Igen bent laktam abba a szobába amit már előtte is egyedül használtam .A per után én már csak a perben megítélt személyes tárgyaimat tartottam néha bejártam egy-két személyes dologért,ill a különálló garázsba végeztem még munkákat .Egyébként a lakóház kulcsait májusban átadtam ,de az ingatlanra még bejárok ,mert a garázsban vannak tárgyaim. Az ingatlan 2011,11.16 óta csk a volt házastárs és annak lánya lakja .
Perköltség mentesség?
Látni kellene ennek a mondatnak a szövegkörnyezetét is. Amikor megkötötted az egyezséget még bent laktál?
Nem a hitelről van szó mert azt 1/2részben fizetem mer per-pillanat ennyi a tulajdonrész.A villany,gáz ,stb számlák felét követeli .
A válópert kimondó határozat egyezség rovata kimondj,hogy "az ingatlan használatával felmerülő felmerülő rezsiköltségeket a peres feleket fele-fele arányban terhelik" .A határozat kiadási 2011.11.23 ,felebezésről lemondva jogerős.Személyesen a fenti dátumig az ingatlanba laktam ám utána már nem .A rezsiköltségeket még fizettem egy pár hónapig ,de már egy pár hónapja nem.
Most ez követelik tőlem a vagyonmegosztási perben és a válóperes iratra hivatkoznak.
És milyen rezsiről beszélünk? Mert vannak a rezsinek olyan elemei is, amit fizetnie kell a bent nem lakó tulajdonostársnak is.
„Hivatkozási alapjuk a válóperes irat amely ezt határozatban mondja ki”
Na, ezt mégegyszer! Érthetően.
Válaszát megköszönöm.
Lennem még egy rövid kérdésem.Vagyonmegosztási per alatt állok.Az ingatlant több hónapja nem lakom ,ám tőlem mégis rezsiköltséget követelnek a beadványban .Hivatkozási alapjuk a válóperes irat amely ezt határozatban mondja ki
az 1/2 arányú rezsiköltség megosztást .Jogosan követelik tőlem ?
Nem.
Tisztelt fórumozók !
perköltség mentességet kértem mert egy hónapja felkellet függeszteni a vállalkozásomat ,mert több hónapja nincs bevételem.Az ügyben alperes vagyok amikor bejelentettem az igényemet a felperes ügyvédje azonnal felállt és közölte velem nem vagyok jogosult mert gépjárművel rendelkezek . Valóban előírja jogszabály ?
Válaszokat előre is köszönöm.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Igazságügyi Szolgálata
1088 Budapest, Múzeum utca 17.
06 1 235 7327
A megyei igazságügyi hivataltól.
taffyka
A költségmentességre jó esély van. Hogy kit kellene perelni, azt ebből a leírásból ember nem fogja megmondani, de ha pártfogó ügyvédet is kérsz, majd ő átnézi az iratokat, azokból csak kiderül valami.
Obudafan köszönöm, utánajárok.
Jogtárban leginkább. Interneten én sem találom fent.
Köszönöm, hol találom meg az indoklását, mert nem találtam?
Erre, de az indokolására.
Már igazoltam és erre hivatkozva azt is kértem, hogy a perből engedjenek ki, erre válaszolta a parkoló társaság, hogy egyelőre nem áll módjában velem szemben elállni a követeléstől.
Nem értem ezt a PK 40 sz. állásfoglalását az én esetemben. Erre gondoltál?
PK 40. szám
egyetemleges felelősség
A közös károkozók a károsulttal szemben akkor is egyetemlegesen felelnek, ha a kárt több személy fokozott veszéllyel járó tevékenységgel közösen okozta, és a károsult az egyik veszélyes tevékenység folytatójának a házastársa.
Igazold a bíróság felé, hogy a bejelentést megtetted. Én a helyedben hivatkoznék arra is, hogy a PK 40 sz. állásfoglalás szerint az üzembentartó személye tekintetében a nyilvántartásban foglalt adatok helyességének vélelme megdönthető.
Köszönöm a választ.
Igen, 5 napon belül, ahogy kell. De a parkoló Zrt. arra hivatkozik, hogy a nem emlékszem pontosan milyen jogszabályok alapján a nyilvántartásban szereplő tulajtól kérhetik a pénzüket, és a vevőt bevonták másodrendű alperesként, de egyetemlegesen követlenek tőlünk. Nem akarok fizetni egy fillért sem semmiért, mert semmi közöm hozzá.
Van esély a költségmentességre. Bejelentetted az autó eladását?
Kedves jogászok!
A következő ügyben kérek segítséget: Egy parkolótársaság beperelt egy régen eladott autóm parkolási díja miatt, ami a parkolás időpontjában már nem az én tulajdonom volt. Kapok-e költségmentességet szerintetek, ha az egy főre eső jövedelmünk kb. 54000 Ft, de fizetünk lakás meg autóhitelt, ez együtt havi kb. 40000. és költségfeljegyzést kérhetek-e? És mit kell csinálnom, hogy ne kelljen kifizetnem a felperes költségeit? Nyilván nem akarom kifizetni, de nem találják egyelőre az embert, aki megvette az autót és a felperes nem áll el velem szemben a követeléstől, hiába tudom bizonyítani adás-vételivel, hogy addigra eladtam. Tárgyalás még nem volt.
Köszönöm.
Itt egyben van fent, nem kell 5 különbözőt linkelnem. :)
Miért pont a tatabányai? :)
Lehet költségmentességet kérni, itt van hozzá a formanyomtatvány: http://tatabanyaitorvenyszek.hu/…oad/ktgm.pdf
Ha nem jön el, előbb-utóbb akkor is kimondja a bontást a bíróság.
Ha akarod, visszaveheted a születési nevedet.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02