek többségében hathatós szokott lenni.

Egy olyan eset volt, mikor kénytelenek voltunk korlátozni a szofver bizonyos funkcióit és azonnal utalt az "ügyfél".

Üdv.

Tusnádi István
https://www.usernet.hu

V.Máté # 2018.04.05. 15:41

Szia

Én először a klasszikus módszert választanám a helyedben. Van egy esedékes, jogos követelésed az irányába. Érvényesítsd!

Nem a per első és egyetlen megoldás. Fizetési meghagyásos eljárás. Ha 15 napon belül nem mond ellent a közjegyző által kibocsátott meghagyásnak, azonnal végrehajthatóvá válik. Ellentmondás esetén perré alakul ugyan, de az elmondásod alapján ha ilyen egyértelmű a helyzet, végre behajthatod a követelésed.
Üdv


dr. Végh Ügyvédi Iroda - Budapest
vekony@drveghistvan.hu

bodnarj1 # 2018.02.16. 11:01

Tisztelt Fórumtagok!

Egyik ügyfelemnek fejlesztettem egy egyedi szoftvert. A szoftvert több mint egy éve használja de még nem egyenlítette ki a fejlesztés költségét.

Jogilag megállja e a helyét, ha szoftverbe korlátozásokat építek be?
A teljes működés továbbra is biztosított maradna, csak pl. ha egy bizonylatot rögzít akkor minden egyes tétel rögzítése után feljönne egy ablak hogy licencdíj tartozása van és azt le kellene OKzni, hogy a következő tételt tudja rögzíteni. Elég sok bizonylatot kezelnek így ez nagyon bosszantó lenne számukra.
Csak kérdés, hogy ez jogilag megállja e a helyét.
Esetleg beperelhet-e vagy kérhet e kártérítést hogy akadályozom a munkáját?

Köszönöm
Üdv,
LL