Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?

ObudaFan # 2010.01.24. 11:15

Kötelesek a szerződést megkötni veled,

Sajnos ez nem így van.

fokra # 2010.01.24. 09:21

Szia!

Köszi a segítséget,megnyugtató számomra.Én is pont így gondolom,mert más lenne a helyzet ha a tulajdoni lapon lenne terhelés.

Köszi még egyszer.

Fokra

monalisa1 # 2010.01.23. 23:10

Nem neked van tartozásod hanem az előző szerződő félnek, tehát ne hagyd hogy ezen a tényen vitát lehessen nyítni.

A tul.lap is igazolja, hogy jogtiszta (= jelzálogtól mentes) ingatlant vásároltál, az meg a te dolgod hogy miért csak most kéred az áramot bekapcsolni.

Kötelesek a szerződést megkötni veled, a volt tulajdonossal szemben meg járjanak bíróságra...

"Mona"
laikus hozzászóló

fokra # 2010.01.23. 22:32

Üdv mindenkinek!

Nekem egy olyan problémám van hogy vásároltam egy ingatlant 1 éve.Az ingatlant régóta nem lakták és az előző tulajdonos kikapcsoltatta az áramot.(Ezt mondta ő).Most szeretném használni a házat és kiderült hogy tartozás van rajta és ezért lett kikapcsolva.Mikor megvettem akkor a tulajdoni lapon nem volt semmiféle bejegyzés tartozásról.Ilyenkor mi a teendő?Nekem kell kifizetni az ő tartozását hogy visszakapcsolják?(Mert az elmű ezt állítja).A tartozás 2millió! forint.:(.Köszönök minden segítséget előre is.

Üdv és Jó éjszakát.

Fokra

czeszti # 2010.01.23. 11:39

Nagyon köszönöm a hozzászólásokat, sokat segítettek.

végrehajtó1 # 2010.01.22. 11:38

Pl. Vodánál sokszor elengedik a fele tartozást ha a másik felét egyösszegben befizetik.Próbálj velük egyezkedni.Hátha..

végrehajtó1 # 2010.01.22. 11:36

Gyedből nem tilthatnak le.De kérd nem a neveden lévő bankszámlára.
A behejtócégek sok mindennel fenyegetődznek csak hogy fizetésre bírják az adóst.

Van-e joguk kijönni abba a családi tulajdonba lévő lakásba ahol lakom és lefoglalni dolgokat, ami nem is az enyém?

Behajtónak nincs joga semmihez.De ha akarod beengedheted...

dr.KTK (törölt felhasználó) # 2010.01.22. 11:09

Szerintem a szociális juttatások nem tartoznak a végrehajtható anyagiak körébe. A Vht. 74. §. felsorolja a nem végrehajtható juttatásokat, csak a példa okáért: az átmeneti segély, ideértve a meghatározott célra kapott segélyt is, a rendszeres szociális segély, az időskorúak járadéka, a munkanélküliek jövedelempótló támogatása, az anyasági segély, és stb.
A biztonság kedvéért szerintem kérd az összeg postai úton történő folyósítását.

Másrészt amennyiben nincs tulajdonod (résztulajdonod sem), akkor nincs mire végrehajtani.

Volt asszem egy másik topic is ilyen témában a végrehajtás alá vonható jövedelem témában, hátha ott van még erről valami :)

czeszti # 2010.01.22. 09:44

Kedves Segítők!
Nem tudom mire számítsak, segítséget kérnék!
T-mobilos tartozásomat megvásárolta a bross holding behajtó cég.
12 hónapos részletfizetést kértem amiből 2-t törlesztettem is.
De jelenleg nem tudom törleszteni tovább, azzal fenyegetnek, hogy a gyedemből levonják. Kérdésem a következőú van ehhez joguk, elvileg ez az összeg a családi pótlékommal együtt ugye a gyermekem után jár.
Nem tudom mit tegyek, ingatlanom vagy egyéb vagyoni tulajdonom nincs. Van-e joguk kijönni abba a családi tulajdonba lévő lakásba ahol lakom és lefoglalni dolgokat, ami nem is az enyém?
Mit tehetnek ellenem? Ha bíróságra jut a dolog ott tudok e kedvezőbb részletfizetést kérni?
Válaszukat és segítségüket előre is köszönöm.

Mercurius # 2010.01.18. 00:12

Köszönöm a válaszokat.
még 1-2 dolog eszembe jutott ahogy a válaszokat olvastam:
A lakás bérleti jogát már édesanyám halála előtt megszüntették, és utólag állították vissza.
Szóban azt mondták a erva-nál ha megkötöm a lakásbérleti szerződést, kapok nullás papírt és így a közüzemi adósságokat nem fogják rám terhelni(utólag rájöttem hogy itt követtem el az első hibát).
Miután aláírtam már azt mondták hogy ők ilyet biztos nem mondtak.

Örökségünk nem volt, és ha jól tudom csak az örökségünk erejéig hajthatták volna be rajtunk.

Dr.Attika # 2010.01.17. 15:59

Azért egy kicsit bővebb indoklást megérdemel a kérdező. Az elhunyt édesanya adóságát nem átvállalta, hanem "megörökölte". Amit persze vissza lehetett volna utasítani, de nem tette. Ugyanígy örökölt a húga is. Gyámként, mint törvényes képviselő aláírhatott és mint ahogy Kollégám írja teljesen törvényesen. Ön em vállalt tartozást a testvére terhére. Mindketten önállóan jogosultak voltak a bérlet továbbfolytatására. M Sajnálatos, hogy a közjegyző nem állt a helyzete magaslatán, mert neki kellett volna önt a jogi helyzetről felvilágosítani még akkor is, ha erre igazán törvényi kötelezettsége nincs. Jogászi esküje viszont kötelezi erre.

ObudaFan # 2010.01.17. 15:51

hajnalka1980

Azt sosemlehet tudni. Célszerű lenne felvenni velük a kapcsolatot és megpróbálni erről írásban megállapodni.

ObudaFan # 2010.01.17. 15:44

Érvényes, szerintem ehhez nem kellett gyámhatósági hozzájárulás.

Mercurius # 2010.01.16. 00:48

Tisztelt jogászok!
Édesanyám felhalmozott egy jelentős mennyiségű adósságot az önkormányzat felé(lakbér). Miután elhunyt azt javasolták hogy vállaljam át az adósságát közjegyző előtt, és akkor folytathatom a lakás bérlését a húgommal(akkor 13 éves volt, én 23), akinek én lettem a gyámja.
A közjegyző nem szólt hogy én nem írhatom alá a húgom nevében, és megtettem.
Utólag tudtam meg, hogy kellett volna a beleegyezése a gyámhivatalnak, akik nem engedték volna meg hogy tartozást vállaljak el a nevében.
Az önkormányzati lakás egyéb régi adósságok miatt lakhatatlanná vált, ezért albérletbe mentünk, de az önkormányzati lakást a gyámhivatal miatt nem adhattam vissza. Már 1,5 éve albérletben vagyok és azóta nem fizettem amit vállaltam.
A kérdésem lényege: ha bíróságra kerül az ügy a közjegyző előtt tett nyilatkozatom amit nem csak a saját nevemben írtam alá az érvényes-e, illetve ha esetleg nem érvényes akkor a lakásbérleti szerződés is érvénytelennek minősül-e?

Remélem egyértelműen fogalmaztam meg.
Előre is köszönöm a válasz(válaszokat)

hajnalka1980 # 2010.01.14. 12:02

köszönöm válszát, még öt db csekkem van ha rendezni tudmo szép lassan akkor nem terelik bírosági útra?
köszönöm

kovacsz # 2010.01.12. 20:57
  • lehet azzal számolni, hogy a tartozás minimum 2-3 szorosára emelkedik, ( kamatok, admin díjak, ügyvédi díjak, bírósági illetékek, végrehajtási költségek, stb. ) amit mind a vesztes fél fizet utólag.
végrehajtó1 # 2010.01.12. 19:21

Még jó pár 'jogi utra terelem' levelet fog kapni.
Valamikor elunják és kérnek fizetési meghagyást.

hajnalka1980 # 2010.01.12. 19:17

Tisztelt Mindenki!
Segítségüket kérném egy Creditexpresses ügyemmel kapcsolatban. Volt egy Vodafonos tartozásom aminek már felét kifizettem de most sajnos olyan helyzetbe kerültem (én gyesen vagyok a 14 hónapos kislányommal a férjem pedig munkanélküli lett) hogy nem tudom kifizetni a többi. Próbáljuk pótolni, még 70 ezer ft.-kellene befizetnünk, ma jött egy levél hogy ha nem fizetek polg. peres úton behajtják. MIt tehetek most, mi vár ránk. Ahogy tudom fizetem.
Köszönöm a segítséget.

végrehajtó1 # 2010.01.12. 18:59

Megprobálják behajtani.ingóságból.

Adrienn77 # 2010.01.12. 18:42

Üdvözlöm!

A férjemnek van egy 80.000 Ft-os tartozása, egy régebbi számla ki nem fizetéséről és sajnos behajtó céghez került. Beszéltünk velük, kértünk részletfizetést, viszont nekem és férjemnek is Decemberben megszűnt a munkaviszonyuk. Mondtam nekik hogy a havi 20.000 Ft törlesztést nem tudom bevállalni, mert egyszerűen nincs miből, a válaszuk pedig sajnos az volt, hogy őket nem érdekli, hanem fixesek. Egyik részletet kifizettük a múlt hónapban, de most sajnos nincs miből. Kevesebbet nem engednek fizetni. A házunk fele-fele tulajdonban van, van egy kisgyerekünk én meg épp terhes vagyok. Kérdésem az lenne, ha nem tud a férjem fizetni, akkor mi történik? A fennmaradó tartozás most 60.000 Ft. Előre is köszönöm a válaszukat. Tisztelettel, Andrea

Kovács_Béla_Sándor # 2009.12.17. 08:22

Nem azért tartozik, mert övé a lakás, hanem azért, mert igénybe vette a szolgáltatást. De csak tőkével tartozik, késedelmi kamatot nem kell fizetnie addig, amíg helyes - tehát neki szóló - számlát nem kapott. Vagyis lényegében jó üzlet nem fizetni, de a tőkerészt nem árt félretenni.

nandy # 2009.12.17. 07:32

Kérdésem az lenne hogy köteles vagyok más személy nevére kiállított csekket befizetni még ha én használom is a szolgáltatást?

Mivel a lakás a te tulajdonod, ezért igen.

Ghost # 2009.12.16. 22:33

Tisztelt Jog tudok!

Azt szeretném kérdezni hogy vettünk egy lakást és az előző tulajnak volt tartozása a fűtő szolgáltató felé.
Már egy éve lakunk itt és nem hajlandóak át írni a nevünkre a számlákat.
Felvettem velük a kapcsolatot és közölték velem hogy ameddig tartozás áll fent a lakásra addig ők nem fogják át írni. Erre én közöltem velük hogy én meg nem leszek hajlandó más nevére kiállított csekket befizetni. Vagy át írják a nevemre vagy nem fizetem ki a számlákat.
Addig húzták az időt mígnem tartozás mutatkozik a számlámon.( ami még mindig nem az én nevemen van)
Kérdésem az lenne hogy köteles vagyok más személy nevére kiállított csekket befizetni még ha én használom is a szolgáltatást?

nandy # 2009.12.15. 21:52

És az engedményezés tényéről értesíteni kellett volna az adóst is. Nem?

végrehajtó1 # 2009.12.15. 19:05

Az Eon tartozástól számít az öt év.

Az INTRUM-tól kell bizonylatot kérned hogy megvette.
De az Eon is megtudja mondani mikori pontosan a tartozásod.Ha 5 évig nem volt benne "mocorgás" akkor valószinü elévült.