Sikerült, egy igen szerencsétlen módon, ~120 ezer Ft tartozást felhalmoznom a T-Mobile szolgáltatóval szemben. Ez egy "visszavonhatatlan megállapodás egyoldalú felbontása miatti végrehajtás kezdeményezése"-t eredményezett idővel - a tartozásom, a felbontás esetén megszabott összeg, plusz kamatok.
Én másfél éve élek bevallott jövedelem nélkül, a legutolsó munkaviszonyomból még munkanélkülire sem futotta, nem volt elég hosszú, most már TB-biztosítási körből is kikerültem. A nevemen nincs semmi, se ingatlan, se jármű, se egyéb. A lakást, ahol lakom, anyám gyámja kezeli, és ő, illetve egy önkörmányzati gyámügyi előadó ellenőrzi azt is, hogy anyám vagyonát nem csökkentem az ott lakással, például közüzemi tartozás felhalmozásával. Ebből egyébként van is gond, most még be se vagyok oda jelentve.
Arra a nagyon jó kérdésre, hogy miből élek, a válasz: fordításokért kapok néha pénzt (papíron egy barátom végzi el, ő is adózik utána, a maradékot kapom én), és a családom támogat, így nem halok éhen és valahogy fizetem a számlákat.
Nem tudom kifizetni a tartozást, és sajnos Mo.-n nincs adósok börtöne, pedig én boldogan dolgoznék ott, mert akkor kapnék enni és a számlákat sem kellene fizetnem. Egy kódisszegény munkanélkülinek, mint én vagyok, az előrelépés lenne. Így viszont valami másra számíthatok a hamarosan elinduló bírósági eljárás során - de hogy mire, arról a behajtást intéző ügyvédi iroda semmiféle érdemi felvilágosítás nem adott.
Amiről kb. bizonyítani lehet, hogy az enyém, az a ruháim és egy 20 éves bicikli. Minden másról a leltár, amit a gondnokom készített, igazolja, hogy anyámé és csak használom. Fontos, hogy a tartozás nem a lakáshoz kötődik, csak az én személyemhez, mobilos szerződés volt